|
* ממלא מקום ראש העירייה, הרב שמעון שר: "אני שמח כי המועצה אישרה את הצעתי ואת הצעתו של יוסי ביטון על בניית המקווה ברחוב סטרומה, למרות היעדרותם המכוונת של קובי לוי וחברי מועצה נוספים" * קובי לוי: "נעדרתי מן ההצבעה עקב סיבות אישיות" *
חבר מועצת עיריית נתניה, אדיר בנימיני, הציל השבוע את הדיון על הקצאת שטח להקמת מקווה ברחוב סטרומה בנתניה. פרשת המקווה ברחוב סטרומה בנתניה הכתה בזמנו את הציבור החרדי בעיר, כאשר העירייה הרסה את המבנה שהוקם ללא היתרים ובניגוד לחוק. בישיבת מועצת העיר שנערכה השבוע, אישרה המועצה הקצאת קרקע מסודרת להקמת המקווה. אולם אישור ההצעה לא היה מתבצע, אילו חבר מועצת העיר, אדיר בנימיני, לא היה מסכים להישאר באולם הישיבות. הדיון בנושא היה אחד האחרונים על סדר היום, בזמן שחברי מועצה רבים, ביניהם גם דתיים וחרדים, עזבו את הישיבה. כדי לדון בנושא נדרשו 13 חברי מועצה, ואם בנימיני לא היה נשאר באולם, היו נוכחים רק 12 חברים, מה שהיה מטרפד את הדיון בנושא.
באותה ישיבה חשובה למגזר הדתי-חרדי בעיר אושרה גם הקצאת קרקע להקמת אגודת חב"ד במזרח העיר נתניה, אישור חוזה שימוש ל"אמונה", הקצאת קרקע לעמותת "אור התורה והתשובה" ברחוב נורוק. כאמור, כל הדברים לא היו מאושרים לולא הכנעתו של בנימיני והשארתו בישיבה. בנימני הצביע נגד ההצעה.
"אני שמח כי המועצה אישרה את הצעתי ואת הצעתו של יוסי ביטון על בניית המקווה באופן חוקי", אומר ממלא מקום ראש העירייה, הרב שמעון שר ומוסיף: "כל זאת למרות היעדרותם המכוונת של קובי לוי וחברי מועצה נוספים. צר לי כי קובי לוי וחבריו לרשימה, המנסים ללא הצלחה להכפיש את שמי ולהצר את צעדי באופן שיטתי, רואים לנגד עיניהם את טובתם האישית והפוליטית, ולא את כלל ציבור התושבים".
קובי לוי מסר בתגובה: "אני מברך ומחזק את ידי שמעון שר על פועליו הטובים למען המוסדות התורניים ומאחל לו שנה טובה והצלחה בהמשך דרכו, ומוחל לו מחילה גמורה על השמצותיו הקטנוניות. נעדרתי מן ההצבעה עקב סיבות אישיות".
|