בית פורומים עצור כאן חושבים

הכסף יענה את הכל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2008 10:25 לינק ישיר 

זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2008 23:01 לינק ישיר 

"אם אני קורא למשל על התפשטות של מחלה כטרשת נפוצה זה דבר מעציב ביותר. אבל אם אני מחזיק מניה של טבע המייצרת את הקופקסון תרופה מהתחום, זה יגרום לי לשמחה שהלוא מנייתי תעלה" - הבעיה היא לא הכסף, הבעיה היא האנוכיות, ועל כך נאמר במשלי "שמח לאיד - לא יינקה".

אבל אם מדובר באדם, שהוא בעצמו חולה בטרשת נפוצה, ובמקום לשקוע בדיכאון הוא מוצא דרך להרוויח כסף מהמחלה שלו (למשל ע"י השקעה בחברה המפתחת תרופות לתחום זה), זו דווקא גישה חיובית, הגישה של הרב נחום "גם זו לטובה".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2008 22:11 לינק ישיר 

לא נעים לי להיות חבר הפורום החומרי אשר מתעסק בכספים בעוד כולם כאן מתעסקים במושכלות, אבל בכל אופן העולם מתהפך ואני חווה זאת חזק אז סילחו לי על שיתופכם בהגיגי הכספים שלי.
הגמרא כותבת שהרואה שמזונותיו מצטמצמים יפריש כסף לצדקה. זה מתקשר היטב לדברי חז"ל הידועים "עשר תעשר" עשר בשביל שתתעשר - "ובחנוני נא בזאת..."
ושאלתי עצמי לאחרונה איך אנשים בעלי ממון רב שכל חייהם מפרישים סכומי עתק לצדקה מוצאים עצמם בימים אלו בסיטואציות כלכליות מאד מאד לא נעימות.
אין אנחנו יודעים חשבונו של מקום אבל המחשבות בעניין העלו בי איזו תובנה שאני משתף אתכם בה עכשיו.
המהר"ל כותב בכמה מקומות שהפרשת צדקה היא הדבקות במידת השפע האלוקי. כשם שהבורא הוא משפיע ולא מקבל כך גם אדם שמפריש כספי צדקה נדבק במידת השפע וממילא זוכה גם הוא לשפע עצמו. 
וחשבתי לעצמי שקיים הבדל גדול בין עשירי העולם שהיה לאילו של היום. פעם אדם עשיר הפריש את מה שנצרך לחיותו וביתרה נהנה, כל אחד בדרכיו. מה שברור הוא שהעשיר של פעם לא היה צריך ללוות כספים (כמובן שאין זה נכון קטגורית אבל ככלל נראה לי שהאדם היה משתמש בעושרו ומינופים פיננסיים לא היו מפותחים כל כך). וכך העשיר שהפריש צדקה היה כל כולו במידת השפע שהרי לא היה מעולם בבחינת מקבל ורק השפיע טובה.
ואילו היום עשיר משמעו שאתה יכול לקחת את הונך ולמנפו בשיעורים עצומים ולהשיג כך עוד כסף רב לצרכי עסקים ופרטיים. חלק גדול מהמשבר הנוכחי נובע מאי יכולת החזר של הלוואות במספרים דמיוניים שנלקחו על ידי עשירי עולם. משמע שהיום הרבה מאד עשירים אינם בבחינת משפיעים בלבד אלא הם מגדולי המקבלים (הלווים)
הדברים זועקים עוד יותר כאשר חושבים על זה שאת האגח"ים אותם הנפיקו עשירים אלו, קנו קרנות פנסיה למינהם. משמע שלא רק שטייקון זה או אחר נזקק ללוות כסף הוא עשה זאת גם ממסעודה משדרות ומגיטה מקרית שמונה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 23:44 לינק ישיר 

מישקולצר

מסעודה משדרות, כשהרויחה הרבה כסף , במניות או באג"חים של  בעלי ההון, שהשקיעה או שהשקיעו בשבילה, היתה מאד מרוצה,
 הבעיה  כשמפסידים, ה' חנן אנשים מסוימים להרויח ולדעת איך לעשות את זה,

הגמרא בפסחים אומרת שיש להתחבר לאדם מצליח, ובשביל זה קיימת הבורסה.

אבל אבל, התורה גם מלמדת אותנו בפרשת השבוע- סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה,- סולם בגימטריא ממון,
בממון עולים ויורדים פעם למטה ופעם למעלה, אבל הסולם הזה צריך קודם כל להיות ניצב חזק על הארץ, ורק אז לנסות להגיע לשמיים,

לדאבוננו אנשים מסוימים,רצו  לעלות בסולם הזה, עד השמיים, אבל הסולם לא ניצב חזק בארץ.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:21 לינק ישיר 

ירוחם
האם נכון היה לחשוף את מסעודה וכספי הפנסיה שלה לסיכוני שוק ההון זו שאלה נפרדת שדעתי כנראה שונה משלך. הנושא שרציתי לציין הוא שכיום אנשים עשירים הם בבחינת מקבלים כי הונם משמש למינופים גדולים וכך נוצר מצב שכולנו עשירים ועניים כאחד בבחינת מקבלים ונהנים ממתנת בשר ודם והלוואתם, דבר שיש לו השלכות רעיוניות כפי שציינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:32 לינק ישיר 

ואני תמהה לגבי אותו בן עליה קדוש וטהור, שנקנה בדמי דירה בבני ברק והעדר שינה, קמטי דאגה, חרדה ואפילו סכנת חיים של הקונים.... האם מאושר הוא ביום קנייתו או כואב את האבדן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:46 לינק ישיר 

מישקולצר,

זו כבר שאלה במאקרו כלכלה, כלומר הנהגות המדינה, רק לשבר לך את הידיעה,  הרוחים של הקרנות  במשך כחמש שש שנים אחרונות-עד הברוך- היו מעל 50% בממוצע,, ובתנאים רגילים הרוחים היו 12% , הכוונות היו טובות- אגב איני בטח שההפסדים בלעו יותר מהרוחים- אין פוליסות ביטוח לממון,

על הרעיונות של הכלכלה, כנראה חלוקות דעתנו, --אבל לא במישור המוסרי והערכי.

לעוף

אפשר פרוש- על דבריך?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 11:26 לינק ישיר 

החתן מקבל דירה.
השווער מקבל אולקוס או התקף לב.
אז החתן שמח או עצוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 11:39 לינק ישיר 

דוס האייסט א שווער לייבן.

חתן בן תעיירה שינן כך את הפסוקים- סוקול יסקל השווער (השור) יד העיידם תהיה בו בראשונה.

ועוד אחד באותו עניין- יהודי מתישב על ספסל בבני ברק, ופולט אנחה כבדה מליבו,. אתה מספר לי? אמר לו היהודי ש כבר ישב שם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 11:41 לינק ישיר 

ירוחמשם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2008 03:27 לינק ישיר 

מה הוא ההבדל בין מצוי לרצוי
הבה ונראה, רצוי  =  306  בגימטריה
                   מצוי =   146  בגימטריה
__________________-__________
                               160  =  כסף, בגימטריה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 23:30 לינק ישיר 

שאלה שמטרידה אותי.
בפרשת מטות (לב,טז) נאמר "...גדרות צאן נבנה למקננו פה וערים לטפנו" ועל זה מביא רש"י את דברי התנחומא "חסים היו על ממונם יותר מבניהם ובנותיהם,שהקדימו מקניהם לטפם,אמר להם משה לא כן,עשו העיקר עיקר והטפל טפל,בנו לכם תחלה ערים לטפכם ואחר כךגדרות לצאנכם"
וסוף ספר איוב נגמר בפסוקים הבאים:
"וה' ברך את אחרית איוב מראשיתו ויהי לו ארבעה עשר אלף צאן וששת אלפים גמלים ואלף צמד בקר ואלף אתונות. ויהי לו שבענה בנים ושלש בנות..." אז מה באמת חשוב? מה עיקר ומה טפל?אחרי האבדן הגדול של האשה הילדים והבריאות מתחילים בפיצוי כספי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 08:53 לינק ישיר 

מישקולצר
תרוץ טכני, את הפיצוי הכספי הוא קבל מיד, עד שנולדו לו הילדים עברו מספר שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 10:26 לינק ישיר 

מישקולצר

לדייק - אשתו של איוב לא נלקחה ממנו- ולכן לא הוחזרה.

ליצנים אומרים-   ידע הקב"ה כי הוא עתיד להכפיל לאיוב  את מה שנלקח ממנו,- חס עליו ולא לקח את אשתו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2009 21:08 לינק ישיר 

מישקולצר כתב:
לא נעים לי להיות חבר הפורום החומרי אשר מתעסק בכספים בעוד כולם כאן מתעסקים במושכלות, אבל בכל אופן העולם מתהפך ואני חווה זאת חזק אז סילחו לי על שיתופכם בהגיגי הכספים שלי.
הגמרא כותבת שהרואה שמזונותיו מצטמצמים יפריש כסף לצדקה. זה מתקשר היטב לדברי חז"ל הידועים "עשר תעשר" עשר בשביל שתתעשר - "ובחנוני נא בזאת..."
ושאלתי עצמי לאחרונה איך אנשים בעלי ממון רב שכל חייהם מפרישים סכומי עתק לצדקה מוצאים עצמם בימים אלו בסיטואציות כלכליות מאד מאד לא נעימות.
אין אנחנו יודעים חשבונו של מקום אבל המחשבות בעניין העלו בי איזו תובנה שאני משתף אתכם בה עכשיו.
המהר"ל כותב בכמה מקומות שהפרשת צדקה היא הדבקות במידת השפע האלוקי. כשם שהבורא הוא משפיע ולא מקבל כך גם אדם שמפריש כספי צדקה נדבק במידת השפע וממילא זוכה גם הוא לשפע עצמו. 
וחשבתי לעצמי שקיים הבדל גדול בין עשירי העולם שהיה לאילו של היום. פעם אדם עשיר הפריש את מה שנצרך לחיותו וביתרה נהנה, כל אחד בדרכיו. מה שברור הוא שהעשיר של פעם לא היה צריך ללוות כספים (כמובן שאין זה נכון קטגורית אבל ככלל נראה לי שהאדם היה משתמש בעושרו ומינופים פיננסיים לא היו מפותחים כל כך). וכך העשיר שהפריש צדקה היה כל כולו במידת השפע שהרי לא היה מעולם בבחינת מקבל ורק השפיע טובה.
ואילו היום עשיר משמעו שאתה יכול לקחת את הונך ולמנפו בשיעורים עצומים ולהשיג כך עוד כסף רב לצרכי עסקים ופרטיים. חלק גדול מהמשבר הנוכחי נובע מאי יכולת החזר של הלוואות במספרים דמיוניים שנלקחו על ידי עשירי עולם. משמע שהיום הרבה מאד עשירים אינם בבחינת משפיעים בלבד אלא הם מגדולי המקבלים (הלווים)
הדברים זועקים עוד יותר כאשר חושבים על זה שאת האגח"ים אותם הנפיקו עשירים אלו, קנו קרנות פנסיה למינהם. משמע שלא רק שטייקון זה או אחר נזקק ללוות כסף הוא עשה זאת גם ממסעודה משדרות ומגיטה מקרית שמונה. 

עשיר שמעשר את ממונו הוא עוזר לעצמו
כך אמר לי כלכלן יועץ של בנק הפועלים

בגלל
שבכסף שהוא נותן לעניים הם צורכים בו
אז הם מחזירים את הכסף למעגל הרווחים
וכך חוזר חלילה

ואם באמת העשירים לא היו נותנים
לא היו מתעשרים כי אין ביקוש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הכסף יענה את הכל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.