בית פורומים עצור כאן חושבים

אכילת סימנים בר"ה - עניינם ואופן פעולתם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/9/2008 00:29 לינק ישיר 

האם מישהו (הלבן?) יכול להסביר מדוע בחב"ד המנהג הוא להסתפק בתפוח בדבש ולא לאכול את שאר הסימנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2008 04:06 לינק ישיר 

דכירנא כד הוינא טליא הראוני את פירוש המאירי למס' הוריות על הסימנים וזה היה אחד הרגעים המשמחים בחיי כאשר חזיתי ברעיוניי נקודה נפלאה שהיא כמדומני אחד מיסודות הפארום שלכם שאין סתירה אלא אדרבה השלמה בין היגיון ותורה. ידועים דברי הקדמונים שלא יכולה להיות סתירה כזו אבל בעוונותינו הרבים לרוב הכלל נשאר מופשט מהמציאות ולמעשה אנו חשים בסתירה עד שבא מפרש כמו המאירי ומאיר עיניים ובכך מסתלקת הסתירה. לצערי אין לי כרגע מאירי בסמוך ואודה למי שיביא את דבריו הנפלאים ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2008 04:40 לינק ישיר 

מישקולצר,

תודה על הבאת הדברים!

חסי"ד,

יש"כ!

היה שוה כל האשכול כדי שתפנה את ליבי לדברי המאירי הללו שהינם מאירים באור אחר את כל המנהג!

"הרבה דברים הותרו לפעמים שהם דומים לנחש ולא מדרך נחש חלילה אלא דרך סימן לעורר בו לבבו להנהגה טובה והוא שאמרו ליתן על שלחנו בליל ראש השנה קרכס"ת קרא רוביא כרתי סלקא תמרי שהם ענינם מהם שגדלים מהר ומהם שגדלתם עולה הרבה וכדי שלא ליכשל בהם לעשות דרך נחש תקנו לומר עליהם דברים המעוררים לתשובה והוא שאומרים בקרא יקראו זכיותינו וברוביא ירבו צדקותינו ובכרתי יכרתו שונאינו ר"ל שונאי הנפש והם העונות ובסלקא יסתלקו עונינו ובתמרי יתמו חטאינו וכיוצא באלו ורוביא פרשוה גדולי הרבנים תלתן ואנו מפרשים בו קטנית הנקרא פיישו"ל וידוע שכל זה אינו אלא הערה שאין הדבר תלוי באמירה לבד רק בתשובה ומעשים טובים אבל הדברים שנעשים בדרך נחש חלילה אין פקפוק באיסורם והוא שאמר הנה על קצת בני אדם שכשמתחילין בסחורה מגדלין תרנגול על שם אותה סחורה ואם הוא נעשה יפה בוטחים על הצלחתם ושאר דברים הדומים לאלו שהוזכרו הנה אמר על כלם ולאו מילתא היא כלומר ואין ראוי לבטוח על אלו ההבלים ועשייתם אסורה על הדרך שביארנו בסנהדרין והבוטח בי"י חסד יסובבנו" (מאירי כריתות יב.)

אם נתבונן בדברים אנו רואים שאין הסימן כלל בא לגרום השפעה פיזית בעולם, אלא רק לעורר את האדם למחשבה עצמית ואילולא שהאדם יפעל בעצמו אכילת הסימנים ואמירת האיחולים הרי הם דברים בטלים לחלוטין! ניתן לראות גם את הפירוש השונה של המאירי לכל ירק מהסימנים - פירוש שהסימן כלל לא נוגע לישויות אחרות, אלא אך ורק לאדם והשפעה על מחשבתו שיבוא לידי מעש"ט!

הנה השוואה מהירה:

בקרא יקראו זכיותינו - ולא יקרע גזר דיננו שהינו שיבוש שורש המילה והגייתה הנכונה.
ברוביא ירבו צדקותינו - כנ"ל (ירבו זכויותינו בשו"ע)
בכרתי יכרתו שונאינו ר"ל שונאי הנפש והם העונות - ולא כפי שפרשו אחרים שהכוונה לשונאים פיזיים או שונאי ה'
בסלקא יסתלקו עונינו - ולא יסתלקו אויבינו שאין לנו שליטה עליהם ע"י אכילת ירקות
בתמרי יתמו חטאינו - ולא שונאי ה'

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2008 05:32 לינק ישיר 

(הביטויים היפים אינם שלי אלא של הרב מלמד, שכתב בעיתון השבוע 'בשבע'. לא יכולתי להעלותו, לכן אני נותן קישור לדבר דומה שכתב אותו רב עצמו)

הרב אליעזר מלמד (ראיתי עכשיו) מפרש שהסימנים הם למען האוכל הגשמי ביום הרוחני, אף הוא יהיה ספוג בתפילות.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=502

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2008 14:08 לינק ישיר 

לענ"ד, כל מה שאומרים בסדר ליל ראש השנה הוא תפילה, והמאכלים נועדו לגרום לנו לשתף בתפילה גם את חוש הטעם שלנו, כדי שתהיה תפילה רב-חושית (ע"פ בת זוגי היקרה).

תוקן על ידי אראלסגל ב- 28/09/2008 14:07:28

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/9/2008 16:41 לינק ישיר 

הכיצד נשכח מהכותב מנהג אכילת צימוקים (RAISINׂ ) וסלרי יחדיו, שנזכה
 ל RAISING IN SALARY .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2008 21:54 לינק ישיר 

בכדי להסיר מכשול מחברי הפורום, עד כאן דברו מה כן לאכול בליל ר"ה, ואני מזהיר בזה מה אסור לאכול בר"ה

אין לאכול מללפון חמוץ, זיתים או כל דבר חמוץ אחר, וכן אין לאכול חריף, אין לאכול ח"ו אגוזים, מכל סוג,
החתם סופר לא היה שותה מי סודה, ואני הקטן מוסיף על זה כי אן לשתות כל משקה קל תוסס,  כגון ספרייט וקולה , שתוססועלול לעקצץ את הגרון
ובעיקר בלית ברירה להקפיד לא למזוג את המשקאות מגבוה, לא לגרום לקצף( ביזיון וקצף) והוא הדין בבירה, להקפיד לא לגרום לקצף, שלא יהיה קצף עלינו.
איסורים נוספים יהיו בהמשך, אני צריך לקבל את המידע המדויק הערב מב"ב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2008 22:32 לינק ישיר 

ירוחם
להזכירך, הודעתי ב http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2034347&forum_id=1364

באמת שכחתי לציין שם שמי שלא יאכל מלפפון חמוץ ייזרק בעיצומו של חג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2008 10:22 לינק ישיר 

[שמחה,

תודה! מיד הוספתי לתפריט החג המתבשל ]

תוקן על ידי אמשלום ב- 29/09/2008 10:21:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2008 12:15 לינק ישיר 

יישר כוחכם על הדברים שהיו תמהים בעיני זה זמן רב,ותודה על המראי מקומות
שאלה קטנה היא האם גם הסגולות הם בגדר של סימנים או שמא הם דברים אחרים?
(אומרים שהאמריקאים אוכלים בר"ה צמיגים כדי שיהיה להם GOODYEAR )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 13:27 לינק ישיר 

http://d555814.u217.1host.co.il/Stream/86kadurinet.asp?playurl=mms://82.80.248.218:80/vod/video/hagim/roshashana_simanim.wmv?id=undefined

תהנו!

תוקן על ידי mzohar ב- 25/09/2009 13:23:53

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 14:17 לינק ישיר 

ירוחם,
ראיתי את הודעתך רק כעת, ויתכן שבר"ה שגיתי ואכלתי מאותם מאכלות אסורים. האם יש לי תקנה, בכך שלא אוכל מלפפונים חמוצים ביו"כ?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2009 15:10 לינק ישיר 

שכני הטוב

שערי תשובה לא ננעלו אפילו לא מאוכלי מלפפון חמוץ בר"ה הרחמן יצילנו, ודאי לא משוגגים הרוצים לעשות תשובה בלב שלם,
התיקון היחיד שאני רואה -כפי שנאמר- אכל- ימשיך ויאכל, אם מעט אכל- יאכל הרבה, רצוי עם קצת חריפות, ובזה יגלה דעתו כי חמוץ וחריף ניחא ליה, ומלכתחילה לטובה ולהנאתו אכל.

השנה התארחתי  בר"ה במלון   כשר- חלק למהדרין מן המהדרין,  בקערת הסימנם ראינו גם מאפה תרד???
שאלו אותי נכדי- מה מסמן  התרד? - מתי כבר יורידו מאתנו את השטויות הללו, חשבתי להגיד- אבל לא אמרתי.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 25/09/2009 15:56:12

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 15:58 לינק ישיר 

כבר כתבתי לעיל ענינו של התרד, והוא שישלח לנו מהרה שליחו שיכה באויבינו (פופא"י סימן).

וידוע ששמות אלה אין להגותן בפיו, כמות שאין ראוי לאכול התרד בפיו.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2009 00:18 לינק ישיר 

סיפורי ר"ה
התארחתי לארוחת החג אצל חברים והיו קציצות תרד (טעימות). מעולם קודם לכן לא אכלתי שם קציצות תרד. אבל לא נאמר שום דבר על כך שזה ל"סימן" (מצד שני זו היתה ארוחה ביום עצמו ואולי בליל החג אכלו קציצות תרד לסימן וביום המחרת הגישו לי את השאריות).
אגב, הם לא דוברי עברית ולא מכירים את השם "תרד"  רק את השם spinach באנגלית או Spinat בגרמנית (הם גם מדברים רומנית בבית אבל איני יודע איך אומרים תרד ברומנית). יש למישהו הצעה למדרש השם בגירסתו האנגלית, גרמנית או רומנית? את פופאי, לעומת זאת, הם מכירים.

סיפור נוסף:
לפני מספר שנים התארחתי לארוחה בליל ראש השנה אצל משפחה ממוצא פרסי. טקס אכילת הסימנים ארך שעה ארוכה. יש להם איזה עשרים או שלושים סימנים שלפני כל אחד מהם מברכים וגם אומרים יהי רצון מיוחד וארוך בעברית ובתרגום לפרסית (ובמקרה שלנו בתרגום נוסף לגרמנית). הסימנים כוללים כמה סוגי בשר. ראש כבש (שנהיה לראש), בשר ריאה (שיהיו חטאינו קלים כריאה) וכן אין סוף ירקות.
מאכילת הסימנים לבדם יצאנו שבעים (מה שלא פטר אותנו מארוחה מלאה בת שלוש מנות של אורז פרסי...)

תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 27/09/2009 0:14:30

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אכילת סימנים בר"ה - עניינם ואופן פעולתם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.