|
|
| נשלח ב-28/3/2009 22:38 |
|
| |
בס"ד
זה לא אקטואליה וחדשות? זה שם האשכול!
ואם כבר מדברים על זה אז אולי תגדיר סופסוף מה סוג ההודעות שאמורות להיות בפורום!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 20:56 |
|
| |
תיעוד מיוחד: האסירים מתלוצצים על גלעד שליט
כך זה נראה בתוך הכלא הישראלי. האסירים הפלסטיניים מעלים מערכונים קשים
לצפייה על מצבו של החייל החטוף, גלעד שליט. בין השאר, תועדה "שיחה"
מצמררת בין שליט לאמו, כשהאסירים מסביב מתפקעים מצחוק. תמונות מבית הכלא
"צפו בתיעוד המיוחד מבתי הכלא", _
בטלפונים סלולריים, מתעדים האסירים הפלסטינים את שגרת חייהם. עכשיו הגיעו אלינו תיעודים מיוחדים שהדליפו החוצה. האסירים נהנים מאוטונומיה מסויימת בבתי הסוהר, מן גרעין של מנהל עצמי בהשגחת השב"ס, במסגרת כללי המאסר.
אצל האסירים נהוג לראות במסגרת תקופת המאסר כמעין מסלול הכשרה מתקדמת, סוג של השתלמות והבשלה. באחד המקרים, אפילו הכינו לעצמם, לבידור, מערכון על החייל החטוף גלעד שליט. במערכון, המתועד בטלפונים הסלולריים נראה אחד האסירים ה"מגלמים" את שליט, בוכה לאימו בטלפון, וזו, ה"מגולמת" בדמותו של אסיר אחר, עונה לו: "גלעד יקירי, קניתי לך תחתונים". חלק מהמערכונים אף מהולים בסלנג מן השפה העברית.
גם בדרשות הנשמעות בתוך בתי הכלא, עם התפאורה המתאימה, נשמעות סיסמאות נגד ישראל. "מודים לאללה על כך שציווה לנו את מלחמת הג'יהאד", מתועדת אחת הדרשות בטלפון סלולרי - בתוך הכלא הישראלי. בחג הולדת הנביא, בין מיטות הקומותיים, מעלים גם את שמו של מוחמד, מחלקים ממתקים ומברכים על הולדת הנביא. גם היציאה לחצר, וחילוץ העצמות מתנהלות על רקע המזמורים הדתיים.
כל המידע הזה, יש לשער, היה אצל השר פרידמן וחבריו - היום בישיבת הממשלה
http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-f899c2de6335021004.htm
תוקן על ידי המשקיף ב- 29/03/2009 20:59:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 09:47 |
|
| |
הפילוג הגדול ביותר בדעת הקהל על הנשיא הנבחר בתחילת כהונתו נרשם לזכותו של אובאמה היום הדמורקטים נותנים לו 88% הרפובליקנים 27%
נראה לאן הקרע הזה יגיע.
For all of his hopes about bipartisanship, Barack Obama has the most polarized early job approval ratings of any president in the past four decades. The 61-point partisan gap in opinions about Obama's job performance is the result of a combination of high Democratic ratings for the president -- 88% job approval among Democrats -- and relatively low approval ratings among Republicans (27%).
http://pewresearch.org/pubs/1178/polarized-partisan-gap-in-obama-approval-historic
מי ששולט ברוב מכריע של אמצעי התקשורת בארה"ב הם השמאלנים הקיצונים. הם מנסים להילחם במידע על השגיאות של אובמה והשמרנים רואים בזה איום על החופש.
כך למשל התגלה שהנואם המוכשר אובמה, קורא את כל נאומיו ממכשיר טלפרומפטר, אפילו אם הוא מוזמן לאיזה בי"ס נידח.
העובדה הוסתרה ע"י השמאל הקיצוני בארה"ב עד שאובמה נשא נאום בו הוא הודה ל...ברק אובמה.
אז התברר שהכל מוכן מראש והוסתר ע"י התקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2009 10:15 |
|
| |
סירת נפץ התפוצצה ליד עזה; הערכה: פיגוע שכשל
כוח של חיל הים עקב אחר הסירה ששטה לכיוון צפון וכאשר היתה במרחק מאות מטרים מחוף הרצועה - התפוצצה. ההערכה היא כי מדובר בניסיון פיגוע בכלי שיט של צה"ל, וכי המטען הופעל מרחוק
יש ללחוץ על התמונה כדי להגיע לכתבה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2009 22:13 |
|
| |
ארועים מעניינים בימים האחרונים בצפון לבנון
לפני יומיים,באזור הבאקעאה שעל גבול לבנון -סוריה , הותקפה שיירה צבאית סורית על ידי חמושים לא מזוהים והתפתח קרב יריות וכן הושלכו רימונים .
תוצאות הקרב: 4 חיילים סורים הרוגים וקצין סורי אחד פצוע .
החמושים חמקו .
הפגיעה בכבוד הצבא הסוריהיתה כה מבישה ,שהצבא הסורי החליט לרכז כוחות צבא גדולים באזור וזאת על מנת לסגור את האזור ולמנוע מהחמושים שפגעו בחייליה להמלט .
הצבא הלבנון ריכז אף הוא ,מיידית , כוחות צבאיים וערך סריקות באזור .
באזור הנקרא : Housh Barada , אותר מפעל לייצור סמים .במחסנים נמצאו כ-1500 ק"ג סם וכן כמה מליוני דולרים במזומן .
נעצרו כ-69 חשודים ועוקלו כ-12 רכבי שטח .
עד כאן ארוע המסווג כ-קרימינאלי-סמים.
מה שמעניין מאוד בכל הארוע היתה ההצהרה של החיזבאללה שאלו שפגעו בצבא הסורי אינם אנשיהם וכן הצהירו אנשי תנועת אמל שאין להם יד בארוע .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 22:48 |
|
| |
שמעתי אתמול שיעור בנושא העומר מהרב שי פרי
ובין השאר הוא דיבר על 2 פיגועי הטרקטור בירושלים והיה דבר מאוד מעניין
הפיגוע הראשון של הטרקטור יצא מהיכן שהתחיל מצעד התועבה והטרקטור השני נעצר היכן
שהסתיים מצעד התועבה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2009 23:18 |
|
| |
איזה חידוש תראה מה זה יש דין ויש דיין ה' ישמור
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 06:32 |
|
| |
איזה אסון זה מביא עלינו מצעדי הגויים האלו ראיתי תמונות שהם התלבשו עם ציציות ולבוש חרדי
כדי להכעיס השם ירחם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 14:25 |
|
| |
ואני ראיתי סרטון שבהם החרדים ערכו מצעד החמורים קודם מצעד התועבה, בכדי להשוותם לחמורים. ממש מקורי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 07:52 |
|
| |
ציר פילדלפי: עשרות אנשי ביטחון מצרים נפרסו באזור כדי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 21:28 |
|
| |
הנאום של ביבי המלא לצפיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 22:23 |
|
| |
הנאום של ביבי כמעט מלא
השלום תמיד היה משאת נפשו של עמנו. נביאינו הנחילו לעולם את חזון השלום, אנחנו מברכים זה את זה בשלום ותפילותינו מסתיימות בשלום. אנו נמצאים הערב במרכז על שם שני מנהיגים פורצי דרך לשלום- בגין וסאדאת, ואנו שותפים לחזונם. לפני חודשיים וחצי נשבעתי אמונים בכנסת כרה"מ של ישראל. הבטחתי שאקים ממשלת אחדות וכך עשיתי. האמנתי ואני מאמין שהאחדות נחוצה לנו בעת הזאת יותר מאי פעם, כי אנו עומדים היום בפני שלושה אתגרים עצומים: האיום האיראני, המשבר הכלכלי וקידום השלום. האיום האיראני עדיין לפנינו כפי שהתברר אתמול במלוא עוצמתו. זוהי הסכנה הגדולה ביותר לישראל, ולאנושות כולה. שוחחתי על כך עם הנשיא אובאמה ואשוחח על כך גם עם מנהיגים באירופה. מול המשבר הכלכלי העולמי פעלנו מיד כדי להביא ליציבות בכלכלת ישראל. העברנו בממשלה תקציב דו שנתי ובקרוב מאוד נעביר אותו בכנסת. האתגר השלישי והכל-כך חשוב, זה שעומד בפנינו היום הוא קידום השלום. גם על כך שוחחתי עם הנשיא אובאמה ואני תומך מאוד ברעיון השלום האזורי שהוא מוביל. אני שותף ליוזמת נשיא ארה"ב להביא עידן חדש של התפיסות באזורנו. לצורך כך נפגשתי קודם לכן עם הנשיא מובארק במצרים ועם המלך עבדאללה בירדן כדי להסתייע במנהיגים אלה במאמץ להרחיב את מעגל השלום סביבנו. אני פונה מכאן הערב למנהיגי מדינות ערב ואומר: בואו ניפגש, בואו נדבר שלום, בואו נעשה שלום, אני מוכן להיפגש עמכם בכל עת בכל מקום.
אני קורא למדינות ערב לשתף-פעולה עם הפלסטינים ואיתנו כדי לקדם את השלום הכלכלי. אני רוצה להבהיר- הוא אינו תחליף לשלום המדיני, אך הוא מרכיב חשוב מאוד בהשגתו.
...
אני פונה אליכם שכנינו הפלסטינים ולהנהגתכם בואו נתחיל מו"מ מיד ללא תנאים מוקדים. ישראל מחויבת להסכמים הבינלאומיים ומצפה מכל הצדדים למלא התחייבותם גם כן. אני אומר לפלסטינים הערב- אנו רוצים לחיות עמכם בשכנות ובשלווה טובה. אנו רוצים שילדינו וילדיכם לא יראו עוד מלחמה, שהורים ורעיות, בנים ובנות, אחים ואחיות לא ידעו עוד את יגון השכול, שיחלמו על עתיד טוב יותר וגם יממשו אותו. שאנו ואתם נשקיע מרצנו באתים ומזמרות ולא בחרבות וחניתות. אני יודע את מורא המלחמה, השתתפי בקרבות, איבדתי חברים טובים שנפלו, איבדתי אח. ראיתי את כאבן של משפחות שכולות מקרוב והרבה פעמים. אני לא רוצה מלחמה, איש בישראל אינו רוצה מלחמה.
...
אם יתרונות השלום נהירים כל כך עלינו לשאול עצמנו מדוע השלום עדיין רחוק מאיתנו, למרות שידינו מושטות אליו. מפני מה מתקיים הסכסוך הזה למעלה מ-60 שנה. כדי להביא קץ צריך לתת תשובה אמיתית וכנה לשאלה מהו שורש הסכסוך. בנאומו בקונגרס הציוני בבזל על חזון בית לאומי לעם היהודי אמר הרצל: הדבר הזה הוא כ"כ גדול שאנחנו חייבים לדבר עליו רק במלים הפשוטות ביותר. היום אני מבקש לדבר על האתגר הגדול של השלום במלים הפשוטות ביותר, בגובה העיניים. גם כשמבטינו נישאו אל האופק, אנו חייבים להיות מחוברים לקרקע המציאות, קרקע האמת. האמת הפשוטה היא ששורש הסכסוך היה ונשאר, הסירוב להכיר בזכות העם היהודי למדינה משלו במולדתו ההיסטורית. ב-47 כשהוצעה באו"ם תוכנית החלוקה למדינה יהודית וערבית העולם הערבי כולו דחה ההחלטה בעוד שהיישוב היהודי קיבל אותה בשמחה. מי שחושב שהאיבה כלפי ישראל היא תוצאה של נוכחותנו ביו"ש מחליף בין סיבה לתוצאות.
...
לשמחתנו יצאו מצרים וירדן ממעגל איבה זה, חתימת חוזה השלום עמן הביא לקץ התביעות שלהן מישראל ולקץ הסכסוך שלהם עמה. זה הביא לשלום, אך לצערנו אין מצב דומה עם הפלסטינים. ככל שמתקרבים להסכם שלום איתם, הם מתרחקים ממנו, חוזרים ומעלים תביעות שאינן מתיישבות עם רצון לסיים הסכסוך. רבים וטובים אומרים שהנסיגה היא המפתח לשלום. ובכן- נסוגנו, אבל העובדה שכל נסיגה נענתה בגל טרור ובאלפי טילים. ניסינו בהסכם ובלי הסכם, נסיגה חלקית ומלאה. בשנת 2000 ושוב בשנה שעברה הציעו ממשלות ישראל מתוך רצון טוב, כוונה כנה, נסיגה כמעט כוללת תמורת סוף הסכסוך ופעמיים נענו בשלילה. פינינו את רצועת-עזה עד לס"מ האחרון, עקרנו עשרות יישובים ואלפי ישראלים מבתיהם וקיבלנו בתמורה גשם של טילים. הטענה כאילו נסיגה תביא שלום או לפחות תקרב אותו עד היום לא עמדה במבחן המציאות. יתר על כן החמאס בדרום כמו חיזבאללה בצפון חוזרים ומצהירים שכוונתם לשחרר את אשקלון...וטבריה, הנסיגות לא שינו האיבה הבסיסית והדבר המצער ביותר שגם המתונים בין הפלסטינים עד כה אינם מוכנים לומר את הדברים הפשוטים ביותר- ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי וכך היא תישאר.
כדי להשיג שלום צריך אומץ משני הצדדים. לא רק מהצד הישראלי, צריך שההנהגה הפלסטינית תקום ותאמר בפשטות- די לנו בסכסוך הזה. מכירים בזכות העם היהודי, בזכותו למדינה יהודית בארץ הזו ונחיה לצדכם בשלום אמיתי. אני מייחל לרגע הזה. כשהמנהיגים הפלסטינים יגידו הדברים הפשוטים האלה, המלים האמיתיות הללו לעמנו ולעמם אז תיפתח הדרך לפתרון כל יתר הבעיות, קשות ככל שיהיו. תנאי יסוד לקץ הסכסוך הוא הכרה פלסטינית פומבית מחייבת וכנה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי.
כדי שהכרה זו תהיה בעלת משמעות מעשית דרושה הסכמה ברורה לכך שבעיית הפליטים הפלסטינים תמצא פתרונה מחוץ לגבולות ישראל. שכן ברור לכל שהתביעה ליישב הפליטים בתוך ישראל סותרת את המשך קיומה של ישראל כמדינת העם היהודי. צריך לפתור את בעיית הפליטים, אני מאמין שגם אפשר לפתור אותה, כי הוכחנו בעצמנו שזה אפשרי במקרה דומה- ישראל הקטנה בלי אוצרות טבע, קלטה בהצלחה מאות אלפי פליטים יהודים ממדינות ערב שעזבו בתיהם בחוסר כל. הצדק וההיגיון מחייבים- בעיית הפליטים הפלסטינים חייבת להיפתר מחוץ לגבולות ישראל. על זה יש הסכמה רחבה לאומית מאוד בתוכנו.
הקשר של העם היהודי לא"י נמשך יותר מ-3,500 שנה, ביו"ש המקומות בהם הילכו אברהם יצחק ויעקב, דוד ושלמה, ישעיהו וירמיהו, זוהי ארץ אבותנו. זכותנו להקים את מדינתנו הריבונית כאן בא"י נובעת מעובדה אחת פשוטה- א"י היא מולדתו של העם היהודי וכאן נצרבה זהותנו.
...
צריך גם כאן לומר את כל האמת. והאמת היא שבחבלי המולדת שלנו, בלב המולדת היהודית חי היום ציבור גדול של פלסטינים, אנחנו לא רוצים למשול בהם, לא לנהל את חייהם ולא לכפות עליהם את הדגל שלנו או את התרבות שלנו. בחזון השלום שלי חיים בארץ שלנו שני עמים חופשיים זה לצד זה, בשכנות טובה , לכל אחד הדגל השלו, ההמנון שלו. שתי עובדות אלו - הקשר שלנו לא"י והאוכלוסייה הפלסטינית שחיה כאן יצרו חילוקי דעות עמוקים בחברה הישראלית.
...
מדיניות זו חייבת לקחת בחשבון את המצב הבינלאומי שנוצר בעת האחרונה. להכיר במצב זה ולעמוד בתוקף עם זאת על העקרונות חשובים לישראל. כבר עמדתי הערב על העיקרון הראשון- הכרה- הפלסטינים חייבים להכיר בישראל כמדינתנו של העם היהודי. העיקרון השני הוא- פירוז. בכל הסדר שלום, השטח בידי הפלסטינים חייב להיות מפורז, עם סידורי ביטחון מוצקים למדינת ישראל, בלי שני תנאים אלו קיים חשש אמיתי שתקום לצידנו מדינה פלסטינית חמושה שתהפוך לבסיס טרור נוסף נגד ישראל כפי שקרה בעזה. לא רוצים קסאם על פ"ת או גראדים על ת"א או טילים על בן גוריון. אנחנו רוצים שלום.
כדי להשיג שלום צריך להבטיח בין היתר שהפלסטינים לא יוכלו להכניס לשטחם רקטות וטילים, להקים צבא, לקיים מרחב אווירי שסגור בפנינו או לכרות בריתות עם גורמים כמו איראן וחיזבאללה. גם בעניין זה יש הסכמה רחבה מאוד בציבור הישראלי. אי אפשר לצפות מאיתנו לקבל מדינה פלסטינית בלי שיובטח פירוזה של מדינה זו. עלינו לקבל תחילה מענה לצורכי הביטחון שלנו, לכן אנו מבקשים מהעולם ובראשם ארה"ב את הדבר ההכרחי הדרוש לביטחונה של ישראל- התחייבות מפורשת שבהסדר הקבע לשלום השטח שבידי הפלסטינים יהיה מפורז- ללא צבא, ללא שליטה במרחב האווירי, עם סידורי ביטחון אפקטיבים שימנעו כניסת נשק לשטח. ולא מה שקורה היום ברצע"ז. מובן מאליו שהפלסטינים לא יוכלו לכרות בריתות צבאיות. בלי זה, במוקדם או במאוחר נקבל כאן עוד חמאסטן. ישראל חייבת לשלוט בביטחונה ובגורלה. אמרתי לאובאמה: אם נסכים על המהות, הטרמינולוגיה לא תהווה בעיה.
...
המתיישבים אינם אויבי העם ואינם אויבי השלום הם אחינו ואחיותינו, ציבור חלוצי, ציוני, וערכי. ידידיי, האחדות בתוכנו היא בעיניי חיונית והאחדות בתוכנו תסייע גם להתפייסות עם שכניניו.
...
אם פני הפלסטינים לשלום, למאבק בטרור, להפסקת ההסתה נגד ישראל, נעשה מצידנו כל מאמץ כולל לאפשר להם חופש תנועה וחופש גישה כדי שחייהם יוקלו ורווחתם תגדל. כל זה יעזור לקדם את הסכם השלום בינינו. מעל לכל עליהם לקבל בחירה אחת יסודית- בין דרך השלום לדרך החמאס. על הרשות להשליט חוק וסדר בעזה ולגבור על החמאס. ישראל לא תשב סביב שולחן המו"מ עם טרוריסטים שמבקשים להשמידה. חמאס אינם מוכנים אפילו לאפשר לצלב האדום לבקר את חיילנו החטוף שליט שנמצא 3 שנים בשבי מנותק מהוריו ומשפחתו, אנחנו רוצים להחזיר את שליט הביתה בריא ושלם.
אני קורא מכאן למנהיגי העולם הערבי ולמנהיגי הפלסטינים- נמשיך יחד בדרך בגין וסאדאת, של רבין וחוסיין. נממש חזון ישעיהו הנביא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 16:02 |
|
| |
מובארק: דרישה להכרה באופיה היהודי של ישראל הורסת אפשרות לשלום
נשיא מצרים, חוסני מובארק, אמר כי הדרישה מהפלסטינים להכיר באופיה היהודי של מדינת ישראל "הורס את האפשרות לשלום". מובארק אמר את הדברים בהתייחסו לנאום שנשא אמש ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
לכן באמת לא יהיה שלום
כמו שאומר הכתוב עם מחבלא לא תעביד שלמא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 22:19 |
|
| |
מתוך חדשות בחדרי חרדים לגבי נאום נתניהו:
"הסיעות החרדיות יצאו מרוצות מהנאום. ש"ס הוציאה הודעה לאקונית, בה נאמר:
"ראש-הממשלה הבהיר הערב את רצונו בשלום בר קיימא ובבטחון. עם ישראל
לדורותיו שוחר שלום. יש לקוות שהעם הפלסטיני יזנח את דרך המלחמה והטרור
וידבק בדרך השלום".
קשה לדעת אם העם הפלשתיני ידבק בדרך השלום, אך בטוח ששרי ש"ס דבוקים היום
לכיסאות מדבק שייקרא מהיום: דבק שלום פלשתיני. קופריטר זריז עוד יכול
להציע את זה למפעל דבקים הסמוך למקום מגוריו. דבק אמין מזה – הוא לא ימצא.
באחריות.
השר אריאל אטיאס, שידוע בעמדותיו היוניות, הוציא הודעה תומכת בנאום.
לדבריו: "אנחנו חפצים בשלום שלום כן, שלום אמת ומתפללים שידינו המושטת
לשלום לא תוּשב ריקם".
יהדות התורה אינה נוהגת בימים כתיקונם להתערב במהלכים מדיניים. שם מעדיפים
למנוע חילול שבת, להוסיף תקציב לישיבות או לכל הפחות להתקוטט בשאלה מי
יהיה היועץ החרדי של ראש הממשלה. זוטות כמו מדינה פלשתינית? שיישאר
לחילונים. "אנחנו מתעסקים עם העיקר לא עם הטפל" – יאמרו שם ללא להניד
עפעף. את הלך הרוח ניתן היה לראות מהנוכחות הדלה בנאומו של נתניהו. היחיד
שהגיע להשתתף בנאום היה ח"כ מנחם לייזר מוזס הבלתי נלאה. לעיתים נראה
שמוזס נמצא בשבע מקומות בו-זמנית. האיש לא מפספס שום אירוע מהותי, ועל אחת
כמה וכמה נאום מדיני חשוב, שבצידו מזנונים עם כיבוד קל".
לפעמים אני מרגיש שהחרידים מקפידים על כל מצוות התורה חוץ מעל 2: א. לא תחנם ב. והארץ לא תמכר לצמיתות.
חבל שהחרידים מגיבים כך בדיוק לאחר שקראנו בשבת האחרונה את פרשת שלח וראינו מה שקורה למי שמזלזל בקדושת הארץ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 23:00 |
|
| |
כן אני שותף לדבריך לדעתי הנאום של ביבי וגם אמרתי זאת
הנאום של ביבי היה כנוע עם סייגים קלים אך ורק כדי להראות שהוא לא ממש כנוע אבל זו בהחלט כניעה לאמריקה כניעה לאובמה ועל כל מה שהוא מייצג
המפלגות החרדיות כבר מזמן אבל מזמן לא אקטואלים בנושאים פוליטיים רק הכיסא אגדל ממך
לא סתם ביבי אמר את הנאום שלו בשבת פרשת שלח לך כידוע חטא המרגלים לפי אחד מהתירוצים הוא לא פחות ולא יותר הפחד על הכיסא לא רצו להיכנס לארץ לאבד את מוסד הנשיאות וכו'
ביבי הוכיח אתמול שכל מה שהוא רוצה זה רק ואך ורק שופוני
|
|
|
|
|