ישנה כאן בעיה באשכול כולם תוקפים ומשמיצים, ואומרים דברים שידועים לכל, גם ליזי ידעה אותם מעצמה עוד לפני שהיא פתחה את האשכול הראשון בנושא, ולא זה מה שהיא ביקשה לשמוע ולא זה מה שיעזור אהבה לא דועכת כל כך מהר, וכמו"כ התאהבות בלתי רצונית גם לא תדעך כ"כ מהר ע"י ניתוק כזה או אחר, וכמו שהיא כבר ניסתה לפרד וחזרה, זה הרבה יותר חזק ממנה, וכך יהיה שוב ושוב ושוב, לא היתה כאן לא תמיכה לא הבנה לא עצה ולא תבונה אין מה לעכל באשכול הזה חוץ מליכנס לדכאון ולהתקשר לבחור הנ"ל, ושוב לברוח מחרון אפם של כל הכותבים.
ליזי אני ינסה בקצרה להסביר משהו אם יש לך נסיון באהבה את תביני את הדברים בקלות. אהבה קיימת כשעוזבים אותה היא מתחזקת היא יוצרת געגוע וחשקשגובר והולך עם הזמן, אולי אחרי שנים הוא מתחיל לדעוך אך תמיד תישאר גחלת שעלולה לבעור, וגם שאין סיכוי לעבור את אותם שנים בלי שתבוא רוח ותלבה את גחלי האהבה שבליבך, שיחות שכליות החלטות והחדרת רגש שנאה לא ירפו אותך, גם אם הם יצליחו להפריד אותך ממנו הם יכאיבו לך ועלול לישאר לך הרבה צלקות. עצה לי אליך אהבה שמגדישה את הסאה ואין לה תכלית, היא מתפוגגת עם הרוח, היא נדושה היא לא מתקדמת היא משעממת ונגמרת מאליה. תמשיכי להיות אתו בקשר רק שתבהירי לו בשיחה ידידותית וקרירה בלי דמעות וסיפורים שאפי' שהוא לא רוצה להתחתן איתך את רוצה להיות איתו בקשר כי קשה לך בלעדיו ואת לא יכולה לחשוב על חייך בלעדיו, רק דבר אחד את מבקשת ממנו שהקשר לא יגלוש וכו' מטעמים המובנים וכו' ולכן מהיום והלאה אתם לא מדברים בצורה של מאוהבים אלא של אוהבים, עכשיו יש שני ברירות או שאם הזמן ימאס לכם אחד מהשני פשוט תשתעממו אחד מהשני והקשר ילך וידעך עד שתוכלי לעזוב אותו ללא קושי גדול, האפשרות השניה היא שהוא ירגיש שאת הולכת ונאבדת לו בין הידים והא אוהב אותך וכו' ואולי פתאום הוא יציע לך נישואין. חשוב מאד לא לפתח אשליות... עוד נקודה חשובה בשביל להצליח בתהליך כדי שלא תיגררי למחוזות לא נכונים של התאהבות באותה תקופה, חשוב מאד שיהא לך חברה טובה או מישהו שמכיר אותך שאת יכולה לדבר איתו פתוח על הכל שיתמוך בך לאורך כל הדרך, ושהוא לא יהיה מאלה שינאמו לך כל בוקר וערב שאת צריכה כבר לעזוב אתו כי אז לא הועלנו כלום. עוד דבר חשוב על תדברי בגנותו, אין שנאה אלא מאהבה ככל שתשנאי אותו יותר באיזה שהוא מקום תאהבי אותו יותר את תהיי פגיעה יותר והצלקת שתישאר לך תהיה גדולה יותר. זהירות. בהצלחה...
תוקן על ידי סנסאי ב- 07/10/2008 16:24:00
החכם עיניו בראשו והכסיל בחשך הולך, וידעתי גם אני שמקרה אחד יקרה את כולם .
 |
|
|