מאיר מתכוון בודאי למנהיג פוליטי, שהינו גם בעל זקן ארוך. (סוג של מנחם פרוש??!!!)
שיתן לאגו"א 'גב' בחזית הפוליטית התורנית.
ועד שימצאו כזה מנהיג, לפחות חובה קדושה על כל אחד שלא ישאר ספון בביתו ביום הבחירות, אלא יעשה מעשה, ויבחר בטוב, כפי שציוונו הקב"ה בפרשת השבוע.
נשלח ב-28/9/2008 09:46
אצת ים
פותח האשכול איננו מאיר, הניק "יעבץ" איננו קשור כפי הנראה לשם משפחה.
נשלח ב-2/10/2008 00:22
אז יאללה!! ממחשבה למעשה!
אולי כדאי לפתוח בהליך דמוקרטי לבחירת רב!
תגישו מועמדותכם ואנחנו נבחר!!
לדעתי עדיף שתהיה מועצת רבנים ולא רב!!
נשלח ב-27/4/2010 20:08
איפה הרב?
נשלח ב-29/4/2010 23:05
טליבאן
אתה מוכן להיות קאדי?
נשלח ב-17/5/2011 12:13
איפה הרב?
נשלח ב-17/5/2011 14:18
חיסלו אותו ארה"ב
נשלח ב-17/5/2011 16:20
אפשר להגיש מועמדות?
נשלח ב-24/6/2011 16:26
הסיבה שלא רואים שום דבר מעשי מבית אגודה אחת: היא שרוב הכותבים פה מבטאים את דעותיהם בפורומים אבל לחברים ב'כולל ' ולפעמים גם לאשה הם לא אומרים את דעותיהם. ודעותיהם: בבחינת "דברים שבלב אינם דברים". חלק מכותבי הביקורת על החברה החרדית, אין להם שום רצון, ואף מפחדים משינוי מעשי. אהבתם לביקורת דומה להנאה של ילדים לומר מילים גסות, שברגע שמותר לומר אותם אין בכך שום הנאה. ולכך אין להם שום רצון שדעותיהם יהפכו לגיטימיות שבכך הם יפסידו את ההנאה. "בבחינת מים גנובים ימתקו" היוצא מהכלל הוא יעבץ שמדבר בגלוי ואף עושה [ויתכן שאתה מזיק לו בכך קורא לניק שלך כך}
לאורך השנים האחרונות התפרסמו כמה וכמה התבטאויות מפתיעות של ר' גרשון.
זה התחיל בהתייחסות שלו לנרצחי מרכז הרב, היו כמה התייחסויות שלו כלפי טוב לבם של אנשים הרחוקים מן המחנה ועוד מספר כותרות בבחח שאין מצויות דוגמתן.
מעניין מה הוא יגיד על עוד כמה עניינים שנדונו בפורום זה ודומיו.
תוקן על ידי ymy33655 ב- 01/07/2011 09:21:29
נשלח ב-2/7/2011 23:41
לשם כך אנו רוצים להוציא לאור את העיתון ויהי אור
והנראה כתב:
הסיבה שלא רואים שום דבר מעשי מבית אגודה אחת: היא שרוב הכותבים פה מבטאים את דעותיהם בפורומים אבל לחברים ב'כולל ' ולפעמים גם לאשה הם לא אומרים את דעותיהם. ודעותיהם: בבחינת "דברים שבלב אינם דברים". חלק מכותבי הביקורת על החברה החרדית, אין להם שום רצון, ואף מפחדים משינוי מעשי. אהבתם לביקורת דומה להנאה של ילדים לומר מילים גסות, שברגע שמותר לומר אותם אין בכך שום הנאה. ולכך אין להם שום רצון שדעותיהם יהפכו לגיטימיות שבכך הם יפסידו את ההנאה.
"בבחינת מים גנובים ימתקו" היוצא מהכלל הוא יעבץ שמדבר בגלוי ואף עושה [ויתכן שאתה מזיק לו בכך קורא לניק שלך כך}
מי שהורגל משחר נעוריו לחיות תחת האיומים וההפחדות של תו התקן החרדי, לא מבין עד כמה זה עצוב ומביש שאנשים חווים חיים שלמים מבלי שהם יוכלו לומר את מה שהם חושבים באופן פתוח ופומביי ולעמוד בגאון מאחורי הדברים.
רוצה לשנות. לצמצם את הפער בין מה שהאדם חושב ובין מה שהוא אומר. אנו רוצים לחיות בחברה בריאה ולהיות גאים בכך שאנו רוצים לחיות בחברה שפויה. שהאדם יוכל לומר בפרהסיה את מה שהוא חושב בחדרי חדרים. ולהפסיק לחיות כאנוסים.
לנו הב'ת יותר קל להבין את החרפה הגדולה שחש האדם בחדרי ליבו כשהוא ממסחר את נשמתו והוא לא אומר בפומבי את מה שהוא חושב.
החרדים לא כל כך מבינים זאת. הם גדלו בתוך חברה מאויימת שאמצעי החינוך הכי יעיל שלה זה ע'י הפחדה ואיומים. כשמתרגלים לסרחון קשה להבחין בו. כשנולדים לתוך עוולה המקובעת בחברה קשה להבחין בה.
הם אינם יודעים מה הערך של החופש לומר בפה את שבלב. להיות מענטש, כבוד עצמי. לעמוד על האמת שלך ולעמוד מאחורי הדברים שאתה אומר. ואת זה הב'ת היו צריכים לשנות בחברה החרדית. הב'ת גדלו בחברה פתוחה המכילה את החריגים והחושבים אחרת, ולכן הרבה יותר קל לנו להבין, עד כמה זה מסוכן לחיות בחברה שאינך יכול להביע באופן חופשי את דעתך. כשחזרנו בתשובה לא חששנו מהמחיר היקר שנשלם בחברה החילונית. לא הסתרנו את האמת שלנו ולא חיינו כאנוסים. הצהרנו בריש גלי ובגאווה גדולה את מה שהאמנו.
נשלח ב-3/7/2011 03:47
יוסי איתן: אני שמח שסוף סוף ,יש מישהו שעומד מאחורי המילה שלו וכותב את שמו ולא מתחבא מאחורי "ניק". באשר לעיתון אני מאוד אשמח אם תצליחו להשפיע משהו. אך כאחד שנולד וגדל באליטה הליטאית אני מפקפק ביכולת של כמה " בעלי תשובה" לשנות את החברה החרדית. החברה החרדית: לא מתבלבלת מעובדות, ובפרט שהם יכולים לפטור את זה במשפט שחצני נו "בעל תשובה". אך מאידך בכדי לשנות ,לא צריך לשכנע את האליטה אפשר פשוט להחליף אותה. אולי כדאי לקחת לעיתון שלכם גם אחד שהוא דור שני והצליח כן להיכנס לאליטה החרדית, מה שיקשה לפטור את זה בנו' נו' "בעל תשובה ". אני יודע שבישיבת "סלבודקה" יש בנים לבעלי תשובה שמאוד הצליחו, אך אני לא יודע אם הם רגישים לעיוותים בחברה החרדית, ואם הם לא התרגלו לפחד לומר את דעותיהם. בכל אופן הלוואי שתצליחו.
נשלח ב-3/7/2011 17:09
והנראה כתב:
יוסי איתן: אני שמח שסוף סוף ,יש מישהו שעומד מאחורי המילה שלו וכותב את שמו ולא מתחבא מאחורי "ניק". באשר לעיתון אני מאוד אשמח אם תצליחו להשפיע משהו. אך כאחד שנולד וגדל באליטה הליטאית אני מפקפק ביכולת של כמה " בעלי תשובה" לשנות את החברה החרדית. החברה החרדית: לא מתבלבלת מעובדות, ובפרט שהם יכולים לפטור את זה במשפט שחצני נו "בעל תשובה". אך מאידך בכדי לשנות ,לא צריך לשכנע את האליטה אפשר פשוט להחליף אותה. אולי כדאי לקחת לעיתון שלכם גם אחד שהוא דור שני והצליח כן להיכנס לאליטה החרדית, מה שיקשה לפטור את זה בנו' נו' "בעל תשובה ". אני יודע שבישיבת "סלבודקה" יש בנים לבעלי תשובה שמאוד הצליחו, אך אני לא יודע אם הם רגישים לעיוותים בחברה החרדית, ואם הם לא התרגלו לפחד לומר את דעותיהם. בכל אופן הלוואי שתצליחו.
עדיין אין לנו מערכת, אבל כבר עכשיו מסתמן שרובם יהיו דווקא חרדים מלידה. לשנות את החברה החרדית זה יעד רחוק מדי והלוואי שנגיע לשם. אבל לא זאת המטרה. המטרה היא קודם כל שחרדים החושבים והשפויים לא יצטרכו לחיות כאנוסים בגלל שהם חושבים אחרת. אם נתחיל לשנות בסביבה הקרובה שלנו וברדיוס ההשקפתי של אנשים החושבים כמונו, ונקבץ ביחד עוד ועוד אנשים טובים, בטווח ארוך השינוי ישפיע גם למעגלים רחבים יותר. אבל עוד חזון למועד.
אנו רוצים להתקדם צעד צעד. והצעד הראשון הוא ללכד את החרדים השפויים לדבר ה' מכל החוגים ןהעדות.