בית פורומים עצור כאן חושבים

השיקול העדתי מול בירור האמת בהלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2008 15:48 לינק ישיר 

בכל אופן, לחכמים ודאי יש סמכות לתקן תקנות, ואף לבטל דבר מה"ת בשוא"ת (ואולי גם בקו"ע), במקום שהם רואים בזה צורך מספיק

אין להם סמכות! הם לקחו את הסמכות הזה לעצמם בלי סמכות! חוץ מהסמכות שהם נתנו לעצמם?

אבל אם זה היה הגיוני ומועיל החרשתי, אבל לזה, אין טעם ואין ריח וגם הגיון לא,

אמת- אני מבקר בהיכלו- לבקר- מלשון בקרת להבדיל בין טוב ורע

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 18:49 לינק ישיר 

ירוחם,
אז למה שיגעת אותנו עד עכשיו עם שאלות על מנהגים, או 'אל תיטוש'? בסה"כ אתה לא מכיר בסמכות של חכמים לתקן תקנות. לשון אחר, אתה כופר בקיומו ובתוקפו של המושג ההלכתי המקובל 'הלכה דרבנן'.
טוב, בזה אתה בחברה 'טובה' (לפחות אליבא דאותם חכמים שאתה לא מקבל את סמכותם, וחושב אותם לשתלטנים וטיפשים - שלוקחים לעצמם סמכויות לא להם, ועושים דברים בלי טעם ובלי ריח ובלי היגיון, סתם כך).
זוהי טענה אחרת לגמרי, והיא נוגעת לשאלות שונות בתכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 23:14 לינק ישיר 

מכיון שתקנתותיהם בענין יו"ט שני נשענו על מנהגים, ולא על מחשבה מקורית, או כרח ,שראו בה צורך מספיק כדבריך.

גם אתה כמובן בראשית דבריך, היה קשה לך להסכים כי התקנה היא משורש מנהג, ולא תקנה מקורית עם שיקול דעת, ולכן כתבת בנחרצות -שזה לא מנהג..

אני לא יודע לאיזו חברה טובה כיונת ,כשכתבת שאני בחברה טובה,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 23:56 לינק ישיר 

ירוחם, אני עדיין לא מצליח להבין אותך.
התקנות בעניין יו"ט שני היו תקנות להמשיך מנהג (הלכתי) שנהגו קודם. קודם זה לא היה מנהג אלא הלכה (מחמת הספק), ואחרי התקנה זה לא מנהג, שכן יש כאן תקנה הלכתית. המונח 'מנהג' כפי שכבר הסברתי, לא מופיע כאן במשמעותו ההלכתית, אלא במשמעות היומיומית ('מנהג' - מה שנוהגים, כלומר מה שעושים).
והנה, כל זה כמובן מאליו לא אומר שלא היה היגיון בהמשכת ה'מנהג' ההוא. אתה מניח שלא היה להם שום היגיון אחר, פרט להמשכת המצב הנוכחי וטרטור שלנו, הכולל ביטול הלכות מדאורייתא, ותו לא מידי. האשמה כזו היא באמת מוזרה. הרי זוהי טענה חזקה, ובעיניי גם בלתי סבירה בעליל. לכן הייתי מצפה לנימוק כלשהו ממי שטוען אותה. לצערי עדיין לא הצלחתי להבחין בנימוק כזה. שמא משהו חמק מעיניי במהלך האשכול?
בעיניי חזקה על חכמים שאם עשו משהו הם כנראה חשבו שכך ראוי לעשות. האם לדעתך הם הרוויחו מזה משהו? מדוע הם עשו סתם שטויות? למה אתה מניח שאין כאן מחשבה בבסיס התקנה? אתה כמובן יכול לחלוק, לא להבין, ולתהות. אבל מנין הקביעה הפסקנית שהם פעלו ללא כל שיקול דעת סתם לבטל הלכות דאורייתא כי בא להם? אני פשוט עומד משתאה מול עוז הרוח והחוצפה הזו. ושוב, אם היית מעלה נימוקים אזי מכללי הפורום הוא שניתן להעלות כל עמדה וכל טענה, ובלבד שיהיו מנומקים. אבל לומר את כל זה בלי בדל נימוק, נראה לי בעייתי מאד (ולא רק מבחינת חוקי הפורום).
אבהיר שוב. בראשית דבריי, כמו גם בסופם, אני לא מסכים שתקנה היא משורש מנהג. ולו רק מהסיבה הפשוטה שכפי שכתבתי אני פשוט לא מבין מה פירוש המשפט הזה 'תקנה משורש מנהג'. תקנה היא תקנה ומנהג הוא מנהג. מה עניין שורשים וענפים להכא? התקנה מבוססת על שיקול דעת כלשהו של חכמים, שהחליטו שעלינו להמשיך את אופן ההנהגה (לא המנהג) של אבותינו. כאמור, בהחלט אפשרי לא להסכים לשיקול הדעת הזה (אם כי, על אף זאת הוא מחייב הלכתית לדעתי). אבל מה הבסיס לטענתך המופרכת והנחרצת שהם עשו זאת ללא כל שיקול דעת? זאת בתוספת לקינוח שבו אתה מסביר שזה גם כרוך בעקירת הלכות דאורייתא סתם כך כי בא להם. זה לא מתאים לדרך הרגילה שבה אני רואה איך חז"ל דאגו ליישום ומימוש ההלכות דאורייתא.

כשכתבתי שאתה בחברה 'טובה', התכוונתי לקבוצת האפיקורסים (במינוח של הגמרא), כלומר לאלו האומרים 'מאי אהנו לן רבנן'. נדמה לי שנתת לנו כאן דוגמא קאנונית למושג הזה ולדרך ההתייחסות הזו. מי שמאשים את חכמים ללא כל בסיס וללא כל נימוק בפעולות שרירותיות, בנטילת שררה סתם כך, בהתקנת תקנות ללא כל שיקול דעת, תקנות שכרוכות בביטול הלכות דאורייתא סתם כך. ובנוסף, הוא גם לא מכיר בעצם סמכותם לתקן תקנות, הרי עליו ושכמותו נאמר מה שנאמר בפ' חלק. נדמה לי שעל כך קשה להתווכח.
כמובן הדברים נאמרו שם על ידי אותם יהודים שאתה רואה אותם כשוטים מושחתים ורודפי שררה וכוח ומתנגדים לקב"ה ולמצוותיו, ולכן אני מניח שהתייחסות כזו מצידם לא מפריעה לך. אני רק הערתי את מה שראיתי לנכון להעיר, ולהשומע ינעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:17 לינק ישיר 

רב מיכי

הרי אתה אדם הגיוני,- מה ההגיון בקיום יום טוב שני של גלויות היום ולפני אלף שנה. הגיון בבקשה הרי אתה טוען שהם פעלו מתוך הגיון.

ומה ההגיון לזה שיהודי מחו"ל שעלה לרגל , יחוג היום יום טוב שני של גלויות?? הגיון בבקשה.

בענין החברה הטובה,- אומרים, שבגהנום האויר טוב יותר, בגהנום החברה טובה יותר, ומענינת יותר.

אגב טענתו המגוחכת של ליבוביץ כי -היות שחז"ל הם שנתו את הקדושה לתורה, מעמדם גבוה יותר מהתורה. מקובלת עליך.
אני מקווה  כי כדבריך אם אהיה בגהנום לפי זה. הוא לא יהיה שם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 01:26 לינק ישיר 

ירוחם,
טענתו של לייבוביץ לא מקובלת עליי, אלא במובן מאד מסויים (הם אכן  יותר קובעים, אבל לא יותר קדושים או צודקים).
בנוסף, אני גם מאחל לך מקרב לב שלא תהיה במקום ההוא. רק הבאתי את מה שאמרו חז"ל על שכמותך. לדעתי הענייה מי שאנוס בדעותיו, כמוך, לא אמור להיות בגיהינום.
לגבי הנימוקים, עוד לפני שמבררים מה טעם תיקנו את העניין הזה (והוא הרי מפורש במקורותינו, ואתה ודאי מכיר זאת), אני לא מצליח להבין מדוע חז"ל עשו משהו שלדעתם הוא חסר היגיון וערך ומבטל מצוות דאורייתא. מילא שנטלו לעצמם סמכויות שלא מגיעות להם, כאן כמובן הניעה אותם תאוות הכוח גרידא ששלטה עליהם ללא מצרים. אבל מדוע להם לעשות דברים חסרי היגיון נגד התורה ובלי כל נימוק או אינטרס. יש לך הסבר סביר לזה? אולי היו סתם רשעים, סתם שוטים, אני מתכוין מעבר לכך שהם היו כמובן מושחתים ורודפי כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 01:43 לינק ישיר 

רב מיכי
אדם האנוס בדעותיו לא מסוגל לעלות למעלת מחשבתם הנשגבה של חז"ל כשלא בטלו את יום טוב שני.

אבל אתה הרי בעל נפש רחבה וחופשית, מאונס, כפי שאמרו חכמנו אין בן חורין אלא העוסק בתורה.
אנא הסבר לי את ההגיון בקיום ים טוב שני של גלויות, כשכבר אין ספק יומא, וכשכבר אפשר לחשב את השעות בשעון אטומי, ואת החישובים  האסטונומיים במחשבי על, בלי אפשרות לטעות של שניה

מי צריך ולמה זה טוב יום טוב שני, דחילק- עשה טובה, תסביר לנפש אנוסה .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 09:25 לינק ישיר 

[ קדושתם של כתבי הקודש

http://tpeople.co.il/leibowitz/leibarticles.asp?id=18

התנ"ך כשלעצמו נתקבל ע"י סקטור גדול של האנושות, ודבר זה לא עשה אותו ליהודי. משמע, שאין התנ"ך כשלעצמו מומנט קונסטיטוטיבי של היהדות - בניגוד לסידור ולהלכה. אין היהדות ההיסטורית מושתתת על תושב"כ אלא על תושבע"פ, ולא יהיה לה קיום אלא במידע שתושבע"פ תהיה מציאות חיה ולא תיהפך היא עצמה לתושב"כ. אף ראיית התנ"ך כשהוא-לעצמו כ"ספר הספרים" מבחינת שימושיותו כגורם לחינוך במובנו האנושי-הכללי, לעיצוב דמותו של אדם ולהקניית ערכים הומניסטיים-חברתיים - אינה אלא שוביניזם לאומי צר-אופק. נוסף על כך יש בביבליולאטריה זו, המעריצה את התנ"ך  שלא במשמעות שהיתה לו ביהדות, צירוף משונה של כפירה דתית עם  מנטליות נוצרית: של כפירה - באשר היא מרוקנת את התנ"ך ממשמעותו  הדתית, ושל הנצרות - באשר זו מראשיתה נאחזת בתנ"ך דוקא כדי לנגח בו את היהדות. כשירה וכספרות ודאי יש גילויים בספרות העולם העולים על כתבי המקרא ; כפילוסופיה - אפלטון וקאנט חשובים מהם, כהיסטוריה - תוקידידס מעניין ומעמיק מהם ; ואילו מתוכן מוסרי מרוקן המקרא ע"י התיאוצנטריות שלו - העמדת האדם מול האל ולא מול האדם, וכאמצעי חינוך למוסר אולי "אנטיגונה" של סופוקלס או תורת-המידות של קאנט עולות עליו. משמעותו של התנ"ך אינה באה לו אלא מצד היותו "כתבי-קודש". אולם מניין לי שעשרים-וארבעה ספרים אלה "כתבי-הקודש" הם, אם לא מפי ההלכה שפסקה כך ? לא בערפלי מיתולוגיה או פרה-היסטוריה אלא לאורה של ההיסטוריה - כשכבר היה קיים עם יהודי ששבק ולחם במסירות-נפש למען היהדות - הוכרע במשאה-ומתנה של תושבע"פ מה הם הספרים הזוכים היקבע כתושב"כ ; ואין נפקא מינה אם היתה כאן הכרעה חד-פעמית או כמה הכרעות של גוף רפרזנטאטיבי מסויים או התגבשות אטית והדרגתית של דעת-הציבור במשך דורות רבים - כזה וכזה בגדר תושבע"פ הוא, ומנהג שנהגו בו כל ישראל אף הוא הלכה. דת ישראל כעולמה של ההלכה, של תושבע"פ, לא נוצרה ע"י כתבי-הקודש, אלא כתבי-הקודש הם אחת האינסטיטוציות של דת ישראל. כמו שההלכה קובעת - ע"פ לוח-שנה שהיא עיבדה והכשירה לפי שיקול-הדעת האנושי - איזהו היום הקדוש בשנה שנועד לכפרה ושעיצומו מכפר, כך היא קובעת - לפי שיקוליה - איזהם הכתבים שמגיע להם תואר של קדושה, וכשם שהיהודי המאמין מקבל את יום הכיפורים, שעליו החליטו שליחיו - יהודים כמוהו - ברוב-דעות, כיום המקודש, כך הוא מקבל את קדושת המקרא ע"פ ההחלטה שהחליט עם ישראל המתכוון לקיים את התורה. מבחינה רעיונית-דתית, אך גם מבחינה הגיונית-סיבתית, תושבע"פ - שהיא עולם ההלכה - קודמת לתושב"כ על חזונה וערכיה. הדת האינסטיטוציונלית יוצרת את האמונה שעליה היא מושתתת.       

מכאן, שאין קדושת המקרא אלא הקדושה ששיוותה לו ההלכה, ואין קדושה זו נופקת מתכנם של כתבי-הקודש ולא מהערכת תוכן זה. תושבע"פ לא קידשה את התושב"כ כתעודה היסטורית, או כתעודה ספרותית, או כספר-לימוד למדעים או כמורה-דרך למוסר, ואפילו לא כספר-חוקים - שהרי הלכה עוקבת או עוקרת מקרא בכל מקום שתושבע"פ מוצאת זאת לנחוץ ; היא קידשה את התושב"כ כהתגלות אלוהית. היהודי חי מפי תושבע"פ, אך הוא משווה ה' לנגדו תמיד כפי שהתגלה בתושב"כ. כתעודה אלוהית לא בא המקרא להשמיע לאדם לא אמיתות מדעיות ולא אמיתות היסטוריות, שהן בגדר הערכים האנושים שאותם חייב האדם לדלות ממקורות אנושיים. כל מה שהמקרא אומר אינו אומר אלא כדי להביא את האדם לידי יראה ולידי אהבה. היהודי המאמין שהכרעותיה, החלטותיה, פסקיה ותקנותיה של תושבע"פ - למרות מקורן האנושי המובהק - הן-הן התורה שעליה אנו מצווים, אינו תולה את קדושת התנ"ך באמונות, דעות והשקפות על טיבו ועל מקורותיו של החומר המובא בתנ"ך ועל ערכו ההיסטורי והמדעי ; חומר זה נתקדש בקדושתה של תורה - של תושבע"פ -, ובזה נקבעה משמעותו הדתית. הדרישה לאימות היסטורי של המקרא והאמונה במשמעותו ההיסטורית הן ביטוי להעדר אמונה דתית באדם, שיחסו לה' אינו יחס של יראה ואהבה אלא יחס תלמיד לפרופסור באוניברסיטה, ושאינו רואה את התנ"ך ככתבי-קודש אלא כספר-לימוד מדעי. לא מקרה הוא אלא עובדה בעלת משמעות דתית עמוקה, שהתנ"ך לא זכה כלל לאימות היסטורי: על האבות, על שעבוד מצרים, על יציאת מצרים ועל כיבוש הארץ אין עדות אלא המקרא; יתר על כן - אפילו למאורע היסטורי עצום כמלכות דוד ושלמה שמסיני עד הפרת, מאורע שאין להטיל בו כל ספק, לא נשאר זכר בשום מקור ובשום תעודה מלבד המקרא.    

קדושת המקרא אינה קטיגוריה היסטורית או מדעית אלא קטיגוריה דתית ; היא באה לו מן המקום שיוחד לו ביהדות שקידשה אותו. כיוצא בו, אף ערכו של המקרא אינו בערכים אנושיים או לאומיים הגלומים בו ולא בפירוטכניקה של תאורה לגויים; ערכו הוא בקדושתו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 11:39 לינק ישיר 

רב מיכי וירוחם

האמת והשלום אהבו.

סיכום תמציתי במח' לענין תקנת חז"ל ליו"ט שני-

סעיף א':

במישור התוכני -

ירוחם טוען: שימור מנהג ואין הגיון.
ר' מיכי = תקנת חז:ל שללא הגיון לא היו קובעים אותה.

סעיף ב':

במישור הפורמלי-

ירוחם: אמונתי בהם אינה מספיקה כנימוק.
ר' מיכי: אמונתי בהם מספיקה כנימוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 12:13 לינק ישיר 

נאחז בקש
גיבובי המילים של ליבוביץ שנאמרו ונוסחו בצורה  חדה וברורה, לא הופכים אותה לאמת,

הלך
תודה על התמצות הלא מתומצת,
אני אוהב את השלום ואני אוהב את האמת ואני אוהב את רבנו מיכי, הוא מרגיז ומעצבן אותי בצורה חיובית, כמו סחוג ופפריקה חריפה וחריין, שגורם לי  לדמעות, אבל אני אוהב את זה.

בענין אמונתי בחכמים, אני לא מאמין בבני אדם. בשום אדם, אלוקים  בלתי נתפס בהגיון ובמעשים, לכן שייך אצלו אמונה.
בן אדם נמדד לפי מעשיו פועליו ודבריו, שכולם חייבים לעמוד בבקורת התבונה הטהורה, ולא אמונה בהם, לע"ד אסור להאמין בבני אדם בצורה עיוורת.( להאמין, זה בעצם צורה עיורת)

לפני שתסתור את דברי מהפסוק ויאמינו בה' ובמשה עבדו-  הם האמינו בה'- ושמשה הוא עבדו של ה',
הפסוק אומר, ויאמר ה' אל משה לך רד כי שיחת עמך אשר העלית מארץ מצריים , במה עמך שיחת?- הוא אומר שאת העלית אותם מארץ מצריים!! 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 12:58 לינק ישיר 

אני מבין שהאמת מונחת אצלך בכיס - תן קרדיט לקהל הקדוש שקורא את דבריו לשפוט בעצמו אם דבריו מגוחכים כפי שאתה סובר, או  שמא, דבריך שלך הם כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 14:41 לינק ישיר 

ירוחם

אמונת חכמים = המינוח לציון קבלה או החזקה במה שאינך מבין בעולם קיום המצוות, הואיל ורובו ככולו מיוסד על פרשנות / תיקונם של חכמים.

לחילופין: יש המחזיק או מקבל רק במה שמבין.

איני יודע (וגם לא כל כך משנה לי) היכן אתה עומד אלא כוונתי לתיאור תפישתכם בדיון הנ"ל.
עכ"פ אם אתה מחזיק במשהו שאינך מבין בקיום המצוות מבחינתי זה הכינוי!

לפיכך כתבתי: שאמונה זו אינה מספיקה לך בענין זה, ומבחינתי זה חיווי לא ציון.

כתבתי "האמת והשלום אהבו" - הואיל ושניכם מחפשים אמת ובזה יש בינכם שלום, ודיונכם רצוף אהבת הדיון. אלא שלענ"ד נקודות המוצא בדיון זה שונות.

[אגב: ר' מיכי טרם ענה לשאלותיך לגבי ההגיון.]

ועוד אגב:

אני לא מאמין לך שאינך מאמין בבני אדם.

כל אדם שמשוחח / מתכנן / שמח / כועס על אדם אחר, כבר מעיד על עצמו שהוא מאמין בבני אדם.
 לפיכך, איני צריך לצטט ובבחינת למה לי קרא סברא היא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 14:56 לינק ישיר 

ירוחם,
כעת העלית שאלה אחרת לגמרי (לא בפעם הראשונה באשכול הזה). השאלה בה עסקנו היא מדוע חכמים תיקנו זאת, וזו שאלה אחת. השאלה מדוע כיום אנחנו לא משנים זאת (כשיש מיכשור תקשורת מהירה וכדו') היא שאלה אחרת לגמרי. אז מה עניין שמיטה לחביתה?
חז"ל תיקנו את התקנה של יו"ט שני גם כזכר למקדש (כלומר כדי שנזכור ונרגיש בחסרונו) וגם כדי שמהרה יבנה המקדש נוכל לחזור ולנהוג (לא מלשון 'מנהג', וכנ"ל) כפי שעשו אז.
והנה, באשר לימינו, אני נוטה להסכים לטענתך שכבר אין משמעות לטעם השני (מהרה יבנה המקדש, כי גם אם הוא יבנה ישתמשו באמצעי תקשורת מהירים ולא יהיה טעם של ממש לספיקא דיומא. אם כי עדיין יכולים להיות ציורים של ספק, שהרי כנראה יקדשו עפ"י הראיה), אבל הטעם הראשון (זכר למקדש) עדיין בעינו. כל זאת, בנוסף לכלל שבטל טעם לא בטלה תקנה, שגם בו יש היגיון מערכתי כלשהו (אם כי גם לדעתי מפריזים בזה).
האם כל זה נראה לך חוסר שיקול דעת מוחלט, ושטויות במיץ? יתר על כן, מה עניין השאלה על ימינו לשיקול הדעת של חז"ל? אני ממש לא מבין את ההשתלחויות הלא מנומקות הללו. אתה באמת רוצה לומר שלא הכרת את הדברים האלמנטריים שכתבתי כאן? חזקה עליך שידעת אותם היטב. אז מה פשר ההשתלחויות הלא מבוקרות הללו?

ולגבי אמונה בבני אדם ובאלוקים, זו אינה אלא דמגוגיה. אף אחד לא מתכוין להאמין בחכמים כמו שהוא מאמין בקב"ה. מדובר על סמכות חכמים, ובמקרה ה'גרוע' באמונה שיש להם שכל ישר וצודק (והמקצינים יאמרו שהם כלל לא טועים, ואני לא כן עמדי). אז מה אתה מערבב את זה עם זה? משחקי מילים (גז"ש 'אמונה'-'אמונה') אינם תחליף לנימוקים.
אגב, את זה גופא מלמד אותנו ישעיהו באצ'י, שגם אותו אתה מקפיד לדחות בקש, שהאמונה בתורה ובנותנה מבוססת על בני אדם שהעבירו אלינו את המסורת הזו. לכן לדעתי לא תוכל לברוח מהתיווך הזה אל הקב"ה.

אגב, לידיעת ירוחם וכל הקוראים, באמת ובתמים אין לי מאומה נגד ירוחם, והדיון עמו הרבה פעמים חביב עליי טובא (שלא לדבר על הסיפורים הנפלאים, ועל הידע התורני הרחב). אני דוחה כאן את דעותיו הלא מנומקות והבלתי סבירות, ואני מגדיר אותו (כאפיקורס) לפי הסיווג המקובל אצל חז"ל. אין כאן שום כוונה ונימה אישית. יש לי כמה מורים, חברים, ואף תלמידים, שעונים לקריטריונים הללו, ומשתייכים גם הם לקבוצה הזו, וגם הם חביבים עליי טובא.
כך שאין שום צורך להשכין שלום בינינו. ומי ששיכן את שמו כאן (=במרחב הוירטואלי), ובעולם כולו, הוא יחזיר את שופטינו כבראשונה, וישכן את שמו בבית הגדול והקדוש שייקרא שמו עליו. ויה"ר שכשנראה את שופטינו חוזרים, לא תתעורר שאלת הסמכות והצדק שלהם, והאמת תורה דרכה.
חג שמח לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 15:34 לינק ישיר 

נאחז בקש

אתה נאחז בקש, אם היתי משוכנע שהאמת מונחת בכיסי,,  לא היתי משתתף  בפורום ומחפש אותה.

הלך

ודאי שאני מאמין בבני אדם,  אי אפשר לחיות בחברה מבלי להאמין בבני אדם.

אני לא מאמין בבני אדם- שקיבלו מאלוקים, יפוי כח לדבר בשמו.

אני לא מאמין לבני אדם היודעים מה פעל או פועל  אלוקים

. אני לא מאמין לבני אדם שמדברים בשם אלוקים. וכו'

שאלה לחידוד: אדם אם ח"ו צריך לעבור ניתוח, הוא מתענין ושואל על המנתח, מה ואת מי הוא ניתח ומה שעור ההצלחה שלו וכד'
אבל אם אותו אדם יעלה על מונית אוטובוס או מטוס- לא יתענין אם לנהג יש רישיון וכמה זמן ובכמה תאונות הוא היה מעורב וכ'
לכאורה זה גם סכנת נפשות, למה בראשון הוא מתענין ובשני לא?????

רב מיכ.
אין לי כאמור מאומה כנגד חכמים, יש לי נגד הרשות שהם לקחו לעצמם לבטל מצוות עשה מן התורה, שהיא קדושה ונתנה מן השמיים, שאפילו הבאצ"י מסכים.

אז ממה נפשך, אם אתה אומר שאלוקים אמר לעשות כך וכך, אז איך אתה מעז לבטל את דבריו?

האם אתה תופס במקרה זה את מקומו? כי לא בשמיים היא?, מה לעשות  מאד קשה לי להבין את זה, ולקבל את זה,

למרות מה שהגמרא והרמב"ם אומרים- אפיקורס היה פילוסוף יווני שכפר בקיומו של אלוקים, ולא של חכמים,
 עצם השימוש בשם אפיקורס לאדם שלא מאמין בדברי חכמים בצורה כללית, מעידה כי נותני השם אפיקורס- משווים חכמים לאלוקים.
חג שמח וגמר טוב

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2008 20:05 לינק ישיר 

לדעתי אין להוציא דברי לייבוביץ' מהקשרם, ועיקר כוונתו היתה לצאת נגד הישראליות ובן גוריון שרוממו התנ"ך על חשבון התושבע"פ, וע"ז יצא להוקיעם בכל תוקף ועוז. אבל סוף סוף אין לו ראיות אלא מהדיון על ספרי הנביאים כאסתר קהלת ויחזקאל, אך החומשים עצמם לא הוכיח מעולם שסמכותם נובעת מהתושבע"פ, וגם לא היה יכול להוכיח כן. אך האמת שגם אותם הישראלים הנ"ל יצאו לרומם בעיקר מוסר הנביאים, ולזה שפיר הוכיח נגדם, ותו לא מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השיקול העדתי מול בירור האמת בהלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.