לצערנו או לשימחתנו (תחליטו אתם) אנו שומעים היום על יותר ויותר "קשרים אסורים", בין המינים ומבלי להיכנס לנושא הרגיש והעצוב בד"כ ההיתי רוצה לשמוע את דעתכם ב -
האם לספר דברים כאלו הן בפגישות הן באירוסין והן בחיי הנישואים ,
וכן מה עושים אחרי משבר רוחני שכזה ,
והאם אותם אנשים ראוים לבני זוג אשר לא טעמו טעם חטא (יש לכך השפעות גם על הקשר הרגשי),
מה לומר אם מבררים עליהם (עבור בחורים\ות טובים\ות),
האם יש ערך לגיל שבו זה קרה, לזמן שעבר, ולמהות הקשר,
האם באמת יש לך השלכות לזוגיותבעתיד,
והאם באמת יש בזה הבדל בן המינים,
ואיך אתתם ההיתם מגיבים להיסטוריה כזו של בן\בת הזוג.
שימו לב ! עלולים להיות פערים גדולים בין החברים בפורום לבין החבות בו.
נשלח ב-17/10/2008 15:34
נושא לא פשוט גם למי שחושב שלא יהיה אכפת לו ושהוא יכול להתגבר וכו'.
מבחינה לוגית - למה שיהיה הבדל בין מישהו שנפל לבין אחד שלא אם הוא חזר בתשובה ובאמת שינה את דרכיו ?
מבחינה אמיוציונאלית - כשהרגש מדבר.
הרגש אומר לנו - 1. למה שאני אתחתן עם אחד שנפל כשיש לי נורמאלים אחרים בחוץ ? 2. למה בכלל שאני אתעסק עם אחד כזה ? 3. זה מפריע לי לדעת שלבן הזוג שלי היה קשר אסור (על כל נספחיו)
אז ככה - (בהתאמה) 1. אם אתם מתאימים מה זה משנה. אולי אתם הזיווג מלמעלה ? 2. זאת שאלה טובה יותר- למה צריך את כל הכאב ראש הזה ? כן חזר בתשובה לא חזר..היום הוא אחרת או עדיין...פשוט עדיף לא להתעסק עם זה.
זה נכון ,לדעתי בלבד, לאנשים שמתקשים לקחת קצת אחריות על המעשים שלהם ולהגדיל ראש. החיים מורכבים מהתמודדיות וכדי לקבל אולי את הזיווג שלנו צריך להתמודד.
זה לא שאתם מתחתנים מיד אלא בודקים ומבררים. אז יש קצת כאב ראש ? נו... ושוב , אם אתם מתאימים ואולי הזיווג- אולי זה שווה את זה.
3. זה כבר נוגע לכל אחד באופן אישי - מי שיש לו מספיק כוחות נפש כדי שזה לא יפריע לו אז בכבוד.
עניתי מנקודת המבט האישית שלי - ולא התייחסתי להבדלי מגדר כיוון שאינני אישה וכרגע אינני מתיימר לנסות להבין מה הן חושבות.
אישית - כל מצב יקבל התייחסות משלו. זה תלוי במכלול נתונים לכן אי אפשר לתת תשובה מוכנה מראש.
להיתחתן עם מי שנפלת זה פיתרון דיי תלוש מהמציאות לקבוצה גדולה. לחלק זה מאוד מתאים כל אחד ומה שיכול להיסתדר לו בקטע שלו בחיים. זאת שאלה שכל אחד צריך לענות על זה בעצמו האם זה מפריע לו. מה שכן אני חושב שאם הגבר עשה שטויות אז הוא לא יכול לצפות לקבל אחת שלא. ידוע לי שדעת המון רבנים היא שגבר שעשה שטויות זה פחות נורע והוא עדיף לו לחפש אחת שלא אני לא כל כך מסכים עם זה אבל כל אחד ודעתו. אבל הדבר הכי חשוב זה שאם ניקלעים למערכת יחסים כזאת אז שבן הזוג לא ישמע את זה ברחוב אלא ידע מראש למה לצפות.
נשלח ב-18/10/2008 18:58
לא דיברתי על לרוץ ולהתחתן. דיברתי על להעביר את הקשר למישור המותר- לשידוך, עם בירורים, פגישות וכדו'. לראות אם זה מתאים עד הסוף, או שמא לא.
לגבי השאלה אם אחד שלא נפל ירצה להנשא עם אחת שכן (או ההפך).. I have no idea
נשלח ב-18/10/2008 22:56
אישית
היה לי סיפור, שלא אביא ממנו שום פרטים, אך מה שכן,
הבחור היה בעל עבר 'פלילי' (= רוחני שלילי), ושאלתי רב.
הוא אמר לי, את נכשלת בדבר כזה או אחר?!
אמרתי לו לא.
הוא אמר לי אז למה לך?!
ולא הוסיף.
ואני מוסיפה, שאני לא דנה את אלו שכן חוו איסור כזה או אחר,
כי היה להם יצר שלאחרים (=שלא חטאו) כנראה שלא היה.
נשלח ב-19/10/2008 01:34
תלוי בסוג הקשר.. אם רק דברת עם בחורה בגיל 16-19 למה סתם להגיד את זה לארוסתך אישתך? סתם תתגנה בעיניה..
נשלח ב-19/10/2008 19:51
עושה רושם שיש לך מה להסתיר בכל אופן מה שהיה בזמנך מאוד לא רלבנטי בעידן הפוסט מודרני שעובר על הציבור שלנו.
נשלח ב-19/10/2008 20:03
בס"ד
הודעתו של ספרדישער:
פשעים מן העבר 2 !!!
מבלי להכנס לפרטים רבים מדי הנידון הקודם היה שייך יותר לחברות הפורום,
[בגדול יש המון שבבניקים ומעט מן המקבילה הנשית ומאחר וכל שבבניק "צריך" בת זוג הנגע פושה גם בבנות סמינרים (כל הסמינרים)בו בזמן שלישיבעבוחערס' יש המון תעסוקה חברתית אחרת ואינטרס גדול לשמור על שמם הטוב (בחור יכול "לחשוף" את רצונותיו השלילים בפני כמה וכמה בחורות בטרם יצור קשר עם אחת מהן, מה שמזיק לבחור "רגיל" ולא לשבבניק. ומשא"כ בחורה שהרבה קופצים יש לה ובמקרים רבים עליה רק להסכים) כך שבעוד שממשבבניקים לא ניתן לצפות לרזומה "נקי" אצל בנות זה בגדר "תעלומה" שכן להן קשה יותר להתמרד ולשנות קו ולרוב בסופו של דבר הן מתחתנות בשידוך רגיל כרצון הוריהן לאחר שהסתירו היטב את עברן].
הפעם רציתי לדון בבעיותיהם של בני הישיבות , אולי ישמע זה מזעזע לחלקכם אך אני עצמי "זכיתי" להכיר כמה וכמה בחורים אשר במהלך שנות "לימודיהם" בישיבה הצליחו לעבור על רוב חלקי התורה (חוץ מקשרים אסורים וכנ"ל) ביניהם שמית שבת כשרות תפילה ותפילין ויהיה זה מיותר לומר שהם לא למדו מאומה וחלקם אף נטלו סמים (קלים בד"כ), כמובן שכמו בדיון הקודם גם כאן נשאלות אותן השאות ובעיקר מה לומר בשידוכים.
(נ.ב. על השאלה האחרונה לא קיבלתי תשובה גם בדיון הקודם וזה מאוד חשוב לי כבר "ליכלכתי" בחורה אחת ולדעתי היה זה בצדק אך בכו"א ליבי נוקפי).
תגובה לתגובת תמי !
ראשית זה לא נוער שוליים רוב אלו שאני מכיר הרבה יותר איכותים מאנשים מסויימים בפורום ושלמדו במקומות טובים וסתם בשביל האינטיליגנציה שלך כתיבה ברשת (במיוחד כמו שלך) הובילה לבעיות הרבה יותר חמורות הילכתית חוץ מזה אני מנסה להיות פרקטי ולקבל עצות מועילות ומעשיות מדיונים אלו, זה עדיף מכתיבת משלים ושירים סוריאיסליטים עם קונוטציות שליליות .
[באשר לאשכולות שכבר נפתחו תארי לך שאני למרות שיש לי אינרנט בבית רק בגילי נוכחי הרשתי לעצמי להשתתף בפורום (וגם זה בשביל לקבל ייעוץ בבעיות אישיות)]
תוקן על ידי ספרדישער ב- 19/10/2008 20:06:12
נשלח ב-20/10/2008 11:50
ספרדי, אתה חי בסרט. WAKE UP
נשלח ב-20/10/2008 13:11
להתעורר
סורי באמת מקווה שאני טועה הלוואי וכך
אבל לדאבוני רוב הדור של ימינו הוא "ככה" [70%] להשערתי כמובן. בגילאי 15-25 עושים שטיות
נופלים בכל מיני איסורים כאלו ואחרים חברה באמת להתעורר הרבה מאוד לא שומרים נגיעה
ונופלים ליצר הרע זה לא חדש ומי שחושב שזה חדש לו אז הוא מעמיד פנים אז אם נסתכל לגופו של עניין בכל שידוך אם הבחורה "שמורה" אז עדיף שהבחור יהיה גם כזה
אלא אם יש מין אהבה משיכה הקרבה איך שתקראו לזה בניהים וזה יכול לכפר על העניין שאחד מהם נפל
אז אדרבה שיברכו ויבנו בית נאמן בישראל
אבל אם נחזור לאמונת החכמים שאומרים לנו שיש מידה כנגד מידה שלא בטלה אז למה לנו לפחד
ולמה השם יתברך יקפח אותנו ומה שנשאר הוא להאמין בזה ולהתפלל על זיווג הגון
וצריך לדעת שיש דבר כזה חזרה בתשובה " תלוי ממה ותלוי באמיתיות של דבר" כי הרי אנחנו לא מלאכים
כל רגע ורגע יכולים ליפול ליצרנו הרע אז צריך לתת צאנס לחוזרים בתשובה
כי הם טעמו טעם חטא ופרשו ממנו אז מגיע להם הקרידט
אז לגבי פסילת שידוך תלוי מתי ואיך צריך לדעת את הגמישות
נ"ב
דבר תורה קטן "על כן יעזוב איש את אביו ואימו ודבק באישתו "
יש קושיה על פסוק זה אם אדם עוזב את אביו ואימו פשיטא שהוא יהיה אם אישתו
ולכאורה דבק באישתו מיותר
אז דורשים את הפסוק על כן יעזוב איש את אביו ואימו כלומר יעוזב את הרגלים הרעים הלא מש טובים שהוא חיי בהם
ודבק באישתו כלומר יבנה הרגלים חדשים הוא ואישתו
נשלח ב-21/10/2008 22:17
כתוב "אשרי נשוא פשע כסוי חטאה (תהילים לב' א').
נדמה לי שיש לבחון את השלכות המעשים למועד בו עומד האדם.
אם מדובר במעשה פעוט,שהיה בעבר הרחוק סביר שאין צורך לאמר. לעומת זאת אם מדובר במעשה חמור עם תוצאות והשפעות על ההווה, סביר שיש צורך לאמר.
באמצע, כדאי לשאול רב שיורה. סביר שהמבחן יהא על השלכות מעשה העבר, על מצבו הנוכחי והעתידי של השואל.
נשלח ב-22/10/2008 17:08
לדעתי בחורה שהייתה בקשר עם בן ,ושמרה נגיעה מגיע לה בחור שגם באותו מצב שלה.
כל אחד והמעשים שהוא עושה כך מגיע לו את הבן זוג שלו, גם אם חזר בתשובה.....
למה שבחורה ששמרה על עצמה תקבל בחור שלא שמר נגיעה?