|
|
| נשלח ב-5/11/2008 19:50 |
|
| |
לספר לספר. לפני שמחליטים להתארס.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 21:33 |
|
| |
למה היא חושבת שהיא צריכה לספר?
אני לא הייתי מכריע כמו תמי בצורה כ"כ חותכת.
זה נושא רגיש וצריך לתת עליו את הדעת. אם אין סיבה מיוחדת
לדבר על העבר, לא צריך לדבר עליו.
היא לא צריכה להעסיק את מחשבתה יותר מדי בענין. הקבה
יכלכל את צעדיה. ואם יהיה צורך להעלות את זה היא כבר תרגיש ותדע.
מבחינתה זה עבר, היה ואיננו.
אותו אחד שיצא איתה הרי יברר אודותיה, יש עוד הרבה דברים מסביב
שילמדו אותו על מעשיה. מה שהוא יצטרך הוא יידע ומה שלא כנראה
שאין בכך צורך.
|
| נשלח ב-5/11/2008 22:13 |
|
| |
מי אמר שאי שמירת נגיעה בעבר גוררת גירושין?
מי אמר שאותו בחור חף מכל חטא?
היא מכירה אותו עכשיו והוא מכיר אותה עכשיו, אז שיתקדמו יחד מכאן ואילך.
נדמה לי שאם הנושא כל כך רגיש בעיניה שתתיעץ עם רב המומחה בנושא (סביר שהתגובה של תמי לא תבוא ממנו).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 10:17 |
|
| |
אכן. מי ערב לה שאותו אחד שהיא תרצה לשתף אותו בעברה (לשם מה, אינני יודעת?)
משקף את כל הסטורית חייו??יהיה כן ואמיתי כמוה?
אנחנו ממשיכים מהנקודה בה אנו נמצאים ושואפים רק לעלות ולהתקדם.
בשביל מה להתפס לעבר.
|
| נשלח ב-6/11/2008 10:27 |
|
| |
הלו, לא מדובר על "סתם קשר", אלא על שמירת נגיעה! אתם אומרים שהיא צריכה להוליך בחור שולל, לשקר עליו, לבצע אונאת דברים בפועל- רק כדי לחפות על עברה הפלילי? הגזמתם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 10:45 |
|
| |
לפי דעתי אם היא תהיה כנה עם הבחור ותספר את האמת לפני שהם סוגרים שידוך הבחור יבין אותה ויתן לה צאנס ואפילו יעריך אותה מאד על הכנות. מאשר שיום אחד אחרי החתונה תתגלגל לאוזניו השמוע על עברה הפלילי הוא יכעס מאד ולא יסלח לה על זה ויאשים אותה שהיא שיקרה עליו...
בא נשאל שאלה כזאת את הבחורים שבפורום. האם הייתם רוצים שבחורה שהייתה עם בחורים בעבר ולא שמרה נגיעה תהייה לכם לאישה?הייתם רוצים שהיא תסתיר מימכם את עברה?
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 11:02 |
|
| |
בד"כ כשמישהו/י לא שמרו נגיעה, זה מתגלה בבירורים.
זה זן מיוחד בחברה שלנו.
במיוחד אם זה היה במשך תקופה, בקשר קצת ארוך.
|
| נשלח ב-7/11/2008 10:28 |
|
| |
ואם זה לא יתגלה בבירורים?לא עדיף לה לספר לו ולדעת שאין לה יותר ממה לחשוש כל החיים שפתאום זה יתגלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2008 13:26 |
|
| |
ואם הוא יגלה שהיא לא שמרה נגיעה לאחר שנתיים מהיות שהם התחתנו (ונניח שהיא אשה מקסימה), עולה על דעתך שיקרה משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2008 14:13 |
|
| |
יכול להיות שאחרי הנישואים הפרופורציות משתנות קצת, וקשה לי להאמין שאם זה יתגלה אחרי הנישואין זה יגרום לגט, מצד שני לבסס קשר על חוסר אמון?
לדעתי זו שאלה לרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2008 19:02 |
|
| |
טוב...ניראה לי שזה מה שהיא תעשה...שאלת רב האפשרות האחרונה...
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 17:55 |
|
| |
הי אני לצערי בתור רוקה יצאתי עם 2 בחורים אחד היה רציני מאוד שחשבנו על חתונה שרציני זה אומר חברות שנה והשני סתם מה שהיה שהתארסתי עם בחור והתלבטתי קשות עם לספר או לא בסוף החלטתי שאין מצב שאני מתחתנת ולא מספרת לבחור מבחינתי זה חיי שקר.סיפרתי לפני החתונה וב"ה הוא הבין אותי ופשוט קיבל אותי איך שאני(הבחור שכיום בעלי לא מהיה מסתובב עם בחורות ואני יודעת מחברים פשוט ההוא שהיה סתם פשוט היה חבר חדר של בעלי וזה גם היה סיכון אבל זה התברר לי אחרי האירוסים וגם מבעלי עצמו שאמר. ) תאמינו לי אין כמו האמת אני מכירה כמה חתנים של חברות שלי שהיו מסתובבים עם בנות והחברות לא יודעות על זה. רק לשמוע מהביטחון שאומרות בעלי לא יצא וכו פשוט מבחיל ד' יודע מה עוד מסתיר מהם לכן. תהיו כנים זה שווה!!! מנסיון!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 01:37 |
|
| |
מסקנות !
א.מהשוואה עם שאר הדיונים שהעלתי עולה שדווקא הנושא הזה מעניין יותר מהכל (בעיות רפואיות,בעיות ביר"ש של הבחור וכדו') מה שמעיד על מה שכתב אחד החברים (שכיחות גבוהה) , אם כי אני נוטה ל"סנגר" ולחשוב שהעיסוק בנושא פשוט גורם איזשהוא סיפוק לאנשים ותו לא.
ב.מנסיון עם בעיות שהסתבכו רק ה"גדויילים" הם הכתובת (ותאמינו לי שמתוך הכרות עם האנשים האלו בדרך כלל אני לא אוחז מהדעה שלהם אבל יש מקרים יוצאי דופן).
ג.לגברים שביננו אלתאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחורה מודרנית (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם ובכלל אם אתם שחקנים טובים ויש לכם שם טוב ודעתכם באמת להתחזק צאו רק עם צוליות (זה מה שאני עושה תאמינו לי רואים ישועות, אגב זו המלצה של אחד מהרמי"ם לשעבר אצלינו בישיבה).
נ.ב. סליחה על השוביניזם זה לא אני זהו טבע ההבריאה וכמו הגמ' שציטט אחד מכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:01 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | | לספר לספר. לפני שמחליטים להתארס. |
|
ולא רגע לפני שמחליטים להתארס.
פגישה שלישית, לא אחרי.
אולי אפילו לפני...
בתור בחורה טובה, אני ממש ממש אכעס אם 'יקמבנו' אותי בעניין.
לפני חתונה, כ-ל הקלפים על השולחן. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:47 |
|
| |
| ספרדישער כתב: |  | .לגברים שביננו אלתאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחורה מודרנית (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם ובכלל אם אתם שחקנים טובים ויש לכם שם טוב ודעתכם באמת להתחזק צאו רק עם צוליות (זה מה שאני עושה תאמינו לי רואים ישועות, אגב זו המלצה של אחד מהרמי"ם לשעבר אצלינו בישיבה).
נ.ב. סליחה על השוביניזם זה לא אני זהו טבע ההבריאה וכמו הגמ' שציטט אחד מכם. |
|
ראשית, עדיפה בחורה שניתן לשוחח עמה, מאשר צולית (?), שלאחר החתונה תגלה שטוב מותך מחייך.
שנית, האם בחורה מודרנית (מה זה מודרנית, משהיא שיודעת מה התאריך הלועזי?, שיודעת מהו מדיח כלים?), היא סימן לבחורה מקולקלת. אשתי למדה באוניברסיטה העברית והיא יותר צדיקה מהרבה בנות אחרות שנפגשתי עמן (אם כי בדור שלנו לא היה עדיין אינטרנט וזהו נסיון אחר).
שלישית, יצא משהו מהישועות שאתה רואה מהצוליות?
לגבי טבע הבריאה, הרי שחזרה בתשובה ממרקת אותה.
|
|
|
|
|