|
|
| נשלח ב-25/1/2010 22:02 |
|
| |
מקס האהבה היא הדדית- שכחתי לספר את הסוף בסיפורי- ידידי הראש ישיבה פסק לתלמיד שאסור לו להחזיר את הכסף
תגיד לי מקס ידידי אתה מודע לתחית המתים במגזרים החרדים בימי הבחירות?
האם שמעת על קפיצות הדרך שקורה להרבה חרדים, ביום הבחירות- תוך רגע הם קופצים מאמריקה לארץ מצביעים ומיד תוך שניה הם שןב בבורו פארק?
מספרים על המהר"ל שברא גולם, קטן עלינו- היום בוראים עשרות ולפעמים מאות בחורי ישיבה וכולל, לקבל עבורם תקציב מהמדינה הציונית,- לא יכול להיות שבתור חרדי לא שמעת על הניסים הללו, בענין משמרת הצניעות- נכון אין שם אירגון מסודר עם פנקס חבר, ומנהיג העומד בראשם הם מכים ומשחיתים רכוש על דעת עצמם,, ומקיימים את מאמר חז"ל. הנוהג כארמי-קנאים פוגעים בו. הלכה היא ואין מורים כך? יש לי על כך ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 22:32 |
|
| |
לענ"ד הויכוח אינו על מושחת פלוני או אלמוני, הויכוח הוא על הדרך הציבורית.
לצערנו ככל שהציבור החרדי גדל והעוני מעמיק, הרי שמי שנוהג בדרך החרדית האידיאלית הופך למיעוט בחברה החרדית.
לדוגמה, גם אם אתה טוען לדוגמה שבגור אינם מעלימים מס, כי כך האדמור הורה, הרי שיש להם סטיה בנושאי מין (כי כך האדמור הורה) ואלימות.
אצל חסידי סטמאר דואגים לקברים שמלפני דורות רבים, ספק של יהודים וספק מהי דעת ההלכה לאחר שנים כה רבות אולם כשזה מגיע לקרקעות שלהם או בעת מריבות בין הפלגים שלהם, כמובן שהם מסרבים לקבור מת שמונח לפניהם בבית קברות.
גם נושא הצדקה שהיה פעם גולת כותרת של היהודים, הפך אצל החרדים למפעל להוצאת כספים עבור אנשים שאינם דואגים לעצמם (אם כי לאחרונה חל שיפור חלקי בנושא ערבים).
אלו אינן דוגמאות אלא חלק מהסבר נרחב לתופעת "אם אין קמח אין תורה" ו"תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה".
נראה שלפי הגמ' בסנהדרין צז עב' סוף הקב"ה מעמיד עליהן מלך שגזרותיו קשות כטומי לפיד ועושין תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 01:10 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | לענ"ד הויכוח אינו על מושחת פלוני או אלמוני, הויכוח הוא על הדרך הציבורית.
לצערנו ככל שהציבור החרדי גדל והעוני מעמיק, הרי שמי שנוהג בדרך החרדית האידיאלית הופך למיעוט בחברה החרדית.
לדוגמה, גם אם אתה טוען לדוגמה שבגור אינם מעלימים מס, כי כך האדמור הורה, הרי שיש להם סטיה בנושאי מין (כי כך האדמור הורה) ואלימות.
אצל חסידי סטמאר דואגים לקברים שמלפני דורות רבים, ספק של יהודים וספק מהי דעת ההלכה לאחר שנים כה רבות אולם כשזה מגיע לקרקעות שלהם או בעת מריבות בין הפלגים שלהם, כמובן שהם מסרבים לקבור מת שמונח לפניהם בבית קברות.
גם נושא הצדקה שהיה פעם גולת כותרת של היהודים, הפך אצל החרדים למפעל להוצאת כספים עבור אנשים שאינם דואגים לעצמם (אם כי לאחרונה חל שיפור חלקי בנושא ערבים).
אלו אינן דוגמאות אלא חלק מהסבר נרחב לתופעת "אם אין קמח אין תורה" ו"תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה".
נראה שלפי הגמ' בסנהדרין צז עב' סוף הקב"ה מעמיד עליהן מלך שגזרותיו קשות כטומי לפיד ועושין תשובה.
|
|
שרפ: היקר
אין לי שום בעיה עם ביקורת בונה, להפך אני מת שיהיה אתר חרדי שאנשים יוכלו לבקר ולספר את מצוקתם
אבל אך ורק ביקורת עניינית ובונה,
ותאמין לי שאף אחד מהרבנים לא יהיו נגד זה, להפך זה רק ישפר את המצב,
(אתה יודע מה ??? תן לי אשכול אחד שאני יכול לעביר לאחד מגדולי הרבנים ולהראות לו את השבר והזעקה,
אין כזה אתר או אשכול,
כי בכל אשכול חייב להיות איזה חכמולוג שיאמר לנו כמה שברית מילה היא אכזרית, ועוד סוגי שטויות כאלה,)
וזה רק יגרום להעסקנים המטורפים להבין מה הם עושים לציבור,
וכך גם העיתונות החרדית,
שבמקום שהם יהיו השופר של האזרח הקטן במגזר ???
הם נהפכו לשופרם של העסקנים המטורפים, שהשתלטו על הרבנים וכו' וכו'
קח לדוגמא את העיתון "המשפחה" עיתון שלא שייך לאף מגזר, נכון ?
הם עשו קמפיין ענק נגד עישון, תגיד לי הם לא מטורפים ???
זה הבעיות של כלל ישראל ???
איפה הקמפיין נגד העסקנים המטורפים האלה ? ( כן שהעסקנים יחשבו פעמיים )
איפה הקמפיין נגד הישיבות שלא מקבלים רק שפיצים ??
איפה הקמפיין נגד הסימנרים ??
איפה הקמפיין נגד קנית דירות לבנים ולבנות ???
איפה הקמפיין נגד המטורפים שמסתובבים סביב גדולי הדור ?? (כן שיפרסמו את השמות שלהם)
איפה הקמפיין נגד גפני הטיפש שחושב שהרב עובדיה הוא חבר כיתה שלו ??
איפה הקמפיין נגד ליצמן שהפך את השנאה הפרטית שלו כלפי מאיר פרוש, למלחמה השקפתית ??
איפה הקמפיין נגד מאיר פרוש שהפך את אינטל כקרבן למלחמות שלו עצמו ??
ומעל הכול איפה הקמפיין בעד הנערים והבנות שבאמת גרמו להם עוול נורא ??
שעד כדי כך שגרמנו להם גם לבגוד במשפחתם עצמם, בדם שלהם,
בדם של האימא והאבא, בדם של החברים\חברות וכו' וכו'
אין לנו לא עיתונות ששייך אך ורק לעם הפשוט,
אין לנו אתר אינטרנט ששייך אך ורק לציבור הפשוט שחולם לעשות את החברה שלנו ליותר טוב,
אין לעם הפשוט גישה רצינית לגדולי הדור,
וחשבתי פעם שזה יבוא דרך העיתונות, שזה למעשה תפקידם,
אני חשבתי לתומי שזה מה שיקרה באתרי האינטרנט החרדים,
אבל ביננינו, אין אתר רציני שרב\פוסק יכול לקחת את זה כמודד, כנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 02:49 |
|
| |
יסלחו לי עורכי עיתון "המשפחה" היקרים שנפלתם קורבן הפעם,
קבלו את זה בהבנה וברוח טובה בבקשה,
אגב אשתי אוהבת את העיתון שלכם,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 16:28 |
|
| |
מקסי מקסי , כמה רע יהיה כשהכל יהיה טוב ,כמה נתגעגע.... וככה נשיר כן היה זה לא טוב היה רע לתפארת
אבל זכור איך הבערנו צמיגים בלילות
אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת
רק אותה הפגנה מדליקה וסוערת
איך היה כיף אז בכיכר הבוערת
איך החרמנו יריב בקללות ואלות
אם יהיה זה שנית לא יהיה זה אחרת
יהיה כך כך יהיה אות באות
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 21:18 |
|
| |
מקסמן. אחר המחילה העתון 'משפחה' שאשתך אוהבת מאריך בטיפול ודיבור בכל הבעיות שהזכרת, כמעט, ומה שלא - זה משום שלא נח לכתוב בגלוי נגד גפני. (אגב, זו הבעיה שלך עם גפני? הלא אתה זה שכותב שעסקנים משתלטים על רבנים, ומי כמונו יודע שאת מהלכי ש"ס לא קובע באמת הרב עובדיה, ושגם בתקופת אוסלו מי שקבע זה דרעי, כמו שעכשיו הקובע זה ישי).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 08:53 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | | מקסמן. אחר המחילה העתון 'משפחה' שאשתך אוהבת מאריך בטיפול ודיבור בכל הבעיות שהזכרת, כמעט, ומה שלא - זה משום שלא נח לכתוב בגלוי נגד גפני. (אגב, זו הבעיה שלך עם גפני? הלא אתה זה שכותב שעסקנים משתלטים על רבנים, ומי כמונו יודע שאת מהלכי ש"ס לא קובע באמת הרב עובדיה, ושגם בתקופת אוסלו מי שקבע זה דרעי, כמו שעכשיו הקובע זה ישי). |
|
ואמאי: היקר
העניין זה לא גפני, זה העניין עקרוני,
שגדול הדור ממגזר מסויים פוסק משהו ?
אז אין כאן שום היגיון שעםארץ יגיב מולו,
אם הרב שטיינמן נגד זה ?
אז שיאמר את דעתו מול הרב עובדיה, ולא איזה פוליטיקאי,
וזה לדעתי חייב להיות התפקיד של "עיתון ליברלי",
לגבי העסקנים:
הרב שך זצ"ל לימד לנו כלל בהנהגה, "שאין אדם עומד על סוף דעתו של רבו וחכמת משנתו עד ארבעים שנה"
וכך הוא עצמו נהג מול תלמידי החזון איש,(ראה ערך הרב גריינמן ועוד ) וגם מול תלמידי הבריסקער רב, (ראה ערך קואליציה )
כלומר: ברגע שהגודל הדור נפטר ?? ביחד איתו נפטר גם ההשקפה שלו והדעת תורה שלו,
כך לימד לנו הרב שך זצ"ל
והאבסורד הגדול היא ? שתלמידיו לא מעוניינים לקבל את הכלל הזאת, שהרבי שלהם עצמו הנחיל לנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:24 |
|
| |
לא נותר לנו אלא להאשים את עצמינו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2010 21:07 |
|
| |
לירוחם ,מה שכתבת על כך שההשואה בין חילוני לגוי לגבי אבידה,זה שחיתות המידות,האם להשוות חילוני לגוי לגבי יין נסך זה שחיתות המידות?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2010 22:39 |
|
| |
זו שחיתות מידות בכל מקרה, בהבדל אחד זה שאתה לא שותה את היין הנסך? של החילוני, אתה אוסר דבר על עצמך, אתה גורם נזק רק לעצמך,
אבל בזה שאתה לא מחזיר אבידה לחילוני- אתה גוזל את החילוני אתה גונב ממנו. כי אתה מחויב להחזיר את האבידה לו. כך כתוב בתורה, ומה שכתוב בתורה מחייב אותך, ואם אתה לא מקיים את זה אתה גזלו וגנב.
|
|
| נשלח ב-28/3/2010 12:18 |
|
| |
מקס, הזעקה שלך תקיפה לא רק על תקופת האינטרנט והפורומים, הלוא דבר זה עומד וקיים בצורה אחרת עוד מימי אלכסנדר צדרבוים (האר"ז) ועיתונו והעיתונים המשכיליים האחרים שבדורו שבכלומר'שט נוסדו כדי לגלות את שחיתות הרבנות והקהילות, אולם הם עשו ככל רצונם והשמיצו את כלל הציבור, ואף טפלו עליהם עלילות שפילות, ואף גרמו לגזירות נוראות נגד הזקן והשטריימל, נגד בתי החינוך השמרניים וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 11:15 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | אצל חסידי סטמאר דואגים לקברים שמלפני דורות רבים, ספק של יהודים וספק מהי דעת ההלכה לאחר שנים כה רבות אולם כשזה מגיע לקרקעות שלהם או בעת מריבות בין הפלגים שלהם, כמובן שהם מסרבים לקבור מת שמונח לפניהם בבית קברות.
|
|
מה לעשות צדקנו (אבל חבל).
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=16236&cat_id=1
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 12:29 |
|
| |
אתה בטוח?