בית פורומים אגודה אחת

על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2009 00:00 לינק ישיר 

נשבעתי,
א. כפי שאיפיינת את דעתי, אכן אני איני מתמקד ב'תכני הלימודים' אלא, ב'מתודה' בה משתמשים בכדי ללמוד, הרשי לי לומר, כי ה'מתודה' הנרכשת בלימוד הגמרא, לכל הפחות בעולם הישיבות, אין לה ערך מבחינה פילוסופית, לוגית, ואפילו משפטית. משמעות עובדה זו היא, כי למרות ה'דרישה' לחשוב באופן עצמאי, מדובר בחשיבה לפי כללים די ברורים ומוכתבים מראש.(משל למה"ד למקוריות של תלמידת סמינר ביצירת תרגיל שלא נמצא בספר, אולי קצת הגזמתי)[יש יוצאי דופן נדירים, שייתכן מאוד וקיימים גם אצל הבנות, או לכה"פ באותה יחסיות שישנה בציבור הכללי] (בדיוק בימים אלו אני עובד על 'מאמר' שמנסה לאפיין את ה'מתודה' הישיבתית, אני שוקל ברצינות לרדת מהפרוייקט הזו, מכיוון שאני נוכח לראות כי למרבה הצער אין 'מתודה' שכזו)

ב. אינני יודע מה כוונתך(יש לי כמה הסברים אפשריים, אבל ניתן לך לעשות את זה....) בחילוק בין 'תורה' לבין שאר מקצועות, בהתחשב בעובדה שהחילוק הזה לא מבוסס על ניסיון ואמפיריזציה מכל סוג, איני רואה אפשרות להתייחס אליו ברצינות. 

ג. החלוקה שלך בין 'הרצון לשינוי' לבין 'מסוגלות לדון בשינוי' מצריכה תגובה נפרדת וארוכה, אבל מכיוון שאת התכוונת לטרימנולוגיה גרידא, אומר לך, כי את יכולה לשנות את המינוח שם כחפץך וכמסוגלותך.

ד. אני מאוד מודה על ה'פסימיות' שאת נוטעת בי בקשר לשותפתי לחיי העתידיים, זה בהחלט מעודד ........  אבל, סלחי לי, לעת עתה אני נשאר 'אופטימי'

נ.ב. לגבי הצעת המעבר לישיבה אחרת, האמת היא, שאין ישיבה אחרת המאופיינת ברמה גבוהה מהישיבה בה אני לומד עתה. [וואי! איזה אאוטינג!] אבל אני בהחלט יכול לשמוע, כי גם היא אינה מתאימה לרמתי!

אדם ללא אופי מוטב שיחפש לו שיטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 01:15 לינק ישיר 

אמור נא האם לדעתך העולם האקדמי אכן מספק כר נרחב לאוהבי החשיבה (חוץ אולי ממתימטיקה ככל הידוע לי אין שם יותר מדי חכמה) או שמא אין שום מסגרת שמתאימה להוד מעלתך ואז כנראה שלא בעולם הישיבות האשם כי אם בגאונותך המופלאה,
כמו שמוסכם שאקדמאי הוא אדם ברמה גבוהה יותר ממי שאינו כזה כולל מבנות סמינר, לפחות כמו כן בני"ש הם ברמה גבוהה יותר.

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2009 01:53 לינק ישיר 

נשבעתי כתב:
אמור נא האם לדעתך העולם האקדמי אכן מספק כר נרחב לאוהבי החשיבה (חוץ אולי ממתימטיקה ככל הידוע לי אין שם יותר מדי חכמה) או שמא אין שום מסגרת שמתאימה להוד מעלתך ואז כנראה שלא בעולם הישיבות האשם כי אם בגאונותך המופלאה,
כמו שמוסכם שאקדמאי הוא אדם ברמה גבוהה יותר ממי שאינו כזה כולל מבנות סמינר, לפחות כמו כן בני"ש הם ברמה גבוהה יותר.

תלמידת חכם 

???
איך הגעת למסקנה מעניינת זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 05:50 לינק ישיר 

אפשרי כתב
   "לעת עתה אני נשאר אופטימי"   ושורה אחר כך כתב
"אין ישיבה אחרת המאופיינת ברמה גבוהה מהישיבה בה אני לומד עתה וגם היא אינה מתאימה לרמתי! "

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2009 06:43 לינק ישיר 

אויש ' נשבעתי',
הוצאת את דברי מהקשרם, וכבר הספקת לבנות עליהם 'תלי תילים של הלכות'!
אני התייחסתי בציניות שחצנית [מינוח שהומצא לכבודך] להערתך כי ישיבתי היא אינה ב'רמה מספיקה', על כך הגבתי [בציניות!] כי אם את מאפיינת אותי ככזה, אני בהחלט בבעיה, וציינתי, [בשחצנות!(שוב, צינית)] כי אני בהחלט מוכן לקבל שאני לא מתאים אף למסגרת כזו! 
לעצם השאלה האם אני מוצא 'סיפוק אינטקטואלי' בישיבתי, צר לי לומר לך, התשובה היא בהחלט 'כן', הבחורים אצלנו ניחונו [בחלקם] במנת משכל ראויה לשמה, וביכולת הבעה מספקת!
את שואלת אותי לדעתי על מוסדות ה'אקדמיה', אני חושב שיש שם עוד כמה מקצועות 'חכמים' חוץ ממתמטיקה,(למה בדיוק את מתכוונת ב'מתמטיקה' זה קצת מדי כוללני, לא?) [אגב, אני מצטרף לשאלת סנשו, ורוצה להוסיף, איזה 'מדע' התכוונת לשלול ולהגדיר כ'בלתי חכם' ?] אבל בהחלט, יש הרבה ש'מבלבלים' את השכל, התפלגות מנת המשכל היא אינה לפי רמת ה'דתיות' של האדם, כך שמבחינת אחוזי ההתפלגות ככל הנראה ה'אקדמיה' והישיבה שווים, אך מבחינת מספר האנשים בפועל, ידה של הישיבה על התחתונה.
נשבעתי, אני חושב שהסטת מעט את הדיון ל'פסים אישיים', אני בספק האם ראוי להמשיך בדרך זו?

תוקן על ידי אפשרי ב- 16/08/2009 6:41:28

אדם ללא אופי מוטב שיחפש לו שיטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 08:46 לינק ישיר 

נשבעתי
סליחה על השאלה, אבל האם למדת מתמטיקה מעבר לרמת תיכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 16:04 לינק ישיר 

ובכן בואו נעשה סדר, בכל הנוגע למדעי הרוח כפילוסופיה (באשר לה יש לי הרושם שהחומר שיצא בדור האחרון נערך בעזרת המחשב כשניתנת לו פקודה לערבב 300 מילים לועזיות) , היסטוריה (בנוגע לעובדות הרי זה לא ממש מדע ובנוגע להיסטוריוסופיה ניתן ואף רצוי להמציא כל תיאוריה פרודיאנית על מנת להסביר את יד ההיסטוריה, ארכיאולוגיה (בפורום סמוך ישנה פרודיה לא רעה על הארכיאולוגים וההיסטוריונים של עוד 500 שנה), ספרות ואמנות (בזה לא מתיימרים כלל לדעת מה התכוין המשורר אלא איך אני קורא את הטקסט. בעצם מה אני רוצה הרי אנחנו אקזיסטנציאליסטים), דתות (מספיק לראות את מחקרי היהדות כולל קבלה וחסידות כדי להבין מה אנו יודעים אודות דתות אחרות), מוטב שלא נרחיב את הדיבור כל אחד שזקוק לחדש משהו בתחום מוכרח לומר איזה תיאוריה שבדרך כלל הינה ספקולציה שמנסים למצוא לה רמזים, [ואמנם אם אתה רוצה חומר לימוד ללא שום מתודה כדאי לך לעסוק בזה], קראתי מספיק חומר ואינני מדברת מסברת כרסי. 
מדעי הטבע ברובם מבוססים על ניסויים מלבד העובדה שבתעשיית הידע של היום אין הרבה שממש יודעים היקף של חומר ורובם יודעים קצת על הרבה.
הנה לכם אלילי המדע בדור האחרון סגאן והוקינג קראו את ספריהם ואמרו נא האמנם מדובר בגאונות נדירה.
מתמטיקה היא אכן המלכה מפני המחוייבות המוחלטת לאמת היות וכל דבר ניתן לבחינה והפרכה (בבקשה אל תכניסו את משפט גדל)
גם אותה לכלכו בתורת המשחקים שאמנם אמת יש כאן, אך גאונות?
לימוד התורה מקביל לזה היות וגם בו מי שלומד ברצינות מחוייב לחתור לאמת ומחוייב להגיע להיקף גדול של החומר הנלמד ואל תקפצו לי עם זה שיש הרבה שאינם לומדים ברצינות ובישיבות יש בטלה סמויה וכו' על רציניים אני מדברת [לא על משוטטי אינטרנט (אפשרי אל תיקח את זה אישי)]

תוקן על ידי נשבעתי ב- 16/08/2009 16:01:34

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2009 16:25 לינק ישיר 

נשבעתי
באמת מפליא מה קרא למיטב המוחות שנמשכו למדע ולא לדף גמרא.
יתירה מזו היו כאלו מהמיטב שעזבו את דף הגמרא והלכו ללמוד מדעים. הכיצד?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/08/2009 16:21:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 17:43 לינק ישיר 

באמת מפליא למה ידוע להיפך שמיטב המוחות המדעיים שנחשפו ללימודי גמרא נמשכו אליהם, אדרבה תן לי שם אחד של מי שעזב את לימודי הגמ' וטען שהם ברמה פחותה מהמדע אותו הלך ללמוד.
ככל שזכרוני אינו מטעני נהוג לומר שזו  אחת הסיבות להעדפת המח היהודי [כמובן שישר תקפוץ שאין כזו העדפה אבל בכל אופן הרבה מדענים רואים בזה סיבה להעדפה]
באשר להערה הנבזית שמחקת אני איני מתיימרת להיות חכמה ומבינה יותר מכל המומחים [שלא הגיעו לפתרון מלא] כפי שאתה וחבריך סבורים ביחס ליהדות שכמובן תמיד הרבנים טועים.
אם אתה מומחה למספרים ראשוניים אשלח לך באישי שאלה בעניין 

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2009 19:11 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
נשבעתי
באמת מפליא מה קרא למיטב המוחות שנמשכו למדע ולא לדף גמרא.
יתירה מזו היו כאלו מהמיטב שעזבו את דף הגמרא והלכו ללמוד מדעים. הכיצד?

על יצר הרע, שמעת?

"מכל מנעמי עולם כלה ועונג אביונים
    נפש לא תימלא שהיא מן העליונים..."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2009 20:08 לינק ישיר 

נשבעתי

קצת מוזר שאת באה לטעון לעליונות חכמת התורה על פני שאר חכמות על ידי שאת תוקפת את שאר החכמות בטענות שניתן להפנותם ביתר שאת בעיקר כלפי חכמת התורה. וכי חכמת התורה היא כן מדע? וכי בחכמת התורה אין בעיקר לעיסה ומחזור של חומר שכבר נטחן הדק היטב? האם חידושי תורה אינם בעיקר ספקולציות שמנסים למצוא להם רמזים ולאנוס על ידם את הטקסט ? את שואלת אם מכתביהם הפופולוריים של הוקינג או סייגן עולה תמונה של גאונים . ומה לגבי כתביהם הפופולריים של שך או קנייבסקי? הגאונות בעצמה , אה?

אינני יודע מנין את לוקחת את ידיעותיך לגבי מדעי הטבע . הנני להודיע לך מידיעה שלקביעותיך הפסקניות אין שום בסיס. מדעי הטבע בהחלט אינם מבוססים רק על ניסויים , אלא יש בהם תורות עמוקות מאד . כנראה אין לך מושג בפיזיקה או בביולוגיה , תחומים כמו  תורת התא או תורת החיסון או תורת השדות הקוונטיים או יחסות כללית , רק בור מוחלט יכול להגיד שמה שיש שם זה רק ניסויים. ורק דביל פרובינציאלי יכול לחלום על להשוות את חידושי ר"ח הלוי לתחומים כנ"ל .

אולי תוכלי לפרט בעניין הגאונים שנמשכו ללימודי הגמרא? שלושה שמות יספיקו . צר לי לאכזב אותך בתחום הזה , כאשר הייתי בישיבה למדתי די הרבה , ואני לא זוכר שאי פעם נתקלתי שם באיזה חידוש שלא הייתי מצליח לחשוב עליו לבד או באיזה רעיון שממש פתח בפני אופקים חדשים . אחרי כמה שנים אתה מגיע פחות או יותר למבוי סתום שבו אתה יכול לרכוש  בקיאות בעוד נושאים אבל אין אפשרות להגיע גבוה יותר. איני יודע כיצד ניתן בכלל לחלום להשוות זאת לתחום כמו מתמטיקה. מי שלומד מתמטיקה מתקדמת (ואני משער שכך הדבר בעוד תחומים) נתקל בגילויים של גאונות אמיתית בכל תחום שהוא פונה אליו , לא גאונות להטוטנית של הברקות עקרות , אלא מעיינות נובעים של רעיונות מדהימים שפותחים אופקים אינסופיים . אין נושא בש"ס שאינך יכול ללמוד ולהבין אותו על בוריו במספר ימים. במתמטיקה יש רעיונות שכדי להבינם צריך שנים על גבי שנים של לימודים ללא כל אפשרות לקיצורי דרך.

[אגב, מעניין באיזה דרך לכלכה תורת המשחקים את לימודי המתמטיקה? הידע שלי בתחום תורת המשחקים הוא לא נרחב אבל ברור שלפחות לעת עתה אין המדובר בתחום כל כך מפותח ועמוק כמו ענפים אחרים במתמטיקה ובכלל נראה לי שמשייכים אותה לכלכלה יותר מאשר למתמטיקה ובכל אופן לא ברור כיצד עיסוק בנושא מעניין כזה מלכלך משהו. אגב , אני חושב שאם רוצים להשוות על הלימודים הישיבתיים למשהו מהעולם האקדמי כנראה שתחום מתאים זה מיקרוכלכלה וקצת מתורת המשחקים . בהחלט אין שם שום דבר עמוק יותר משיש שם והסברות של ר' חיים ור' שמעון שקאפ יכולים להיות הכנה מצויינת לסוג החשיבה שריך להפעיל בתחום זה , לפחות בצד התיאורטי. לדעתי ר' שמעון שקאפ היה עושה קריירה מוצלחת ככלכלן . ]

אני רוצה גם לחלוק על טענתך שלימודים ישיבתיים מעודדים חשיבה ביקורתית ועצמאית . אני חושב שאין דבר רחוק יותר מן האמת! מה שמעודדים בשיבות הוא פלפלנות קולנית שזה ההיפך הגמור מביקורתיות.  הא' ב' של חשיבה ביקורתית היא להקשות על עצמך , האם הקושייה שלי באמת קשה ? האם הסברה שלי מוכרחת? האם יש הצדקה לסטות מהפשט הפשוט? האם אין המהלך שנראה כל כך מבריק ומפתה סתם ברק חיצוני? קשה לבחורים צעירים הדלים בידע נרחב גם להחמיר עם עצמם כך וגם לייצר "חבורות" מבריקות . אין דבר מופרך יותר מאשר לחנך ילדים שהם יכולים לחדש חידושים בלי לדעת כלום.

שנית , על זה  שכביכול מעודדים לשאול שאלות : יש רק סוג מאד צר ומיוחד של שאלות שלגיטימי לשאול: סוג השאלות שר' חיים היה שואל. הילדים , לפחות המוכשרים שבהם, מפנימים מהר מאד את הגישה והם כביכול מעלים שאלות עצמאיות שהם בדיוק סוג השאלות שלימדו אותם לשאול. מה יקרה אם מישהו ישאל שאלה לא שגרתית ? הוא יזכה לכל היותר לתגובה מבטלת . לדוגמה, העובדה היא שכאשר נכנסים לישיבה אין למצוא שם מילון ארמי עברי אחד לרפואה. ספרים על המציאות החקלאית והטכנולוגית שאליהם התייחסו חז"ל והפוסקים אחרים בל ייפקדו .

כמובן אלה שמוחם נשטף על ידי שיטת הלימוד הקיימת יגיבו בביטול ובזלזול בדיוק כמו שחינכו אותם , בשביל מה צריך להבין את מילות התלמוד ? למה צריך להכיר את הריאליה שאליה חז"ל מתייחסים , הרי אנו מוחות ליטאיים חריפים שיודעים להסתדר בחשיבה מופשטת בלבד , כל השאר פשוט אינו רלוונטי. אבל זהו בדיוק הסימן לשיטת חשיבה שאינה שמה במרכזה את חיפוש האמת בכל דרך. וממילא אין כאן שום ביקורתיות ושום חשיבה עצמאית -  אלה אפשריים רק כאשר יש איזה מטרת על כמו חיפוש האמת שאנשים יכולים לחשוב על דרכים טובות יותר להתקרב אליה.

זה מביא אותי לזלזולך בתחומי מדעי הרוח והחברה . ברור שיש הרבה זבל בחומים אלה (ויש גם , אגב,  במדעי הטבע ואפילו במתמטיקה) , אבל כאמור גם בלימודים תורניים יש המון זבל והמון ספרים שעדיף היה אילו לא נכתבו יחד עם ספרים שהם סתם מיותרים , רק בודדים מאד בכלל ראויים להיות קיימים ואלה שראויים זה אך ורק בזכות חלק קטן ממה שנמצא בתוכם . אבל בכל תחום אדם יכול, אולי על ידי הכוונה מאת גדולים וטובים ממנו, לדעת לזרוק את הקליפה ולהגיע אל התוך וזה כל מה שרלוונטי. ומבחינה זו יש מעט מאוד תוך בתחום הצר של לימודים תורניים , בעיקר בשל הסיבה שמדובר בתחום צר מאוד שאינו מקיף כלום. יש בהחלט הרבה מאוד ללמוד בתחומי ההיסטוריה והפילוסופיה ומדעי היהדות וחקר המקרא , אבל צריך הכוונה או כשרון עצמי כדי לדעת להבדיל בין מה שאופנתי אבל חסר ערך לבין מה שיש לו ערך קיים. לאחר הברירה הזאת של אוכל מתוך הפסולת אני בהחלט חושב שהאדם צמא הדעת ימצוא מעט מאוד להרוות את צמאונו בעולם הישיבות.

הייתי רוצה להשוות את מה שנכנס תחת השם של הגות , שבזה אכלול ספרי חסידות מוסר וקבלה , עם הפילוסופיה המערבית. אחרי סינון כל הזבל שהשתרבב לתחום הפילוסופיה עדיין נשארים עם גופי מחשבה רבים שמכילים מחשבות עמוקות מאד לגבי טבע המציאות ומשמעות הקיום ויש כאלה אפילו מהדורות האחרונים . לעומת זאת ספרי ההגות שלנו בדרך כלל עיקר עיסוקם הוא בהברקות , בפירושים לפסוקים ועניינים ובלהטוטים מלהטוטים שונים, כאשר הרעיונות עצמם שטוחים מאד ואף נראים בעיקר כמו תירוץ לשקדי המרק . אף פעם אין תהיה או פיתוח של הרעיונות עצמם או ליבון כלשהו של משמעותם . לפעמים אתה מתפלא כיצד אדם כל כך אינטליגנטי לא הרגיש במופרכות או בחוסר המשמעות של מה שהוא כותב , אבל אז אתה נזכר שבסך הכל מדובר במשחק . גם במקרים שבהם לרעיונות יש תוכן כלשהו הרי הם מובאים כתורה מסיני ללא כל ראיות או סימוכין שכליים ואתה תמיד תוהה האם יש בכלל טעם לנסות להבין למה התכוון המשורר כאשר יכול להיות שכל מה שרצה היה לכתוב רשימה של הברקות. יכול להיות נחמד לקרוא דברים כאלה בתור ספרות (ועוד יותר נחמד לערוך עליהם פרודיה) אבל קשה להתייחס אליהם כאל הגות. זו דוגמה נוספת להיעדר האידיאל של חיפוש האמת בעולם התורה.

בקיצור מי שמעוניין בשעשוע אינטלקטואלי גרידא ויש לו את הטעם האינטלקטואלי המתאים יכול בהחלט למצוא בשפע מזה בישיבה ובעולם התורה בכלל , אם מתמזל מזלו להיות בין אנשים מבריקים . אבל צמא הדעת שיש לו שאלות , שרוצה להבין יותר את העולם או צדדים שונים שלו לא ימצא כל מזור לנפשו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 21:35 לינק ישיר 

כיון שנשמע כאן הד של זלזול על אלה שמתעמקים כל ימיהם בהויות דאביי ורבא,ראיתי להזכיר לשוכחים, ולחדש לאלו שלא יודעים, את דברי המשנה באבות "בן בג בג אומר הפך בה והפך בה דכלא בה ובה תחזי וסיב ובלה בה ומינה לא תזוע שאין לך מדה טובה הימנה".
אני יודע שיהיה כאלו שיאמרו נכון אבל...ויתכן שיש מקום לדון, אבל כדאי שכל הנדון בנושא הזה יהיה לאור הזכרון של דברי המשנה האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2009 02:51 לינק ישיר 

מדברי נשבעתי: "בחורה חכמה אינה מבקשת בחור חכם בשביל לדון עמו על נושאים העומדים ברומו של עולם רק הוא אדם שעל שיקול דעתו היא יכולה להסתמך ומסוגלת להשען עליו"
נשבעתי,-  אני מניחה שבמהלך כתיבתך את נשענת ונסמכת על שיקול דעתו של הבחור החכם שלך.
כנראה שאני מייצגת את הבחורות הלא חכמות שפוזלות בארון ספרים לספרים שאינם דווקא "צאינה ראינה" וגם במהלך הקריאה לא מחפשות להישען ולהיסמך (כי גבר כתב) אלא מנסות לערוך דיאלוג דמיוני (שהרי אין לכך במה אחרת...) שכולל לעתים הסכמה ולעתים  ביקורת עם דברי המחבר.
לא להגן על הגדרת חכמתי יצאתי, אלא על פלח של נשים  שכמותי.(שגם ביקשו בחור שאפשר לדון איתו בדברים העומדים ברומו של עולם ושמבקש בחורה שאפשר לדון איתה בדברים העומדים ברומו של עולם)
ואם תטעני - לא הרבה יש כאלה, אומר לך: מורגלים אנו כבר להיות במיעוט - גם הגברים שבפורומינו זה ודומיו. אז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 03:02 לינק ישיר 

מדברי נשבעתי: "בחורה חכמה אינה מבקשת בחור חכם בשביל לדון עמו על נושאים העומדים ברומו של עולם רק הוא אדם שעל שיקול דעתו היא יכולה להסתמך ומסוגלת להשען עליו"
נשבעתי,-  אני מניחה שבמהלך כתיבתך את נשענת ונסמכת על שיקול דעתו של הבחור החכם שלך.(הוא הביא אותך להכללות מעין אלו ? ) 
כנראה שאני מייצגת את הבחורות הלא חכמות שפוזלות בארון ספרים לספרים שאינם דווקא "צאינה ראינה" וגם במהלך הקריאה לא מחפשות להישען ולהיסמך (כי גבר כתב) אלא מנסות לערוך דיאלוג דמיוני (שהרי אין לכך במה אחרת...) שכולל לעתים הסכמה ולעתים  ביקורת עם דברי המחבר.
לא להגן על הגדרת חכמתי יצאתי, אלא על פלח של נשים  שכמותי.(שגם ביקשו בחור שאפשר לדון איתו בדברים העומדים ברומו של עולם ושמבקש בחורה שאפשר לדון איתה בדברים העומדים ברומו של עולם)
ואם תטעני - לא הרבה יש כאלה, אומר לך: מורגלים אנו כבר להיות במיעוט - וגם הגברים שבפורומינו זה ודומיו. אז מה?
אפשרי:
הכל עוד אפשרי.... אל תוותר כל כך מהר על החלום למצוא בת שיח ראויה
ממני
מישהי שנסמכת על שם הניק של בעלה כרגע. (למה לא  - ההישענות  הזו ראויה בעיני נסיבות טכניות,  מקווה שתתקבל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 03:13 לינק ישיר 

יש לי הרבה מה לכתוב אך שלא להשאיר דבריך (המזעזעים. אותי לפחות) בלי תגובה אסתפק בתגובה חלקית.

איזה חמת זעם! ניכר שאתה ממורמר מאד   תגיד כל כך רע היה בישיבה?

אין לי אפשרות לערוך הקבלה בין גאונותם של הרבנים שהזכרת לאחרים וגם אין לזה שום משמעות, מי החליט שהם הגאונים הגדולים. כידוע לך בלימוד התורה יש היבט של יראת שמים ולפי זה מתייחסים לדבריו של רב ייתכן בהחלט שתמצא גאונים יותר רק שאינם כל כך יר"ש ומתמידים כך שבאופן אוטומטי ובצדק אינם מצויים בפרונט.

הנושא היה היכן יש פוטנציאל יותר גבוה להתפתח. ממילא גם אין שום מקום לשאר דבריך וכי ישנה מתודה תורנית הקובעת שחייבים לאנוס את הטקסט ולערוך בו מניפולציות.

דבריי בקשר למדעי הטבע היו פשוטים ביותר והתייחסו רק לזה שרבים מהמדענים עוסקים בניסוי אך הלומדים כולם עוסקים בחשיבה כל אחד לפי כוחו. [אגב כיום הרבה יותר "אין" להזכיר את העל מיתרים אם אתה תקוע עם ספרים ישנים אשיג לך כמה חדשים.]

עם כל מה שכתבת על המתמטיקה הרי הסכמתי ואיני מבינה לאיזה צורך כתבת, וההשערה שלך שכך בשאר המדעים אין לה על מה לסמוך.

תורת המשחקים שייכת למתמטיקה רק הנובל היה על כלכלה  והעובדה שהוא מעניין לא הופכת אותו למבריק, הרבה מהחומר הנלמד שם הוא פשטני מדי, אנשים לא מאמינים כשהם נחשפים לחומר שעליו ניתן נובל [אגב יש מאמר ידוע של אומן על הגמ' של 3 נשים האם הוא מבריק יותר מספריהם של הרבנים שהזכרת איך היית מגיב על מאמר זה אילו לא ידעת מי כתב אותו].

תלמידת חכם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.