בית פורומים עצור כאן חושבים

ישעיהו ליבוביץ--כופר או צדיק....???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2012 18:04 לינק ישיר 

ליבוביץ לא כתב במאמר על תפקידי דיין או פוסק, אלא על תפקידים צבוריים ועל חובת הבנות ללמוד תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 18:42 לינק ישיר 

מ80 כתב:
ליבוביץ לא כתב במאמר על תפקידי דיין או פוסק, אלא על תפקידים צבוריים ועל חובת הבנות ללמוד תורה.

אני אנסה להסביר שוב, בנוגע לחכמה נשים וגברים שוים ויתכן שלנשים יש יותר חכמה מלגברים
וכן לגבי בינה נשים וגברים שוים ויתכן שלנשים יש יותר בינה כו' כידוע

אבל אבל אבל בכל מה שקשור לדעת (הכרעה, כיוון, בחירה וכיוצ"ב) לגברים יש יתרון ברור על נשים, כי לנשים יש דעת קלה
ואסור להם להכריע בכל מה שקשור להלכות דעות (או בשפה של ימינו דעת תורה)

גם בתפקידים צבוריים יש הכרעות של דעת תורה וגם בלמוד התורה יש הכרעות של דעת תורה מה ללמוד כמה ללמוד כמה להעמיק כו' כו'

ליבוביץ פשוט הרס ובילבל את כל המושגים של איש ואישה בזה שהוא לא הסביר שישנו הבדל אחד בין גבר לאשה והוא ההבדל בדעת  - הוא פשוט הרססססססססססס את הכלללללללללללללללל (אבל אני מקוה שאף בחור או בחורה לא שומעים לו ואז זה בסדר..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 18:53 לינק ישיר 

ליבוביץ בכלל לא דיבר על הדברים האלה אלא על עניין מוסרי ברור: אם נשים מתפרנסות, משמע שחיי הציבור תלויים בהן כמו שתלויים בגברים, להבדיל מימי קדם בהם רק גברים התפרנסו ממלאכות ציבוריות, ועל-כן השכל מחייב לתת להן זכויות ציבוריות ותפקידים ציבוריים. מאחר שכיום אף גבר לא נדרש לדעת תורה בתפקידים ציבוריים, הדברים שכתבת לא לעניין. באשר לתלמוד תורה, כתב החפץ חיים שחובה על בנות ישראל ללמוד תנ"ך ומוסרי חז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 19:25 לינק ישיר 

הכל טוב ויפה אבל החיים מאד מורכבים ותמיד מקבלים הכרעות כאלה או אחרים וכולנו חייבים להבין שישנו הבדל בין איש לאשה ואת זה ליבוביץ לא רוצה שנדע משיקולים אישיים שלו ולכן בסרטון הוא העדיף לומר שהנוסח שלא עשאני אשה לא מוצא חן בעיניו כו'

(גם גברים שעוסקים בהנהגות ציבוריות הם חייבים דעת תורה ולהכריע דברים לפי דעת תורה ומי שמכריע דברים לפי דעתו זו באמת בעיה אבל זה כבר ענין אחר הקשור לבעיה של הגברים ולא על ההבדל בין גברים לנשים

לא חסרים סיפורים על הכרעות של גברים שלא לפי דעת תורה שהביאו ומביאים חורבן והמון עוגמת נפש לכל מיני אנשים

בכל עסק יש תמיד שיקולים הקשורים לדעת תורה - תתן לי כל עסק או הנהגה ציבורית ואראה לך את זה בקלות )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 19:35 לינק ישיר 

אתה צודק, אבל זה לא רלוונטי כל עוד דעת תורה איננה נדרשת לתפקידים ציבוריים. לא כל הגברים ת"ח, ויש נשים שהן שקולות לת"ח, ככה שצריך להיזהר מהכללות. עיין ערך דבורה הנביאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 19:57 לינק ישיר 

msorti
מקווה שהספקת לקרוא ולנצור בליבך,את שכתבתי לך,אם לא תשאל אחרים,מה כתבתי.

תוקן על ידי הוא_אה ב- 15/07/2012 19:59:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:09 לינק ישיר 

לא אמרתי שכל הגברים ת"ח ואם אתה לא מבין על מה אני מדבר זה כבר ענין אחר

אני בסה"כ אמרתי שליבוביץ היה צריך לומר שישנו הבדל בין איש לבין אישה בענין הדעת וגם גבר שאיננו לומד תורה הוא כמו אשה בענין הדעת ושניהם צריכים להיות כפופים לדעת תורה

לענ"ד ליבוביץ גרם לנשים לחשוב שהן ברשות עצמן ולא חייבות לשמוע לדעת תורה רק בגלל שהן חושבות שהן וגברים שוים

בקצור לפי הבנת הנשים יצא מזה קלקול זה הכל

"הוא" אם יש לך משהו לומר לי אז אתה יכול להגיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:10 לינק ישיר 

אני חושב שאת בן עוולה(אני יכול לומר עוד),אבל הסתפק בזה.

תוקן על ידי הוא_אה ב- 15/07/2012 20:12:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:40 לינק ישיר 

זהו? מה עד כדי נפגעת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:41 לינק ישיר 

ליבוביץ הבחין בין חיובים ואיסורים מלכתחלה שלא השתנו מתקופת חז"ל כגון דיני עריות וטהרת המשפחה, לבין חיובים ואיסורים בדיעבד כגון המושג הרחב של "צניעות" המתייחס למצב חברתי שלא היה קיים בתקופת חז"ל בה גברים פירנסו את נשותיהם ונשים היו בעיקר בביתן ולא במרחב הציבורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:48 לינק ישיר 

אתה עורך גרוע ביותר,ועל יצירה בזויה שעשית,מגיע לך מכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:49 לינק ישיר 

מ80 אתה מתעלם מהנקודה שבה ליבוביץ אמר שנשים יכולות להיות ברבנות ולפסוק הלכות וכד' (אלא שכיום זה לא יצא לפועל)

מה אתה עד כדי כך אתה טומן את הראש באדמה? למה אתה מגן עליו כל כך??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:51 לינק ישיר 

הוא, אני לא הוספתי מילה אחת מעצמי... הכל הם ביטויים של ליבוביץ על חזל ועל התפילה
זו בעיה אישית של ליבוביץ שבחר כך להתבטא זה הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:03 לינק ישיר 

פשוט להבין שאתה רודף את הגותו(גם כשאתה לא שומע היטב מה הוא אומר)(לפני שאתה נכנס למלל).

למה עשית שני עריכות? הא?!
שנית רצוי שתלמד היטב את הגותו ולא משמיעה סלקטיבית.
רצוי שתביא את הוידאו המלא,שאוכל להתרשם,כיוון שראיתי שאתה מניפולטיבי,לא המשכתי לקרוא את דבריך בנוגע לשאר הדברים

ראוי שיהיה לך יושר אינטלקטואלי.(אחר כך ,אם אוכל לענות אענה לך).

אני ממתין לוידאו המלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:07 לינק ישיר 

ליבוביץ דיבר על תלמוד תורה. היתה לו אחות בשם נחמה ליבוביץ שהיתה גאון בפרשנות המקרא ורבנים היו מתייחסים אליה כאל תלמיד חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ישעיהו ליבוביץ--כופר או צדיק....???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 26 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.