בית פורומים ספרים וסופרים

מנחה קצרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2008 16:22 לינק ישיר 

שיבד

מה אתה רוצה משיטת ר"ת?

ומה הבעיה שבישיבות ליטא נהגו כשיטה מסוימת בפוסקים, שמתאימה יותר למציאות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2008 16:54 לינק ישיר 

מנה"ש. בכדי להצדיק את דבריך שראוי לבטל כלל חזרת הש"ץ וכדעת הרמב"ם בתשובתו יש צורך לבאר מדוע אין בזה שינוי הכלל של אין בי"ד יכול לבטל וכו' ואף שכפי שהעיר בע"ב פעמים רבות משתנה הדין מ"מ ברור שכדי לעקור תקנה קדומה זו צריך ליישב זאת ע"פ מערכת הכללים של עקירת תקנות [אני יודע שאין מערכת כזו אבל וודאי שצרַכים, דחופים ככל שהיו, אינם שמישים במערכת זו]
מנין לך שמקור דברי הגר"א שאין הדין משתנה בעקבות הטעם. הוא מדברי האר"י? אני הבנתי שזו סברא הלכתית ולא קבלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2008 20:14 לינק ישיר 

אתנחתא. ראשית איני יודע היכן מצאת בדברי  אמירה על מנהגי ליטא, או על מנחה קצרה.  בדברי לא כתבתי כל סנגוריא על המנהג.  זכותך להחרים או למחוק אם דברי לא לגיטמיים בעיניך. רק למען הסר לזות שפתיים: איני שונא אף חוג משלומי אמוני ישראל (וחדאי נפשי שזכיתי אמש ללמוד את המאמר הנפלא בלקו"ת פר' ראה ד"ה אני לדודי וכו' על ימי האלול) ואני אוחז בדרך אבותי ליקח הטוב מכל חוג ועדה כצוואתו הידועה של הגה"ק ר' הירש מיכל שפירא.

אכן במקום שאני מוצא דברי גנאי ובוז על רבותינו האחרונים אשר את מימיהם אנו שותים ועל ברכיהם אנו מתגדלים, (וענין מנחה קטנה נהגו בזה גם בישיבת ראדין אצל רבינו הח"ח, כעדות הגרא"מ ש"ך זצ"ל הו"ד בספר מגד גבעות עולם) דוגמת אשכול זה, אשר הדיון ההלכתי הצרוף לא החזיק בו יותר משלושה או ארבעה הודעות ומייד החלו לזרום בו המים העכורים הידועים, היטב חורה לי וכיון שבא לכלל כעס בא לכלל כתיבה שלא במידה. והו"ר יכפר עוון.

הלואי היה נוטל כאן מישהו יוזמה מבורכת להתארגן לאמנת כתיבה שתחייב את כל הכותבים דכאן ועיקרה המנעות מוחלטת מביקורת אישית על חכמי ישראל, כמובן שהדבר מצריך  שיקול דעת לקבוע מסמרות בדבר, אך כדאי הוא ענין זה להקדיש לו מחשבה ותשומת לב.             

תוקן על ידי מציץומליץ ב- 21/09/2008 20:40:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2008 20:20 לינק ישיר 

אלייעזר

אולי זה לא בסעיף עקירת תקנות, אלא בסעיף תקנות בטלות מאליהן?

עכ"פ לא התכוונתי לביטול מוחלט של החזרה אלא העמדתה על 3 הברכות הראשונות. אם זו עקירה, אסור לעשות כן אף פעם אחת, ואם מותר סימן שאי"ז עקירה.

לגבי הגר"א: כנראה שאתה צודק, ועדיין משנה ראשונה לא זזה ממקומה. וגם טענת הגר"א תוכל להדחות מפני חשש ברכות ואמנים לבטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2008 20:25 לינק ישיר 

כשמתחילים מנחה קצרה, אני יוצא ואפילו אם אני עשירי ולא יהיה מנין בלעדי, וזה ע"פ דעת הש"ע שאין לעשות כן כלל אלא בשעת דחק גדול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מנחה קצרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.