בית פורומים נוער חרדי

מה הגורם לנוער לעזוב את דרך התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2008 22:07 לינק ישיר 

הערצת התוצאות ולא המאמץ!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/10/2008 01:34 לינק ישיר 

אין סיבה אחת. אצל כל אחד יכול להיות גורם שונה.

1. הדרישה לאבסולוטיות. הכל או כלום. אם בחור רוצה ללמוד טוב חצי  יום, וחצי יום שני כבר קשה לו, בד"כ הוא יעדיף לעזוב הכל, ולא להתאמץ על יום שלם.

2. המשגיחים והרמי"ם לא מוכנים לעבוד קשה, או שאינם מסוגלים ומוכשרים להתמודד עם קשיים של בחורים, (אני עושה עוול בהכללה אבל יש רבים כאלה) וכשנתקלים בבעייה זורקים את הבחורים לכלבים, כי הבחור "מקלקל", בלי לנסות מספיק לפתור את הבעייה.

3. הלחץ וקשיי הפרנסה של ההורים בבית, אינם מותירים להורים מספיק זמם להתייחס בצורה אמיתית לבנים שלהם, כמו גם חוסר יכולתם לזהות בעיות או  לפתור אותם.

4. האוירה של ה'דמוקרטיה' השוררת בעולם, המקנה לבחורים הרגשה כי 'לכל אחד יש זכות להחליט'. טוב זה נכון, זהו בסיס הבחירה, אבל זה בצורה מוגזמת המבטלת כליל את מחוייבויותיו של הבחור.

כמובן, הזמינות של כל תחלואי העולם הזה, בכיס הקטן, ואפילו בבית המדרש.

יש עוד סיבות פרטיות אבל בגדול אלו המובילים.

<אני לא יודע אפילו איך הגעתי לפה...>

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/10/2008 11:01 לינק ישיר 

צודק^
אבל מ-4 ומטה אני לא מסכימה איתך.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 13:19 לינק ישיר 

mishehi18 כתב:

לפני שטוענים שיש סרים הגדירו נא מהי דרך התורה?

אני סבור שזו השאלה האמיתית וכל זמן שלא נשיב עליה איננו יכולים לגשת לגוף העניין,

דרכה של תורה (לכה"פ ע"פ השקפת עולמי) סותרת לחלוטין את מציאות החיים בדור האחרון, אם בדורות עברו מלחמת היצר הייתה מלחמה בעד ונגד אידיאלים שונים ומשונים, סגנון המלחמה היה שונה לחלוטין מאופי המלחמה כיום, בעוד בזמנים עברו היה בור לכל מי שהחשיב את עצמו לבר דעת שיש לנהוג לפי מוסר כליות, ולצורך העניין לא משנה מהו בין קומוניזם לנאציונאל ולהבדיל אלף אלפי הבדלות מחשבת היהדות, כל אחד ידע שיש מטרה לחיים ושעבורה יש לעשות הכל והיא זו שנותנת משמעות לחייו, כל שהיה ללחום הוא מהשלב הזה והלאה, ולהכיר לעולם את העובדה שהשקפת התורה היא הינה ההשקפה האמיתית ושכל האידיאלים השונים הינם אבק לעומת הגיונה של תורה,

מבחינה זו הייתה המאה העשרים תקופת השינוי בתפיסת העולם הכללית והפכה את כל יושבי תבל לחברה המקדשת את ה"אני" וכל משמעות החיים היא הנה ואכול כפי יכולתך, וברור א"כ שאין מקום לשום וויתור בהנאה החומרית אותה אנו מבקשים למען כל מטרה אחרת, (אם כי גם במסגרת זו ישנם אנשים המובילים מאבקים חברתיים שונים ומשונים, אך נסו פעם לפגוע בהנאתם החומרית של אותם מובילי המאבקים ותגלו שגם הם לא מוכנים לוותר על פסיק מהנאותיהם אלא שהובלת המאבקים האלו הינה הנאה רבה עבורם לא פחות מהנאות אחרות שלמראית עיין הם מוותרים עליהם, כל זה כמובן מתייחס לרוב האנושות למעט מתי מעט של אנשים מן הזן הישן)  לצערנו השקפה זו חדרה לפחות בחלקה גם למערכת החיים בציבור עובדי ה' שמשום מה הפכה אט אט מחברה אשר כל מאווייה הם למלא את רצון ה' לחברה שמנסים לשלב בין הדברים0, כמובן להתפלל וללמוד ולקיים מצוות, אך ח"ו לא לחיות מחמת זה בחיי דחק, בבחינת מזה ומזה אל תנח ידך, והדבר פשוט שא"א לקיים שניהם, לעבוד את השי"ת במקסימום וליהנות מחיי העוה"ז במקסימום ותמיד יבוא אחד על חשבון השני, וממילא נמצאת המלחמה אצלנו פנים ואחור כאשר כל פעם אנחנו מזגזגים לכיוון אחר.

אם החזקתם מעמד עד כאן, הרי שהתשובה לפותח האשכול ברורה לחלוטין, כאשר הנער המתבגר רואה את אביו המתחבט בדבר הזה, ויתרה מזו הרי בסתר ליבנו אנו יודעים שבדר"כ בסופו של דבר אנחנו דואגים לעצמנו יותר מאשר לקיום התורה{ברמה זו או אחרת, ולב יודע מרת נפשו} א"כ ההחלטה אצלו ברורה, אני אעשה מה שטוב עבורי, לי יהיה יותר אומץ מלאבא\סבא\מחנך שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2008 23:07 לינק ישיר 
הכל בגלל שבדורנו כל התועבות מתחת ליד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2008 08:55 לינק ישיר 

ניט שייך,
משפט חשוב כתבת : "כאשר הנער המתבגר רואה את אביו המתחבט בדבר הזה".
לא בשביל לחנך את הורינו ומורינו, אבל מי שבאמת חשובה לו האמת. ישים אל ליבו ללמוד מטעויות, ולא לחזור על השגיאות.
ואולי נתת לי בזה תשובה לשאלה שמטרידה אותי זמן רב, כיצד בדורינו לא מצליחים
להשריש בילד בקטנותו את האמת התמימה. שכשיעמוד בדילמה ידע לבחור בעצמו
מבלי להתחשב בשיקולי הסביבה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > מה הגורם לנוער לעזוב את דרך התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.