|
* למרות הלבטים ואי שביעות רצונו של הרה"ג משה בן משה שליט"א, נאלץ הרב לקבל את הכרעתו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א ולהורות לעוזרו, חגי חדד, להוביל את רשימת ש"ס בנתניה * חדד, בראיון ראשון, מספר מעט על עצמו, על היעדים שהציבה תנועת ש"ס בעיר נתניה ומדוע לדעתו הוא יעשה את העבודה טוב יותר מקודמיו *
לפני כשבועיים נקרא הרה"ג משה בן משה שליט"א ללשכתו של מרן הרב עובדיה יוסף, שם התבקש להורות לעוזרו, חגי חדד, רק בן 31, להוביל את תנועת ש"ס בנתניה. הרב שדחה את הרעיון בחודשים האחרונים בשל העדפתו להמשיך להתמקד בפעילות רוחנית ובהפצת התורה, בלי פוליטיקה, נתן לבקשת מרן להכריע. הרשימה נסגרה כשחדד במקום הראשון, שלמה כהן במקום השני, נציג דגל התורה אברהם אוסטרי במקום השלישי, ד"ר שיטבון במקום הרביעי, ויונתן כהן, אשר שימש בעבר כחבר מועצת העיר, במקום החמישי.
חגי חדד הגיע לנתניה מהעיר כפר סבא. במהלך שירותו הצבאי הוא הרגיש צורך להתחזק מבחינה רוחנית. באמצעות רעייתו הוא התקרב רוחנית להרה"ג משה בן משה, ותוך תקופה קצרה מצא עצמו באוהלה של תורה. כעבור תקופה מסוימת הפך לאחד העוזרים הראשיים של הרב וניהל את כל מה שקשור למוסדות "נר רחמים", מדרשה לבנות, פעילות חסד, כולל אברכים, שיעור ערב לבעלי בתים ועוד.
בחודשים האחרונים, כאמור, פעלה תנועת ש"ס במרץ במטרה להרכיב רשימה אטרקטיבית למועצת העיר שתובל בנחישות על ידי דמות שתהיה מקובלת על כל הרבנים. יו"ר תנועת ש"ס, השר אלי ישי, הודיע כבר לפני מספר חודשים כי הוא מאמין בפוטנציאל בנתניה, והוא צופה לתנועה בעיר לפחות חמישה מנדטים. זה לא סוד שתנועת התשובה בנתניה המגיעה למימדים גבוהים מאוד, מעודדת את האנשים העוסקים במלאכה, ואלה חוזים כי התוצאות תהיינה בהתאם.
למרות המאמצים להוביל איחוד בין כל המפלגות החרדיות בעיר, רעיון האחדות הכללית בין כל הסיעות החרדיות לא יצא לפועל מסיבות שונות, אבל סוכם כי כבוד הרבנים ועסקני הציבור יישמר. מלבד איחוד בין ש"ס לדגל התורה לתנועה מאוחדת תחת השם "ש"ס", יאלצו ראשי המפלגות להשקיע מאמץ על מנת להביא כמה שיותר קולות של הבוחר הדתי-חרדי.
"בעשור האחרון טיפלתי במאות אנשים שהיו זקוקים לתעסוקה או לסיוע מול הרשויות", אומר חדד ומוסיף: "בעצם שימשתי כחבר מועצה, לא בפועל. אני מכיר היטב את המערכת ויודע איך זה עובד. אני מאמין שאשתלב היטב, כאשר המטרה המרכזית היא: 'דלת פתוחה לכל תושב בנתניה".
למה בחרו בך להוביל את ש"ס?
"כל מי שמכיר את השתלשלות העניינים, יוכל להעיד כמה לא רציתי להוביל את הרשימה. ניסיתי בחודשים האחרונים להיות הנציג, זה שירכיב את הרשימה שתהיה לגאוות העולם החרדי. לבסוף אני נאלצתי, על פי דרישת מרן, להוביל אותה. גם רבי, הרה"ג משה בן משה, נאלץ לקבל את הכרעתו של מרן, אז מי אני הקטן, וגם אני קיבלתי את ההכרעה בכפיפות קומה ובהכנעה גמורה".
איך קיבלו את הרעיון במשפחתך?
"קשה. זה דבר חדש עבורנו, כל החשיפה התקשורתית והציבורית, אך אנו בבית מקבלים דעת תורה. מרן פסק, וקיבלנו את הכרעתו. במשך 30 השנים האחרונות תנועת ש"ס בנתניה היתה תחת הנהגתו הרוחנית של הרה"ג שמעון גבאי שליט"א, שהקים אוהלה של תורה לתפארת העיר, ואני מאמין שהנהגתו תוביל להצלחת המפלגה בקידום נושאים רבים".
יש תחושה שדווקא בלי פוליטיקה ישנן הצלחות לא מעטות לעולם התורה. לפעמים דווקא הפוליטיקה יכולה אפילו לפגוע.
"אני מאמין שאם נהיה כוח כפי שאנו מתכוונים להיות, שיהיה מודרך על פי דעת תורה בראשותו של הרה"ג שמעון גבאי שליט"א, נצליח. דעת תורה זה מקור ההצלחה".
ש"ס שוב התאחדה, בפעם הקודמת עם ג"ל, איחוד שלא זכה להצלחה כבירה, הפעם עם דגל התורה. האם לדעתך, תהיה לאיחוד תרומה לקידום עולם התורה בעיר?
"תנועת ש"ס באיחוד עם דגל התורה שסימנה יהיה ש"ס, תקבל את ברכתם של גדולי התורה האשכנזים והספרדים, וכמובן כל רבני העיר נתניה, דבר שיביא לתוצאות מרשימות בבחירות, וכמובן תקדם אינטרסים משותפים לעולם התורה. לא משנה אם מדובר באשכנזים וספרדים, היום כולם לומדים אצל כולם, הן בבתי הספר והן בכוללים. ברור שלא פעם יש שינוי בהשקפה, אך אנו חיים בשלום, ונראה שהאיחוד יהיה טבעי ונכון לעולם התורה. הרעיון הוא להוביל אחווה ושלום תוך קידום נושאים חברתיים בעיר בכלל".
האם הצבתם לעצמכם יעדים?
"כמובן. ראשית לטפל בכל הבעיות בעולם התורה, לנסות להגדיל את המלגות לאברכים, מועדוניות לילדי הציבור הדתי-חרדי, מועדוניות אשר יתנו מענה תעסוקתי לאברכים בשעות אחר הצהריים, שמירה על הסטטוס-קוו, שמירה על קדושת השבת, סיוע לכל בתי הכנסת בעיר. אני מאמין שלעובדה שמשרד הדתות נמצא תחת הנהגתה של ש"ס, תהיה תרומה משמעותית לקידום הנושאים הדתיים בעיר נתניה. כמו כן, ש"ס היא תנועה חברתית שתפעל לעזור לכלל הציבור, בעיקר בקידום מקומות תעסוקה, עמותות חסד, נזקקים, מתן מענה חינוכי וכלכלי לילדי משפחות רווחה. אנו רואים את קריסת החינוך היום, וליבנו דואב וכואב. אין ספק שאם נדע להשכיל ולהמשיך את התנופה הארצית של ש"ס למען חינוך יהודי מסורתי, ונדע להקנות ערכים יהודיים בבתי הספר החילוניים, נביא למעשה לפתרון האמיתי והנכון ביותר למצב הקשה אליו הגיע החינוך. אנו מתכוונים לבנות עוד בתי ספר, עוד בתי מדרשות, עוד תלמודי תורה, ולחזק את הקיימים. תנועת התשובה הגדולה בעיר הובילה למצוקה גדולה בקרב דור העתיד שלא משתלב בכל מוסדות החינוך הקיימים. הכוונה היא לפתוח מוסדות נוספים שיתנו מענה לילדים אלו".
האם יש פרויקט שאתה חולם להוביל בעיר שעדיין לא גיבשת? איך אתה עושה את זה?
"אני מאמין שיש מקום להקים פה שכונה חדשה לאברכים ולבני תורה. הרעיון קיים כבר כמה שנים, רק שעדיין לא החלטנו איך מיישמים רעיון כזה, בגלל עלויות קרקע יקרות בעיר וכן עלויות הבנייה. אך הרעיון כל הזמן בראש, ואני מאמין שבסיעתא דשמיא מיוחדת נצליח בחמש השנים הבאות שהרעיון יקרום עור וגידים".
איך שורדים את החשיפה שנכפתה עליך?
"אני יודע שהחשיפה הזו תסתיים בתום הבחירות. אני לא מתכוון להתראיין לעיתים תכופות. אני מאמין בעבודת שטח, ולא בכותרות בעיתונים. אני מתכוון לעזור לכל אזרח ולקדם נושאים גדולים וקטנים כאחד, גם בלי חשיפה תקשורתית. הצלחות בשטח נמדדות לאורך זמן. בעצם מה שמחזיק אותי זה ברכתם של הרבנים, אני יודע שאני מבצע שליחות, ולא רצון אישי. אני מאמין שברכת הרבנים תביא לכך שנוביל את כל מוסדות התורה הקיימים בעיר ונביא לשגשוג חיי התורה בעיר נתניה".
|