|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:17 |
|
| |
תוקן על ידי מ80 ב- 15/07/2012 01:18:36
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:19 |
|
| |
שנהב תתן לי קישור לסרטון שנמצא באתר של ליבוביץ
אבל גם אם נניח שאתה צודק לא זו עיקר הבעיה, כוון שעיקר הבעיה היא שליבוביץ הוא חרטטן בגלל שכשמקשים עליו קושיא שסותרת את כל המהלך שלו הוא מעדיף לשים את חזל בצד ולספר סיפורים כדי שהוא יוכל לשים את דעתו במרכז ולהמשיך עם השקרים שלו, זה בסה"כ מראה עד כמה הוא היה אדם שפל ומגעיל מבחינה מוסרית (מידת הגאוה היא המידה הכי מגונה אפילו אם היא אינה ניכרת כל כך כלפי חוץ )
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:23 |
|
| |
| מ80 כתב: |  |
תוקן על ידי מ80 ב- 15/07/2012 01:18:36
|
|
מ80 זו לא הנקודה מה דעתו של ליבוביץ על תפילה וכד'
הנקודה היא מידת האמת הפנימית של ליבוביץ, ובזה הוא היה גאוותן די גדול וחרטטן לא קטן, כי במקום לומר את האמת הוא העדיף לשים את חזל בצד ואת עצמו במרכז ורק אנשים גאוותנים ופלספנים וחרטטנים מסוגלים לעשות זאת, זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:43 |
|
| |
חז"ל אמרו: קבל את האמת ממי שאמרה. הדברים שליבוביץ אמר על התפלה מעוגנים היטב במסורת היהודית ומבוססים על דברי חכמינו. לענ"ד דברים שאינם מתייחסים למהות הדברים אלא לאומרם מחמיצים את העיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:56 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | חז"ל אמרו: קבל את האמת ממי שאמרה. הדברים שליבוביץ אמר על התפלה מעוגנים היטב במסורת היהודית ומבוססים על דברי חכמינו. לענ"ד דברים שאינם מתייחסים למהות הדברים אלא לאומרם מחמיצים את העיקר.
|
|
אותי למדו (אולי אותך לא למדו כך ) שאין הבדל בין האדם לבין דעותיו ואם אדם מרשה לעצמו לשים את חזל בצד ואת עצמו במרכז אז כנראה שגם בדעות שלו על התפילה הוא לא יחזק אף בנאדם להתפלל יותר טוב ממנו אין אפס בעולם מקצת הנפש ככל הנפש, והבוחר יבחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 02:06 |
|
| |
טרחת לקרוא את הדברים שליבוביץ כתב בשני המאמרים על התפילה, או שמא בחרת לשים את דעותיך הקדומות על ליבוביץ במרכז?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 02:18 |
|
| |
מצטער אבל קשה לי לקרוא דעות של בנאדם שאני חושב שהוא גאוותן ושקרן
אם תגיד איזה דבר ממנו אז אני מוכן לשמוע או תתן קישור לאיזה סרטון ממנו אז אני מוכן לשמוע אבל אני כבר יודע בתוך תוכי שהוא סתם פילוסוף וחרטטן הוא איבד וזרק לכל הרוחות את מושג התמימות עם ה' וכבר החזו"א אמר שלפי ההקדמה של המחבר אפשר להבין את כל החיבור שלו , אותו דבר כאן לפי הדעות שלו על שלא עשאני אישה אפשר להבין שהוא יעשה הכל כדי למצוא חן בעיני אותם אלה שרוצים להתחזק בתפילה - בקיצור הכל מהשפה ולחוץ
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 02:35 |
|
| |
ליבוביץ היה מתבטא באופן חריף ופרוקובטיבי, ואולי החניפה לו העובדה שתלמידים רבים היו צמאים לדבריו, אולם לענ"ד אין רצון למצוא חן בדבריו אלא תמיד דבק באמת הפנימית שלו גם אם רק מעטים שבמעטים הסכימו לדעתו. בדבריו על מעמד האשה אמר הבחנה מעולה על ההבדל בין היהדות המחשיבה אשה לאדם לבין היווניות המחשיבה אותה ליצור חסר ונחות. דרך אגב, מילותיו על התפלה מתורגמות שם עבודת אלקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 03:02 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | ליבוביץ היה מתבטא באופן חריף ופרוקובטיבי, ואולי החניפה לו העובדה שתלמידים רבים היו צמאים לדבריו, אולם לענ"ד אין רצון למצוא חן בדבריו אלא תמיד דבק באמת הפנימית שלו גם אם רק מעטים שבמעטים הסכימו לדעתו. בדבריו על מעמד האשה אמר הבחנה מעולה על ההבדל בין היהדות המחשיבה אשה לאדם לבין היווניות המחשיבה אותה ליצור חסר ונחות. דרך אגב, מילותיו על התפלה מתורגמות שם עבודת אלקים.
|
|
נכון הוא תמיד דבק באמת הפנימית שלו אבל לא באמת הפנימית של התורה ושל חזל
בדבריו הוא אמר אחרת ממה שאתה אומר, הוא אמר שלפי דעתו אישה ואיש שוים בכל מכל כל ולפי חזל זה אינו כך עיין שוב בדבריו (על אף שהוא הביא ראיה הפוכה מחזל שאכן אומרים בעצמם ויקרא את שמם אדם אבל עזוב זו כבר עוד בעיה אחרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 03:34 |
|
| |
| ש_שנהב כתב: |  | סליחה, יש כאן סילוף חמור. ליבוביץ אומר "עבודת א-לוהים", לא "עבודת אלילים".
|
|
גם לי היה נדמה ששמעתי אותו אומר "אלוהים" , ולא אלילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 03:45 |
|
| |
תוקן על ידי מ80 ב- 15/07/2012 03:50:51
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 05:17 |
|
| |
על איזה דעה מעמיקה אתה מדבר?! הוא אומר דברים פשוטים
חוץ מזה שהוא מזגזג לפי השינוי במציאות של היום משל פעם
בקיצור אין לו מהלך יסודי ואמיתי למכור הוא נראה לי זגזגן או חנפן וכד'
הוא לא יסודי כמו התלמידי חכמים הידועים.
אם הוא היה יסודי הוא לא היה רואה את מאמרי חזל כדבר מעשי ופרקטי ובצורה יבשה בלי יסוד ובנין
לדוגמא הוא כותב... "גם בעיית מקומה של האשה בחיים החברתיים, הכלכליים והתרבותיים שלנו היא מן הדברים אשר הקביעות ההלכתיות שבידינו אינן תופסות לגביהן היום, משום שאין הן מתייחסות כלל למציאות שלנו..."
הוא בכלל לא יסודי ולא לומד את דברי חזל בעיון ואינו מבין את המהלך שחזל רצו לומר בענין של מעמדה של האשה
בנוסף לזה הוא תופס את חזל בצורה יבשה ופרקטית והוא איננו מבין את המהלך שחזל מדברים עליו או מנסים ללמד אותנו
בגלל זה כפי שאמרתי הוא מזגזג ומחליט שדברי חזל פעם לא קשורים למעמד של האשה היום
ולצערי הרב זה בסה"כ נובע מבורות וחוסר עיון אמיתי במה שבאמת צריך לעיין
המאמרים של חזל אכן קשורים למעמד של האשה היום על אף שהאשה היום מוצלחת ובעל תפקידים בכירים בכל הנושאים למיניהם.
בקצור לפי חזל האשה יכולה להיות הכל אבל עד ההנהגה של טוב ורע אמת ושקר, כל עוד לאשה אין תפקיד שנוגע בנושאים הללו אין שום בעיה שהאשה תקבל תפקיד מוצלח כזה או אחר
ובמילים אחרות בכל מה שקשור להלכות דעות אין מקום לאשה והתפקיד הזה לא באמת מתאים לה ובכל מה שאין קשר להלכות דעות יש ויש מקום לאשה כמו לגבר והיא אפילו יכולה להצליח יותר ממנו.
זה שליבוביץ חרטטן זגזגן ולא יסודי זו בעיה נפשית שלו (ושל חסידיו)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:37 |
|
| |
הנה הסרטון שוב אחרי עריכה שנית
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:51 |
|
| |
ליבוביץ הסביר שנשים כגברים שותפות בכל עניני הציבור והמדינה, ועל-כן צריכות להיות להן זכויות בהתאם. קדם לו הרב עוזיאל, מגדולי הפוסקים של הדור הקודם, שפסק שנשים רשאיות לבחור ולהיבחר לתפקידים ציבוריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:58 |
|
| |
כבר אמרתי לך לעיל שיש הבדל בין תפקידים ציבוריים לבין תפקיד המצריך ידע בהלכות דעות וחשוב שתבין את ההבדל
|
|
|
|
|