בית פורומים שידוכי חרדים

פשעים מן העבר !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2008 17:17 לינק ישיר 

NEOMIE כתב:
לדעתי בחורה שהייתה בקשר עם בן ,ושמרה נגיעה מגיע לה בחור שגם באותו מצב שלה.
כל אחד והמעשים שהוא עושה כך מגיע לו את הבן זוג שלו, גם אם חזר בתשובה.....
למה שבחורה ששמרה על עצמה תקבל בחור שלא שמר נגיעה?

בס"ד

מצטרף.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2008 01:08 לינק ישיר 

כשמתחתנים לא עושים חשבונות כאלו. אומנם אין מדובר באנשים חדשים אבל מערכת היחסים היא חדשה ואליה נכנסים כל אחד כשדעתו במלואה על בן זוגו (בהנחה שאלו נישואין מאהבה).

אומנם אנשים מעדיפים לקיים חיי נישואין עם אנשים הדומים להם, אולם מעשים מן העבר שאינם משפיעים על ההווה, אינם נחשבים להבדל בין בני אדם (וזה למעשה חל על שני בני המין).

קיימת גמ' שאומרת שעל אשה יש לעיתים יותר השפעה בגין מעשים מסויימים (כפי שציין רנדוו), אולם גם כאן זה עדיין שאלה של משך הזמן שעבר מהמעשים והאם הבחורה חזרה בתשובה וכד'. עם זאת כמובן הכל חלק מסוגיית השפעת העבר על ההווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 07:43 לינק ישיר 

נעמי ואסיק - האם אנחנו מדברים על מה מגיע או על דרישות שאנו מפנים כלפי מקבלי ההצעה ?

לא.

הנושא הזה לדעתי הוא רק ברשות הבחור או הבחורה שצריכים להחליט כן או לא.
השאלה באה מכיוון אחר - האם לי צריך להפריע זה שהשני עבר על איסורים כאלה ואחרים?
האם זה שהוא חזר בתשובה פותר לי את ההפרעה ?
האם מה שכתבת על זה שלא מגיע לבחורה ששמרה נגיעה בחור שלא שמר - קיים גם אם הבחור היום עילוי מבין העילויים בין במידות ובין בלימוד עם שפע המלצות מרבנים ?

מגיע ולא מגיע זה עסק אישי.
הפרעה או לא הפרעה זה עניין של הסתכלות - ואיך צריך להסתכל על זה - וזה עניין ציבורי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2008 01:02 לינק ישיר 

מבחינת הפרספקטיבה האישית זה עסק אישי.
כמו למשל אם אתה תפסול מישהי על עצבנות יתר - זה פסילה, מפרספקטיבה אישית, אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2008 07:57 לינק ישיר 

השאלה היא בכמה אנחנו מתחתנים עם העבר.
ז"א אולי מן הראוי שתגיע לפגישה עם כל הציונים מכתה א'. תסביר כל איחור לבית הספר, לתיכון וכל מועד ב' באוניברסיטה?
תספר אם היית הילד המופרע של הכתה בכתה ג'!
התשובה היא מלמעשה מדובר במאורעות מעצבי אישיות ומתחתנים עם אישיות קיימת (גם אם כל העיסוק של האישוית הוא בלצטט את כתבי רבותיו או רבותיה ומחנכותיה זו האישיות עמה מתחתנים).
לכן חיטוט בעבר הוא מיותר, מביך וגורם לזלזול בעיני המיועד.
מי שמתנהג עם שכל גם בחיי הנישואין לא מספר כל "פשלה" לבן הזוג, בכדי שלא יהא מזולזל בעיניו.

לכן הבחינה האמיתית צריכה להיות השפעת העבר על ההווה בלבד. אם זה משפיע יש לגלות אם לא אזי אין טעם לגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2008 10:01 לינק ישיר 

שרפ
הפעם (!) מגיע לך ח"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 22:35 לינק ישיר 

מה הדין לגבי קשר של טלפונים והחלפת אימיילים בלבד?!....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2008 02:00 לינק ישיר 

מה לגבי לתת סוכריה בגן מידו לידה, כאשר הוא היה אבא של שבת או היא אמא של שבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2008 21:24 לינק ישיר 

שרפ כתב:
מה לגבי לתת סוכריה בגן מידו לידה, כאשר הוא היה אבא של שבת או היא אמא של שבת?

ממש משעשע....
חברה, ברצינות-היה לי עכשיו קשר של אימיילים וטלפונים-האם עליי לעדכן את כל הבחורים שאיתם אי אמורה להיפגש-האם לשתף את בן הזוג או שמא זה יערער את האימון ביננו?, אני שואלת משום שאני ממש לא שלמה עם עצמי עם מה שהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2008 21:26 לינק ישיר 

אני מציעה שלא לספר ,זה סתם יוריד את הערך שלך בעניו ......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2008 23:25 לינק ישיר 

20sweet כתב:
אני מציעה שלא לספר ,זה סתם יוריד את הערך שלך בעניו ......

אם שאלת ברצינות, אז תשובה זו צודקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 23:28 לינק ישיר 

תודה....!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2008 00:45 לינק ישיר 

אני חושב שכל זמן שלא היה משהו שיש בעיה איתו מבחינה הלכתית זה אומר שעברו עבירה ביודעין אז אין טעם לעדכן. וד"ל

טלפונים מיילים ודיבורים בעלמא מתוך כוונה או בטעות זה נמשך וכ'ו אני לא חושב שיש טעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2008 03:07 לינק ישיר 

היי שלום לכולם  קראתי את שכתבת לגבי גילוי האמת או לא  .  יש מקרים שחיבים לגלות תאמת ועל זה נדון כבר . אין אדם שיכול להעיד על עצמו שהוא כבשה לבנה מגיל 14 עד 22 בטוח היה לו או לה איזה מעידה בחיים . והכל נתון לתקון ויכולת רצון האישי שלך בלתקן . וכמה זמן עבר מאז ומה עשית מאז מעידה שהיתה בגיל 18 והיא היתה תקופה קצרה . אז זה לא פוסל תאפשרות שמאז אתה התחזקת ושינת את דרכך ואני לא שולל שום דרך . יש דרך לספר צריך למצוא את המקום המתאים ואת הזמן .הכל תלוי בדמות שיושבת מולך . שהיה לך בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/11/2008 19:34 לינק ישיר 
ואו אני לא מאמינה"!איזו השגחה פרטית!

היום נרשמתי לפורום ובתכינון שלי היה לעלות דילאמה זאת על הכתב!ומשהו חסך לי ופתח אשכול בשבילי....
אך שום דו שיח לא ענה לי לשאלתי....השאלה נוגעת לחברתי הטובה שלצערה לא התגברה מספיק על היצר הרע שבה ונפלה עמוק ל"ע לא שמרה נגיעה (אך היה גבולות) ולמרות כל השטויות שעשתה היא נישארה בחורה טובה עם יראת שמים. רק היא ואני והקב"ה (והבחורים שהייתה איתם) יודעים על מעשיה והיום חצי שנה אחרי היא לגמרי מנותקת מהכל וחזרה להיות צדיקה וטובה נקיה מכל חטא. והיא שואפת להקים בית נאמן על טהרת הקודש בישראל. עם בחור יראה שמים וטוב....
השאלה היא כזאת:אומנם הקב"ה גדול ובטוחה אני שאלוקים השדכן הכי טוב שבעולם ובעז"ה היא תקבל מידה כנג מידה את הבחור שהכי מתאים לה...אך, בא נאמר שבאמת הוצע לה בחור מקסים. יראה שמים וטוב חף מכל פשע. והפגישות זורמות והכל טוב והולך...האם לדעתכם היא צריכה באיזשהו שלב לספר לבחור שהיה לה עבר מלוכלך?או שעליה לסגור שידוך איתו ולהתחתן וכל חייה לחיות עם יסורי מצפון ופחד שמע פתאום זה יתגלה לו ואז?גט?!
מה דעתכם?באיזה שלב לספר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פשעים מן העבר !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.