אני גם שנים טענתי שהסיבות השונות לדרדור הם כל מיני פיתויים חינוך גרוע חוסר אהבה חברה לוחצת ועוד.
היום אני אומר, שיש גם נערים רבים שיש להם שכל על הכתפיים ואומנם בציבור החרדי יש לכולם דרך אמַונה לכיוון אחד, אבל יש ילדים רבים שפשוט שואלים שאלות לעניין, וזה מותר להם. ובציבור החרדי לרוב מסרסים(נפשית) כאלו ששואלים שאלות, כי התגובה המיידית היא "זה כפירה" ואגב יש גם פורומים ברחבי האינטרנט שאי אפשר שם לנהל דיון נורמאלי כי שאתה כופר או שאתה טועה.
ואז מטבע הדברים האמונה מתערעת. ויש כאלו שבלחץ חברתי נשארים חרדים כלפי חוץ אבל בפנים הם לא מאמינים כהוא זה, ויש גם אתר אינטרנט שמרכז את כל האנשים האלו(רובם אמריקאים)-בכוונה אני לא אתן קישור.
בקיצור, כן מותר לחשוב אחרת ואי אפשר להגיד מצד אחד ש70 פנים לתורה ומאידך כל דעה שאינה מוסכמת מיד לקטלג אותה כמחשבה כופרנית.
ילד עם ראש על הכתפיים, ויש הרבה כאלו היום, נחשף להשכלה כללית, וגם אם לא, מתחילות לצוץ לו שאלות, חלק חשובות יותר וחלק פחות, חלק מעיקות וחלק מעיקות יותר.
אז תגידו, שלא נחשוף את הנוער להשכלה כללית, ונסרס כל מחשבה שלא מתאימה לנו, ואני אומר זה פשע. כי אז רק יחזק את הערכה שכל המציאות הזו היא רק שקר.
אני זוכר שפעם(יותר מפעם, אבל רק הפעם הזו רלוונטית) ההורים שלי לקחו אותי לאיזה מומחה..והנ"ל התחיל להתקיף ולשאול אותי שאלות, ואז הוא שאל אותי שאלה מסויימת ועניתי לו בצורה מסויימת והוא מיד התנפל והגיב לי במיטב מרצו לאחר שסיים לענות ולירוק עלי, אמרתי לו ואני בכלל באמת מאמין שהתשובה היא הפוכה, ואני רק רציתי להוכיח לך שלא משנה מה הייתי עונה היית מגיע לאותה מסקנה. איזו מין אמת זו ? הנ"ל והורי דממו.
שאלות באמונה יכול להיות דבר מציק, מהרגע שמתחילים להבין בזה, ועד המוות. ואם זה מקור הבעיה אז כדאי לטפל בזה, ולא להגיד "וואללה לך יהיה גיהנום גדול"...
ואם אותו אדם החליט שלא מתאימה לו דרך הדת והוא עוזב אותה, אני לא מתלונן כל עוד הוא עושה זאת מתוך אמונה אמיתית שהוא צועד בדרך הנכונה. כשם שהייתי מצפה כך מכל חוזר בתשובה.
סליחה על החפירה..
ליל מנוחה.
נ.ב. פורום נחמד.
 |
|
|