בית פורומים אגודה אחת

על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2008 10:46 לינק ישיר 

סייף, <אייקון ירוק אוחז בביטנו הדואבת מרוב צחוק>. יפה שאחזו את שינוי המנגינה. רוב נשי דידן אינן בקיאות בניגוני הקריאה, כמדומני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 18:23 לינק ישיר 

הסיבה שהחרדי הממוצע הוא פחדן ותמים ועד שהוא יוצא הוא תמיד צריך וחייב שהרבנים הגאונים
ילחצו לו אנטר...... וזה משפיע על החשיבה גם בלימוד וגם בהגייון  פשוט

כי אין לנו בכלל טיפת יוזמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 14:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 15:37 לינק ישיר 

תפיסת העולם של הרב עובדיה,בהחלט מתאימה לרקע האישי שלו,ולתדמית הנשים הבורות עליה גדל.
אך לגבי עיקר הדיון אני חושב שישנה בעיה בחינוך של הנשים,בכל הנוגע לחשיבה מעבר לגבולות המסגרת.גם במצב הנוכחי שרוב בחורי הישיבות הולכים כעדר אחרי המוסכמות החברתיות,רבים מהם רואים את נושאי ההשקפה ככר לחשיבה,כיון שהחינוך לגברים הוא לחפש את הספיקות בכל נושא ולא לקבל כל דבר כמובן מאיליו.
הגברים גם בקיאים מעט יותר ברקע לחשיבה ההשקפתית,ובהליכי התפתחות הקונספציה.
לעומתם,בחורה בסמינר שומעת מהמורה שאסור לחלל שבת ושהבעל חייב ללמוד אחרי הנישואים,בנשימה אחת.חסר להן מאד הרקע לדברים ואינדיקציה כלשהי לגבי העיקר והטפל ביהדות.
לגבי נישואים,אני חושב שמדובר בהחלטתו האישית של כל אדם לגופו.ישנם גברים אינליגנטיים וחושבים,שלא מעוניינים בהכרח בבחורה משכילה,אלא בעקרת בית בעלת אישיות חיובית,שיוכלו לנהל איתה שיחה קלילה וקולחת, בלי להבליט את התחרות להשכלה,ולסמוך עליה שתעניק את החום האימהי לילדיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2009 16:36 לינק ישיר 

jb

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 23:30 לינק ישיר 

לכבוד מ למערכת
1 הניסיון לקבוע כאילו כל מי שהולך בתלם עושה זאת כתוצאה מחוסר מחשבה הוא פתטי
לא חסרים כאלו שנהירין להו שבילי האונ' העברית  וכיו"ב ואינם מבקשים לשנות את הציבור החרדי [לא כל ביקורת היא סיבה לשידוד מערכות]
גם אם יש לך ויכוח עמם אינו מדרכי החכמה להכתירם כאינפנטילים.
2 בעניין הפער שבין המינים הנני להפנותך לספרו של סיימון בארון-כהן (בהוצאת עם עובד) "ההבדל המהותי" (כתוב גרוע לדעתי אך תמצא שם כמה מחקרים מאלפים) שאין כאן שום עניין של חינוך ודווקא הביולוגיה היא זו שמכתיבה את הפער.
בפרט העובדה שהאשה מטבעה איננה עצמאית אלא מקבלת מרות איננה זקוקה לשום מחקר.
3 דווקא מאדם אינטליגנט הייתי מצפה שיבין שאשה היא לא חברותא לשום נושא ועניין וגם אשה אינטליגנטית מאד איננה מעוניינת לבסס על זה את הקשר הזוגי [ולשם כך קיים הפורום] 
וכן בחברות אחרות הקשר בין גברים ונשים אינו מבוסס על חשיבה אלא בעיקר על משיכה רגשית ופיזית.
4 אין הרבה אינטלקטואלים חרדים שבוקעים מהביצה לאחר הנישואין ההיפך הוא הנכון רובם קוראים והוגים יותר בתור רווקים (ו כן... גם רווקות)  אבל אצל אותם שבקעו לאחר הנישואין אירע הדבר בקול רעש גדול תוך התמוטטות כל אושיותיהם,
שים לב שדווקא בקרב אלו שבתור רווקים היו שמרנים יחסית שכיח המשבר הנ"ל.
5 בתורתו של ר' גדליה הוא הספר המעמיק שלך???  אהה!!!

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 03:24 לינק ישיר 

נשבעתי לא כתבה נקודה אחת המתייחסת ענינית ולו בעקיפין עם תורף מאמרי הנידון. למרות האמור הריני מתכבד בזאת להשיב לה דבר דבור על אופניו.

1. אף אחד לא קבע אמר או אפילו רמז לכך כי הליכה בתלם היא תוצאה של חוסר מחשבה. גבירתי מגלה פנים חדשות ברשימתי שלא כהלכה.   ואתמהה.
 מה זו האוני' העברית? לא שמעתי על החנות הזאת? מה מוכרים שם?
וחוץ מזה איפה ראית קריאה לשידוד מערכות?   שמועה שמעתי שגם בחנות הנזכרת מלמדים הבנת הנקרא.   לא שיש רע בשידוד מערכות, אבל לא הבעתי את דעתי על נאותות הוספת סודה לשתייה לגרגרי חימצה בתהליך הכנת משחת חומוס  וגם לא בענין שידוד מערכות.

לא אכחש כי המערכת נוקטת בעמדה שיפוטית חד-משמעית לפיה נשואי ביקורתה (העקיפה) אכן הינם אינפטילים.  ובתרגום חופשי לעברית מדוברת מדובר בבגירים שעדיין לא התבגרו והתפתחו קונגנטיבית מאז הישיבה קטנה.  מעולם לא פגשתי אדם מחבורת המפגרים הנידונה שניסח את דעותיו  שעל קיומן אנו מצרים כשיטה שיש להתייחס אליה כברת פלוגתא.  ועל דא בכינא.  ניתן לנסח היבטים מסויימים של הציבוריות החרדיות באופן מושכל אך בשום פנים ואופן לא את עיקרי תורתם של הבהמות הנזכרות.

ובדרך אגב אני מרשה לעצמי לשאול באם גבירתי יודעת בכלל את מי כינינו  ''אינפנטיל''?  במידה ויש לך ראיות עקיפות להגותו המעמיקה של מר יברוב וחבורתא דיליי הרי שנודה לה מראש באם תואיל לחלוק אותה עמנו.

2.  קטונתי מלהבין כיצד הנקודה שאת מעלה חופפת ולו בהקשר רופף לתורף טענתי.   

לא נגענו בכלל בשאלה האם האישה היא עצמאית או תלויה מטבעה ולא נגענו ולו בעקיפין בשאלה הקרדנלית באם התכונות הנשיות הינן מולדות או נרכשות.    אין לי דעה בנידון ועל כלן פנים היא אינה רלוונטית לצורך דיונינו.

3. דווקא מאישה המציגה את עצמה קבל עם ועדה כאינטלגנטית וכת''ח הייתי מצפה שתנמק את קביעתה הגורפת ולא תפריח אותה יתומה לחלל האויר בתורת מדרש לא נודע למי.  בדרך אגב יש להעיר שכל יצור אנוש הניחן בהבנת נקרא בסיסית יסכים כי רשימתי לא התיימרה לטעון שום טיעון על מהות הקשר הזוגי הראוי (אם כי יצאה מתוך נקודת הנחה שמדובר בתופעה אנומלית)  והצביעה בעיקר על עובדת הפער התמוה במיוחד לאור חד-סטריותו (כמבואר בסיפא המעמתת את מודל הלמדן והאווזה מול מודל התלמידה חכמה והגאון מוילנא).

4. חולק עליך עובדתית. אבל גם אם נסכים לדברייך הרי שנשארנו בצ''ע באם מדובר בהערה על דבריי או בהערה מוסיפה?

5. בהנחה שלימוד גפ''ת נחשב בעיניך כנושא עמוק, הרי ש''בתורתו של ר' גדליה'' בהחלט מהווה ספר מעמיק מכמה וכמה סיבות וזאת הן מחמת תוכנו והן מחמת המתודה החדשנית שלו.   אבל רק רגע!  מדוע אני משחית את דבריי לפני שביררנו באם גברתי אפילו יודעת את צבע הכריכה?   (חומה ונדפסה בדפוס בודנר).
ברוח הגנתה של גברתי על האינפיטילים האמורים, הייתי מצפה ממנה לגלות יושר ולו מינימלי ולהודות שתהא נכונות שיטתו של ר' גדליה ותובנותיו אשר תהא, ותהא נכונות העמדת החיבור האמור בשורה אחת ליד ספרו של ויטגנשטיין  אשר תהא,  תהיה זאת איוולת גמורה להשוות את עומק הגיונותיו של ר' גדליה עם החיינדלעך של ר' דוד סולומון בעיין יהודית - וזאת הייתה תורף הודעתי ואידך זיל גמור.  באם גבירתי סבורה שהמרחק בין ספרו של ר' גדליה ובין בעין יהודית קצר משנות אור, אודה לה מראש באם תשלח לי את חוברות הצביעה שנשארו בבית גנזיה מימי חלדה, שכן עפר ואפר אני במחיצתה.

דווקא מתלמידה חכמה כמוך הייתי מצפה שתציגי אותי עירום ועריה לאור  טעות הדפוס שכן  לודוויג ויטגנשיין לא חיבר שום מסכת אלא שני מחברות (כחולה וחומה ללמדך שיש לדעת את צבע הכריכה לפני שמשתלחים בספר) ואילו מסכתות ניתן למצוא רק בש''ס ובכרכי כתביהם של גון לוק ושל דיוויד יום.  

תוקן על ידי מ_למערכת ב- 13/08/2009 3:25:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 12:25 לינק ישיר 

מ_למערכת כתב:

5. בהנחה שלימוד גפ''ת נחשב בעיניך כנושא עמוק, הרי ש''בתורתו של ר' גדליה'' בהחלט מהווה ספר מעמיק מכמה וכמה סיבות וזאת הן מחמת תוכנו והן מחמת המתודה החדשנית שלו.   אבל רק רגע!  מדוע אני משחית את דבריי לפני שביררנו באם גברתי אפילו יודעת את צבע הכריכה?   (חומה ונדפסה בדפוס בודנר).
ברוח הגנתה של גברתי על האינפיטילים האמורים, הייתי מצפה ממנה לגלות יושר ולו מינימלי ולהודות שתהא נכונות שיטתו של ר' גדליה ותובנותיו אשר תהא, ותהא נכונות העמדת החיבור האמור בשורה אחת ליד ספרו של ויטגנשטיין  אשר תהא,  תהיה זאת איוולת גמורה להשוות את עומק הגיונותיו של ר' גדליה עם החיינדלעך של ר' דוד סולומון בעיין יהודית - וזאת הייתה תורף הודעתי ואידך זיל גמור.  באם גבירתי סבורה שהמרחק בין ספרו של ר' גדליה ובין בעין יהודית קצר משנות אור, אודה לה מראש באם תשלח לי את חוברות הצביעה שנשארו בבית גנזיה מימי חלדה, שכן עפר ואפר אני במחיצתה.

דווקא מתלמידה חכמה כמוך הייתי מצפה שתציגי אותי עירום ועריה לאור  טעות הדפוס שכן  לודוויג ויטגנשיין לא חיבר שום מסכת אלא שני מחברות (כחולה וחומה ללמדך שיש לדעת את צבע הכריכה לפני שמשתלחים בספר) ואילו מסכתות ניתן למצוא רק בש''ס ובכרכי כתביהם של גון לוק ושל דיוויד יום.  

טעה בכפליים.
א- מהנכון בהחלט לערער על רמתו של "בתורתו", ולהאמין שיותר ממה שיש כאן היה שם [אצל ר"ג], ועי' שעשו זאת כאן. (אני מצטרף לביקורת לאחר שקראתי בעיון את כל הספר מספר פעמים).
ב- הספר היחיד שהוציא ויטגנשטיין לאור הינו הטרקטטוס,ומילה זו מתורגמת הרבה כ"מסכת".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 13:36 לינק ישיר 

תוקן על ידי מרחביה ב- 13/08/2009 14:13:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 15:51 לינק ישיר 

מערכת: כתבת "כל חברה נורמלית משקפת את הרכבה האנושי ברגע נתון"  הצדק עמך.

1  לכן יש  להניח שמאחורי אותם אנשים שבלשונך הזהב הם אינפנטילים -ואין צורך להתייחס לאדם מסוים זה או אחר- ישנם אינטלקטואלים שמעוניינים דווקא בפעולות ובדעות כאלו שאתה מגנה, גם אם הדעה המובעת מעל פני השטח אינה מופיעה במישרין כהבעת עמדה של אינטלקטואל מסוים, הרי עצם העובדה שמאפשרים להם לפעול ולא מוקיעים אותם מכריחה שאינטלקטואלים רבים מסכימים עם פעולותיהם, -כמובן אין הכוונה לכל פרט אלא למהלך הכולל-, על אף שהרוב הדומם הוא עדר, ברי לי שאותם אינטלקטואלים לא יתנו לאחרים להוביל את העדר אלא כאשר מובילי דעת הקהל עושים זאת באופן שמקובל עליהם.

האם הרב מ. שפירא או הרב י. שרייבר שככל הידוע לי נחשבים לאנשים חכמים וכן שאר ראשי הישיבות אינם מזדהים עם הטון של החברה החרדית, או שבאופן מתמיה כל מי שהגיע לאיזה הישג בלימוד התורה ונחשב תלמיד חכם [על כל פנים מאלו הידועים] שייך לקבוצת האינפנטילים, ורק הרב נדל והרב זילברמן הם חכימי דיהודאי.

אלא מה תאמר שבאמצעות הטרור השתלטו האינפנטילים, נשמע לי מגוחך,  איך הגיעו למצב זה של שלטון הלא גם בחברות טוטליטריות [עכ"פ בעולם המערבי, ואל תוכיח מהערבים שתרבותם שונה]  אי אפשר בשום אופן לומר שהשלטון לא הביע את דעת השכבה העליונה של האינטלקט בחברה בנקודת הזמן שבו נתפס השלטון על ידי גורם כזה או אחר [אפילו בחוות החיות החיות החכמות הן שתפסו פיקוד], וגם אם לאחר שהשתלטו ייתכן שהשלטון כבר לא שיקף את החברה אבל מולידי המהפכות תמיד היו אינטלקטואלים.

אם כן עליך חובת ההסבר מהו התהליך המקביל לזה בחברה החרדית, איך וממה נוצר שלטון החמורים האינפנטילים?

למה לא תחשוב שהנוכחות האינטלקטואלית בפורומים אלו אינה משקפת את כלל האינטלקט החרדי מפני שהוא נמנע מלהשתמש בכלי זה.

2 קביעתך שהטון הניתן כיום בציבור החרדי הוא על ידי אינפנטילים וצריך ליתן טון אחר אינטלקטואלי כלומר צריך להחליף את השלטון וזו לדעתי דרישה לשידוד מערכות, אם לא אז איני יודעת מה פירוש שידוד מערכות בשפתך.

3 כתבת "מעולם לא פגשתי אדם מחבורת המפגרים הנידונה שניסח את דעותיו  שעל קיומן אנו מצרים כשיטה שיש להתייחס אליה כברת פלוגתא". פגשתי כמה בחורי ישיבות שלדעתי לא עונים על התארים המחולקים על ידך בנדיבות והם בהחלט מנסחים את דעותיהם יפה מאד (מעניין יהיה אם תחשוף מהי סביבתך התרבותית).

האם עכשיו אני מספיק עניינית וברורה ?

אגב: בנוגע לדעתך על הכנת משחת חומוס א. ברור שיש לך דעה בנושא זה כמו בכל נושא אחר ב.ברור שאתה טועה אפילו בזה ג. יש לי הרגשה שאכלת מעט מזה לפני תגובתך

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 16:03 לינק ישיר 

כהמשך לדברי קודמי: את חלקו הלמדני של הספר בתורתו של ר' גדליה איני מכירה אבל את חלקו הראשון (על המקרא) קראתי  ולכתוב על זה "עומק הגיונותיו" נשמע לי מוזר (ו... כן יש לי את הספר לפני שחתנו( י.ל.) אילץ את שילת למכור לו את כל הכרכים, וסתם לידיעתך חתנו הנ"ל לא דואג להשקפה הטהורה אלא לכבודו של חותנו שכל הילת הגאונות והמקוריות נגוזה לאחר קריאת הספר. אגב בעצכח לפני 4 שנים היה אשכול בעניין הטעויות שבספר ואיני מתייחסת לזה כלל אלא לרמה ולעומק של הטיעונים. 

יש לך חברים שבחכמתם עוברים את קאנט?!! לא פחות!!! מעניין איזה יצירות הוציאו מתחת ידיהם אולי באמת תכיר לי אותם 
משום מה אני מתקשה להאמין שקראת את ה"ביקורות".

כתבת רק בציבור החרדי ניתן לראות על שידת שינה אחת ספר ילדים אינפנטילי ובשידת שינה שניה ספר הגות מעמיק. 
לדעתי רק בציבור שאינו חרדי ניתן לראות אדם בוהה בתוכנית מטמטמת בעוד על השידה מונח ספר מעמיק וזאת אצל אותו אדם לא אצל שני אנשים הסמוכים זה אצל זו. 

טרקטטוס באנגלית זו מסכת ויש המתרגמים כך את שם הספר מלטינית.

אתה מוזמן לאתגר אותי בכל תחומי האינטליגנציה שלך (לבד מתושב"ע שבה איני מנסה להתמודד)

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 16:36 לינק ישיר 

מערכת: התלוננת על כך שכביכול הנשים החרדיות אינן מספקות את צרכיכם האינטלקטואליים, ועל כך עניתי שאין לזה שום קשר לעובדת היותינו חרדיות, אשה באופן טבעי לא אמורה להיות שותפה לנושאים אינטלקטואליים.
העובדה שמסתמכת על אחרים כמו על אביה מסבירה את חוסר העניין שיש לה לדון בדברים שאינה מעוניינת בלאו הכי להכריע בהם וכבר הכריעו עבורה מרצונה.

בחברה מתוקנת גם אצל הגבר חוויות החיים מספיק רחבות מבלי להכנס לפילוסופיות עמוקות [וכידוע שאריסטו מחוץ לשעות האקדמיה אינו פילוסוף] וכך ראוי שיהיה, לכן יש בסיס מספיק חזק לקשר בין המינים.

רק אצל אותם גברים חרדיים שנמצאים בעימות אידיאולוגי עם הסובב נהפכו הדעות הלעומתיות להיות חלק מה "אני" ומתחושת הגבריות, אתם חשים חובה לנפנף בדגל אותם הדעות ולמצוא ברעייתכם שותפה לתפיסת עולם זו, ומחפשים אוזן קשבת במקום שבו אינה אמורה להיות.  

לומר שמסגרת הפגישות אינה מספיקה לעמוד על אופיו של בן הזוג נכונה כלפי כל הפרטים בעולם לבד מאשר על אינטלקט, הלא כבר בפגישה השנייה אתם פורשים את כל עיקרי משנתכם הפילוסופית ואם אינכם מסוגלים לעמוד על תובנתה של השומעת אם כן מצבכם באמת גרוע.

מגוחך להוכיח דבר שהינו פשוט לכל אשה, רובינו לא מתעניינות בפילוסופיה וכיו"ב אם אתה דווקא רוצה כלך לך אצל ספרי הזוגיות.

בחורה חכמה אינה מבקשת בחור חכם בשביל לדון עמו על נושאים העומדים ברומו של עולם רק הוא אדם שעל שיקול דעתו היא יכולה להסתמך ומסוגלת להשען עליו.

איני יודעת באשר לגברים לאחר נישואיהם, אבל אני יודעת היטב שיש בחורים אינטלקטואליים שמעוניינים להתחתן עם אותם אווזות פתיות.

כעת אני יוצאת לנופש להשתמע בשבוע הבא

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 18:33 לינק ישיר 

יש לך דעה גרועה למדי על עצמך (בתוך כל שאר נשות ישראל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 12:48 לינק ישיר 
סנשו

מה זה ההכללות האלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 12:59 לינק ישיר 

נשבעתי.
אין ספק כי זוגיות מאושרת אינה תלויה בהכרח ברמתה האינטלקטואלית של האשה,אך לא ניתן להכליל ולומר שכל גבר יוכל לקיים זוגיות טובה עם אשה חסרת אינטליגנציה בסיסית.
ישנם סוגים שונים של גברים,רבים מהם אינם רואים בנישואיהם כר לדיונים אידיאולוגיים ולויכוחים פילוסופיים,אלא קשר רגשי המתבסס על שיתוף בחוויות וברגשות.
לעומתם רבים רואים את הנושא האינטלקטואלי כקריטי,וחשים תסכול על רמתן של הבנות.
מעבר לרמת האינטלקטואל,ישנו גם נושא הפתיחות לשמיעת דעות שונות ורעיונות שונים,נושא בעייתי בפני עצמו,עקב שיטת החינוך בסמינרים ואי החשיפה לרקע הטיעונים ולסמכויות השונות בהלכה ובהשקפה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.