בית פורומים כל העולם כולו

הגז"ל מעג יא זיצן מיט ליבאוויטש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2008 02:38 לינק ישיר 
הגז"ל מעג יא זיצן מיט ליבאוויטש

דער לאבוץ הגז"ל מעג יא זיצן מיט חב"דסקער שליחים נאר די רבי טאר נישט

גענימען פין דעם שמוץ בלאג וואס איז נייעס

דא זעט מען ווי בן ציון שווארץ לאכט שוין מער צי חב"ד ווי צי דעם איראנער פרעזידענט

Sullivan County, NY - Satmar - Lubavitch Strengthen Its Relationship With New Mikvah Donation

08-28-2008 - 5:06 PM

Rabbi Shlomo Drimmer right
Sullivan County, NY - White Lake is a small hamlet in the town of Bethel on Route 17B. As most people familiar with the Catskills in Sullivan County know, White Lake becomes a strong Satmar enclave during the summer months. Few people, however, know that a new Mikveh is being built in the area to accommodate the spiritual needs of the Satmar Chassidim that make their summer homes there. And even fewer people know that the Mikveh was the result of the generous philanthropy of Reb Shlomo Drimmer, a Lubavitch Chassid.

No, you did not misread that last clause – Rabbi Shlomo Drimmer is a Lubavitch Chassid who, in fact, just hosted the Satmar Rebbe – Rebbe Zalman Leib Teitelbaum in his summer residence. arranging this meeting was Reb Bourch Stein a satmar chosid and a friend of Shlomo, Present at the meeting was Rabbi Yoseph Tzvi Segal – the Rosh Kollel of the Tzemach Tzeddek Kollel in Jerusalem. Rabbi Drimmer in recalling the antagonism between the two Chassidic movements in the seventies remarked, ''Things, of course, have changed considerably.''

Reb Zalmen Teitelbaum is one of the two Satmar Rebbes and is the third son of the previous Satmar Rebbe. In 2007, Reb Zalmen was voted the 15th most prominent Rabbi by Newsweek. Reb Zalmen's older brother Reb Aharon is the other Satmar Rebbe and has a stronghold in Kiryas Yoel in Monroe.

As reported in a VIN News previous report, this past May, Lubavitch Shlichim from Morristown New Jersey and from Princeton New Jersey met with the other Satmar Rebbe Shlita - Rav Aharon Teitelbaum and cordially presented him with Lubavitch Seforim . The meeting was very effective in building new bridges between them. As well in April a fund raising was held in Kiryas Joel to help A chabad Rabbbi from Palm Springs, CA.

The idea for the Mikveh in White Lake started years ago and Mr. Drimmer, a succesful business from Crown Heights, decided to donate generously. Two weeks ago, the groundbreaking ceremony was held, in the presence of Mr. Drimmer. Mr. Drimmer is a successful appliance dealer. Rabbi Segal and the Satmar Rebbe both happen to be descendants of the Bais HaRav.

''I live just two minutes from them, and I get along quite well with them. I Daven Mincha there every Shabbos.'' After Mincha, Mr. Drimmer speaks in learning to one of the more prominent Maggidei Shiur there – Rabbi Shmaya Greenbaum – author of Mishnayos Seyata D'Shmaya. Rabbi Greenbaum noted that the meeting was an important doorway to open. Mr. Drimmer is grandson of Rabbi Shlomo Drimmer zatzal – author of the Bais Shlomo.

''Boruch Hashem, we have seen a thawing out of the tension that existed between these two movements,'' remarked a Dayan that deals with both Satmar and Lubavitch. ''This is clearly a product of our Tefilos for Shalom al Kol Yisroel – we must continue to have strong kavanah in all our Shalom-oriented Tefilos.''

Mr. Drimmer has a reputation in Crown Heights for tolerance of all types of movements within Lubavitch. Mr. Drimmer was clearly influenced by his own mentor, Rav Zalman Shimon Dvorkin ob''m, in his general outlook - how to approach other people and how to deal with any given situation.

This is, by the way, not a unique donation – as the Chabad Mikveh in Beijing China was recently sponsored by, you guessed it, Satmar Chassidim. They also donated a Sefer Torah.

In a related story, a new housing project in White Lake on Route 55 recently held an open house. Although primarily targeted to Satmar families – the open house attracted Chassidim of all types and also had Lubavitch visitors visiting as well.

It is the hope that the latest developments in intra-Hasidic relations will be a portent of the arrival of Moshiach Tzidkainu Amain.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2008 11:37 לינק ישיר 

חסיד חב"ד תרם מקווה לסאטמר; האדמו"ר הגיע לבקרו
(יום רביעי, כ''ו אב ה'תשס''ח)
בלעדי: החב"דניק האמיד ר' שלמה דרימער אירח בשבוע שעבר את האדמו"ר ר' זלמן-לייב מסאטמר במעון הקיץ שלו ■ האדמו"ר הגיע להודות לו על התרומה הנכבדה למקווה החדש שמקים בימים אלו בעיירה ווייט לייק ■ בביקור השתתף הרב יוסף סגל, ראש כולל "צמח צדק" בירושלים, שפלפל בדברי תורה על ביאת המשיח. האדמו"ר התפעל מדבריו ■ דרימער עוד זוכר את הימים בהם סאטמר השליכו אבנים על חסידי חב"ד, אולם אומר ל-COL כי "הרבה דברים השתנו" ■ כתב COL בניו-יורק מביא את כל הפרטים  לסיפור המלא

בתגובות: שלמה דרימער עונה בחזרה לכל צרי-העין

מאת כתב COL בניו-יורק

האדמו"ר ר' זלמן-לייב מסאטמר ערך בשבוע שעבר מפגש לבבי עם ראש כולל "צמח צדק" בירושלים הרב יוסף-צבי סגל שהפתיע גם את הנוכחים במקום.

המפגש נערך ביוזמת ר' שלמה דרימער, חסיד חב"ד אמיד משכונת קראון-הייטס בניו-יורק, המחזיק מעון קיץ בעיירה ווייט לייק בהרי הקטסקילס בסמיכות לאדמו"ר.

היה זה ביקור גומלין של האדמו"ר לאחר שפגש את דרימער בבית אחד מחסידיו. "לפני שנתיים הם תכננו להקים מקווה חדש שם ונתתי להם כמה דולרים", דרימער מגלה בשיחה עם COL.

דרימער, בעל עסק מצליח של כלי בית, הוזמן לטקס הנחת אבן-הפינה לפני שבועיים והוצע לארח את האדמו"ר לביקור.

"אני שכן שלהם. הבית שלי הוא שתי דקות הליכה מהם. אני מסתדר טוב איתם ומתפלל אצלם מנחה בשבתות".

על האמונה במשיח

כשסוכם מועד הביקור, דרימער מיהר למחנה הקיץ הסמוך "גן ישראל" שם נערך באותה שעה הכנס התורני "ירחי כלה העולמי". בין משתתפיו היה הרב סגל מירושלים שכמו האדמו"ר מסאטמר נמנה בין צאצאי האדמו"ר הזקן.

התוצאה הייתה לבבית ותורנית. השניים שוחחו למעלה משעתיים כשהסובבים מטים אוזן בעניין. "נפתחה דלת חשובה בין ליובאוויטש וסאטמר", העיר אחד מזקני סאטמר שנכח במפגש.

הרב סגל עמד בדבריו על מדוע דברים ברורים לכאורה אינם נכללים במצוות התורה. "גאווה הרי מוקצה מחמת מיאוס עצבות מביאה לידי עבירה והם אינם מצוות לא תעשה. ומצד שני אין מצווה של ביטחון בה' או אמונה בביאת המשיח?"

התשובה הייתה מהרמב"ם. "למה מי שאינו מאמין בביאת המשיח כופר בכל התורה כולה? כי כל התורה, הנביאים והכתובים עוסקים בגאולה ומשיח. ולכן, אם כל המקראות מדברים עליו אז הוא כבר נחשב מצווה אפילו אם הוא לא נכלל".

השניים שוחחו על ה"ישמח משה" זצ"ל ושיבחו את טוב ליבו והכנסת האורחים של דרימער.

פעם והיום

שלמה דרימער זוכר ימים אחרים בין ליובאוויטש וסאטמר. הוא היה אז צעיר יותר בימים, לפני עשרים שנה, כשחסידי סאטמר תקפו ללא רחם בחסידי חב"ד שעברו בשכונתם בויליאמסבורג. הסיבה שלהם: החב"דניקים נחשדו באהדה לציונות.

"הייתי אז בתהלוכה", הוא נזכר בצעדה שחב"דניקים עושים מידי חג לבתי-כנסת אחרים כדי לעודדם ולחזקם. "אני זוכר את השנה האחרונה שהלכנו כשזרקו עלינו מהגגות אבנים ומים".

אבל הרבה השתנה מאז בשתי החסידויות הגדולות בעולם. דרימער מארח מידי שנה בסוכתו בקראון-הייטס התוועדות גדולה עם מזכירו של הרבי הרב לייבל גרונר אליה מגיעים עשרות חסידי סאטמר.

"הם תמיד למדו בישיבה את ספרי האדמו"ר הזקן, אלא שלפני עשרים שנה הם היו חותכים את דף השער כי היה כתוב שם 770 והשם של הרבי".

והיום?

"הרבה דברים השתנו. הבאתי להם עכשיו לבית-המדרש 'ליקוטי-תורה' ו'תורה אור' וספרי חסידות נוספים. עם חטפו מיד את הספרים וקיבלתי תלונה באימייל שלא הבאתי את תרס"ו" (-ספר חסידות מרכזי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2008 11:51 לינק ישיר 

הנגיד דרימער מגיב לגולשי COL: "הזמנים השתנו"
(יום חמישי, כ''ז אב ה'תשס''ח)

האם לא כולנו עייפים כבר מהמחלוקת והסכסוך שמקיפים אותנו? האם אנחנו יכולים לומר באמת שאנחנו מיישמים את "אהבת ישראל" שזה אחד מהדברים העיקריים שהרבי ניסה להחדיר בנו? ■ האם מישהו יכול להצהיר שהרבי היה נגד ניסיונות הידברות עם חסידויות אחרות? ■ האם מישהו יכול לומר שהרבי היה נגד מעשי צדקה שניתנו על ידי יחידים למטרות שונות והביאו קידוש שם ליובאוויטש? ■ הנגיד שלמה דרימער שתרם מקווה לסאטמר וזכה לביקור האדמו"ר, עונה למגיבים הביקורתיים ב-COL לתגובה במלואה

● בלעדי: חסיד חב"ד תרם מקווה לסאטמר; האדמו"ר הגיע לבקרו

זה נראה שלא משנה מה יהיה העניין שעליו דנים תמיד יהיו בינינו כאלו שכל רצונם הוא לעורר מחלוקת וביקורת, זה מרפה ידיים לראות את ההצהרות הפנאטיות שמציגות אותנו בצורה שנוגדת את המטרות שהרבי העמיד לפנינו בצורה ברורה וחד משמעית.

האם לא כולנו עייפים כבר מהמחלוקת והסכסוך שמקיפים אותנו? האם אנחנו יכולים לומר באמת שאנחנו מיישמים את "אהבת ישראל" שזה אחד מהדברים העיקריים שהרבי ניסה להחדיר בנו?

האם מישהו יכול להצהיר שהרבי היה נגד ניסיונות הידברות עם חסידויות אחרות? מי שאומר כך שולל את המטרות והפעילות של כל "היכל מנחם" שמצליחים בצורה יוצאת מן הכלל ושהרבי מאד עודד.

האם מישהו יכול לומר שהרבי היה נגד מעשי צדקה שניתנו על ידי יחידים למטרות שונות והביאו קידוש שם ליובאוויטש?

האם כולכם מכירים את הסיפור עם הרבי, כשהרבי ביקר את הרבי הרייצ בוינה הוא יצא להתפלל ערבית באחד מבתי הכנסת באזור, אחד המתפללים בבית הכנסת כשראה את הרבי נותן צדקה למישהו, העיר לו שאסור לתת צדקה בערב, כשהרבי חזר לבית האכסניה הרבי הרייצ שם לב שהוא מוטרד ושאל אותו במה מדובר, סיפר לו הרבי מה שקרה בבית הכנסת, והרבי הרייצ ענה לו בצורה הזו:
"אלו שלא נותנים בלילה צדקה – גם ביום הם לא נותנים".

הזמנים השתנו, וכמו שהרביים לימדו אותנו "צריך לחיות עם הזמן" אני יכול להיזכר בימים שלפני 20-30 שנה כשהחסידי סאטמר היו קוראים את הדף הראשון של "שולחן ערוך אדמוה"ז" שהיה חלק מהלימודים בישיבות סאטמר, כדי למחוק את שם הרבי שהיה מופיע שם.

לפני מספר שבועות לכבוד היארצייט הראשון של אימי ע"ה תרמתי לבית המדרש של סאטמר באגם הלבן, אוסף מגוון של ספרי חב"ד ליקוטי תורה, תורה אור, תניא, חסידות מבוארת וכו', ומאז הם בשימוש תמידי, ועוד קיבלתי בקשות לעוד ספרים.

המקווה הקיים במושבה של סאטמר שנמצאת שתי דקות הליכה מביתי בהרים היה בשימוש קבוע של חסידי חב"ד במשך השנים (אלו שהיו בקיץ בהרים), הם היו שכנים טובים במשך השנים ותמיד עזרו לי ובמיוחד במשך שנת האבלות שלי.

כמחווה של רצון טוב וכדי להחזיר מעט על מה שגמלו לי, הסכמתי בשמחה להשתתף בבניית המקווה החדש שלהם, אני לא חייב לענות או להצטדק בפני אף אחד על מה שאני עושה עם כספי האישי, ואני לא רוצה להיראות יהיר כשאני אומר שבכל הנוגע למוסדות שלנו אני "בסדר גמור".

במהלך הנחת אבן הפינה של המקווה הגבאים של הרבי מסאטמר שאלו אותי אם הם יכולים להביא אותו לביקור בביתי כסמל של הערכה, הסכמתי ברצון, הרגשתי שזה יכול להקנות הזדמנות חד פעמית ולא צפויה, התקשרתי לידיד קרוב שלי הרב יוס'ל סגל, ראש הכולל צמח צדק והוא הסכים לבוא ולהשתתף בביקור. הרגשתי שהוא יהיה המשתתף האידיאלי לפגישה, גם העובדה שגם הוא וגם האדמו"ר מסאטמר הם צאצאים של "בית הרב" עזרה לבחירתי בו.

הפגישה שהייתה אמורה להימשך 5-10 דקות נמשכה יותר משעה, אני יכול להצהיר שגם שאר באי הפמליה של הסאטמר רבה היו מרותקים מהשיחה שלו ושל הרב סגל.

אני הולך אליהם כל שבת לתפילת מנחה ותמיד אני משוחח עם ר' שמעיה גרינבאום שהוא אחד המגידי שיעורים הנערצים בסאטמר, הוא אמר לי שדלת מאד חשובה נפתחה בפנינו בגלל הפגישה הזו.

אני מקווה ומתפלל שזה יהווה זרז לעוד הזדמנויות להביא אחדות בין כל היהודים ויעזור להחיש את ביאת משיח צדקנו.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
שלמה דרימער

(תודה לגולש שטרח לתרגם את התגובה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כל העולם כולו > הגז"ל מעג יא זיצן מיט ליבאוויטש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext