|
|
| נשלח ב-13/10/2008 15:25 |
|
| |
אמן!
חג שמח, חג של התעלות, חג של קירבה לאבינו שבשמים לכל בית ישראל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2008 22:56 |
|
| |
המייחל,זה אתה בתמונה?
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2008 23:16 |
|
| |
חחחחח...היו לי הרהורים אחרים האם להעלות את התמונות אך על שאלתך דווקא לא חשבתי....חזק !
נו , על מי מהם אתה מהמר ? ההוא עם השטרמייל או דילמא האחרים ?
'האמת' - מחוץ לתמונה היה עץ , אני מאחורי העץ .
תכלס , אין לי שום קשר לתמונות .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2008 09:26 |
|
| |
תמיד ידעתי שבחג נידונין על המים אך הגשם שששטף הבוקר את הסוכה גרם לי לחשוב אולי נידונין במים ! עכשיו צריכים איזה שמש טובה שתעשה לנו ניקוי יבש אך אם לשפוט עפ"י התחזית לא נראה שזה מה שהולך להיות .
למה בעצם גשם בחג סימן קללה הוא ?
מלבד הטעם הפשוט המופיע בגמרא שהקב"ה בעצם מגרש אותנו מהסוכה כאילו אומר 'איני חפץ בעבודתכם' ישנו גם הטעם הפנימי כפי שהביא רבנו המהרח"ו מהאר"י .
וזה תוכן דבריו :
שבעת ימי החג כנגד שבעים שרי אומות העולם כשכל יום הוא כנגד שר אחד הכולל עשרה שרים בסה"כ שבעים . ובכל יום יש שליטה לשר אחד וכך כל יום עד הושענא רבא שבו ניצולים מכולם .
והנה ז' ימי החג הם נגד ע' שרים דאומות העולם ולכן היו מקריבין ע' פרים בחג וכן היה ניסוך המים כנגדם
ולכן אין אנו שואלין המים גשמים עד שיעברו ז' ימי החג שלא יתנו לנו המים בעודם שולטים שיהא המים הזדונים וכבר אמרו רז"ל טעם שהגשמים בחג אינם סימן טוב .
ותעיד על כך סוכתי שנרטבה עד לשד עצמותיה !
תוקן על ידי המיייחל ב- 15/10/2008 9:21:15
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2008 10:47 |
|
| |
המייחל.. ליבי ליבי אל הקישוטים שבסוכתך..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2008 12:07 |
|
| |
תודה על התנחומים אחי , הם כבר מרגישים יותר טוב . . .
גשמים סימן קללה בחג , כבר אמרנו . והחדשות הנוראות לצערנו ? ביו"ט הראשון של החג היתה התאונה המחרידה ברמות בי-ם שבה נהרגה הסבתא שהיתה בדרך להולדת נכדתה , והיום ראשון דחוה"מ ילד קטן שנמחץ למוות מהתדרדרות סלע .
ובשניהם מדובר במשפחות שומרי תורה ומצוות .
אוי מה היה לנו ! בקושי התחלנו את השנה , עוד לא הספקנו לטעום מהחג ומדה"ד מכה כ"כ קשה !
הכל מסביב זועק ה צ י ל ו ! !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2008 15:35 |
|
| |
מה זה אומר לגבי הגאולה/המשיח?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2008 09:07 |
|
| |
והמשיח והגאולה בוא יבואו במהרה אך לגבינו הדברים אמורים זה יותר חשוב .
כל יום מקרה אחר , ה' ישמור ויציל - והיום ...תאונה חזיתית של שני רכבים עם סקילה ושריפה ! מה זה זה ? אלו מקרים פשוטים ?? ר"ל .
מדה"ד מתוחה מאוד וזה עוד בחג !
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2008 14:05 |
|
| |
המייחל,
מה לגבי "שביעית מלחמות"? הלא אנחנו כבר כ"כ קרובים לסוף המועד השני של השביעית הזו.
והמלחמות?
אם זה לא קשור לנושא האשכול אשמח אם תעביר לאשכול הנכון.
תוקן על ידי Bigman3 ב- 16/10/2008 13:59:05
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2008 20:36 |
|
| |
בודאי שלא קשור לאשכול , אך בכל זאת ...
מאיפה שאדע ??
עם סיום החג מסתיימת לה גם השביעית ומלחמה בינתיים אַיִן
, אז מה אתה רוצה שאגיד לך ... אם היה לי מה לומר כבר הייתי אומר זאת .
אך על דבר אחד אחזור שוב - לי בכל אופן אין ספק שבקרוב מלחמה אך איך זה יתיישב עם הלו"ז שבגמרא ? לאלקים פיתרונים .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2008 15:05 |
|
| |
כה אמר המיייחל:
"אך על דבר אחד אחזור שוב - לי בכל אופן אין ספק שבקרוב מלחמה אך איך זה יתיישב עם הלו"ז שבגמרא ?
לאלקים פיתרונים ."
שאלתי : מנין הביטחון שבקרוב מלחמה ? ה"סימנים" לכאורה שביעית מלחמות ומוצאי שביעית בן משיח בא לא כל כך נראו בפשט ( אולי בעולמות הרוחניים ) השתא, ואולי זה במחזור ה"שביעית" הבא ?
אם ישנם אסמכתאות נוספות נשמח אם תשתף את כולנו.. ומה זה בקרוב.. אנחנו כבר ממתינים 3000 שנה ! בקרוב זה עוד 10 שנים?, חודשים ? שבועות ?
חג שמח ופיתקא טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2008 16:13 |
|
| |
ביטחוני במלחמה הקרובה אינו נובע ממקור ספציפי אלא יותר מהמציאות בשטח ומהאמונה שאנו בתאריך הגאולה האחרון ולא יהיה סבב שביעית נוסף , אמונה הנובעת ממכלול מקורות .
אההה...זה לא מסתדר עם ה-שביעית מלחמות ? אז תהיה סטייה קלה נו אז מה , לא מדאיג אותי יותר מדי , גם סימני המשיח שנתנו חז"ל בגמרא התקיימו ברבי מילובביץ' ובכל זאת המשיח כיום הוא מישהו אחר שלא מתקיימים בו אותם הסימנים . כשהאמת תתגלה בעולם נדע .
מה זה בקרוב ? בחודש חודשיים שלוש הקרובים אני מאמין תסתיים הרגיעה ויתחיל הבאלגן . עד אז נמשיך להתחזק בעבודת ה' איש איש כפי יכולתו ולקיים את הפסוק :
תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ ה' וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי
שבת שלום וחג שמח .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 18:47 |
|
| |
יש להבהיר כי המשפט ב"שביעית מלחמות" ממסכת סנהדרין דף צז עמוד א', מתייחס לשנה שביעית במניין ולא לשנת השמיטה שגם היא קרויה שביעית !!
מומלץ לעיין במקור.
חג שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 20:33 |
|
| |
אתה רציני תגיד לי ?
מאיפה הבאת את ה'חידוש' הזה ?
בודאי ששבוע שבן דוד בא בו פירושו מחזור שלם של שמיטה ושביעית ומוצאי שביעית הם כפשוטם .
דוגמא קטנה - שבוע שבן דוד בא בו , פרש"י : שמיטה . הבנת ?
חוצמזה שזה מקביל ללשון חז"ל במקום אחר ( בגמרא תענית ובזוהר חדש ) שאמרו שביהמ"ק חרב במוצאי שביעית ועל אותו משקל גם הגאולה תתחיל בשביעית מוצאי שביעית .
והדברים פשוטים .
|
|
|
|
|