|
|
| נשלח ב-13/7/2012 09:20 |
|
| |
ותיקין?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:07 |
|
| |
העריכה הזו של הסרטון ממש דוחה. נראה כמו תעמולה סובייטית ודמוניזציה. כדי להתרשם, חשוב לראות את ההקשר של הדברים ולא לחזור על שתי מילים עשרות פעמים עם כיתוביות בצד. בכל אופן, ברור שהיו לו דעות חריגות. אבל האם יש כאן מישהו שחושב שכל מילות התפילה הן לעניין ומתאימות לנו ומדברות אלינו? או שמא יראת השמים מונעת מאיתנו מלומר את אשר על ליבנו? כפי שכבר כתב הרב עמיטל מכוח הגמרא של "איה נוראותיו", מי שיודע את אלוקיו שאוהב הוא אמת לא מכזב בו. אני מניח שהחברים כאן (כמו עורכי הסרטון) נהנים מכל רגע בתפילה, וכל מילה ממש מדברת אליהם להפליא. אשריהם.
מ, אני לא בטוח (באנדרסטייטמנט) שהוא אהב את התפילה, ובמידה מסויימת זו אפילו הוצאת שם רע עליו. הוא עצמו דגל בקיום המצווה הזו של תפילה (כמו גם שאר המצוות) לא מתוך אהבה או חביבות, אלא מתוך כניעה וחובה (קיום קאנטיאני). הוא כתב שאין כוונתו לבקש או להתחנן אלא לקיים מצוות בוראו. זה לגמרי עקבי עם מה שהוא אומר בסרטון המגעיל (=העריכה) הזה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:15 |
|
| |
הרב מיכי,
בעקרון אתה צודק שליבוביץ דגל בקיום מצוות רק מתוך כניעה וחיוב, ובכל זאת לענ"ד דברים חריפים כפי שאמר על התפילה, יכולים להיאמר רק מפי אדם שאהב להתפלל, אחרת מאי שנא נוסח התפילה.
תוקן על ידי מ80 ב- 13/07/2012 14:15:26
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:18 |
|
| |
מפי אדם שמחוייב לתפילה, ולאו דווקא אוהב להתפלל. אבלי אצלו זה היה עקרוני שהתפילה לא אמורה לדבר אלינו (לרפואה יש ללכת לקופ"ח), ולכן איני רואה בדבריו טענה, אלא יותר תיאור מציאות. ויש לדון בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:19 |
|
| |
מי שאומר שהיה מתפלל גם את מדריך הטלפונים של מנהטן חזקה ששנא את התפילה וראה בה עול משעמם. עובדה שהוא התגאה שהוא קרא דברים מענינים כמו רומנים פורנוגרפיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:19 |
|
| |
ספרן אין לי את המאמר ואין לי איך להשיג אותו אבל אשמח אם תגיד לי את הנקודה
מ80 אם י.ל אהב את התפילה לא יתכן שהוא ידבר כך כי זה ממש דיבור שיצא מהלב שלו ולמרות שקשה וזה מזעזע אין מה לעשות זה סופו של אדם שהוא יותר מידי "נאור"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:27 |
|
| |
תוקן על ידי מ80 ב- 13/07/2012 14:30:04
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:27 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | העריכה הזו של הסרטון ממש דוחה. נראה כמו תעמולה סובייטית ודמוניזציה. כדי להתרשם, חשוב לראות את ההקשר של הדברים ולא לחזור על שתי מילים עשרות פעמים עם כיתוביות בצד. בכל אופן, ברור שהיו לו דעות חריגות. אבל האם יש כאן מישהו שחושב שכל מילות התפילה הן לעניין ומתאימות לנו ומדברות אלינו? או שמא יראת השמים מונעת מאיתנו מלומר את אשר על ליבנו? כפי שכבר כתב הרב עמיטל מכוח הגמרא של "איה נוראותיו", מי שיודע את אלוקיו שאוהב הוא אמת לא מכזב בו. אני מניח שהחברים כאן (כמו עורכי הסרטון) נהנים מכל רגע בתפילה, וכל מילה ממש מדברת אליהם להפליא. אשריהם.
מ, אני לא בטוח (באנדרסטייטמנט) שהוא אהב את התפילה, ובמידה מסויימת זו אפילו הוצאת שם רע עליו. הוא עצמו דגל בקיום המצווה הזו של תפילה (כמו גם שאר המצוות) לא מתוך אהבה או חביבות, אלא מתוך כניעה וחובה (קיום קאנטיאני). הוא כתב שאין כוונתו לבקש או להתחנן אלא לקיים מצוות בוראו. זה לגמרי עקבי עם מה שהוא אומר בסרטון המגעיל (=העריכה) הזה כאן.
|
|
ישנה אפשרות לראות את הסרטון המקורי, ומה בדיוק מגעיל בעריכה? החזרה על המילים הלא ברורות שהוא אומר?? לדעתי זה טוב וראוי כי כך יודעים בסופו של דבר מי זה הבנאדם (הכיתוביות הן ציטוט של מה י.ל אמר, בלי שום תוספת, מה הבעיה בזה?? עורך הסרטון לא הוסיף מילה אחת מעצמו, גם זה לא בסדר??)
אתה קורא לזה דעות חריגות... מענין היכן הגבול אצלך..
לגבי התפילה אתה צודק כולם מרחפים בתפילה וזה דבר ידוע עוד מזמן השוע, אבל כולם תולים את החסרון אצלם שהם לא בדרגה של אמונה גדולה ועבודת ה' גדולה וכיוצ"ב אבל אף בנאדם נורמלי מאמין לא יתלה את החסרון אצל חזל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 14:42 |
|
| |
נראה לי שעל-פי דברי ליבוביץ אפשר לעשות חילוק בין לאהוב להתפלל שהיא פעולה נפשית שמקורה באדם לבין לאהוב את התפילה, דהיינו קבלת החיוב לעבוד את ה' מתוך יראתו ואהבתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 17:49 |
|
| |
מסורתי,
זה לא בהכרח חיסרון אצל חז"ל (מה שכשלעצמו אינו פסול בהכרח). אלא שמאז חז"ל זרמו קצת מים בירדן. עם כל הכבוד. אולי (באנדרסטייטמנט) זה לא מתאים לימינו? יתר על כן, התפילה שלנו רחוקה מתקנת חז"ל ת"ק פרסה. יש המון תוספות מייגעות ומיותרות.
דברי לייבוביץ מנוסחים תמיד באופן קיצוני ופרובוקטיבי, וחלקם ודאי לא מחזיקים מים (במאמר המלונקק הוא יוצא נגד תפילות שמתקנים לצנחנים וצוללים ולמדינה וחיילי צה"ל וכל נסיבות ספציפיות. ומה על תפילת הדרך? או תפילות שמופיעות אצל חז"ל? אולי גם אותם הוא מבקר, אבל נראה שלתקנת חז"ל הוא כן מתייחס בכבוד). כפי שכבר כתבתי כאן, הוא בד"כ לוקח רעיוון נכון והולך איתו צעד אחד רחוק מדיי. חבל להיתפס לפרובוקציה, ולא להתייחס לממד הנכון שבדבריו.
באשר לסרטון, החזרה האינסופית על אותו דבר היא שטיפת מוח ותעמולה נטו. אלו תעלולים ידועים של שוטפי מוחין. הוא הדין לכיתוביות שחוזרות כל הזמן (לא רק לאותו זמן בו הוא מדבר, כמו תרגום בגוף הסרט). במחילה, מי שלא רואה את הגועל נפש שבזה הוא פשוט עיוור.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 22:10 |
|
| |
האבחנה על ישעיהו ליבוביץ בפסקא השניה של הרב מיכי מאד נבונה. חסרה בליבוביץ המתינות שאפיינה את חז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 23:43 |
|
| |
סליחה, יש כאן סילוף חמור. ליבוביץ אומר "עבודת א-לוהים", לא "עבודת אלילים".
מסורתי, תתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 00:57 |
|
| |
| ש_שנהב כתב: |  | סליחה, יש כאן סילוף חמור. ליבוביץ אומר "עבודת א-לוהים", לא "עבודת אלילים".
מסורתי, תתנצל. |
|
המתרגם טעה בתרגום! י.ל אומר עבודת אלילים, ואפשר גם לשמוע איך הוא מחלק בין אלי לבי לים והוא לא אומר אלו ואחר כך הים תקשיב טוב ותראה ששתי ההברות הם אלי ולים ולא אלו והים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:04 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | מסורתי,
זה לא בהכרח חיסרון אצל חז"ל (מה שכשלעצמו אינו פסול בהכרח). אלא שמאז חז"ל זרמו קצת מים בירדן. עם כל הכבוד. אולי (באנדרסטייטמנט) זה לא מתאים לימינו? יתר על כן, התפילה שלנו רחוקה מתקנת חז"ל ת"ק פרסה. יש המון תוספות מייגעות ומיותרות.
דברי לייבוביץ מנוסחים תמיד באופן קיצוני ופרובוקטיבי, וחלקם ודאי לא מחזיקים מים (במאמר המלונקק הוא יוצא נגד תפילות שמתקנים לצנחנים וצוללים ולמדינה וחיילי צה"ל וכל נסיבות ספציפיות. ומה על תפילת הדרך? או תפילות שמופיעות אצל חז"ל? אולי גם אותם הוא מבקר, אבל נראה שלתקנת חז"ל הוא כן מתייחס בכבוד). כפי שכבר כתבתי כאן, הוא בד"כ לוקח רעיוון נכון והולך איתו צעד אחד רחוק מדיי. חבל להיתפס לפרובוקציה, ולא להתייחס לממד הנכון שבדבריו.
באשר לסרטון, החזרה האינסופית על אותו דבר היא שטיפת מוח ותעמולה נטו. אלו תעלולים ידועים של שוטפי מוחין. הוא הדין לכיתוביות שחוזרות כל הזמן (לא רק לאותו זמן בו הוא מדבר, כמו תרגום בגוף הסרט). במחילה, מי שלא רואה את הגועל נפש שבזה הוא פשוט עיוור.
|
|
כל אחד בוחר את המורה שלו בחיים... אני בוחר בדרכם של חזל לפי פרוש רבותינו מדור לדור
אם הקשקושים של ליבוביץ הם הדרך שאתה בחרת סבבה ואם בשבילך הכבוד של ליבוביץ לחזל או לתפילה זה מה שמיישב את דעתך אז לגמרי סבבה
לדעתי ליבוביץ הוא חרטטן כי אם תראה את הסרטון המקורי (הוא מופיע בסרטון הנ"ל בצד ימין למעלה) אתה תראה שליבוביץ בונה מהלך שלם על מעמד האשה ביהדות ואז כשהמראיין שואל אותו שאלה מבוקשת שסותרת את כל מה שהוא אמר לפני כן אז עם כל הכבוד של ליבוביץ הוא מחליט עם כל נאורותו וגאונותו וחרטוטיו להזיז את חזל הצידה ולשים את עומק עיונו ועומק דעתו הרחבה במרכז...
ואם זה המשפיע שלך - אז סבבה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:08 |
|
| |
אינני נזקק למתרגם, משום שצפיתי מכבר בסרט המלא באתר ישעיהו ליבוביץ, וברור כשמש - הן מהבנת התוכן והן מהאזנה לדיבור עצמו - שנאמר שם "א-לוהים".
בקיצור, מוטב שתתעסק בכתיבת פשקווילים על הרבנים של החצר המתחרה, ולא על אינטקטואלים שספק אם אתה מבין משהו ממה הם אומרים.
[אני לא מאמין שאני מגן על ליבוביץ! אבל לא על ליבוביץ אני מגן, אלא על האמת מפני השקר ועל החכמה מפני הטיפשות].
|
|
|
|
|