בית פורומים אגודה אחת

המצב בשדרות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2008 18:25 לינק ישיר 
המצב בשדרות

שלום!
חשבתי שזה המקום להעלות את השאלה.
מה לפי דעתכם אנו יכולים לעשות כדי לפתור את המצב בשדרות?
אשמח לשמוע רעיונות.
העלו הצעה של לפזר "צבע אדום" ברחבי הארץ ובכל פעם שנורה קסאם שתישמע אזעקה בכל הארץ.
מה דעתכם?

הפתרון המושלם!
מתאים לצעירים, מבוגרים, זקנים, שבתות חתן ושבע ברכות, חגים ומתנות.
קליק אחד והכל נהיה קל יותר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2008 00:17 לינק ישיר 

asher1990

אני חושב שזו מחמאה גדולה מצידך, לייחס לנו את היכולת "לפתור" את המצב בשדרות. מעניין אותי על סמך מה אתה חושב שיש לנו את היכולת לעשות זאת, על סמך הבנתינו הרבה בבטחון או במדיניות חוץ, או אולי בשל יכולתנו להמציא פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים, או בגלל יכולת רוחנית כלשהי שיש לנו, או שמא על בסיס היכרותינו עם גורמים קיצוניים.

אם כוונתך ל"פתרון" היא כיצד למנוע את ירי הקסאמים מרצועת עזה, לצערי אינני מאמין שאי מי מהחברים כאן יכול למצוא לכך פתרון. אם בכל זאת יש למישהו רעיון בנידון, הוא בודאי יזדרז להציג אותו לגורמים הרלוונטיים. כפי הנראה כוונתך היא כיצד ליצור בקרב כלל האוכלוסיה הזדהות עם מצבם הקשה של תושבי שדרות ועוטף עזה, בכדי ליצור לחץ על גורמי הממשל. זוהי גם התועלת שעשויה לבוא מההצעה שהעלית, להשמיע אזעקה ארצית בעת נפילת קסאם. בנקודה זו אני חושב שאכן מדובר במטרה חשובה, אם כי אינני בטוח שהיא תזרז את הפתרון. לגופה של ההצעה, אני חושש שהיא תביא יותר מרמור מאשר הזדהות. חשוב גם לזכור שלהשמעת אזעקה עלולות להיות השפעות שליליות על קשישים, חולי לב וכיו"ב.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/9/2008 00:48 לינק ישיר 

קודם כל, בכוונתי להעלות את הנושא למודעות. זה נכון. זה חחלק מהפתרון. ללא עזרה קולקטיבית הנושא לעולם לא ייפתר.
מחשבה כמו, אם יש מישהו שחשב על זה הוא כבר יעביר את זה לגורמים הרלוונטיים היא "ראש קטן". "תן לאנשים שזה התפקיד שלהם להתעסק בזה". אני דווקא חושב שגם המוחות הגדולים ביותר בממשלה מפספסים רעיונות טובים של העם. כאן יש לעם הזדמנות לומר את דעותיו ומי יודע, אולי זה לא ייפול על אוזניים ערלות. לא ככה?

הפתרון המושלם!
מתאים לצעירים, מבוגרים, זקנים, שבתות חתן ושבע ברכות, חגים ומתנות.
קליק אחד והכל נהיה קל יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2008 01:10 לינק ישיר 

asher1990

מהיכן אתה קובע את הקביעה שהנושא לא יפתר ללא עזרה קולקטיבית? המחשבה שבכל בעיה ציבורית יש לאזרחים מן השורה מה לתרום, נראית לי מגוחכת וחסרת בסיס. אין שום סיבה לכנות את מי שאיננו מוגיע את ראשו בסוגיות שאינן בתחום יכולותיו בכינוי "ראש קטן", לדעתי תפקידו של "ראש גדול" הוא להתעמק בסוגיות שביכולת הציבור הרחב לפעול בהם ובאותה מידה להימנע מעיסוק בסוגיות שהוא איננו מסוגל להשפיע עליהם. היכולת של ציבור לפעול בנושאים בטחוניים ומדיניים היא באמצעות לחץ ציבורי, ולעיתים התוצאה היא שלילית ולא חיובית. היציאה החפוזה מלבנון נבעה מלחץ ציבורי [ארבע אמהות], וכנראה היא הייתה שגויה לפחות בדרך בה היא התבצעה. שחרור של מחבלים רבים ומסוכנים תמורת החזרתו של גלעד שליט, עלולה להיות תוצאה של לחץ ציבורי, למרות שיתכן למרבה הצער שזהו צעד לא אחראי. גם הסכם הרגיעה כעת עם החמאס הוא תוצאה של זעקת תושבי שדרות ועוטף עזה, ואנו עלולים גם כאן לשלם מחיר כבד על כך. האם אתה מציע שגם נעסוק כאן בהעלאת רעיונות לבלימת הגרעין האירני, לעצירת ההתחממות הגלובלית, לפתרון המשבר הכלכלי בארה"ב ולהתמודדות עם סופות ההוריקן?

בקבוצות תמיכה רבות משתמשים כיום במה שמכונה "תפילת השלווה"
"ק-לי תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים ".

לצערי, נדמה לי שעניין הקסאמים בשדרות משתייך לקבוצה הראשונה, לדברים שאין בכוחנו לשנותם.

נ.ב. הלינק בחתימתך המשמש פרסום למוצר צרכני נראה לי חסר טעם, השימוש בכל הודעה שלך כאפיק פרסומי פוגמת לטעמי ברצינות שתינתן להודעותיך. נדמה לי שישנם פורומים שאף יאסרו עליך לפרסם הודעות מסוג זה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2008 21:35 לינק ישיר 

אדון בן ציון כהנא היקר.
אין לי ספק, כי בנושא של שדרות כנראה שבחרת להיות "ראש קטן". העזרה לאנשי שדרות לא צריכה להיות דווקא ברמה המדינית הבטחונית אלא היא יכולה להיות ברמה האישית. יש מספר אגודות שעוזרות לאנשי שדרות במגוון נושאים, החל מעזרה בבית, עזרה לימודית וכלה בעזרה כלכלית. אני לא אומר שאנחנו צריכים לשבת בעצמנו לדיון עם אנשי החמאס אך אין ספק כי ביכולותינו גם כאינדיבידואלים לעזור לאנשי שדרות בהמון דרכים. לומר ששדרות זו הבעיה של המדינה, כן, זה ראש קטן. לא צריך לעשות כל דבר בראשי חוצות, לא צריך להכריז אני עוזר לאנשי שדרות ולבוא לצעוק שיעשו כבר שינוי. מכיוון שאנו רואים שברמה המדינית לא קורים יותר מדי שינויים, עלינו רק לנסות לעזור להם לעבור את התקופה הקשה. לבוא להתארח / לארח אותם בשבתות, לקנות אצלם בסופרים, להפעיל את הילדים שלהם שחיים ככה כבר שנים. לא חסרות דרכים. אני מסיק (ואתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) שלא היית בשדרות יותר מיומיים ברציפות בשדרות בשנים האחרונות (אם בכלל היית). אולי אז היית מבין. ואגב, אני לא מצפה ממך לטפל באיום האיראני או במשבר הכלכלי וההוריקן בארה"ב. אני מקווה שגם שם יש אנשים שמנסים לפעול למען אלו שנמצאים כרגע בבעיה ואני אישית גם לא מבין כל כך את הנושא שם. אבל מה לגבי עניי עירך? אנשים אלו גרים שעה ממך.
לגבי ההתחממות הגלובלית, כפי שאתה רואה, אנשים יומיום מציעים דרכים להלחם בתופעה. אנשים פשוטים. לאו דווקא אנשים עם כח.
אתה מוזמן להתפנק בביתך חסר הבעיות כרגע ואולי יום אחד יפול לך האסימון שגם אתה יכול לשנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2008 23:41 לינק ישיר 

אשר
לתמוך באנשים קשה יום זה חשוב וטוב, אך למה אנשי שדרות טובים יותר מכל קשה יום אחר בעמינו.
העזרה האמיתית לאנשים אלה היא או להוציא אותם משם, או לגרום למדינה להלחם למענם.
כיוון שאת שני הדברים אין בכוחינו הדלים לעשות, לכן צודק בןציון שלא נשאר אלא "לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם".

אך בנקודה אחת אני חולק על דברי בנצ"כ.
כיהודים מאמינים, ברור לנו שחוץ מהשפעה ישירה על הנושא המבוקש, יש דרכים נוספות לשנות בעולם.
ע"י תפילה ומעשים טובים.
ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה.

גם במקום שנראה שבצורה טבעית אין לנו כל השפעה היכולה "להזיז" משהו, ע"י תחנונים לבורא עולם, ע"י הרבות זכויות לכלל ישראל, אולי יחוס עם עני ואביון אולי ירחם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > המצב בשדרות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext