בית פורומים עצור כאן חושבים

מי צריך את הרבנות הראשית? היהודים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2008 17:06 לינק ישיר 
מי צריך את הרבנות הראשית? היהודים.

המשנה אומרת אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות, רבים מתוכנו מקיימים את חצי המשנה בחרדיות רבה,את המלאכה הם לא אוהבים אבל את הרבנות הם בלי עין הרע שונאים, שנאה תהומית ממש. רציתי לברר מהחברים, על מה השנאה הזו?

הרבנות הראשית לארץ ישראל הוקמה לפני כתשעים שנה, על ידי הממלכה הבריטית ששלטה אז בא"י ,לארץ החלו לעלות יהודים בעיקר מארופה, לא דתיים ואולי אפילו אנטי דתיים במוצהר ובמופגן, אנשי העליה השניה, אבל הם נשארו יהודים, ולא המירו דתם, בסדרי השלטון המקובלים והמתבקשים לכל עם ודת היה צורך בהנהגה דתית, הן מבחינה אדמינסטרטיבית, קבורה נישואין וכד' והן מבחינת הדרכה רוחנית, כאמור העולים ותושבי המדינה הציונים ימ"ש היו ונשארו יהודים,

כמובן שהדבר עורר מיד את זעמם המוצדק של אנשי הישוב הישן, אשר חששו בצדק מדחיקת רגלם, ומהבעלות שהרגישו על כל דבר דתי, ובראשם עמד הרב זוננפלד, קנאי הונגרי, אשר הציונים היו לצנינים בעיניו וכל שיבת ציון היתה פסולה, הסיסמה של חדש אסור מהתורה- כנגד הרבנות והעומד בראשה, גאון אדיר אשר להבדיל מהקנאים היה גם תלמיד חכם גדול, ונערץ.
השיסוי הגיע למימדים מפחידים ומזויעים, כש אביו של הרב פרוש, הטוען לכתר של ירושליים ירק יריקה ממש, על הרב קוק- יריקה של חליצה. הוא הודה בזה. בגאווה.

לאחר קום המדינה הרבנות הראשית  הפכה כבר צורך חיוני- ובלתי אפשרי  היה לקיים חיים דתיים של אזרחי המדינה בלעדיה

אבל החרדים והקנאים בשלהם. החלו להטפל  לרבנים הראשיים, לרב הרצוג זצ"ל שזכה לקיתוני לעג,  הסיבה הרשמית היתה הצילנדר שהוא חבש
הרב אונטרמן תלמיד חכם גדול, בוזה והושמץ בהופעותיו , בחד מההלויות שהוא השתתף, הולבנו פניו  כדי שפיכת דמים ממש.
הרב גורן אדיר בגאונים, שספריו הרבים מעידים על גדולתו
הרב שפירא ראש ישיבת מרכז הרב,
 הרב לאו, שליטא
והנה הקנאות לא מצאה אילן סרק להתלות בו,- אם אין אני לי מי לי אמר הלל,

אנחנו נדאג שבראש הרבנות יהיה  כזה שאפשר לבוז לו, אמרו ועשו, דברו וקיימו. שיהיה להם על מה ומי לצחוק.

אבל מוסד הרבנות נותן את הכבוד ולא האדם נותן את הכבוד למוסד, הרבנות חשובה למיליוני תושבי המדינה וליהודי חו"ל שלא כולם מקבלים עליהם את הבדץ ואת שארית ואת הרב לנדאו ועדו עשרות פרנסות וקופות רושמות שצצו וצצים מסביב,

הרבנות ממלה את תפקידה הממלכתי חרף כל אלו, שהיום קיום הרבנות, חוץ מזה שהיא ממלכתית, היא גם פוגעת בפרנסה,
ויש מן הצבועים שחיים מעטיניה מקבלים משכורות שמנו על שכר בטלה, ויורקים לבאר שממנה הם שותים וחיים

מודה ועוזב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 17:16 לינק ישיר 

[ירוחם,

אתה מדבר על השנאה לרבנות מן הצד האחד (הקנאים). מה על הסלידה והמרחק שחשים יותר ויותר חילונים מממסד זה?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 19:46 לינק ישיר 

אםשלום

כמו שאצל החרדים מיעוט קנאי ואינטרסנטי נותן את הטון,

כך גם אצל החילונים, קואליציה של מיעוט קולני ואינטרסטי+ מיועט אידיאולוגי שמאל ליברלי, ששונא כל דבר שמריח מיהדות ולאומיות.
עדיין רוב עם ישראל משתמש בשרותי הקבורה של הרבנות, וכן עדיין רוב הנישואים האפשריים מבחינה הלכתית נעשית על ידי רבנים.
כל מוסדות הציבור מקומות עבודה, וכ' נהנים ומשתמשים בשרותי כשרות של הרבנות.

אני לא טוען שאין מה לשפר ולתקן,- אבל יחסית למשרדי ממשלה  או אדמינסטרציה ציבורית, הם לא יוצאי דופן, חבל, שזה כך, אבל זה אנחנו גם אני וגם את ואפילו צוטונג.

צוטונג
לא בחנתי את הרב לאו, וגם לא את הרב מצגר, , וזו גם לא בעיה עם הרב הראשי תלמיד חכם גדול או לא,
התפקיד של רב ראשי הוא תפקיד בעיקר יצוגי, הוא המיצג את הדת, זה המינימום הנדרש ממנו.
 אם הוא גם תלמיד חכם, זה כבר בונוס. ציינתי את גדולתם הלמדנית של הרבנים הראשים, לעומת חוסר של מתנגדיהם הקולניים.

בעניני שו"ת, הוא צריך להיות מספיק חכם, לשאול וללמוד אם הוא לא יודע,, לעומת גדויילים היודעים הכל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 07:04 לינק ישיר 

[ירוחם,

כתבת - "עדיין רוב עם ישראל משתמש בשרותי הקבורה של הרבנות, וכן עדיין רוב הנישואים האפשריים מבחינה הלכתית נעשית על ידי רבנים."

לא נראה לי שנכון להתעלם מכך שבמדינת ישראל כל אלה הם ברירת המחדל מבחינה חוקית (ובמקרה של נישואין וגירושין, אין כלל ברירה אחרת מבחינה חוקית). מכאן שמרכיב הבחירה אינו מהווה פקטור יחידי בתמונת המצב אצל מרבית אזרחי ישראל היהודיים (ודוק - לא "רוב עם ישראל" כפי שכתבת).
בנוסף, לא מדויק בעיני לומר שרק "מיעוט אידיאולוגי + שמאל ליברלי" מקרב החילונים מתנגד לשליטה המוחלטת של הרבנות הראשית בענייני הדת והמדינה. נדמה לי שגישה זו מעט מתעלמת מן המציאות.
ועוד - בסוף דבריך יש לדייק "רבנים של הרבנות הראשית" (כיוון שיש רבנים רבים - גם אורתודוקסים - במדינת ישראל שאינם מועסקים ע"י הרבנות הראשית ואינם "שייכים" אליה).

חשוב לי להדגיש שדברי אלה אינם מתמודדים ישירות עם עמדתך העקרונית, אלא רק מעירים על נקודת המוצא שלך. גם אם יש בדברי אמת, לעמדתך עדיין יש קיום, אלא שהיא צריכה (לענ"ד) להתדייק יותר.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 06/10/2008 7:04:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 10:14 לינק ישיר 

אריג.

וכאן- התם שואל שאלה,
 מי כן מוסמך לפסוק בשאלות? מי היא הסמכות שקובעת מי פוסק ומי מוסמך? אתה מכיר גוף כזה בארץ שמוסמך להסמיך את המוסמך?

האמן לי כי אני יכול לספר לך סיפורים מידע אישי, על התנהלות הבד"ץ , שאוזניים תיצלנה, ושמעתי מנוגעים בדבר, משגיחים חרדים- גם על גופים אחרים, סיפורי שלא יאמנו.

אםשלום
הדיון כאן על חשיביתו ונחיצותוט של מוסד הרבנות,- לפי המצב החוקי שקיים במדינה כיום,

אבל אפילו עם המצב החוקי ישתנה,עדיין יהיו במדינה מעל 70% ירצו להשתמש בשרותיה.- אגב רוב זה מעל 60%   של עם ישראל.

כל הרבנים המסדרים חופה וקידושין קשורים במידה זו או אחרת ברבנות,

כאזרח גאה של המדינה, אני חש סלידה מהרבה גופים ממסדיים, ביניהם גם הרבנות, ובעיקר אני סולד ממס הכנסה, הם גורמים לי לנזק כספי גדול כל חודש, איני רוצה לציין את כל המוסדות שאני סולד מהן,- כפי שהגמרא אומרת הכל יודעים למה כלה נכנסת לחופה, וכל הנבל את פיו...

מה שחשוב שאני יודע שזו המדינה שלי, ואני גאה להיות אזרח בה, הרף כל הסלידות שיש לי מכמה ממוסדותיה, כי בסך הכל טוב להיות במדינה הזו,

אם שלום ביננו- גם אנחנו לא כל כך מושלמים  בכל המוסדות המפעילים אותנו. ולא תמיד אני מרוצה מהביצועים של המוסדות שלי,
אני סולח לעצמי,  אני צריך גם לסלוח לאחרים ובעקר למדינה, שהיא בעצם אני .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 11:47 לינק ישיר 

[ירוחם,

כתבת - "אפילו אם המצב החוקי ישתנה, עדיין יהיו במדינה מעל 70% ירצו להשתמש בשרותיה".

מאין אתה יודע זאת?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:09 לינק ישיר 

מהסקרים שנערכים בארץ  על הצמים ביום הכיפורים, ועל אחוז הלא אוכלים חמץ בפסח. וכן הרוצים להקבר בקבר ישראל,

יש סקרים גם על זה, לא מגמתיים כמו של ציפי לבני.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:17 לינק ישיר 

[ירוחם,

מה קשור מספר הצמים ביוה"כ (או הנמנעים מחמץ בפסח) למספר האנשים שאילו ניתנה בידם הבחירה החוקית להינשא בארץ שלא דרך הרבנות הראשית היו עושים זאת? אלה שני קריטריונים שונים בתכלית. מכל האנשים שאני מכירה שצמים ביוה"כ (רוב מכריע של מכרי. סביר שאין זה מדגם מייצג, ובכ"ז) - חלקם לא נישאו באמצעות הרבנות הראשית; חלקם האחר, לו ניתנה בידם הבחירה הבחירה והלגיטימיות החוקית, לא היו נישאים באמצעות הרבנות הראשית; חלקם הקטן היה בוחר להינשא באמצעות הרבנות הראשית בכל מקרה. החלוקה ה"מגזרית" ביניהם אינה מובהקת כלל (יש חילונים ואורתודוקסים בכל אחת מן הקבוצות).]

תוקן על ידי אמשלום ב- 06/10/2008 12:17:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:36 לינק ישיר 

http://www.acheret.co.il/bin/en.jsp?enPage=HomePage

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:37 לינק ישיר 

אםשלום
כתבתי בשרותיה של הרבנות- ולא בכל שרותיה,

להסרת כל ספק, איני מעריץ של הרבנות, איני עובד בשורותיה ואיני נהנה משרותיה,( כשאשתמש בשרותיה אחרי 120, גם לא אהנה מזה כנראה.) חוץ מהכשרות שאני מקפיד לאכול רק בהכשר הרבנות,

אני מכיר חלק  מרבניה, ולכן הסלידה מהם מובנת לי. יש לי גם סלידה מהרבה חברי ממשלה, אבל למרות זאת זו הממשלה שלי, ולא היתי רוצה להיות במדינה בלי ממשלה, והוא הדין לכנסת  ולהרבה מוסדות שלטון.
אל תספרי לאף אחד, אבל יש לי סלידה עד כדי בחילה מהתקשורת הכתובה והאלקטרונית, אבל אני לא מעלה בדעתי את האפשרות לחיות בארץ בלי כלים  מסלידים מגעילים וצבועים אלו., 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:45 לינק ישיר 

[ירוחם,

לא דיברתי על סלידה.
לא תקפתי אותך בשום דרך, ובודאי לא על היותך "דובר מטעם" של הרבנות.
כל מה שאני מנסה לעשות הוא לגרום לך לדייק את דבריך ביחס למציאות כך שגם טענותיך (בעד קיומה של הרה"ר) תהיינה ברות תוקף.
ועדיין לא ענית לי על אף אחת משאלותי/הערותי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:57 לינק ישיר 

אםשלום
סלחי לי, אולי תשאלי שוב את שאלותיך. אחת על אחד, אני כנראה קצת מבולבל

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 13:13 לינק ישיר 

[ירוחם,

אנסה לנסח את דברי כשאלות על דבריך -

א. במה טובה/נכונה הרבנות הראשית דוקא, למיליוני היהודים החילונים אזרחי מדינת ישראל? למה הם צריכים (כמילותיך בכותרת) את הרה"ר?
ב. מדוע המונופול של הרה"ר בענייני נישואין וגירושין במדינת ישראל מועיל למדינה ול(כל)אזרחיה היהודיים?
ג. מדוע חוקי המדינה, המחייבים נישואין וגירושין רק באמצעות הרה"ר, הם צודקים?

(ובעצם, אלה שלושה פנים/ניסוחים של שאלה אחת. אולי בעקבות תשובותיך יתעוררו בי שאלות חדשות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 13:18 לינק ישיר 

מכיון שהמחוקק חוקק את החוקים כך. ואנו חיים במדינת חוק???

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 13:47 לינק ישיר 

[ירוחם,

זו תשובה לשאלה (שלא נשאלה) - מדוע עלינו לציית לחוקים?
אני שאלתי, למה זה טוב ובמה זה מועיל ומי צריך את זה? (כלשון הכותרת שלך)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 15:53 לינק ישיר 

אםשלום
שנינו מסכימים כי הפונקציה שממלא או צריכה למלאות הרבנות היא חיונית וחשובה, לסדרי מנהל תקינים,

כל זמן שאין אלטרנטיבה אחרת, יותר טובה, יש לתת את כל הכבוד והתמיכה לגוף הזה.

אם מחר  יחליט המחוקק להעביר את הסמכויות של הרבנות, לגוף אחר, לרפורמים או לחרדים, אצטרך לכבד אותם, כי זו תהיה  ברירת המחדל, שיקרה מהמחדל של היהודים הטובים.

אני לא משוכנע שהרב בן חורין יהיה טוב יותר מהרב מצגר,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי צריך את הרבנות הראשית? היהודים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext