|
|
| נשלח ב-18/10/2008 20:51 |
|
| |
אז ביום שלישי בעצם מסתיימת תחילת השנה השביעית שלאחר השמיטה דהיינו מוציאי שביעית.........
אז מצפה לנו שנה מעניינת.............
נ.ב. קראתי באיזשהוא ספר שאם לכאורה כל אלף שנים למטה שקולים כנגד יומו של הקב"ה אז כל שעה שקולה ל41.66667 שנים ולפי מתמטיקה פשוטה אדם הראשון סיים לקרוא בשמות לכל היצורים בשעה השישית ליום השישי שהיא בעצם השעה ה18 ביממה. 18 x 4.66667=750 ז"א 5750.......אבל אנחנו כבר בסוף השעה השישית 5769........מה שאומר שאם מקבילים את תקופתנו לששת הימים הרי שאנחנו בסוף השעה השישית ולקראת כניסת שבת ממש...השעה השביעית שהיא השעה ה19 ביממת יום שישי.הוה אומר,עולם הבא שבת=ערב האלף השביעי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 20:58 |
|
| |
כשרש"י אומר שבוע - שמיטה, הוא מסביר שמדובר על מחזור של שבע שנים כמו שכתבת, אבל להסיק מזה שהשנה השביעית בנאמר שם זה דוקא חופף לשנת השמיטה ממש לא מוכרח.
וחוצמזה איננו רואות שזה לא קורה... אז יכול להיות שמדובר אחרת..
והלואי שיגיע בלי זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 22:05 |
|
| |
מוכרח ועוד איך .
אם קרית לא שנית ואם שנית לא שילשת .
הנושא הזה מוזכר בחז"ל בכמה מקומות ובכולם בלי יוצא מן הכלל מדובר על מחזור השבע שנים הנהוג בעמ"י ולא על שום ספירת אחרת .
ראה מס' מקורות המתייחסים לנושא בצורה ישירה ועקיפה .
ספר כפתור ופרח לרבנו אשתור הפרחי - לפני כ - 700 שנה . ומוצאי שביעית היתה , וכן בשניה ברייתא . נחלקו בפירושו רבינו תם ורש"י . שרש"י פירש מוצאי שביעית השנה הראשונה אחר צאת השביעית , ורבינו תם פירש השנה עצמה של שביעית כלומר השנה שכשנגמרה יצאה השביעית . ובכמה מקומות הוא שרבותינו ז"ל קורין מוצאי שביעית השנה ראשונה מהשמטה וכמו שתמצא מסכת מכשירין כפירוש רש"י ז"ל . והרמב"ם פירש מוצאי שביעית כפי' רש"י .
ספר התרומה ומוצאי שביעית דקאמר דהיינו שנה ראשונה של שמיטה .
רש"י בספרו מחזור ויטרי במוצאי שביעית . שמינית היא קרוייה מוצאי שביעית . בכל מקום מפני פירות שביעית . שלא נהגו בהן הפקר כדין שביעית מפני גזל . שזמן אסיפה הוא בסוכות . ולכך נקרא חג האסיף. חג הבא בזמן אסיפה .
לא צריך להתעקש סתם ומודה ועוזב ירוחם , מודים דרבן היינו שבחייהו .
וגם אם לא ממש מסתדר עם המציאות כיום לא צריך להבהל מזה , עוד נבין את זה בעתיד בע"ה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 23:34 |
|
| |
להעמיד דברים על דיוקם ולהביא גאולה לעולם ובמחילה מכבודו, המקורות שהבאתה לא שייכים לגמרא בסנהדרין צז א', אכן במסכת מגילה עומדים על סדר הברכות בתפילת שמונה עשרה:
"ומה ראו לומר גאולה בשביעית אמר רבא מתוך שעתידין ליגאל בשביעית לפיכך קבעוה בשביעית והאמר מר בששית קולות בשביעית מלחמות במוצאי שביעית בן דוד בא מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא". כאן הכוונה לשנת השמיטה, אולם במסכת סנדהרין מדובר על השנה השביעית במניין ללא קשר לשנת השמיטה דוקא.
ושנזכה לגאולה בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2008 23:57 |
|
| |
השפה חביבי השפה !
חכמינו ז"ל מדברים באותה שפה בכל מקום , אתה לא קולט את זה ?
ציטוט אחרון והתייחסות אחרונה מצידי .
תענית כט - תניא : כשחרב בית המקדש אותו היום ערב תשעה באב היה ומוצאי שבת היה ומוצאי שביעית היתה .
על אותו משקל באה הגמרא בסנהדרין ואומרת שהגאולה והמשיח יבואו במוצאי שביעית , מעין סגירת מעגל אם תרצה .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2008 18:45 |
|
| |
ערב טוב, ברצוני לאחל לכל משתתפי הפורום,לכל המייחלים ומצפים לגאולת עם ישראל השלימה ולככל עם ישראל- פתקא טבא וגמר חתימה טובה.
כולי תקווה שהשנה הזו התשס"ט תביא עימה את בשורת הגאולה שלה אנו כ"כ מייחלים.
אמן ואמן..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2008 18:57 |
|
| |
הקדמתני ברגע קט...
זהו חברים , הגענו לישורת האחרונה והקובעת מבחינתנו , ליל הושענא רבא שבה מתבצעת החתימה הסופית בבית דין של מעלה וכל מה שיקרה עם כל אחד ואחת מאיתנו יקבע עד חצות לילה .
מי אשר חשקה נפשו בשנת חיים נוספת בשנה גורלית זו יחיש צעדיו לב"ה או לסוכה וישב עם הציבור לקרוא את התיקון המסודר של הלילה ובזכות זה יחתמהו הקב"ה לחיים טובים עם גזרות טובות בכלל עם ישראל לשנת גאולה שלימה וישועה קרובה במהרה אמן .
תזכו לשנים רבות נעימות וטובות. . .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2008 19:01 |
|
| |
מי שיכול שיצא לשמוח בהקפות השניות לכבודה של תורה , דבר גדול ונפלא הוא !
ויכוון בשעת ההקפות והשמחה לבטל כל גזרות קשות ורעות מעליו ומעל כל עם ישראל .
שנה טובה ומתוקה אחיי ורעיי ושנזכה לכל הישועות בקרוב. . .
השי"ת ימלא משאלות לבכם לטובה ולברכה !
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2008 18:22 |
|
| |
שבוע טוב .
מצטער אחים יקרים של פתיחה שכזו אך תסכימו איתי שלא הבטחות שווא ודמיונות באתם לקנות...
לאיזה כיוון שאני לא מסתכל אני רואה ימים קשים לפנינו , בין אם זה החדשות לטווח הקרוב או החדשות לטווח היותר רחוק ובין אם מצב מזג האוויר והבצורת הקשה ובין אם המצב הרוחני האומלל והמיתדרדר....בקיצור - חבל לנו על הזמן .
מצטער שלא איש בשורות אנכי .
הלוואי ואתבדה הלוואי ואני טועה , יותר מאשמח אם יראו לי ההיפך .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2008 18:59 |
|
| |
בהחלט מסכים איתך
אך אותי בעיקר מעניין לדעת מתי תחל המלחמה בישראל?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2008 19:15 |
|
| |
מועד תחילת המלחמה כבר לא תלוי במקורות , כבר אמרתי לא פעם שעד ניסן נהיה כבר בתוך המלחמה כי השביעית לעניין זה מסתיימת בניסן , כך התברר למפרע .
את תחילת המלחמה בפועל נראה מן הסתם בשבועות הקרובים מקסימום חודש חודשיים להערכתי .
את האיומים וההזהרות של שני הצדדים אתה יכול לקרוא כבר בעצמך בכותרות החדשות .
להערכתי - או טו טו אנחנו במלחמה . לא יעזור שום דבר .
במצב הונכחי...אין תקנה לעם הזה . הסלקציה הכואבת בוא תבוא .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2008 12:25 |
|
| |
ואני הקטנה אומרת
ומשננת לעצמי:
אין יאוש בעולם כלל
ישועת השם כהרף אין
באיזור שאני נמצאת אני חשה התחזקות מאד גדולה של אנשים מסביבי
אני יכולה להעיד שנושא התפילה על עם ישראל מאד התחזק וימשיך להתחזק
אם נפיץ את העניין, כל אחד בדרכו
זה הזמן לעשות למען עמינו, בלי ביקורת רק עם אהבה ותחינות לקב"ה להמתיק הדינים
שנזכה כולנו לגאולה שלמה ברחמים גמורים בב"א
שבוע טוב ומבורך בבשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 09:43 |
|
| |
נו...כעת שפרק הגשם הקטנטן הזה מאחורינו נחשוב לרגע :
האם הגשם הזה עשה לעם ישראל לארץ ישראל טוב ?
כמה מילמטרים של גשם פה...ועוד כמה מילמטרים שם...מי בעצם הרוויח מזה משהו רציני ? אף אחד .
לא החקלאים , לא הכנרת , לא מאגרי המים היבשים , אף אחד .
לדבר אחד משמעותי בכל זאת גרם הגשם... להרדים את העם שלא יזעק לקב"ה בתפילות בכותל ובקיברות צדיקים שנזכה לגשמי רצון ברכה ונדבה !
" הנה , היה גשם..מה אתה רוצה ? " אנשים יאמרו לך .
" כן...אבל זה לא מספיק לשום דבר . " אתה עונה להם .
" אל תדאג , בעזרה ה' גם זה יבוא , יהיה בסדר . " הוא מפטיר כלאחר יד .
העיקר לא לצאת ...לא לזעוק , לא לשפוך תפילה ודמעות לפני הקב"ה שירחם עלינו ויושיענו . למה להתאמץ אם אפשר עדיין לישון...
על הגשם הזה ודומיו אני קורא : לָמָּה תַתְעֵנוּ ה' מִדְּרָכֶיךָ תַּקְשִׁיחַ לִבֵּנוּ מִיִּרְאָתֶך .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 20:59 |
|
| |
לא הס"א...עוונותינו !
עוונותינו ושיפלותינו שלנו אנו הם אלה שגורמים להנהגת שמיים קשה כזו שמסתירה מהעם את האמת...בדיוק כפי רצונו של העם , מה שהעם בוחר הוא מקבל .
אם הפסוק שהבאתי לעיל זועק לפני אלפי שנים כבר שהקב"ה בהנהגתו מכביד את לב העם ומקשה עליהם לראות את האמת אז על הדור הזה האחרון...קטן עלינו .
ה' ירחם .
תוקן על ידי המיייחל ב- 11/12/2008 19:00:16
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2008 19:23 |
|
| |
סתם מחשבה שחלפה בליבי .
הקב"ה בכוונה 'מרדים' את העם שלא יתפללו ויזעקו בעצרות תפילה על הגשם כי הוא יודע שזה לא יעזור...ולמה לא ? כי עצירת הגשמים באה כתוצאה מעוונות העם...מהרמה הרוחנית הקשה שבה עמ"י נמצא . כל יום אנו אומרים בק"ש : פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם וְסַרְתֶּם וַעֲבַדְתֶּם אֱלהִים אֲחֵרִים וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם לָהֶם וְחָרָה אַף ה' בָּכֶם וְעָצַר אֶת הַשָּׁמַיִם וְלא יִהְיֶה מָטָר וְהָאֲדָמָה לא תִתֵּן אֶת יְבוּלָהּ וַאֲבַדְתֶּם מְהֵרָה מֵעַל הָאָרֶץ הַטּבָה אֲשֶׁר ה' נתֵן לָכֶם . החילוניות היא עבודה זרה הגרועה פי כמה מהעבודות הזרות הקלאסיות של הדורות ההם .
ומיום ליום העם בכללותו הולך ומיתדרדר בסולם הרוחני .
לכן מה תעזור תפילה כאשר אין תשובה ושינוי מעשים ???
הדבר היחיד שיכול לשנות את המצב הזה זה יסורים גדולים כגון מלחמה או משהו דומה... כי בירור ניצוצי הקדושה ( שבה תלוי ירידת הגשמים ) מתבצע או ע"י זכויות של תורה ועבודת ה' או ע"י יסורים קשים .
מי שזוכר יודע שגם במלחמת המפרץ הראשונה ב - 91 היתה בצורת קשה עד שהתחילה המלחמה והגיעו הסקאדים שהרעידו את הקירות ופתחו את הלבבות ואיתם הגיעו גשמי העוז והברכה והחורף המבורך ביותר הזכור .
יתכן...אולי...והסיפור הולך לחזור על עצמו השנה .
 |
|
|
|
|
|