|
|
| נשלח ב-30/10/2008 15:55 |
|
| |
אבל לא חבל שהוא ילמד את הלקח ?!
למה לתת לו להגיע לזה ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 16:00 |
|
| |
[מפשטת את דברי ומרחיבה]:
כי היא דברה איתו
ומן הסתם שאם פנתה לפה, הרי שהיא כבר ניסתה לשכנע ולא הצליחה.
מובן ש'טוב' לו עכשיו במצב שהוא נמצא בו, [דווקא במרחאות כי זה לא הטוב האמיתי]
והוא לא מוכן להקשיב לאנשים שכן מכירים את הסיטואציות
לכן נותר לי אלא לומר שהוא צריך ללמוד את הלקח בעצמו.
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 17:30 |
|
| |
אבל הלקח הזה לפעמים הוא הלקח האחרון בחיים שלו. לא חבל על החיים??
ואם הוא בן 16 אז לדעתי זה כן גיל שאפשר וצריך לערב את ההורים.. ולדעתי הפיתרון הוא בדמות שליחת מישהו זר שיכבוש את ליבו של הנער בדרכים חיצוניות ואחרי שיכבוש והנער כבר שומע לו ומעריץ אותו ואת דבריו, אז האברך המוכשר או הבת דודה הכובשת - לא משנה כבר יידעו איך להשפיע עליו.
קשיחות זה טוב לחלק. לא לכולם. יש כאלו שאצלם נכון המשפט "יד שמאל מרחקת". הדבר תלוי בגורמים רבים שונים.
כל כך הרבה בחורים שלמדו איתי בצעירותם היום במצב כל כך קשה אם לא ברחוב אז בישיבות - מסגרת ואיך שהם נראים, והכל בגלל: או ש"למדו" את הלקח... היינו עפו מהישיבה או הגיעו לכלל עבירות חמורות וכו' או שהתנהגו אליהם ב"קשיחות" דוגמת להעיפם מהבית וכיוצ"ב שזה "העיף" אותם על טיל היישר לרחוב המזוהם...
אבל קשיחות מינימלית, היינו 'נחרצות' - את זה בודאי שחייבים כמו שצודק המחנך, ובמיוחד בגיל 16 שעוד יש קצת מרות.
תפילותיי.
דניאל. ש.
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 21:52 |
|
| |
שובב , יפה אמרת
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 00:24 |
|
| |
קשיחות זה גם לחרוש במוח שהוא לא צריך להיות עם חברה שלו
ו... סליחה
אם הוא צריך אוזן קשבת שאין לו בבית והיא מספקת לו אותה?
ואם הוא צריך חום ואהבה שאין לו בבית והיא מספקת לו את זה?
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 00:35 |
|
| |
דרך אגב,
השאלה אם הוא בכלל רוצה עזרה?
"הוא מודע לכך שהקשר הזה לא טוב לו אבל מצד שני קשה לו להתנתק".
הוא לא פונה פה לעזרה, הוא לא רוצה להתנתק, לבנתיים נוח לו להיות איתה.
הוא מודע לדברים הגרועים שבזה, ובטוח לי שמנגד, הוא מודע גם לדברים הטובים.
כותבת השיחה פתחה את השיחה הזו כנראה מיד אחרי שדברה עם אחיה," וכעת נודע לי שהוא בקשר עם בחורה."
אולי הבחורה הזו היא כמו שכתבתי למעלה?
ההצעה לכותבת השיחה, זה לחכות יום, יומיים אפילו שבוע, ולא להלחץ.
אחרי הכל אח שלה בסביבה מוגנת [ישיבה] ואני בטוחה שיש שם אנשים שיודעים בדיוק איך לדבר ללב הבחור.
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 00:44 |
|
| |
מה הבעיה ?שיתחתנו וזהו..........
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 08:12 |
|
| |
זה מדהים אותי לראות איך אנשים(כולל אני) מדברים באוויר כשזה לא נוגע אליהם...
נכון שבתאוריה כל זה טוב ויפה אבל באמת צריך להשים את עצמינו בגופו של הילד בשביל להבין...
ראשית בגיל 16 זה הגיל לדברים האלו...מתוסבכים בחיים, לרוב יש גם בעיות בבית, ויש רצון עז למשהו כמו חברה.(איך אני יודע..?...אה...הייתי שם אתמול).
אני לא מכיר את אח שלך ולא יודע איזה טיפוס הוא, ומה הוא מחפש בחברה. אם הוא מחפש שטויות להתעסק איתן אז אפשר להוציא אותו מזה...אבל אם זה בקטע עמוק(אה-בה) ההתערבות לא במקום, ולא רק זאת שהיא גם לא תעזור לדעתי...כי הוא ילך לחפש מקום אחר להתפנק.
ואני גם לא יודע באיזה קשרים הוא איתך ולמה הוא שיתף אותך..אולי זה בגלל המצב בבית ושאת זו שבראש שלו(והאינטרט אולי יכול להעיד על כך). ואולי כי הוא באמת מחבב אותך, אם זה בגלל האחרון, אז לדעתי אולי במקרה הזה את זו שיכולה לעזור לו, מכיוון שכבר שיתפת את ההורים שלך..אז הם גם יכולים לעזור...את יכולה להיות האחות הטובה שמקשיבה לו..מתייעצת איתו...מחבקת אות..יוצאת איתו(כן...אפשר פעם ב.. לצאת)..אולי זה יכול להוות פיצוי על מה שחסר לו.
אגב אפשר לראות את זה די הרבה בעולם החרדי....אחרי שהאח/אחות הגדול/ה מתחתנים פתאום האח/אחות בא/ה אליהם הרבה והם נהיים חברים טובים, כי פתאום אין את ההורים ברקע.
אני חושב שבגדול, כמו שאמרתי בתחילת התגובה, שזה הגיל ולדעתי הרבה לא ניתן לעשות ככה או ככה, ולדעתי מה שצריך לעשות זה להגביל/לשלוט במצב אבל לא למנוע. זה כמו למנוע מילד לגמרי ממתקים....כן זה אולי נשמע מזעזע...אבל לדעתי רק כך אפשר לשלוט במצב ולאפשר לו לצאת מזה בשלום. תוך כמה שנים הוא יצא מזה בעז"ה ואז אלו-הים יעזור....אני מקווה שאת לא דואגת לשידוך שלו...
ושורה לסיום(שאני עלול לחטוף עליה הרבה)..לדעתי אילו המצב היה הפוך הוא לא היה מערב אף אחד...והוא היה מנסה לעזור לך בכוחות עצמו...
שבת שלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 09:34 |
|
| |
שחר - ברור שהיא מספקת לו אוזן קשבת חום ואהבה , אבל זה גרוע מאוד , כי משם נמשכים לאיסורים חמורים , ולכן כדאי שמישהו אחר יצליח לתת לו את זה .
אגב , אני גם חושב כמו שאמרו כאן קודם , שאחות יכולה לעזור בזה המון .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 11:19 |
|
| |
| דודהדתי כתב: |  | | ושורה לסיום(שאני עלול לחטוף עליה הרבה)..לדעתי אילו המצב היה הפוך הוא לא היה מערב אף אחד...והוא היה מנסה לעזור לך בכוחות עצמו... שבת שלום. |
|
אין מה לחטוף על משהו שגם אתה יודע שהוא לא נכון ואם הוא נכון אז הבחור לא חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 15:12 |
|
| |
בס"ד
קרוקס היקרה!
אצלנו בבית הי'ה מקרה הפוך: אחותי, הדרדרה לקשר עם בחור לא רציני בכלל-ואני מכירה אותו, שעדיין הוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו. המצב מאוד הכאיב לי, כי אחותי היתה מאוד חזקה לעומתו, והוא רק הוריד אותה רוחנית.
בתחילה- (לא יודעת למה-אולי בגלל שהמצב ממש כאב לי) ניסיתי להסביר ולהפציר בה שתפסיק עימו את הקשר. והיא היתה עושה דווקא- לא מדברת איתי, מחזקת עוד יותר עימו את הקשר.
עד שלבסוף- קרה משהו שלא יכולתי כבר, כמעט התפוצצתי על הבחור הזה, איך העז..- וכתבתי לה מכתב בן 4 עמודים, מכתב שמסביר את כל המעלות של בת ישראל ועד כמה היא מזיקה ללא ידיעתה, ו...מסתבר שהמכתב הוא זה שעשה את המהפך הנכסף!, עוד באותו רגע- היא התקשרה אליו והפסיקה לגמרי את הקשר, ועד היום, ב"ה, הם לא בקשר בכלל...!
והכל בהמון, המון, ושוב- ה מ ו ן תפילות וסיעתא דישמיא גדולה!!!
מה שלא הייתי עושה זה לערב את ההורים, כי לצערינו, יש המון מקרים שההורים רק מזיקים.. (מה שקרה גם במקרה שלי)
למרות- שיש הורים שיודעים לטפל במצבים כאלו בצורה הכי טובה שאפשר.אז זה כבר תלוי בהורייך.
אבל את כן יכולה לנצל את מצב היותך אחותו ולדבר על ליבו, אולי..אולי זה כן יעזור, אולי זה כן ישפיע, ושוב- בליווי של המון תפילות..!
בהצלחה!
תוקן על ידי galii_gall ב- 31/10/2008 15:10:00
בקריאת "אחד" של "שמע ישראל", האדם זוכר להמליך את הקב"ה על כל העולמות, אך שוכח להמליך אותו על עצמו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 22:22 |
|
| |
קרוקס , יש איזה עידכון ?
|
|
|