|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:24 |
|
| |
יעקב. אתה בטוח שמדובר באותו אדם?
[חלוקה נפלאה ונאה בין איש ספר לאיש יודע ספר מצטיירת בדמותו של מנדל איש הספר של סטפן צוויג]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:26 |
|
| |
ודאי שלא מדובר על אותו אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:35 |
|
| |
חזק, תמיהני עליך. הרי עבדתי בסמוך לו במשך עשרות שנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:48 |
|
| |
לא אותו אדם?
"תרי שמואל אשכנזי ירושלמי" הוו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:49 |
|
| |
אכן. אחד שמו אשכנזי וגר בירושלים, השני שמו ירושלמי ומוצאו אשכנזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:50 |
|
| |
ר' שמואל אשכנזי דנן אינו חותם "ירושלמי". הכל יכולים לבדוק בביבליוגרפיה של כתביו שבראש ספרו הנ"ל, ולראות שספריו של שמואל אשכנזי הירושלמי אינם מנויים שם (אע"פ שנכנסו לשם ספרים רבים מאד שאינם משלו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 21:57 |
|
| |
לבנוני, איך שכחתי??
אז מה פשר השאלות המוזרות?
[ומנין לך שאני אמור לדעת היכן עבדת? סתאאם]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 22:12 |
|
| |
חזק, גם אני קבלתי הרבה מר"ש אשכנזי, לפיכך לא ארחיב בענין "השאלות המוזרות".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 22:40 |
|
| |
לבנוני,
מהשאלות שלך אפשר ללמוד הרבה...
כפי שכתבתי, על רוב הספרים ברשימה שמו כלל אינו חתום. עד כמה שזכור לי, הכוונה הייתה שהוא תרם לספר, לא שכתבו על קרבו וכרעיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:18 |
|
| |
יש ספרים שהוא כתב על שמם של אחרים, ובצדק נכללו ברשימה (אע"פ שיש לדון האם מי שמכר ספר לזולתו, יכול אח"כ להתהדר בספר זה ברשימת ספריו שלו), אבל יש שם ספרים שהמחבר נסתייע בו רק במקצת דמקצת, והם נכללו ברשימה שלא בצדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:18 |
|
| |
באחד מספריו של לבנוני (ומהטובים שלו) יש תודה "לאיש המפעל ר' שמואל אשכנזי שהורני גישה נאותה לבדיקת המהדורות וטופסיהן השונים...בכל הקשה והבאתי אליו" .
פשר שאלות לבנוני לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:27 |
|
| |
אתנחתא, אכן הספר הנ"ל נמנה ברשימה הנ"ל בין ספריו של אשכנזי.
שאלותיי הנ"ל מתייחסות לבקיאות שאתה מייחס לו בכל ספרות ישראל. ומפני כבודו, נא לא למשוך אותי בלשוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:35 |
|
| |
כמובן שלא התכוונתי שהוא בקי בכל תוכן הספרים ובעמקותם וכו' ולא שבקת חיים לכל בריה, והתכוונתי לידענות של הספרות ומהות הספרים ולא למחלוקת העמוקה של ר' משה תקנו בכתב תמים לבין חסידי אשכנז, אך הוא יודע על הספר וציטוטיו וופליאגטיו כו'. ואני מתפלא שיש להסביר דבר כה פשוט. (גם רח"ל למרות שכתב כיצד חוקרים חסידות, הרי כמדומני לא היה בקי גדול בתורת החסידות וכו'). אצלי ידענות כזאת נקראת איש הספר.
גם זוכרני שר"י מונדשיין סיפר לי בהתפעלות שפעם נתקל באיזה סיפור של בעל התניא ששם כתב על חומר שממנו באים החסידים, ושאל אותו על כך, ואחרי זמן קט נזכר שזה פיוט מיוסד על אותיות דר' עקיבא והיה נאמר באשכנז בין פסח לשבועות. סוג ידענות כזה הוא תחומו האקסלוסיבי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:40 |
|
| |
אתנחתא, האם לא שמת לב שאת נושא הפיוטים לא כללתי בשאלותיי?... הערעור שלי מתייחס לשימוש בהגדרה "בקיאות" במקום "ידענות". ותל"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 23:43 |
|
| |
אוקיי, אני מקבל חזרה את מלת בקיאות.
|
|
|
|