|
|
| נשלח ב-21/10/2008 20:38 |
|
| |
מדור לדור
עדיין לא הבנתי מה השתנה בחודשיים האחרונים. האם האשמות מכיוונו של ליצמן מדברות על מעשים של מאיר פרוש מהחודשיים האחרונים? במה הוכיחו מעשיו של מאיר פרוש בחודשיים הללו על אי היותו נשלט ע"י חצרות רבנים למיניהם?
אולי כוונתך שגור ציפו ממאיר פרוש התחייבות לתמורה מסויימת לתמיכתם בו [מגרש, חינוך עצמאי, מינויים], ואילו הוא מסיבות עקרוניות נמנע מלעשות זאת ובכך את רואה את עמידתו האיתנה נגד לחצים. אם אמנם כך הם פני הדברים, יש בהחלט סימן לטובה בהתנהלות זו. אני חושש שאו שאין ביכולתו לתת את התמורה המצופה ממנו, או שפשוט הוא נכנע ללחצים חזקים יותר מצידן של קבוצות לחץ אחרות. אשמח לדעת יותר פרטים על המאבק ביניהם ולא להסמך על משפט עלום של ליצמן.
בנוגע לפתרונות לזוגות צעירים, מלבד הספק הרב שלי ביכולת לספק פתרונות כאלו בעיר, אינני בטוח שישנה יכולת ליצור פתרונות שיהיו טובים לחילוניים ולא לחרדים. חלק גדול מהשכונות החרדיות בעיר, תוכננו בעבור הציבור החילוני. לא נראה לי שישנה יכולת למנוע מהחרדים לממש את האופציות הקיימות.
יעקב
אני בהחלט מסכים איתך שאין שום סיבה להעדיף מועמד רק בשל היותו חילוני, הדוגמא של אולמרט היא בהחלט דןגמא מצויינת לאיזה ראש עיר אינני רוצה, היות ובעיני שחיתות ציבורית כפי שהוא הצטיין בה היא הדבר הגרוע ביותר. אם אישורי בניה והקצאת קרקעות יינתנו לפי טובות ההנאה מהקבלן וכיו"ב, מצבנו יהיה רע ומר. יש לי סיבות טובות לחשוד במאיר פרוש שהתנהלותו תהיה דומה לשל אולמרט, בעוד שאת ברקת אינני מכיר כלל. העובדה העיקרית שנראית לי כעומדת לזכותו של ברקת היא היותו אדם עשיר בזכות עצמו, דומני שאנשים כאלו באים להתמודדות ממניעים יותר טובים, מה גם שיש לו רקע עשיר בתחום התרומה לקהילה.
נקודה נוספת לטובתו של ברקת, היא בעיני ההערכה שלי שיש לא יותר יכולת לגייס תרומות ברחבי העולם לטובת הבירה. נדמה לי שטדי קולק ואהוד אולמרט היו גייסי כספים גדולים מאוד לטובת ירושלים, בעוד שלופוליאנסקי לא גילה הצלחות גדולות בתחום, אשמח לשמוע אם אני טועה בהערכה זו. קשריו של ניר ברקת בעולם ההי-טק והפילנתרופיה נראים לי משום מה טובים משל פרוש.
אני מסכים עם שרפ שהמשימה החשובה ביותר בשלב הזה לירושלים היא הוספת עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים, לדעתי בשעה זו זוהי משימה יותר חשובה מאשר סגירת רחובות בשבת, אוטובוסים מהכותל בשעה 1 בלילה ואפילו קרקעות לבתי כנסת, למרות החשיבות הגדולה של הדברים הללו. גם בנקודה זו ברור לי שיש הרבה יותר סיכוי לפעולה מוצלחת מצידו של ניר ברקת, שמרבה לדבר על הנושא כבר מספר שנים והכין תוכנית עבודה מסודרת בנושא.
אני מודה שנסיונו הפוליטי של ברקת ופעילותו כאופוזיציונר אינם מוסיפים לו נקודות אצלי ולכן אני רואה בבחירה בו "רע במיעוטו" ולא מועמד אופטימלי. מנגד, אני גם חייב לציין שההתנהלות הפנימית ב"שלומי אמונים" לפחות ברמה ההצהרתית, היא הרבה יותר דמוקרטית וצודקת מאשר בסיעות ובמפלגות החרדיות האחרות. את הנקודה הזו כבר ציין כמדומני שרגא בטיהרא באחד האשכולות בנושא.
בעניין הקואליציה שבכל מקרה תישען כפי הנראה על מפלגות חרדיות, אני חושב שזה יכול להיות איזון טוב של קואליציה חרדית בראשותו של ניר ברקת, אני חושב שהניסיון עם אולמרט מלמד שזוהי אפשרות סבירה.
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2008 22:40 |
|
| |
הדיונים ההזויים פה ראויים להופיע בימי הפורים או לחילופין תשעה באב. הרי רוב הפולוטיקאים בישראל גונבים, חומסים וגוזלים ככל העולה על רוחם. במדד השחיתות הבין לאומי, ישראל תופסת מקום נכבד ביותר. למי בכלל זה משנה איזה גנב יבחר? יענה מי שיענה, אה"נ ששניהם גנבים, אבל עדיף לי גנב זה על גנב אחר, כי חלקו הקטן של השלל שהוא יגנוב, הוא יחלק אתי ולא עם ציבור אחר. וכאן הבן שואל, האם באמת לזה הגענו? שאנו מצביעים לגנב רק בכדי שנזכה לתואר, החולק עם הגנב!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 00:49 |
|
| |
chouteng
חוץ מהמסר שהדיון הזוי ומתאים לפורים או לתשעה באב, לא הבנתי מה המסקנה שלך מהעובדה המצערת שכולם מושחתים.
לא להצביע?
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 03:28 |
|
| |
ברור שלא להצביע! הרי אני חושב שכולם מסכימים שהפוליטקאים מושחתים. נניח שהמועמד שהצבענו בשבילו מנצח בבחירות, הרי ברור הוא שדבר ראשון שהוא עושה זה להתחיל במסע של גניבה והשחתה. יוצא א"כ שאנו עזרנו לאדם לגנוב ולחמוס. אז למה להצביע?! בגלל שאולי מאוחר יותר יהיה לי איזו שהיא טובת הנאה?! זו סיבה לקחת חלק בקרקס זה?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 06:50 |
|
| |
סליחה,
ההתיחסות היא כאילו אדם נבחר לראש עיר ומיד בודק היכן נמצאת הגזברות, שולח את השולה שלו להעלות לו את הכספים שבקופה. מיד אח"כ מברר במחלקת התכנון והבניה מה התוכניות שעל הפרק שולח את אורי לבקש מהמציעים כסף.
99% מהדברים נעשים כדת וכדין ובהם ראש העיר ואופיו יכולים להשפיע. לגבי 1% שהם בעייתים, מרביתם אינם נוגעים לשחיתות ישירה ולרוב הציבור.
לדוגמה בעניני דרעי, בניזרי, סיני גלבוע וכד' רוב הציבור לא הרגיש בשחיתות הציבורית שהיתה בשולים ולהפך הם ראו את איש הציבור המסייע (באמת) לקידום ענייניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 11:56 |
|
| |
צ'וטינג
גררת את הדיון לגדרי "מסייע" נשמע לי הזוי, אני לא מבין את מי אתה דופק בזה שאתה לא מצביע??
בזה שאדם כמוך ששונא שחיתות לא משתתף בבחירות אתה גורם להעלאת אחוז המצביעים שלא מעניין אותם שחיתות וממילא להורדת האינטרס של הנבחרים לפחות להיראות נקיים.
אחד מהדברים המסוכנים ביותר במדינה הזו זה שהעם מאבד אימון בממשל, אל תשכח שחצי מהמדדים לשחיתות זה על פי תחושת העם.
לדעתי בשנים האחרונות התקשורת מתוך רצון טוב של מיגור השחיתות גרמה לזה שהעם ישנא את הפוליטיקה ודי.
שמעתי פעם את דנקנר (הכתב) אומר שבטוח שאין היום יותר שחיתות מפעם אלא שהיום זה נכנס למודעות מה שפעם היה בכלל לגטימי!! לדעתו אולי המלחמה בשחיתות היא ביטוי לירידה בתחושת השליחות של המנהיגים דבר שהוא לגיטימי בהתחשב בזה שאנחנו כבר מדינה מבוגרת!!!
כך שיכול להיות שאנחנו בכלל במגמה למגר את השחיתות אז "שלא יברחו לנו חילים באמצע, כי הם כבר עיפים מהלכלוך של המלחמה!!"
תוקן על ידי ההיולי ב- 22/10/2008 12:07:09
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 13:56 |
|
| |
שרפ:
ברור הוא שהפוליטיקאים לא הולכים לחשבון בנק ומוציא משמה את הכספים, אלא הם עובדים עם תחכום וערמה. קודם כל, הם מעניקים לעצמם (בהצבעה חוקית וחשופה) משכורות מנופחות. אח"כ בכל חור ובכל פינה מכניסים עוד פקיד מקורב. כיום 50% מהארנונה הולכת למשכורות. כדי לסבר את האוזן במה מדובר, זה כמו שאני מביא לך מנקה לבית וגובה ממך 80 ש"ח לשעה, 40 בשביל המנקה ו40 בשבילי. הרי בודאי תעדיף למצוא בעצמך מנקה ב40 ש"ח או אפילו 50 ש"ח ולא להזדקק ל"שירותים" שלי.
כנ"ל לגבי מגרשים, תקציבים, מלגות וכדומה. זכרוני שבישיבה הראשונה שלאחרי אחת הבחירות האחרונות, הצביעו להעביר את השטח שליד קרית הילד לרשות קרית הילד שבהנהלת משפחת פרוש. כל קרית הילד שחיתות אחת גדולה. אין שמה קריה לילדים, אלא משכירים את כל השטח לכל המרבה במחיר. השכירות הולכת למשפחת פרוש. ברור הוא שהעבירו את השטח לפי החוק, אבל מה לעשות כשהמושחתים עצמם הם אלו שמחליטים מה החוק. אם יקום מפלגה ויחליט שהם מתקנים את החוק בצורה שיש להם רשות ליכנס אצלך לבית ולהוציא משמה את הפמוטים, גם להם תצביע?! כך בדיוק אני רואה את הפוליטקאים של היום.
בעלבעמיו:
יש הבדל בין להעדיף את הרע פחות, ובין לסייע בצורה ממשית לרע הפחות.
ההיולי:
אני חושב שההפך הוא הנכון. ברגע שיש מספיק אנשים שלא משתפים פעולה עם מושחתים יש יותר סכוי שיקום אדם ישר ויקח על עצמו עול צרכי ציבור, וינסה להתמודד בצורה נקיה וישרה. אם כולם יתייאשו, אז ברור הוא שאין סכוי לשנות פני הדברים.
מה שכתבת על התקשורת, אני לא מסכים בכלל. לדעתי התקשורת הם אבי אבות השחיתות, ואכמ"ל. זה שהם מוקיעים מושחתים, זה אך ורק בגלל שזה מוסיף קונים.
ולסיכום, אני חושב שבהתגברות הנהנתנות מתגברת גם השחיתות. בן גוריון ובגין הם ילדים תמימים לעומת אולמרט. רק לאחרונה שמעתי סיפור על אולמרט. כשהוא היה שר הבריאות או משהו כזה, הוא סירב להעביר כספים לבית חולים מעייני הישועה. עד שר' שך שלח אליו מעטפה, ופתאום בנסי נסים עברו הכספים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 21:33 |
|
| |
היולי. אנחנו עדיין נשארנו ברמת המאקרו או המיקרו. משום שאין ספק שמאיר פרוש ידאג יותר לצרכי הדת שלך. אני חושב שאלו דברים ברורים. יוצא א"כ שברמת הפרט שנינו מסכימים שפרוש יותר טוב. (בין אם אתה מודה בזה ובין אם לא.).
לגבי המסר שאתה טוען שעיריה בראשות ברקת תעביר, תרשה לי לחלוק עליך, משום שסובלנות תהיה שם רק לכיוון אחד, אבל לכיוון של חרדים לא נזכה לסובלנות, והראיה שחלק מהקמפיין של ברקת מתבסס על הפחדה ושנאת חרדים. לעומת זאת הקמפין של מאיר פרוש במפורש פונה לקהל יעד חילוני (" מאיר פרוש אוהב ספורט ואוהד ביתר ירושלים מושבע", "אשמור על הסטטוס קוו גם בנושאים אלה" - לגבי מצעד הגאווה. ע"ש) ומנסה לשווק את עצמ בתור אדם בעל נסיון במשרדי ממשלה, בתור אידיאליסט המתנגד להתנתקות וכו'.
כמדומני שירושלים בכל מקרה לא תצטרף למועדון ביתר רכסים, גם אם פרוש ייבחר, וכדלעיל.
עוד נקודה שחשוב להוסיף, אתה טוען שהרשות המבצעת היא הקובעת דברים למעשה. לו יהי כן. ומי ממנה את הרשות המבצעת? האם לא הרשות המחוקקת - לפי קריטוריונים ברורים?
יש לך פה הזדמנות לשלב אנ"ש הגונים במשרות ממשלתיות בכירות, עם כל המשמעות החברתית והמוסרית שבזה (כגון- הטמעת ערכי נקיון כפיים, הטמעת השכלה אקדמאית ועוד ועוד כיד אגודה אחת הטובה עלינו), האם לא תסייע בזה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2008 22:25 |
|
| |
פושטער
לא הבנתי מה אני צריך להודות שם בצרכי הדת שלי, אם אתה מתכוון לשאול אותי מדוע היושר הכבוד לשונה והדמוקרטיה חשובים לי יותר ממה שאתה קורא להם "צרכי דת" כמו בית כנסת או חזות דתית של ראש העיר, אני חושב שזה נושא ארוך ואולי ראוי לאשכול בפני עצמו, רק אומר בקצרה שמבחנתי אין לך צרכי דת גדולים יותר מיושר וכבוד הדדי!
לגבי זה שברקת מסית נגד החרדים ופרוש אינו מסית נגד החילונים, נראה לי שזה בדיחה פרוש חושב שהחרדים בכיס שלו ולכן הוא פונה לחילונים, בניגוד לברקת שיודע שהחרדים לא איתו ולכן הוא צריך את האנטיים, ברור שבסוף ברקת יעשה קואליציה עם החרדים.
אין לי בעיה עם הרעיון שחרדים ישתלבו בעבודות ממשלתיות, יש לי התנגדות שאנ"ש ישתלבו שם. כלומר הג'מה השילטונית החרדית שלא נראה לי שהם יודעים בכלל את לוח הכפל ודאי שאין להם תואר אקדמי הם רק יודעים להתחלק בג'ובים..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 15:13 |
|
| |
טוב מאד!
הלוואי ולאט לאט יפנימו שאין כל צורך שהרבנים ירוצו לכנסת לעירייה, ומה שריך שם זה אנשי ציבור שיטיבו עם הציבור והציבור יבחר בהם, לא הרבנים.
לראות את הסיסמאות הענקיות כל בחירות 'ועשית כל אשר יורוך' עושה לי כל שנה מחדש חשק לרוץ לבחור לכל רשימה חוץ ממה שהרבנים הורו, מה להם ולפוליטיקה? מה לתורה והוראה לעסקנות ובחירות ניהוליות???
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 16:40 |
|
| |
אני לעומת זאת אבחר ככל הנראה בפרוש. ל"סוציולוגיה" יש גם מה לומר.
וכי אם אזקק לעזרה בחיים אגש למר ניר ברקת או לר מאיר פרוש איש ירוּשְׁלים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 17:40 |
|
| |
יהודים: אם תזדקק חלילה לעזרה בחיים אני מציע שתיגש למי שאמור לתת לך אותה אם אתה ראוי לה, ולאלקים אם אינך ראוי לה. ראש העיר לא אמור לתת שום שרות לאזרח הקטן, את ההנחות והאישורים עושה גברת בוזגלו בקומה א'.
לפי הידוע לי, אף אחד מהמועמדים הוא גם לא אלקים. לפחות לא שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 17:42 |
|
| |
אזוטרי,
הוא רוצה שבקומה א' תשב גב' קרישבסקי ולא גב' בוזגלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 17:58 |
|
| |
לא התכוונתי לעזרה בנושאים עירוניים. כתבתי במפורש "עזרה בחיים" ו'חיים' סתמא לאו דקרתא משמע. ובזה מתברר לי כי אנו קשורים אחד לשני סוציולוגית.
מה עוד שאני מתנגד כמובן בתוקף להנחות ואישורים שלא מן השורה.
בקשר לפניה לאלוהים. לפי דבריך גם לעני, לגר, ליתום ולאלמנה אתה משאיר רק את הברירה " והיה כי יצעק אלי... ושמעתי..." אך אלוהַי שלי לא כך היא דרכו, הוא נותן קודם לבני אדם לעזור אחד לזולתו, "כי יהיה בך עני ואביון..." "עזוב תעזוב עמו" ועוד ועוד...
|
|
|
|
|