|
|
| נשלח ב-15/7/2012 21:32 |
|
| |
שנה את דרכך ויטב ליבך-אל תיקח ללב--מושב לצים אל תשב,ויהי אשריך.(משלי-ב,יא טז)
נ.ב אני לא הוא.(מיהו בכלל?)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 21:36 |
|
| |
| הוא_אה כתב: |  | פשוט להבין שאתה רודף את הגותו(גם כשאתה לא שומע היטב מה הוא אומר)(לפני שאתה נכנס למלל).
למה עשית שני עריכות? הא?! שנית רצוי שתלמד היטב את הגותו ולא משמיעה סלקטיבית. רצוי שתביא את הוידאו המלא,שאוכל להתרשם,כיוון שראיתי שאתה מניפולטיבי,לא המשכתי לקרוא את דבריך בנוגע לשאר הדברים
ראוי שיהיה לך יושר אינטלקטואלי.(אחר כך ,אם אוכל לענות אענה לך).
אני ממתין לוידאו המלא. |
|
אני רודף את הגותו?! אני בסה"כ הראתי את הסרטון כהוויתו עשיתי כמה עריכות בגלל שלא הייתי בטוח אם ליבוביץ אמר עבודת אלילים או עבודת אלוהים והעדפתי להשאיר את זה להבנת הצופה (למרות שלדעתי הוא אמר עבודת אלילים)
אני לא צריך ללמוד את הגותו אלא לקרוא את הגותו הכיוון שלו ברור לי כי לענ"ד באופן יחסי אין עומק בדבריו והמושגים שלו מאד רדודים ביחס למושגים שרבותינו אומרים (חוץ מזה שאני נגעל מבנאדם החובש כיפה שמדבר בצורה כזו מזלזלת בחזל)
הבאתי את הוידאו המלא והנה שוב הסרטון שלי ושם בסרטון יש אפשרות לצפות גם בקטע המלא אני מאד משתדל להיות בנאדם ישר ולא לעוות שום דבר ורק בגלל זה הוצאתי את הכתוביות כי חששתי שיכול להיות אחד ל.. שהוא אמר עבודת אלוהים במקום עבודת אלילים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 21:58 |
|
| |
אינני בקיא בהגותו של לייבוביץ.
1. ליבוביץ נהג להתפלל,בתפילה מסודרת. 2. ליבוביץ אומר ששום תפילה אינה מבטאה את ריגשותיו 3. ליבוביץ אומר זו נוסחא של עבודת אלוהים.
ראה חבר,אני לא דתי(אני חילוני למהדרין)
הסבר נא לי, להדיוט כמוני ,מהי מהות התפילה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 22:09 |
|
| |
הא אם אתה לא מכיר את הגותו של ליבוביץ אז עזוב זה לא משנה
בענין התפילה ראה את זה בזמנך החופשי - חזק ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 22:21 |
|
| |
זה לא הוגן מה שאתה עושה.(אתה מביא הרצאות)
דיברנו על מהות התפילה.
מהו נוסח התפילה,בוא ניבדוק מהי אומרת.
נעבור משפט משפט,וניבדוק.
אתה מוכן? אני אשאל אותך על כל משפט ואתה תשיב לי לדעתך.
מוכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 22:36 |
|
| |
מה אתה רוצה לבדוק איתי ולשאול אותי, לא הבנתי?
אם יש לך דעה תגיד אותה, בשביל מה אתה צריך לשאול אותי, בקצור אני לא מבין מה אתה רוצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 22:51 |
|
| |
,לסיפא,לגביי הרצון זו שאלה רבת משמעות,ואולי נכנס לזה בהמשך[(אם תרצה),בינתיים יש אשכול סמוך שמנסים להבין מהו).
מהות התפילה,מדוע ולמה?
מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 22:55 |
|
| |
הבאתי לך לינק שעונה לך על כל השאלות (תראה את הסרטון בזמנך החופשי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 09:17 |
|
| |
msorti בוקר טוב איש יקר, ראשית אני חושב שאני צריך להתנצל,שכיניתי אותך בשמות גנאי,גם אם זאת היתה מתוך הלצה, שנית אמרתי שאני חילוני למהדרין,אמרתי זאת כיוון ,שמסווגים כאן קטגוריות בלתי מאורגנות אין משהו למחצה,בין דתי לחילוני לחרדי לרפרומי קונסרבטיבי..,וישראלי או לאומי וכו'.. אין כאן הגדרות מיוסמות,שכן כולם כאן במעין מערבולת של הגדרות.
אתה יודע אומרים טובים השניים מהאחד,אבל זה רק כשאתה מאמין,באל,מדוע..נאמר בהמשך והחוט השלישי(אם זכרוני אינו מטעני) לא במהרה ינתק. מה זה החוט השלישי,החוט השלישי,הוא המקשר בין פרט לפרט(נקרא לו האל),כאשר אני מדבר איתך אין לך ודאות לתבונה שביננו.(אינך יודע את הרצון) כלומר האל הוא המקשר המשפטי. כאשר אני רוצה להבין מה עומק רצונך,אני פונה לגורם ראשון,שהוא הרצון. כלומר בין שני אנשים עובר חוט המקשר
(פאטא מורגנה-או לסירוגין תבונה) | פרט<---->אל<--->פרט
כיוון שאני לא תמיד בקשר עם המקשר לעומק הרצון(לעולם המשפטי),אני טועה ויכול להטעות.
אני מקווה שתקבל את התנצלותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 09:40 |
|
| |
נ.ב
לא ראיתי את הוידאו,כי אני עדיין חושב שזה לא הוגן.
אולי תעביר אותו לשאכול אחר
זה אשכול האמור כביכול לעסוק באמונתו של לייבוביץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 20:01 |
|
| |
בסדר ההתנצלות התקבלה
ודרך אגב, גם מה שאתה רוצה שנעשה לא שייך לאשכול הזה אלא לאשכול אחר העוסק בפרוש התפילה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 16:16 |
|
| |
כיוון שראיתי שלא נמחק,הקישור.(אולי אראה בזמני החופשי) בינתיים אני מרשה לעצמי גם לדבר כאוות נפשי.
חשבתי מעט,על מה שאמר ליבובויץ בוידאו.
ותבין שאתה נמצא בדיוק באותם הגדרות,כיוון שלא שבה הנבואה(לכאורה),עד הנה,ולכן הוא התכוון שהוא לא מצא ביטוי לריגשותיו.(לעניות דעתי). אני מאמין באמונה שלמה ,שליבוביץ היה אדם מאמין.(נקודה)
כמו כן,אני טוען,שגם אתה,והרבה מאוד מהציבור המאמין(99%) בשורש התכלית,אינו חווה ומצליח להביע את רגשותיו כלפי האמונה לתכלית השורש,כפי שראוי והדת רוצה שיקרה.(כפי שאני מבין)
הנבואה לא שבה לישראל עדיין(לכאורה),וליבוביץ לעניות דעתי רצה בזה מאוד במאוד מאוד,אך לפי מה שהבנתי מדבריו שקראתי באיזה מקום,שהוא מצטער שלא עשה מספיק כדיי להגיע לזה.
עכשיו,מהי היהדות,יהדות היא תרבות שאמורה להתפתח לאיטה,כלומר גם לעיתה.
מה זה אומר
מאז שחרב בין המקדש,הסתעפו כל מיני תרבויות,כגון הצדוקים,(אינני יודע בדיוק מי היו החשמונאים(אבל אפשר להבין מהשם).
העולם עובר פלאטפורמות,יש שיגדיו מוטציות,כמו כן,היהדות אמורה להיות שלמה בעיתה,כלומר להיות מאורע בעולם המתפתח.
היום הרשות המחוקקת,היא הבלעדית לכאורה של התאולוגיה(כפי שראיתי היום סרטון ב-YNETׂׂ נשמע אבסורד,אבל לא כ"כ.(מצחיק קצת),אבל,ומדרבן,על רשות פתוחה.
אני מקבל את הגותם של חז"ל(למרות שאיני מכיר את רובה),לא בגלל שאני יהודי,אלה מתוך הבנה,שהעולם מתפתח ומשתנה.
כמו כן,העולם תמיד יתפתח,אבל שורש התכלית לעד ישאר.
היום גם האקדמיה או כל חילוני כביכול או כל חברה מסויימת,לעניות דעתי יכולה להתקיים אמונתית וצודקת בדרכה ,כל עוד קיים השורש התכליתי,ולזה אמור לשאוף כל אדם מאמין.
בנוגע למהות התפילה'אם תרצה נפתח אשכול,אם זה בסדר מבחינתם.
תוקן על ידי הוא_אה ב- 17/07/2012 17:14:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2012 07:28 |
|
| |
אבסורד המחוקק,הגר הארתיראית מוכיחה
,שבת שלום,נשלח מהאנדרואיד
תוקן על ידי הוא_אה ב- 21/07/2012 07:49:32
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:53 |
|
| |
לדעתי זה מאוד פשוט. ליבוביץ לא מאמין שאלוהים יכול להתערב בהיסטוריה, והוא לא יכול\רוצה לתת שכר ועונש. בתורה ברור שכן. קשה להאמין שזאת הייתה טעות בתום לב שלו. ועל כן אני רואה אותו ככופר.
נ.ב. סליחה אם זה נחרץ מידי, אבל כך אני רואה את זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:54 |
|
| |
סליחה שנדחפתי באמצע עניין. פשוט ראיתי רק את הכותרת של האשכול.
|
|
|
|
|