|
|
| נשלח ב-8/9/2008 10:53 |
|
| |
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A0%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%9C%D7%9E%D7%9C
השאלה שהוצגה בפתח האשכול איננה שאלה (אומרים שהשאלה איננה השאלה אז מי היא בכלל...)מפני שהשיר איננו מנותק מהקשרו שכפי שניתן לראות בויקיפדיה מדובר שם על קומדיה של טעויות שקיימת בהרבה מחזות .
לשאלת האני -הרבה פעמים האדם חש תחושת זרות כלפי עצמו למשל במצבים שאדם שואל:האם אני הייתי אני כשעשיתי את המעשה ההוא?זה לא אני. כמו בשיר הילדים הידוע :זה הילד הרע וכו'
לגבי ההברות שממלמל התינוק-הברות של תינוק הן הוכחה למשמעותן של מילים חסרות משמעות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 11:22 |
|
| |
ירוחם שם, כמובן שאם אתה אומר שבמילה אני יש שתי משמעויות ואז אתה אומר שהאני במשמעות א' אינו האני במשמעות ב' אז אין כל בעייה במשמעות. אבל אז אתה נכנס לבעייה בחוסר ההגדרה המדויק שבמילה אני. צענערענע לגבי התינוק- לא אמרתי שהברות התינוק מקבלות משמעות אלא הדיבור עליהם.
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 11:31 |
|
| |
דון קיחוט
אבל אז אתה נכנס לבעייה בחוסר ההגדרה המדויק שבמילה אני.
אכן זו היא- הבעיה של אתמול היום ומחר- ההגדרה המדויקת והאמיתית של האני !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 11:38 |
|
| |
אני לא נכנס לשום בעייה כי לא אמרתי כלום. רק הנחתי כי ישנה משמעות אחת במילה אני ואז הסקתי מכך שהמשפט "אני אינני אני" מכיל סתירה.
|
| נשלח ב-8/9/2008 11:42 |
|
| |
האם כולנו,במידה זו או אחרת,ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד?אולי זוהי השאלה?
דון קיחוט
""חרשוף שיפל שלוגה שנודרים"האם משפט זה דומה,מהבחינה שציינת ,לדיבור על מלמולי התינוק ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 11:57 |
|
| |
מי אמר שחוסר הזהות הברורה היא ביין מיסטר הייד ודר' גקייל?
אולי חוסר הזהות הברורה היא בין דר' גקייל והרב זימרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 12:02 |
|
| |
צענערענע לא, אני עושה הבחנה בין המלמול עצמו לדיבור על המלמול. (או בין משפט חסר פשר לדיבור עליו)
|
| נשלח ב-8/9/2008 15:37 |
|
| |
דון קיחוט,
האמירה.: "פלוני אמר אבראכדברא" יש לה משמעות רק אם 'אמר' כאן מתפרש כהניע את שפתיו. אני מתייחס לאמירה כהבעת תוכן כלשהו (ע"י הנעת השפתיים), ובמובן זה לא פתרת מאומה (וגם אין מה לפתור).
ועל כך כבר אמרו: מהו הסימן לכך שעו"ד משקר? כשהוא מניע את שפתיו. האם עו"ד שיאמר 'אברכדברא' שיקר או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 15:43 |
|
| |
לאמירה פלוני אמר דבר חסר משמעות, יש משמעות רצינית.
תוקן על ידי דון_קיחוט ב- 08/09/2008 15:43:48
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 23:38 |
|
| |
אכן, האמירה 'פלוני אמר משהו חסר משמעות' יש לה משמעות, גם אם נתייחס ל'אמר' כפי שכתבתי לעיל (=מה שהוא 'אמר' לא היה משמעותי, אלא רק הנעת שפתיים). אבל האמירה 'פלוני אמר אברכדברא' אין לה משמעות כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2008 11:42 |
|
| |
בנושא האברכדברא (אברא כדיבור: מין כישוף בארמית כמוזכר בסנהדרין ובהארי פוטר אך אין לו מובן בעברית), כאשר לפני אוסף סימנים (או מילים) ואני דן האם יש להם משמעות, בתחביר או בלוקיגה מתמטית, השאלה היא מטה מערכתית, כלומר לפי מה שהגדרתי כחוקי השפה. מכיון שאנו דנים פה בשפה האנושית אז כאשר אני אומר פלוני אמר "אבראכדברא" לא חרגתי מכללי השפה גם אם נאמר ש"אמר" פירושו אמר דבר משמעותי. אם כי ניתן לטעון על אמירתי כי על פי כללי השפה המשפט שלי מכיל סתירה ולכן הוא שקרי. אבל גם אם תחלוק עלי בזה , במשפט פלוני אמר "שאני אינני אני", יש משמעות גם מבחינה מתמטית, אמירה כזו שקולה לגמרי לאמירה פלוני אמר ששתים ועוד שתים הם שלושים או פלוני שיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2010 18:34 |
|
| |
"איך זה מתרגם לחיי יומיום? פשוט: אם אני צריכה להחליט בנוגע למשהו אני פשוט אומרת לעצמי: "היא כבר תחליט. המוח כבר יחליט. תני לו.". אני לא צריכה להחליט כי אין בעצם שום "אני" קטן שיושב בפנים. הגוף המאוד מתוחכם הזה כבר יעשה את זה. ואני פשוט ממתינה ורואה אותה מחליטה. אז במובן הזה נפטרתי מחלק קטן מאותה תחושה של עצמיות. "
לקרוא את הראיון ולא להאמין שתומר פריסקו מפרסם ראיון כזה בשיא הרצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2010 21:56 |
|
| |
לא היה צורך להגיע לראיון הזה כדי לתהות מיהו האני שאחרי כוס קפה מתעורר ואחרי כוסית אלכוהול משתולל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:19 |
|
| |
"איך זה מתרגם לחיי יומיום? פשוט: אם אני צריכה להחליט בנוגע למשהו אני פשוט אומרת לעצמי: "היא כבר תחליט. המוח כבר יחליט. תני לו.". אני לא צריכה להחליט כי אין בעצם שום "אני" קטן שיושב בפנים. הגוף המאוד מתוחכם הזה כבר יעשה את זה. ואני פשוט ממתינה ורואה אותה מחליטה. אז במובן הזה נפטרתי מחלק קטן מאותה תחושה של עצמיות."
ואיך היא יודעת מי החליט היא או המוח? בכלל, היא עושה לי רושם של תמהונית.
|
|
|
|
|