| נשלח ב-16/1/2008 20:25 |
|
| |
ירוחם תסביר לי בבקשה איך אתה יודע שהוא היה אינטרסנט? האם אליהו הנביא גילה לך? או אולי מלאך משמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2008 08:25 |
|
| |
החזון המשיחי עוד לא הסתיים - הם עדיין שולטים בכפה - עוד חזון למועד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2008 08:31 |
|
| |
כידוע, הם שלטו בגוש קטיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:22 |
|
| |
כפירה בתחיית המתים אינה כפירה ?
מה זה מכבסת המילים הגבוהה הזאת ? הוא מהברנז'ה פילוסוף ? לו מותר הכל ? ראיתי סרטון ביו טיוב בו הו אומר, שמשיח "יבוא", כל משיח שבא הוא משיח שקר.. זה גם אמונה צרופה בחז"ל ?
אשמח אם יש מישהו שיישב את דבריו ..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:32 |
|
| |
אנו מאמינים בביאת (עתיד מתמשך) המשיח . ולא בבא המשיח- שהוא הווה או עבר.
שמעתי בשמו של בעל התנא- המשיח שאנו מחכים לו לא יבא.
למשיח שיבא אנו לא מחכים---- שיבא. וזו עובדה מוכחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:35 |
|
| |
את התניא הזה שמעתי גם..
אתה יכול להסביר לי את משחק המילים הזה ? לפי משנתו של ליבוביץ ז"ל משיח יבוא אי פעם או לא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:38 |
|
| |
וכאן צריך לצעוק על זה שלא מבין שפרדוקס לוגי אינו פרדוקס דתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:40 |
|
| |
איני מחסידיו של ליבוביץ בלשון המעטה, ולכן איני פרשן דבריו.
אני סובר כי משיח כבר בא, והוא ישאר כאן עד שלא יאכלו אותו כדברי ר' הלל בגמרא בסנהדרין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:45 |
|
| |
בעל
מעבר ללוגיקה, הסבר לי פשוט פשט , משיח אמור לבוא או לא ? האם הוא מדבר על מצב משיחי תמידי ? מה הקטע כאן ? אני עדיין לא במצב של כשל לוגי, אלא של אי הבנה.
ירוחם כמדומני שגם שיטה זו היא כפריה, אחר שפסקו שמשיח אמור לבוא..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 12:04 |
|
| |
איך אתה רגיל לכתוב- אמרתי שלא?
יש לי חדשות הלכתיות בשבילך, לא כולם קבלו עליהם את 13 העיקרים של הרמב"ם, יש גדולים שלא חושבים שאי אמונה בביאת המשיח היא כפירה!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 12:07 |
|
| |
מעניין מאוד לא ידעתי זאת, חשבתי שמשיח הוא אקסיומה. אולי תציין מוקורות ושיטות שאין להן משיח לישראל ?
אתה אומר שאנו בעידן של שעמוום נצח... או שעולם הבא כן יבא אי פעם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 13:31 |
|
| |
ספר העיקרים מאמר ראשון פרק א
שהרמב"ם ז"ל מנאו אחד מעקרי תורת משה, לפי דבריו יהיה הכופר בו גם כן מכלל הכופרים בעקר מעקרי תורת משה היוצאים מכלל הדת שאין להם חלק לעולם הבא, וכן מנאו הוא ז"ל בספר המדע בפרק ג' מהלכות תשובה בכלל הכופרים, וזה דבר מתמיה מאד, שהרי מצינו בגמרת סנהדרין בפרק חלק, רבי הלל , שהוא אחד מחכמי ישראל הנזכרים בתלמוד, אומר שאין להם משיח לישראל שכבר אכלוהו בימי חזקיה מלך יהודה, ולפי דברי הרמב"ם יהיה אותו חכם מכלל הכופרים וממי שאין להם חלק לעולם הבא, ויש לשאול אם כן למה הזכירו אותו בגמרא אחר שהיה יוצא מכלל ישראל ולא היה מאמין בעקרי דתם. ואם תאמר שהביאו דבריו להשיב עליהם, אם כן לא היה להם להזכירו בשם רבי ולומר שמועה מפיו בשום מקום.
אין בין ימות המשיח והעולם הבא,כל קשר! כך כותב הרמב"ם
העולם לא משעמם כלל וכלל, אם זה כך- מכניסים בו עניין. האדם משעמם ומשועמם, לא העולם
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 13:42 |
|
| |
ירוחם,
וע"ע בשו"ת חת"ס, התשובה האחרונה בחלק יו"ד. דברים ברורים בנידון.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 15:06 |
|
| |
ספרן היות ולא ציינת איפה החלק י"ד יש בחת"ס הרבה פרקים, לכן לא ראיתי את מה שהמלצת, אבל אני מכיר את החתמ"ס מתשובות אחרות, אני מניח שאינו פוסק כמו בעל העיקרים, ואני בעוונותי הרבים לא אוכל הכשר- החוג -
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 15:16 |
|
| |
ירוחם,
יו"ד = יורה דעה. התשובה האחרונה.
כדאי שתעיין בפנים. לדעתי תופתע.
|
|
|
|