|
|
| נשלח ב-13/11/2008 12:34 |
|
| |
דעתי היא שיש משמעות לשם משפחה כמו שיש משמעות לכל פסיק שקורה בעולם הזה , כי הרי הכל בהשגחה. ולא סתם לזה קוראים כהן ולהוא אזולאי וגם אצל גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 13:50 |
|
| |
בוודאי שופי שאתה צודק יש משמעות לכל דבר וודאי לשם משפחה
מה המשמעות בדיוק את זה יודעים המקובלים לא המקופלים המתחזים למקובלים אלא מקובלים אמיתיים שוודאי גמרו את הש"ס כמה פעמים לפני שהתחילו ללמוד קבלה
עמי לגבי דילוגים וצפנים אני חושב שיש לזה משמעות אבל אני לא מייחס לזה עוצמה או חיוב לקבלת הדברים כי במשחק הזה של גלגול אותיות אפשר להגיע לכל מיני דברים
יפים ולא יפים סתם לדוגמא ולהמחשה העלמא
הגימטריה 52 היא אליהו וגם גימט' כלב לכן קשה מאוד ללמוד מזה
אלא אם כן הדברים מובאים מגדולי הדורות כדוגמת האריז"ל
אז לגימטריה יש משמעות ולהחלפת האותיות יש משמעות
(החלפת א"ת ב"ש)
ויש לזה דין תורה וצריך לקבל את הדברים כתורה מן השמיים
נקווה להיפגש בגאולה הקרובה אמן
|
| נשלח ב-15/11/2008 22:57 |
|
| |
זהו מדרש רשב"י המדובר שעכשיו אני עסוק בפיצוחו
ויוצא לפי המדרש הזה שהמלכות האחרונה היא מלכות ישמעאל .
וזה הוא ר"ש שהיה חבוש במערה קודם לכן מפני הקיסר ונתענה ארבעים יום ולילה והתפלל לפני ה', וכך אמר בתפלתו: ברוך אתה ה' אלהינו וא"א =ואלוקי אבותינו= אלהי אברהם ואלהי יצחק ואלהי יעקב האל הגדול הגבור והנורא, קונה ברחמיו שמים וארץ חי וקיים לעדי עד ולנצח נצחים, תתהדר תתקלס תתעטר תתפאר תתייחד שאתה מלך המלכים ואדוני אדונים, אחד ששמך בך ובך שמך, נעלם אתה מעיני כל חי ונעלם שמך, פלא אתה ופלא שמך, יחיד אתה ויחיד שמך, אתה הוא שבחרת באברם והוצאתו מאור כשדים והודעתו הצער משעבוד מלכיות שישתעבדו בניו, ועכשיו אבקש ממך ה' אלהים אשר תפתח לי שערי תפלה ותשלח לי מלאך להודיעני אימתי יבא משיח בן דוד ואיך יקבץ גליות ישראל מכל המקומות אשר נתפזרו שם וכמה מלחמות יעברו עליהם לאחר קבוצם, ויבאר אלי הדבר בטוב ה' אלהים ועד מתי קץ הפלאות. - א"ר שמעון מיד נפתחו לי שערי שמים ואראה מראות אלהים ואפול על פני והנה קול מדבר אלי שמעון שמעון! ואען ואומר אל המדבר אלי מה אתה אומר אדוני, אמר אלי עמוד על עמדך, ובדברו עמי עמדתי מרעיד ואמרתי לו מה שמך, אמר לי למה זה תשאל לשמי והוא פלאי, ואמרתי לו מתי יבא גואל ישראל אמר אלי, וירא את בני ישראל וידע אלהים. מיד העביר לפני את הקיני, שאלתי אותו מה אלו, א"ל אלו הם הקיני. עוד הראני מלכות ישמעאל שיהיה אחר הקיני. מיד בכיתי בכיה גדולה ואמרתי לו אדוני וכי יש לו קרנים וטלפים כדי שידוש בהם את ישראל, א"ל הן. עודני מדבר עמו והנה מלאך אחד ששמו מטטרון נגע בי ויעירני כאיש אשר יעור משנתו, ובראותי אותו עמדתי מרעיד ונהפכו צירי עלי ולא עצרתי כח ואחזוני צירים כצירי יולדה ויאמר לי שמעון! ואומר הנני, ויאמר לי דע כי הקב"ה שלחני אליך כדי להודיעך שאלתך ששאלת מלפניו, עכשו כשראית את הקיני ומלכות ישמעאל בביתו לא היה לך לבכות אלא על מלכות ישמעאל לבד שבאחרית מלכותה תהרוג מישראל הרג רב אין לו שיעור, ותגזור על ישראל גזרות קשות, ואומרת כל הקורא בתורה ידקר בחרב ותחזיר מקצת מישראל לדיניהם, ומלכות הקיני יבאו בעת ההיא לירושלם וכובשין אותה והורגין בה יותר משלשת רבוא, ומפני הלחץ שלוחצין את ישראל הקב"ה שולח בם ישמעאלים ועושים עמהם מלחמה כדי להושיע את ישראל מידם, ועומד איש שוטה ובעל הרוח ומדבר על הקב"ה כזבים, והוא מכבש את הארץ, ויהיה ביניהם ובין בני עשו איבה. השבתי למטטרון ואמרתי לו אדוני וכי בני ישמעאל ישועה לישראל? א"ל ולא כך אמר ישעיה הנביא וראה רכב צמד פרשים רכב חמור רכב גמל (ישעיה כ"א) רכב זו מלכות מדי ופרס, צמד זו מלכות יון, פרשים זו מלכות אדום, רכב חמור זה משיח שנאמר עני ורוכב על חמור (זכריה ט' ט')
, רכב גמל זו מלכות ישמעאל שבימיו תצמח מלכות משיח,
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 16:31 |
|
| |
זוהר כרך א (בראשית) פרשת וירא דף קיט עמוד א
בשיתין ושית יתגלי מלכא משיחא בארעא (שמות ז' ב ט' ב) דגליל וכד ככבא דבסטר מזרח יבלע שבע ככביא מסטר צפון ושלהובא דאשא אוכמא תהא תליא ברקיעא שיתין יומין וקרבין יתערון בעלמא לסטר צפון ותרין מלכין יפלון באינון קרבין ויזדווגון כלהון עממיא על ברתיה דיעקב לאדחייא לה (לון) מעלמא, ועל ההוא זמנא כתיב (והיתה) (ירמיה ל') ועת צרה היא ליעקב וממנה יושע וכדין יסתיימון נפשין מגופא ובעיין לאתחדשא וסימניך (כל הנפש לבית יעקב הבאה מצרימה שבעים
פירוש
בשנת הששת אלפים יתגלה מלך המשיח בגליל
כוכב מצד מזרח יבלע שבע כוכבים מצד צפון ואש שחורה תהיה תלויה ברקיע שישים יום וקרבות יהיו בעולם לצד צפון ושני מלכים יפלו באלו הקרבות ויבואו כל העמים על ישראל למלחמה עם ישראל נקראת ברתה דיעקב
ואז נאמר עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע
אז מה שנשאר כדי להשלים את הפאזל איפה זה צפון העולם כדי שנדע איזה עמים הולכים להילחם
אני ממש לא מבין בזה תעזרו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 21:52 |
|
| |
מתוך הספר קול התור
http://www.kab.co.il/heb/content/view/frame/29640?/heb/content/view/full/29640&main
תרין משיתין
בפרושו של רבינו לזוהר הקדוש פ' תרומה (יד:) באר שתפקיד המשיח הראשון שהוא משיח בן יוסף לקבץ גלויות ישראל. ונקראת תקופה זו בשם "שחר" הקודם ל"אור היום" שהוא הגאולה ע"י משיח בן דוד. כנאמר בירושלמי ברכות (ד:) כך היא גאולתן של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת. ועוד כתב רבינו בפרושו לתקז"ח (כז:) שתהי' פקידה כמו שהיתה בבית שני בימי כורש. ר"ל שלפני הגאולה השלמה שע"י משיח בן דוד תהיה עליה לארץ כמו בימי עזרא ונחמיה שעלו ברשות כורש מלך פרס. ענין מב"י נזכר בגמ' סוכה (נב:) במדרשי חז"ל בזוהר הק' ובחיבורי רבינו במקומות רבו מלספור. מב"י, כלל ענינו, קירוב הגאולה ע"י מעשי ישראל באיתערותא דלתתא בדרך טבעית אשר מעוררת לעומתה הנהגה אלוקית ניסית נסתרת המסייעת להצלחת כל פעולה אשר מגמתה החזרת השכינה לציון. תקופה זו החלה בשנת ת"ק לאלף השישי.
התגברות הסט"א
ככל שמתקדמים תהליכי הגאולה וסגולותיה בדרך האתחלתא, מתעוררים כנגדם הפרעות וקטרוגים מצד האומות מבחוץ והערב-רב מבפנים. מגמת הע"ר לחבר בין כוחותיהם של עשיו וישמעאל מבחוץ ולהפריד בין שני המשיחים מבפנים* שהרי הגאולה השלימה תלויה באיחוד שני העצים כנבואת יחזקאל (לז) והיו לאחדים בידיך ואח"כ לאחדים בידי. הפרדה זו משמעותה שהפעולות הנעשות ביעודו של מב"י לא יקרא עליהם שם-ה' אלא תעשוק אותם רוח הכפרנות והמרידה באלוקי ישראל המכרזת ואומרת "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה".
קימעא קימעא - עקיבין
ההנהגה האלוקית הנשגבה והמופלאה שמגמתה החזרת השכינה לציון וישראל לארצם פועלת בדרך נסתרת ונעלמת בדרך של קמעא קמעא וגם בדרך עקיבין שנקראים עקבתא מלשון "ויעקבני". הטעם שהעקבות מתקדמים בצעדים איטיים לדברי רבינו הוא חוסר זכויותיהם של ישראל שמשום כך אין יכולת בעם-ישראל לסבול בבת-אחת את היסורים של חבלי - הלידה הקודמים לגאולה שהם חבלי משיח כמ"ש תחיל ותזעק בחבליה (ישעיהו כו', יז') וכמו כן אין ביכולתם לקבל את רוב הטובה הבאה לעומתם. כמ"ש הגר"א בביאור תיקוני זהר (קבו.) דב"לא זכו" עסקינן ובדור שכולו חייב כי אין יותר אפשרות לגאולה בדרך של "זכו", זו גם הטיבה שהגאולה באה בדרך של "עקיבין" כלומר מגמה של חילוניות עוטפת אותה כערלה החופה על ברית קודש (כמ"ש הגר"א בס"ד דף יא') ואח"כ יסייע ה' בידנו, תכרת הערלה ויתגלה בן דוד בב"א שהרי אם האמת היתה גלויה היתה הס"א יכולה להתאחז באופן שהאומות והע"ר היו מתנגדים בתוקף למגמה של קיבוץ גלויות ויתר תפקידי ויעודי מב"י שתגליתם קירוב הגאולה השלימה.
עוד יוסף חי
רבינו הגר"א הבטיח נאמנה וכן מבואר בדברי הרמח"ל שהגזרה שנזכרה בגמ' סוכה על מב"י שימות ויספידוהו נתבטלה ע"י אורך הגלות יסורי מב"י ויסורי א"י שנקנית ביסורים. הבטחה זו היא שעמדה לאבותינו העולים הראשונים תלמידי הגר"א לעמוד איתן נגד כל הצרות והיסורים שעמדו בפניהם עם בואם לא"י במצוות רבם, והיא גם שעומדת לנו להתחזק באמונה וודאית זו שכל הקשיים הם בבחינת עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע, ומן המיצר למרחביה שדווקא מתוך כל צרה תצמח ישועה ומכל המיצרים נצא למרחב עד ביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 19:10 |
|
| |
בס"ד
קודם לגאולה צריכים ישראל להתרפא מאהבת ממון ושנאת הבריות
ישראל גלו מפני שאוהבים את הממון ושונאים איש את רעהו(תוספתא מנחות פרק ג)
בעוון בצעו קצפתי ואכהו בסתר ואקצף וילך שובב בדרך לבו(ישעיה נז)
פירש"י תחילה אכהו הסתר פני תמיד מצרתו ואקצף כי הולך שובב בדרך לבו
פירוש של הפסוק הוא שבעבור הגזל אכהו הסתר אסתיר פני ממנו והולך הוא בשרירות לבו ואקצף עליו
אז קודם כל צריכים להתרפא משני מחלות על מנת שתבוא הגאולה
אבל אין לנו את הכח לזה אלו הם שני דברים קשים מאוד לביצוע זו גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה
לכן כתוב שאחרי הגלות כאשר יתגלה מלך המשיח אז נאמר שיהיו כל העולם עסוקים באהבת ה'
וממילא כבר יתרפאו משני המחלות כי יאהבו את ה' כל כך שכסף לא יהיה
חשוב כי אז נאמר ומלאה הארץ דעה את ה'
כמים לים מכסים
והיו מעדני הארץ כעפר
לכן באמת יתרפאו משני המחלות של אהבת ממון ושנאת איש את רעהו כי דעת קנית מה חסרת
לכן גם אם אנו לא מושלמים אנו ראויים להיתגלות מלך המשיח
ובאים בתביעה כלפי שמיא
רוצים משיח עכשיו
(אין קשר לחב"ד)
תוקן על ידי המשקיף ב- 19/11/2008 19:29:30
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 21:29 |
|
| |
כך זה ייראה כמו שכתוב בזוהר ראה כמה הודעות למעלה בכל אופן נו מה אתם אומרים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2008 06:56 |
|
| |
בס"ד
נראה שנתחיל בעזרת ה' הטוב עלינו לבאר מדרש משיח
אביא לכם כל פעם קטע תעיינו בו ותאמרו את דעתכם ולאחר מכן נפרשו על פי תורת משה
שאלה האם הזמן הזה כבר היה או שיהיה
עתיד הקב"ה לעשות עשרה אותות קודם ביאת הגואל. האות הראשון, עתיד הקב"ה להעמיד שלשה מלכים וכופרים בדעתם ומשקרים ומראים עצמם לבני אדם שהם עובדים להקב"ה ואינם עובדים, ומתעים ומבלבלים כל הבריות וכופרים או"ה בדיניהם, ואף פושעי ישראל המתיאשים מן הגאולה כופרים בהקב"ה ועוזבים את יראתו, ועל אותו הדור נאמר ותהי האמת נעדרת, ומהו נעדרת שבעלי האמת נעשו עדרים עדרים והולכים ובורחים ומתחבאים במערות ובמחילות עפר ונאספים כל גבורי הדור ובטלו אנשי אמונה ונגנזין שערי חכמה והעולם עומד משונה, ובאותו זמן אין מלך ולא נשיא בישראל שנאמר כי ימים רבים ישבו ישראל אין מלך ואין שר אין זבח ואין מצבה וגו'. ולא ראשי ישיבות וגאון יעקב, לא רועים נאמנים ולא חסידים ובעלי השם, וננעלים דלתי שחקים ונסגרים שערי פרנסה וכלכלה. ובזמן שמשיח יתגלה בגבורתו דור הולך ונופל בחייו מפני גזירות קשות ומשונות ומבוהלות שגוזרים שלשה מלכים הללו. ועוד שגוזרים לכפור במקדש בה' ובתורה, והקב"ה גזר שתמלוך מלכות הרשעה תשעה חדשים מכיפה לכיפה שנאמר לכן יתנם עד עת יולדה, ואין לכן אלא שבועה שנאמר לכן נשבעתי לבית עלי. וגוזרים גזרות קשות וכופלים מס על ישראל על אחד עשרה, מי שהיה נותן עשרה נותן מאה, וכל מי שהיה נותן שמונה נותן שמונים, וכל מי שאין לו חותכין את ראשו. וכל אלו תשעה חדשים מתחדשות גזרות אחר גזרות זו קשה מזו, ויוצאים בני אדם מסוף העולם שהם מכוערים ביותר. וכל מי שרואה אותם מת מפחדם ואינם צריכין לעשות מלחמה אלא בפחדם ממיתים הכל, וכל אחד ואחד יש לו שני קדקדים ושבע עינים והם דולקים כאש וקלים כצבאים. באותה שעה צועקים ישראל ואומרים ווי ווי, וקטנים מישראל מתבעתים והולכים ונטמנים כל אחד ואחד תחת אביו ותחת אמו ואומרים ווי ווי אבא מה נעשה, ואבותיהם משיבים להם עתה אנחנו סמוכים לגאולתם של ישראל.
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2008 14:35 |
|
| |
עתיד הקב"ה לעשות עשרה אותות קודם ביאת הגואל.
האות הראשון,
עתיד הקב"ה להעמיד שלשה מלכים
אלו הם שלושה תקופות בזמן כיבוש הארץ דהיינו שלושה מלכים לא בזמן אחד אלא תקופה אחרי תקופה הראשונה תקופת
הצלבנים (1099-1260) שוב הורע מצב היהודים. הנוצרים טבחו בתושבים הלא נוצריים בערים, והיהודים שרדו הודות לכך שיישבו גם בכפרים
מסעי הצלב הם סדרת מסעות צבאיים שיזמו האפיפיורים הנוצריים בין המאה ה-11 והמאה ה-13. הם החלו כנסיונות לכבוש את ירושלים מן המוסלמים ולהביאה תחת שלטון נוצרי, אך הפכו למלחמות טריטוריאליות. המשתתפים במסעות אלה קרויים צלבנים.
.
הממלוכים (1260-1517) כבשו את הארץ מידי הצלבנים, הרסו את היישובים הצלבניים ובנו מבני דת איסלמיים. הממלוכים
היו חיילים עבדים שהופיעו לראשונה בשירותם של הח'ליפים של בית עבאס. במהלך שקיעתה של שושלת זו התפשט השימוש בממלוכים גם בקרב שושלות תקיפים המוסלמיות אזוריות. הממלוכים הצליחו אף להקים ממלכות עצמאיות משלהם במצרים, בהודו ובאזור בגדד. הממלוכים השפיעו רבות על ההיסטוריה של האימפריה המוסלמית וסיפקו השראה גם לצבאות אחרים, דוגמת היניצ'רים של האימפריה העות'מאנית, שגויסו בשיטת הדוושירמה.
האימפריה העות'מאנית (1517-1917) היא מדינה טורקית שהתקיימה מהמאה ה-16 עד תחילת המאה ה-20, והשתרעה מדרום מזרח אירופה עד לצפון אפריקה וחצי האי ערב. האימפריה העות'מאנית הייתה מהכוחות הפוליטיים העיקריים בין המאה ה-15, למאה ה-18 והיוותה איום על מדינות אירופה עד שהתפרקה לאחר מלחמת העולם הראשונה והייתה לטורקיה המודרנית. גם ארץ ישראל נכללה בתחומיה של האימפריה העות'מאנית.
שלטה בתקופה הבאה בארץ ישראל,
ועכשיו אומר הדרש מה היו שלושת הממלכות האלו דהיינו שהיו
וכופרים בדעתם ומשקרים ומראים עצמם לבני אדם שהם עובדים להקב"ה ואינם עובדים,
ומתעים ומבלבלים כל הבריות וכופרים או"ה בדיניהם,
ועכשיו אומר המדרש מה קרה בעם ישראל בזמן אלו הממלכות
ואף פושעי ישראל המתיאשים מן הגאולה כופרים בהקב"ה ועוזבים את יראתו,
ועל אותו הדור נאמר ותהי האמת נעדרת,
כל אחד חושב שאצלו זה האמת האמיתית ואצל השני זה לא אמת יש אנשים שמעיזים פניהם נגד צדיקים והכל בשם התורה והאמת האבסלוטית
ומהו נעדרת שבעלי האמת נעשו עדרים עדרים והולכים ובורחים ומתחבאים במערות ובמחילות עפר ונאספים כל גבורי הדור
העם נהיה קבוצות קבוצות חסידים ליטאים ספרדים אשכנזים חילונים ועוד ועוד ועוד!!
ובטלו אנשי אמונה
אנשים של אמונה נמאסים כגון כל המחלוקות שיש על אנשי ברסלב שהם מבחינתי אנשי אמונה ועל הצצדיקים ההולכים בתורת ה' שהם אנשי האמונה כמה הם נמאסים על ידי הציבור תראו איך מעיזים לדבר על גדול הדור הרב עובדיה יוסף שליט"א
ונגנזין שערי חכמה
אין יותר פריצות מדעיות חשובות לא גילויים של מחלות לא חכמת התורה ולא חכמות הגויים אין גילויים להזכיר שמדובר בתקופת שלושת המלכויות צלבנים ממלוכים ועותמניים
והעולם עומד משונה,
ובאותו זמן אין מלך ולא נשיא בישראל
שנאמר כי ימים רבים ישבו ישראל אין מלך ואין שר אין זבח ואין מצבה וגו'
. ולא ראשי ישיבות וגאון יעקב, לא רועים נאמנים ולא חסידים ובעלי השם,
וננעלים דלתי שחקים ונסגרים שערי פרנסה וכלכלה.
משברים כלכליים
ובזמן שמשיח יתגלה בגבורתו דור הולך ונופל בחייו מפני גזירות קשות ומשונות ומבוהלות שגוזרים שלשה מלכים הללו.
כידוע שהצלבנים גזרו גזירות שמד על היהודים וגם הדת היהודית וגם בזמן הממלוכים אז עלתה קרנם של המוסלמים והיהודים
חיו בפחד וגזרו כל הזמן גזירות על היהודים
ועוד שגוזרים לכפור במקדש בה' ובתורה,
והקב"ה גזר שתמלוך מלכות הרשעה תשעה חדשים מכיפה לכיפה
גם זה כבר התקיים המושג מכיפה לכיפה דהיינו מקצה לקצה ובכן השלטון העותומאני האימפריה העות'מאנית (1517-1917) היא מדינה טורקית שהתקיימה מהמאה ה-16 עד תחילת המאה ה-20, והשתרעה מדרום מזרח אירופה עד לצפון אפריקה וחצי האי ערב. אני חושב שזה נקרא מכיפה לכיפה
שנאמר לכן יתנם עד עת יולדה,
ואין לכן אלא שבועה שנאמר לכן נשבעתי לבית עלי.
וגוזרים גזרות קשות וכופלים מס על ישראל על אחד עשרה, מי שהיה נותן עשרה נותן מאה,
וכל מי שהיה נותן שמונה נותן שמונים, וכל מי שאין לו חותכין את ראשו.
וכל אלו תשעה חדשים מתחדשות גזרות אחר גזרות זו קשה מזו,
עכשיו נתייחס למושג תשעה חודשים ? תשעה חודשים זה זמן של עיבור התינוק במעי אמו לכן זהו זמן של כיסוי
ועל זה מדבר המדרש שבזמן שלטון האימפריה האוטומאנית עם ישראל יהיה ללא השגחה מלאה של ה'
ויוצאים בני אדם מסוף העולם שהם מכוערים ביותר.
וכל מי שרואה אותם מת מפחדם ואינם צריכין לעשות מלחמה אלא בפחדם ממיתים הכל,
האוטומאנים היו כושים לזה מתכוון המדרש שהיו שחורי עור ומכוערים וכך נשארו עד היום תסתכלו על הטורקים האמיתיים לא היהודים ותראו איזה מכוערים הם
וכל אחד ואחד יש לו שני קדקדים ושבע עינים והם דולקים כאש וקלים כצבאים.
טוב יש דברים שקשה לפרש אותם וזה חלק מהם
באותה שעה צועקים ישראל ואומרים ווי ווי,
וקטנים מישראל מתבעתים והולכים ונטמנים כל אחד ואחד תחת אביו ותחת אמו ואומרים ווי ווי אבא מה נעשה,
ואבותיהם משיבים להם עתה אנחנו סמוכים לגאולתם של ישראל.
מה שאנחנו רואים שהסימן של האות הראשון כבר התקיים ולכן אנחנו צריכים להמשיך מלאכת הפירוש של שאר האותות
כדי שנבין כמה אותות נשארו לנו וכמה אנחנו קרובים
הייתי כמובן מאוד רוצה לשמוע את דעתכם ואל תשענו לי על הכורסא ותמשכו ידיכם אני צריך לדעת מה אתם חושבים כדי
לראות אם אני בכלל בכיוון הנכון או לא
תפסיקו להיות אדישים ותתחילו להשתתף ולומר את דעתכם גם אם היא נראת לכם סותרת את הקווים שהצגתי אני לא מפחד
מקצת מחלוקת
טוב מקווה לשיתוף הפעולה שלכם
תזכו למצוות
תוקן על ידי המשקיף ב- 08/12/2008 21:49:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 22:27 |
|
| |
עדיין לא זכיתי להבין מהיכן הגיע המדרש הזה?
האם יש ספר מדרש בשם "מדרש משיח"?
וחוץ מזה, זה לא כתוב בכלל בלשון של מדרש כמו "מדרש רבה" ו"ילקוט שמעוני".
מאד מעניין מי כתב זאת ובאיזה תקופה נכתב מדרש זה.
על-כל-פנים אני רוצה להתייחס להסבר 'המשקיף' על המדרש:
א. ומהו נעדרת שבעלי האמת נעשו עדרים עדרים והולכים ובורחים ומתחבאים במערות
ובמחילות עפר ונאספים כל גבורי הדור
העם נהיה קבוצות קבוצות חסידים ליטאים ספרדים אשכנזים חילונים ועוד ועוד ועוד!!
- נו באמת, מתי ראית בפעם האחרונה איזה אשכנזי או ספרדי בורח למערה?
ב. ונגנזין שערי חכמה
אין יותר פריצות מדעיות חשובות
- בודאי שיש! רק לאחרונה קראתי על המצאת תוכנה שמזהה את כל הפרטים על האדם,
גילו, מחשבותיו, ועוד. אך ורק ע"י תמונת פניו! וכן על המצאת מכונית מעופפת!
ג. ובאותו זמן אין מלך ולא נשיא בישראל
ולא ראשי ישיבות וגאון יעקב, לא רועים נאמנים ולא חסידים ובעלי השם,
- אין היום ראש ממשלה?
- אין היום את הרב עובדיה? את הרב אלישיב? את הרב קנייבסקי? ועוד ועוד!
ד. ונסגרים שערי פרנסה וכלכלה.
- לבינתיים זהו אחד מבין הסימנים הנכונים שכתוב במדרש...
ה. וכל מי שהיה נותן שמונה נותן שמונים, וכל מי שאין לו חותכין את ראשו.
- אני עדיין לא ראיתי, מצטער!
ו. וכל מי שרואה אותם מת מפחדם ואינם צריכין לעשות מלחמה אלא בפחדם ממיתים הכל,
האוטומאנים היו כושים לזה מתכוון המדרש שהיו שחורי עור ומכוערים
- ראית יהודי שראה כושי ומת מפחד? הנה, כל העולם ראה את אובמה, ונשאר חי...!
ז. וכל אחד ואחד יש לו שני קדקדים ושבע עינים והם דולקים כאש וקלים כצבאים.
טוב יש דברים שקשה לפרש אותם וזה חלק מהם
- נו, גם אני לא זכיתי להבין, זה נשמע שזה יהיה שדים או משהו כזה.
---תביא עוד מדרשים, אל תבהל , אבל תבדוק לפני כן טוב-טוב.
תוקן על ידי yosefroker ב- 10/12/2008 22:40:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 22:31 |
|
| |
נו, מה אתם אומרים?
תוקן על ידי yosefroker ב- 10/12/2008 22:33:02
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 22:57 |
|
| |
כל מה שפירשתי במדרש היה על תקופת המלכים הממלוכים הצלבנים והעותומאנים לכן כל הקושיות שלך נפלו
תשים לב טוב למה שאני כותב אני שם לב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2008 22:17 |
|
| |
אני הבנתי את זה ממה שכתבת על זה שהעם נהיה קבוצות-קבוצות,
אשכנזים, ספרדים, חסידים, וכו'. וזה, לא ידוע לי שהיה בזמן הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2008 22:19 |
|
| |
בימים ההם בזמן הזה
|
|
|
|