|
ציינו שהעלילה נגד ישראל ולס נבנתה סביב הסיפור שמדובר ב"אדם אלים, שנהג להכות את אשתו, ששנא את תינוקו כי נולך עם מום קבוע ולכן התעלל בו מאז נולד, ובסופו של דבר טלטלו בחוזקה והשליכו וכתוצאה מכך מת התינוק".
התינוק של ישראל ולס נבדק בבית החולים ע"י שני רופאים הנחשבים למומחים הטובים ביותר בארץ בדיוק לעניין הרלבנטי בו אנו עוסקים.
אחד מהם הוא פרופ´ שלומי קונסטנטיני, הנחשב למומחה מס.1 בנוירוכירורגית ילדים, שזה בדיוק התחום שנדרש לחוות דעת בעניין הנידון. צטטנו את חוות דעתו, בה קבע שאין ראיות שהתינוק עבר התעללות.
השני הוא פרופ´ יהודה היס, הנחשב כמומחה מס. 1 בארץ בנושא הספציפי של קביעת חבלות מכוונות בבני אדם, הן חיים והן מתים. ככזה הוזמן ע"י המשטרה לבדוק את תינוקו של ולס בעודו בחיים. שואל אותו הסנגור, עו"ד אביגדור פלדמן:
ש . אתה בתפקידך כרופא משפטי בדקת תינוקות וילדים שעברו התעללות?
ת. נכון.
ש. נכון גם שאמרת במקום שאתה לא מצאת סימני התעללות בתינוק? כך אמר הרב רוז´ה לשוטרים בשמך?
ת. כן.
ש. וגם אמרת את זה לגב´ ארוך?
ת. אני חושב שכל השוטרים. היו שם מספר שוטרים, היו באותו חדר. לא זכור לי שכיוונתי את דבריי לשוטר מסוים. כיוונתי לכל הקבוצה שדווקא עליזה עד כמה שאני זוכר הייתה בעלת הדרגה הנמוכה יותר מביניהם. היא הייתה נוכחת אתנו יחד. אם באותו רגע הייתה נוכחת או לא אני לא זוכר אך סביר להניח שכן. אני חוזר ואומר שזה היה בחדר אחד, אחרי סיום הבדיקה הפיזית של התינוק חזרתי לחדר הרופאים בו חיכו לי קציני המשטרה ואמרתי להם בעל פה את הממצאים כפי שיהיו כתובים בחוות דעתי ואמרתי להם שלא מצאתי סימני התעללות בבדיקה חיצונית.
המשטרה התעלמה משתי חוות הדעת הללו והמשיכה בעלילה למרות שהיא הופרכה ע"י מומחים שבדקו את התינוק. ראינו בכתבה קודמת שמי שעמד בראש בדיית העלילה היה דובר מחוז משטרת ירושלים והוא השתמש לצורך כך בחוקרת משטרה בשם עליזה ארוך, אותה שלח לחזית התקשורת להפיץ את העלילה.
הכוונה ברקימת העלילה ובהפצתה, הייתה לגרום להסתה אנטישמית פרועה נגד כל ציבור החרדים לדבר ה´. להלן שוב מספר ציטוטים מתוך החקירה הנגדית של עליזה ארוך, ע"י הסנגור:
ש: קיבלת אישור לדבר עם התקשורת?
ת: כן. מהדובר.
ש: פנית לדובר?
ת: אני?
ש: הדובר אמר לך לפנות אל התקשורת?
ת: כן. הדובר הוא שמוליק בן רובי והכל נעשה בליווי שלהם. היתה איתי סיגל עוזרת הדובר.
ש: אנחנו מראים קטע מתוך חדשות הוט ירושלים 10.4.06. איפה את מתראיינת פה?
ת: בתחנה
ש: וזה לאחר שהדובר אמר לך תתראייני לתקשורת. אמרת שהוא הודה שחבט בו בכל מה שאפשר. בכל דרך אפשרית. הוא נשך אותו. צבט אותו. היכה בו בסטירות ואגרופים והטיח את ראשו בקיר. על בסיס מה? הוא יושב במעצר בשלב הזה ואת משתלחת בו בתקשורת. בשביל מה?
ת: אני הלכתי לתקשורת לא כי אני ביקשתי.
ש: אנחנו הולכים אחורה ל 4.4 היה הליך מעצר שאת השתתפת בו. האם לפני הליך המעצר אמר לך הדובר תתראייני לתקשורת אחרי המעצר?
ת: הייתי מלווה ע"י סגן הדובר נדמה לי, סיגל.
ש: סיגל סגנית הדובר באה איתך כבר להליך המעצר. מה זה קרקס מעצר? מה זה יחסי ציבור המעצר? מה זה?
ת: אתה שואל אותי בתור מה?
ש: אבל שלחו אותך לפרונט? הדובר גם הוא ידע מה קורה בחקירה?
ת: כן הם מתעדכנים
ש: לגלי צה"ל התראיינת באותו יום לירון וילנסקי. שם אמרת ´הוא נתן לו סטירות. נתן לו אגרופים. חבט את ראשו בקיר. מעבר לכך. מיום שהילד נולד הוא מכה אותו´.
ת: יכול להיות שאמרתי. לא נאמרו דברים שהמצאתי אותם. נאמרו דברים שזו לא פעם ראשונה שהוא הכה אותו.
שאלת בית המשפט: מאיפה את יודעת?
ת: אני לא המצאתי את זה. אני לא יודעת מאיפה הבאתי.
עו"ד פלדמן: גם התראיינת לעיתון. אין כמעט כלי תקשורת שלא התראיינת אליו. התראיינת לידיעות אחרונות: ´לא יכולתי לשמוע את התיאורים של האב. מיום לידתו הוא התעלל בו בגלל שנולד עם מום´. שמעת אותו אי פעם אומר את הדברים האלה? את משקרת.
ת: אני לא זוכרת שאמרתי דברים כאלה לעיתון, והעיתון ומוסיף דברים שלא נאמרים ומנפחים דברים. בעיתון אני אומרת לך שמנפחים. העובדה שלא אמרתי את זה בתקשורת כשצילמו אותי. העיתון כותב מה שנוח וטוב לו. אני לא מכחישה שהתראיינתי. אני לא יכולה לומר שמה שכתבו שם אמרתי מילה במילה. אני לא אחראית למה שהעיתון כותב.
עליזה ארוך מגלגלת את האשמה לפתחה של העיתונות. היה כאן אבל שיתוף פעולה מלא בין המשטרה שבדתה את העלילה והתקשורת שקנתה אותה בשקיקה והפיצה אותה, כדי להסית נגד כל ציבור החרדים לדבר ה´.
כל כלי התקשורת השתתפו בחינגה האנטישמית המכוערת והבזויה, אבל, כמו שאנו רואים מן העדות לעיל, ולומדים לדעת מבחינת קטעי התקשורת הרלבנטיים, עיתון "ידיעות אחרונות" ובעיקר באמצעות אתר האינטרנט שלו ynet היה ראש וראשון לפורעים.
כבר ביום 4.4.06, כאשר התינוק עדיין חי ואסור לפרסם את שם האב, כותב אתר ynet:
"בית משפט השלום בירושלים האריך בשישה ימים את מעצרו של האב, חרדי בן 19, בנו של דמות בכירה בעדה החרדית. הוא חשוד בהכאה ובגרימת חבלה חמורה. האם שנחקרה טענה שלא ידעה על המעשים.
אתמול נעצר האב לאחר שהתקבל דיווח במשטרה מבית החולים הדסה עין כרם בירושלים על תינוק בן שלושה חודשים שהגיע במצב קשה מאוד. בחקירה החלה לצוף מסכת ההתעללות. האב, כך התברר, נהג להתעלל בבנו מאז לידתו בנשיכות, חבטות, בצביטות ובאגרופים בשל בעיה רפואית שממנה סבל התינוק בלידתו.
ביום ראשון האחרון סמוך לחצות החל התינוק לבכות ואז, על-פי החשד, לקח האב את התינוק, השליך אותו על הקיר וכשראה שזה איבד את הכרתו הזעיק את מד"א. התינוק פונה לבית החולים הדסה עין כרם, שם נאבקים הרופאים על חייו.
רב סמל בכיר, עליזה ארוך (הדגשה שלי – ש.ק.), סיפרה ל-ynet: "זה אחד המקרים הקשים שנתקלנו בהם...האב היה מודע למעשיו. בתחילה הכחיש את הדברים ורק אחר כך תיאר כיצד נהג להכות את בנו. האב סיפר שהפעוט הפריע לו לנהל חיים כפי שרצה. לאב אין עבר אלים אך מהחקירה עולה כי הוא נהג להכות גם את אשתו וברגע שלא היה מצליח לישון, היה מאבד את עשתונותיו. האב היכה את בנו אם באמצעות נשיכות, צביטות ואגרופים וגרם לו לשטף דם בעין".
עלילת הדם מתחילה להתרקם, הסיפור טרי ועדיין לא צבר תנופה, אבל גם מ-112 התגובות שהתקבלו, רואים את תחילתו של הגל האנטישמי שעתיד לשטוף תוך זמן קצר את כל הארץ. להלן מדגם של תגובות אופייניות של קוראים, המובאים כלשונם וככתבם, בלי שום תיקונים:
מה פתאום אבא בן 19?!!? החרדים האלה מטורפים. די לילודה המוגברת הזאת. ועוד על חשבוני.
זה רק מוכיח את הפרמיטיביות והחשיכה שהמגזר החרדי חי בו הן הן שגורמות ומביאות להתנהגות א-נורמטיבית כדוגמת זה. שלא לדבר על מקרי ההטרדה המינית הכה רבים. והיו בטוחים שיש עוד לא מעט מקרים עצובים כאלה שמושתקים בקהילה. עד מתי?
לבדוק את המזוזות בבית
למה לא מפרסמים את השם של השרץ? איזה חוטים משך האב הבכיר בעדה החרדית כדי ששם בנו לא יפורסם?
ככה זה כשילד שנגזלה ילדותו צריך לגדל ילד וכדאי שהרבנים יתנו דעתם לענין. פרו ורבו זה לא העיקר בחיםם, זה אולי מוסיף מנדטים אבל מגדל אוכלוסיות מאוד אומללות!!!!
זה מפלצת, לא אבא נהיה אבא בגיל 18? נמאס מהשטויות של החרדים.
אז זהו ה"חינוך" הדתי ממש למופת, ראיתי את התגובות בקהילה החרדית, פשוט גועל נפש, מטאטאים הכל מתחת לשטיח, ואיפה הרחמים על הילד חסר הישע שמטיחים אותו על הקיר ומפוצצים לו את הראש?! תגידו אתם דפוקים, או מה? הכל מצדיקים בשם האמונה, זו ההתימרות, זה מקור הרע הכי גדול. למה להורים לא נותנים רשיון להביא ילדים??? העיקר להביא ילדים? בן 19? מה הוא כבר יודע על החיים? הפריע לו הילד? האישה? יש לי זוג חברות לסביות עם 2 ילדים, זו משפחה מבחינתי הרבה יותר שפויה, אכפתית, מאשר הדבר הזה. חלאס, הרסתם את העיר הזאת, את המדינה.
בעדה החרדית מטאטאים חריגים כמו מחלות נפש ועצבים, אין תמה אם יתגלה כי האב הוא אחד מאלה. ואולי חיתנו אותו מוקדם ככל האפשר כדי שירגע. במקום לספק לו רטלין! השם ישמרנו מחטאים כאלו הגובלים ברצח! איך יתכן שאב כל כך גדול ונחשב "צדיק" בודאי בקרב קהילתו ( ואין לי מושג מיהו) לא שימש דוגמה אישית ונתן דעתו על מה שיכול היה להתרחש ע"י טיפול בבנו כבר כשנתגלעו סימנים מוקדמים?!
לתלות אותו על העמוד בשכונה החרדית שלו למען יראו ויראו ולא יזידון לעשות עוד. ואביו ואמו יהיו שם בשעת התליה ויראו את התכשיט שגדלו. תינוק חסר ישע בא לעולם והמקום שאמור להגן עליו, הבית ההורים ודוקא הם מתעללים בו. לתלות אותו.
מסכן התינוק שהוכה על ידי אביו החרדי
העיקר שמצא שידוך בגיל מוקדם וקיים מצוות פו ורבו למה להביא ילדים לעולם? ואיפה היתה הוד מעלתה האימא? העיקר שעשה את מצוות פרו ורבו...ובטח ימשיך לעשותה ולהתעלל בילדים הבאים שלו !!
לצערי אני מכיר עוד כאלה במגזר החרדי שמכים את נשותיהם ואת בניהם, בגיל כזה הילד לא מוכן נפשית להיות בעל ואב לילדים, הוא בקושי יוצא לחיים (מהישיבה ומהלחצים של למצוא שידוך טוב) מיד מטילים עליו כזה עול של גידול בנים, להביא פרנסה לבית ואהבה לאשה (שלא "תמיד" מעוניין בה), זה בהחלט מתסכל עד מאוד.
זה מה שקורה כשלוחצים על ילד בן 19 "להשריץ" תינוקות בסיטונות.
בנו של בכיר בעדה החרדית??איך יכול להיות אנחנו כה טהורים.....
ככה זה אצלם "חוסך שבטו שונא בנו" כשגדלים בחברה שבה מדכאים ומתעללים בילדים יום יום , החל מהיום השמיני , דרך ילדה בת 5 שאחראית לטפל באחות תינוקת ועד מכות ב"חדר" ובמוסדות החינוך, כשגם ההורים לא טומנים ידם בצלחת האלימות - אין פלא. זו באמת משפחה נורמטיבית בחברה החרדית. נכון . אני באה משם ואת מה שעשו לי אף נייר לא יוכל לשאת ולא רק ךלי. גם לאחי, לחברותי, לכולם. פעם במאה שנה זה יוצא לתקשורת. עשרות אלפי ילדים עוברים התעללות יום יום. חילוניים עזרו להם כי איש לא עושה זאת!
נו, מה אתם מצפים מחרדי ששידכו אותו כבר בגיל 16 וחיתנו אותו בן 18 ?
מעניין כל הדתיים נדמו פתאום אין המלצות לתגובות יש המון גולשים חרדים ודתיים ב YNET בפוליטיקה ונושאים חברתיים אזרחים הם יודעים טוב מאוד להיגב ועוד להמליץ על תגובות מעניין מאוד פתאום כולם שקטים
בימים הבאים מתפרסמת בכל כלי תקשורת העלילה שמפיצה המשטרה, והופכת לצונאמי אנטישמי אדיר. למשל, ביום 9.4.06, שב ynet ומפרסם:
"החודש, בעת שהיה לבד בבית עם בבנו הפעוט, התעלל בו שוב האב משום שהבן הפעוט הפריע לו לישון. הפעם לא הסתפק האב בסטירות ובנשיכות, כפי שנהג עד כה - אלא טילטל את בנו בחוזקה עד שנשמט מידו וראשו נחבט בקיר.
בעת הארכת מעצרו של האב, סיפרה ל-ynet קצינת חקירות אלימות במשפחה במחוז ירושלים, רב סמל בכיר, עליזה ארוך: "זה אחד המקרים הקשים שנתקלנו בהם...האב היה מודע למעשיו. בתחילה הכחיש את הדברים ורק אחר כך תיאר כיצד נהג להכות את בנו. האב סיפר שהפעוט הפריע לו לנהל חיים כפי שרצה. לאב אין עבר אלים אך מהחקירה עולה כי הוא נהג להכות גם את אשתו וברגע שלא היה מצליח לישון, היה מאבד את עשתונותיו. האב היכה את בנו אם באמצעות נשיכות, צביטות ואגרופים וגרם לו לשטף דם בעין".
הפעם יש כבר 189 תגובות. אנו מביאים שוב מדגם אופייני, כאמור, כלשונם וככתבם:
ואני בטוח שהכיפה עדיין על ראשו של האב. יש להעמיד אותו לדין על רצח והתעללות בחסר ישע. 30 שנה בפנים.
בוודאי שאין לו עבר אלים- מותר להרביץ רק ל"נחותים" ממך האישה והילד בחברה החרדית נחותים לעומת הגבר. ובוודאי שלמשפחה תהיה התנגדות לניתוק מהמכשירים - האב יואשם כעת בהריגה. מעניין שכשיש תועלת אישית בנפלאות הרפואה, החרדים ממהרים להשתמש בה, ובמקרים אחרים - "זה מאלוהים".
השאלה החשובה היא מתי מערכת הצדק שלנו תנתק אנשים כאלו מקרבנו. מי שגוזל חיים לא ראוי לחיים. פרזיט חרדי שאנחנו משלמי המיסים ממנים ונצטרך לממנו עוד הרבה שנים בכלא. חייבים לשקול לשים קץ לחלאות הללו.
את זה עשה חרדי נאור ביותר מירושלים! אם החינוך החרדי כל כך טוב איך ייתכן שאדם שלכם עושה כזה דבר? איך???? אני ממש מקווה ש "ה´ " לא יסלח לו
בגלל לימוד התורה אינך יודע בלי ניקוד שהאב הוא חרדי בן 19 רק אצלכם ילדים שלא יודעים מה קורה איתם מתחתנים
אנו למדים שמה שקשור כאן זו מכונת הילודה האנושית מהחינוך החרדי דווקא שמכריח את הדוסים להתחתן בגיל שהם לא מספיק בוגרים ולהוליד ילדים שאף אחד לא מסוגל לשמור עליהם. האבא החולירע הזה היה צריך להתבגר לפני שדחפו אותו מתחת לחופה ולמיטה של איזו ילדה בת 18 שאשמה בדיוק באותה מידה. ילד בן 19 וילדה בת 18 לא מסוגלים להיות הורים - ובטח שלא כשהם חרדים ואין להם מושג מהחיים.
כשמתחתנים "בוגרים" רק כי הגיעו ל-18 זה מה שמקבלים
במגזר החרדי מחתנים ילדים שמביאים לעולם ילדים ולא בשלים עדיין לטפל ולגדל אותם.
המשפחה של החרדי שהיכה את בנו למות חייבת לאשפזו לטיפול נפשי. האם מפני שהמשפחה חרדית מותר להם הכל?
אב רשע- תרום את אברי בנך להצלת חיים!!! ואל תטען שהדת אוסרת - גם לרצוח אסור...
העונש המתאים: להכניס אותו לכלא, לתא חשוך בלי מים ומזון, שיסבול עד שיבכה. ברגע שיבכה - להרוג אותו במכות. הוא חרדי? הוא יודע מה זה מידה כנגד מידה.
לתשומת לב החרדים אדם בן 19 לא בוגר דיו להתמודד עם גידול ילדים. אז תפסיקו להטיף לנישואי בוסר, וליצוא מצב בו ילדים אחראים על ילדים.
הכל דווקא בגלל החינוך החרדי האפל והפרמיטיבי, כל יום שומעים על עוד סיפור זוועה שקורה בקהילה החרדית- ומתגלה בה חוסר אנושיות בלתי רגיל.
פרו ורבו .... עלק...! חלאת המין האנושי. נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן.
הרוצח הוא דתי...מה זה אומר על החינוך הדתי? מה עם האמא? למה לא מגישים נגדה כתב אישום? אני סבורה שהיא שותפה לכל דבר ועניין.
מזעזע מחריד איך לקחת חיים של תננוק חסר ישע אני מקווה שלא תצליח לישון יום אחד במשך כל ימי חייך אם ישארו לך ימים כאלה דתי מזופת מתפלל לאילוהים מי יתן ותהיה נשמתך צרורה בגיהינום ולא יהיה לך יום טוב אחד זה מה שאתם יודעים להביא עוללים לעולם ולהתעלל בהם ולהזניח אותם איפה היתה האמא כשהתעללת בבן שלה הרי אצל הדתיים לא מכבסים כביסה בחוץ או שהרב אמר קודם שלום בית אני המומה בוכה בני כבר שבוע עם חום ואני משתגעת מדאגה ולא ישנה הוא הדבר הכי יקר לי עלי אדמות אבל אתה חלאת המין האנושי לא ישנת אז החלטת להרוג אותו מקווה שלא תעצום עין שום לילה ואים תרצה להציל ילדים אחרים תרום את איברי בנך אני מקווה שתענש בכל חומרת הדין.
בכתבה כתוב שהוא חרדי מה הבעיה שלך????????????? לדעתי לא היה לה לאן לפנות מרוב פחד מהמשטר שלכם וזה מה שקרה.
הדת מטיפה לאלימות ולרצח. למה ציפיתם?
בתמונה: קריקטורה אנטישמית, מני רבות, באחד העיתונים במדינת "ישראל"
|