| נשלח ב-4/9/2008 10:33 |
|
| |
כן! סכנה!
השאלה היא רק "כיצד מתמודדים?" או "האם לא יצרנו את הסכנה - אנו עצמינו?!"
ברור שדור האינטרנט הינו מסוכן לשלום הבית היהודי והרשת עלולה ללכוד רבים וטובים.
הבעיה היא שהעלון/ האנשים/ הרבנים באשכול המלונקק אינם מציעים פיתרון אמיתי אלא הטמנת הראש בחול.
הם חינכו את הדור שהבעל לומד והאשה עובדת. ולא יצרו עבורם מקומות עבודה עם תנאים "כשרים" (על פי השקפתם) עכשיו הם מתלוננים ומתייפחים ואני מצטט: "ומה בדבר העובדה שבנותינו מעצבות להם סגנון חיים חדש של קשר עם בוסים עם אנשי צוות חילונים צעירים וכו'"
יקום נא הרב יאיר יפה מאותו עלון שהתמנה על ידי רבני קרית ספר לטפל בפירצות ויסביר כיצד הוא רוצה לאכול את העוגה ולהותירה שלמה.
הבעל צריך ללמוד כל היום, המשפחה חייבת להיות מרובת ילדים, אין כסף, האשה יוצאת לעבוד, היא מוצאת עבודה ב'מטריקס', יש שם בוסים, יש שם אנשי צוות חילונים צעירים, זה מסוכן, היא עוזבת את העבודה, אין כסף, הבעל לא מצליח ללמוד, הוא הולך להתייעץ, אומרים לו תמשיך ללמוד, כי טוב סחרה מכל סחורה, הוא חוזר הביתה, אין כסף, האשה לומדת גרפיקה, לווים כספים, לממן את הלימודים, האשה סיימה ללמוד, אין עבודה מהבית, יש הצעה, עבודה במשרד פרסום, יש כסף, יש אנשי צוות, יש בוס, יש אינטרנט, יש קשר עם בוסים, זו סכנה, התפטרות, אין כסף ...............
תוקן על ידי יהודים ב- 04/09/2008 10:33:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 10:49 |
|
| |
נכון שאין אפוטרופוס אבל לפעמים נשמע לי שהתיחסות לצבור היא כאל ילדים קטנים. מטריקס אמורה לדאוג שלא יהיה אינטרנט חיצוני, שבמקום דף קשר של החברה יצורף הגליון החינמי האחרון של יתד.
הגיע הזמן להתחיל להתבגר = לקחת אחריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 12:03 |
|
| |
בעל
לך לך אמרינן לנזירא לכרמא לא תקרב.
...זה נשמע לי התייחסות לנזיר כאל ילד קטן.
מה?? לא לאכול חרצני ענבים כסייג ליין? מה הקשר?
תאר לך שאתה מנהיג ציבור, ואין כוונתי למנהיגי היושבים בביתם ואין להם לא דבר ולא חצי דבר עם הציבור ועם האקטואליה. תאר לך שהינך רב יישוב ומשום שבני היישוב רואים בך אדם חכם בעל עיצה הם באים גם להתייעץ איתך בנושאים שאינם הילכתיים, והנה באים אליך סיפורים אודות שלום בית שהתערער תוך בקשת מתן עיצה/עזרה. תוך כדי הדו"ד מתברר כי השלום התערער בעקבות קשר אינטרנטי בעבודה. ואחרי שנה מגיע אליך סיפור נוסף, דומה.
מה היית עושה? כיצד היית נוהג?
ספר לנו האם היית מתעלם מה"גורם" ומרגיע את עצמך: "הגיע זמנם להתבגר = שיקחו אחריות"
תוקן על ידי יהודים ב- 04/09/2008 12:03:53
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 13:16 |
|
| |
יהודים אולי אתה צודק, אבל נראה לי שמים גנובים ימתקו ואף אחד לא מצליח לשים את ידו על הברז. חלק מהאחריות של המנהיגים היא לדעת לנתב דברים ולא רק לאסור טוטאלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 14:24 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | |
בעל
לך לך אמרינן לנזירא לכרמא לא תקרב.
...זה נשמע לי התייחסות לנזיר כאל ילד קטן.
מה?? לא לאכול חרצני ענבים כסייג ליין? מה הקשר?
תאר לך שאתה מנהיג ציבור, ואין כוונתי למנהיגי היושבים בביתם ואין להם לא דבר ולא חצי דבר עם הציבור ועם האקטואליה. תאר לך שהינך רב יישוב ומשום שבני היישוב רואים בך אדם חכם בעל עיצה הם באים גם להתייעץ איתך בנושאים שאינם הילכתיים, והנה באים אליך סיפורים אודות שלום בית שהתערער תוך בקשת מתן עיצה/עזרה. תוך כדי הדו"ד מתברר כי השלום התערער בעקבות קשר אינטרנטי בעבודה. ואחרי שנה מגיע אליך סיפור נוסף, דומה.
מה היית עושה? כיצד היית נוהג?
ספר לנו האם היית מתעלם מה"גורם" ומרגיע את עצמך: "הגיע זמנם להתבגר = שיקחו אחריות"
תוקן על ידי יהודים ב- 04/09/2008 12:03:53
|
|
ראשית לך לך אמרינן לנזירא - זו עצה טובה בעלמא.
שנית האם שלום הבית של אלו שעובדות שם התדרדר יותר או פחות מאלו שלא עובדות? כי לשניות לעיתים אין כסף לפרנס. אולי גם שייחנכו את הבעל להתייחס לאשתו יותר כבן אדם, בכדי שלא תרעה בשדות זרים.
נכון שהאינטרנט הוא סכנה, אולם היא קיימת גם בבית וגם במקומות אחרים. לכן אין מניעה להקפיד אולם להפוך זאת לדמעות. האם היא בוכה על כל הילדים שאין להם מה לאכול כי את ההורים חינכו שלא לעבוד ולהרבות בילדים?
האם מקרה או שניים בשנה מצדיקים צד שני של יצירת משפחות עוני בהם יוצאים יותר ילדים לתרבות רעה?
באם יש סכנה רוחנית לאישה לעבוד, הבעל בכלל צריך לשבת בכולל או לפרנס?
בכל מקרה אלו שאלות שלא התכוונתי לשאול.
השאלה היתה איך אדם חי במשטר טוטליטרי מרצונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 14:31 |
|
| |
האינטרנט אינו מהווה מקום סכנה לנשים יותר מאשר לגברים. אם ל"יהודים" (שהוא כנראה גבר) מגיע חופש בעבודה/אינטרנט וניתן לסמוך על שיקול דעתו, למה לא נוכל לסמוך על שיקול דעתן של הבנות?.
תצאו רגע מהחשיבה השמרנית השובניסטית ותתחילו להאמין בנשותיכם. אין כל סיבה להאמין כי גברים חסינים במקומות העבודה או האינטרנט יותר מנשים, פרט לעובדה שהגברים מרגישים עצמם מלח הארץ.
המאבק הדתי לאומי נגד פינוי גוש קטיף, נוהל באופן מעורר השתאות על ידי נערות ובוגרות האולפנא(למותר לציין כי אני שייך לצד השמאלי של המפה הפוליטית), ובזמן לחץ הן עמדו איתן יותר מהגברים. ללמדך, הכל מתחיל ונגמר בתפיסת עולם ובחינוך.
הצורך בהקמת מקומות עבודה לבנות עם בוסים גברים חרדיים שריר וקיים בדיוק כצורך להקים לגברים חרדים מקומות עבודה עם בוסיות חרדיות.
תוקן על ידי חיים9999 ב- 04/09/2008 14:35:20
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 14:53 |
|
| |
שרפ שאל: השאלה היתה איך אדם חי במשטר טוטליטרי מרצונו?
אחרי שלמדו אותם שכולם שטופי נגיעות ודעתם בטלה בפני דעת הגדולים, פלא שהם ירצו לחיות במשטר טוטילרי הפוטר אותם מסיכוני החלקה כתוצאה מנגיעה או דעת בעלי בתים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 16:42 |
|
| |
הרי לא מדובר בילדים קטנים.
הם לא יודעים מיהם הגדולים הללו, שעוד יגידו להם לאבד מקום עבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 16:56 |
|
| |
שרפ, בשבוע של 'ועשית ככל אשר יורוך' אתה זשואל שאלות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 17:05 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | הרי לא מדובר בילדים קטנים.
הם לא יודעים מיהם הגדולים הללו, שעוד יגידו להם לאבד מקום עבודה.
|
|
"O sancta simplicitas!" (יאן הוס).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 17:06 |
|
| |
שרפ אתה חושד בכשרים. אני מכיר את הדיונים האלו, רק אני מסביר את שיטת חכמי קרית ספר וחכמותיה.
מן הסתם נקבל בעוד זמן מה פרוספקט לבית לסייע למשפחות שעזבו את עבודתן ע"פ הוראות מרנן ורבנן שליט"א וקדשו בכך שם שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 23:38 |
|
| |
חיים, עד כמה שידוע לי האינטרנט מסוכן לגברים יותר מלנשים (מישהו גילה לי...) האם רמזתי בדברי לדעות שובינסטיות?
שרפ, אני מסכים איתך לגמרי, הטענה שלי היתה דווקא נגד אותם "גדולים" המחנכים את הבעל לשבת וללמוד ואת האשה לשלוח לעבוד, ומצד שני כלל לא דאגו ולא יצרו בסיס למקומות עבודה לנשים ועכשיו הם באים לאסור עליהם גם את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2008 07:52 |
|
| |
יהודים
מתוך דבריך השתמע כי הבעיה שגברים אינם עובדים. לכן שאלתי היתה, באם גברים יעבדו במקום נשים, יהיה פחות סכנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2008 11:35 |
|
| |
איך מנגנת "קרן מור" ב"קצרים"
בנימה בוכיה וכאובה...
אויוואוי אויוואוי אויוואוי אויוואוי
תוקן על ידי מוטי1 ב- 05/09/2008 11:34:56
|