|
|
| נשלח ב-17/2/2009 06:31 |
|
| |
המשקיף:
מאין לך הביטוי "מולד החמה" שבכלל המילה מולד לא שייך לחמה?
מאין לך שלא ברכו בדורות האחרונות עד ימיו? הרי בדף של ויקיפידיא בעברית מוזכר מנהגים של לפני מאה ושבעים שנה.
מאין לך שיש צורך בגאונות במתמטיקה לחשב את ההלכה הזאת שכה פשוטה? הרי המדרשים ברקע שהפניתי אתכם אליהם כמה פעמים, קצת קשים בעניין של חישובים, אבל ההלכה לגבי 28 שנים לא דורשת מומחיות במתמטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 07:47 |
|
| |
אלו הם עובדות ואני לא מתכוון להיתווכח אם הם נכונים או לא כי יכול להיות שגם הם לא נכונים אבל הם רק קצת מגבירים את הקושייא
משהו פה לא מסתדר לבוא ולומר טוב השומע לא שמע נכון הרב טעה וכדו' זה הדרך הקלה הדרך הקשה היא למצוא תירוץ ועל זה אני עובד בימים אלו
לא קלה היא דרכנו...אך לא אנוח לא אשקוט עד אשר אמצא מנוח לכף רגלי העייפה...
כולם מוזמנים לעמול בעמלה של תורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 11:51 |
|
| |
ואומר אני, שלעניות דעתי, הקושיות שזקוקות לעמל שלך נמצאות במקורות הישנים על ברכת החמה, ולא בדרשה בת 84 שנים.
האם השקעת מאמץ בהבנת המקורות שאליהם הפניתי אותך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 12:30 |
|
| |
בעזהי"ת,
נראה לי אולי פשוט העניין כך:
מהכרת סיפור יציאת מצריים על פי התורה, אנו יודעים כל תהליך הגאולה, החל מהשעבוד, בשורת משה, ועד שהגיעה הגאולה בפועל, נמשכו שנים רבות. יתכן אם כן בהחלט שהכוונה לברכת החמה שהייתה ביציאת מצריים מדובר על התקופה בה בישר משה על יציאת מצריים, בעודם בגלות, עוד כמה שנים (קצרות) לפני שייצאו בפועל,
ואם כן מסתדר גם מדוע הגאון מאוסטרובצא מנבא גם על הגאולה העתידה דווקא במילים האלה, שימו לב: "ופעם שלישית שיחיל קידוש החמה בערב פסח לא ימשך עוד זמן רב ויהיה גאולה בעה"י"
כלומר הוא לא אומר שבו ביום תהיה הגאולה, כלומר אם יש שוויון בין הגאולות והמקרים, הכוונה שבפועל ובמורגש הגאולה לא תהיה מייד, אלא לאחר זמן קצר (וגם 9-8 שנים זה נחשב לזמן קצר , ויתכן שמה שיהיה השנה תהיה שנת "בשורה" והגאולה תהיה לאחר "לא הרבה זמן", גם אם למשל תחיית המתים תהיה בעוד 9-10 שנים).
אם כן, יתכן ששנת החמה בזמן יציאת מצריים או יותר נכון "בתקופת" יציאת מצריים, הייתה קצת לפני היציאה בפועל "ברגל", ולאחר זמן קצר, חזר משה וגאל את העם, לאחר שאף הוא בעצמו "התייאש" כנאמר "למה הרעותה לעם הזה"... והלא הבטחת כעת לגאול אותנו, ועל פי מפרשים שונים עברו אפילו כמה שנים מאז בשורת הגאולה..
טוב, אני מקווה שהבנתם,
אך אני אומר זו דעתי בלבד, זה רעיון שלי בלבד, ולא קבלתי את זה כ"מסר" או משהו כזה, אולי ב"השגחה פרטית". אשמח לראות את דעתם, אפילו אם יהיו סותרות, כדי שנוכל להמשיך ולהבין הלאה את הסוד,
כי אני גם לא מסכים ולא יסכים חלילה עם הדעה שישנה טעות בדברי הצדיק ח"ו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 12:39 |
|
| |
יאיר,
מהו המקור שנמשך שנים מהתחלת תפקיד משה כגואל עד ליציאת מצרים? הכי הרבה שאני למדתי הוא זמן של שנה אחת בלבד. כלומר הסנה היה בניסן 2448, ויציאת מצרים בניסן 2449.
אני מאוד מעוניין למצוא פירושים שונים על זה. יש לך, לכאורה, על מה לסמוך. אם משה נשא את צפרה אשתו כבן 40, וחזר מצרימה כבן 80, קצת קשה שהוא הוליד רק שני בנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 12:52 |
|
| |
אין לי כעת גישה לשם, אבל נראה לי שזה גם מובא ברבנו בחיי, אשר מקשר גאולה ראשונה לאחרונה, ומתאר את הקושי להאמין דווקא לאחר בשורת הגולה מכיון שהגלות נעשתה קשה יותר ואף עבר זמן ו...
תוקן על ידי יאיר1983 ב- 17/02/2009 12:58:56
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 13:07 |
|
| |
כן, זה מכוון למה שהבאתי, משה בא בניסן חזרה מצרימה, מבשר את הגאולה, ואז "תכבד עליהם העבודה ויעשו בה, ואל ישעו בדברי שקר", וקושי העבודה נשמך עד תשרי. אז מעת הפקידה (פקוד פקדתי אתכם) עד למכה הראשונה, הגלות הלכה והחריפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 20:24 |
|
| |
טוב חברים
יאיר הייתי מאוד שמח לפיתרון שלך אבל הרב אמר שנת יציאת מצרים ולכן התירוץ שלך לא יכול להסתדר
גלוי מה אתה מציע טעות קצת קשה לומר וגם הכי קל לומר וזה הפיתרון ללא מאמץ
טוב הנה הקטע המדובר פתוח להצעות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 21:27 |
|
| |
איפה אתה אחי מביטים
אנחנו יש לנו קושיא הרב אמר שבשנת יציאת מצרים היה ברכת חמה ולא הייתה אלא עשר שנים קודם
לא העיקר לכתוב למרות שזה מבורך לאור היומים האחרונים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 22:34 |
|
| |
היום זכיתי להיות אצל כ"ק האדמו"ר רבי דוד חי אביחצירא שליט"א
ושאלתי אותו את הקושיא על הגאון מאוסטרובצא זצ"ל
וכך הוא אמר לי
הזמנים השתנו אין סתירה בדברי הגאון משיח יבוא ויתרץ הכל
ואני נשארתי נבוך כמו מקודם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 23:27 |
|
| |
יש באתר 'שטייגען' אפשרות להורדת תוכנה עם החישוב של מולדי החמה עד שנת יציאת מצרים.
מי שקיבל את המייל האחרון מהאתר יראה את זה בהודעה האחרונה שם. שיוריד ויחזור אלינו. (מצטער שאין לי את הזמן לכך).
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 19:49 |
|
| |
יוצא מדברך המשקיף שרבי דוד כן מסכים עם החידוש של האדמ"ור, רק שאנחנו לא מנתחים זאת נכון, כפי שציינת הוא אמר אין סתירה בדברי הגאון.
וכמו כן הוא אמר לך רמז שהזמנים הישתנו ,ובאמת לפני כמה זמן עלתה בי סברה שבשנת יציאת מצרים הקב"ה שידד את המערכות וקיצר את הקץ, ולכן כוונת האדמ"ור היתה שהקב"ה שינה את מצב הכוכבים והשמש והזמנים שיתאים לזמן של גאולה, כדי להוציא את בנ"י לפני הזמן כידוע מחז"ל, ולכן הישתנה מצב מעמד השמש כלפי כדור הארץ כמו בשנת ברכת חמה, כלומר כמו בזמן תליית המאורות ביום הרביעי לבריאה, שזה שנת בירכת חמה...
ואכן ידיד שלי הראה לי חיזוק לדברי אלה בספר דברי יואל של האדמ"ור מסאטמר, ששם מביא ראיות שאכן בשנת יציאת מצרים הקב"ה שינה את הזמנים ושינה את מצב הכוכבים והמזלות כדי שיתאים לזמן רצון לגאולה (בעז"ה אביא את הקטע הרלוונטי מתוך הספר). וזה מתישב טוב עם דברי רבי דוד שאמר שהזמנים הישתנו...
כל טוב
תוקן על ידי nipnap ב- 22/02/2009 19:46:39
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 22:47 |
|
| |
חידוש של הגאון מאוסטרובצא זצ"ל
התקשינו כיצד כותב הגאון מאוסטרובצא זצ"ל שבשנת יציאת מצרים היתה ברכת חמה הרי יציאת מצרים בשנת ב אלפים תמח לבריאה והרי ברכת חמה לפי החישוב של כל כח שנים יוצא בשנת ב אלפים תלז
שאלתי את כ"ק האדמור רבי דוד חי אביחצירא שליט"א וכך הוא ענה לי
השתנו הזמנים אין קושיא על הגאון מאוסטרובצא משיח יבוא יתרץ הכל
דיברתי עם כל העולם על הקושיא הזאת אז חבר אמר לי שמו אבנר שיש חידוש של הדברי יואל (כן הוא גם חבר של ניפ נאפ)
בפרשת בא בספר ויקרא
וכך הוא מקשה בספרו
כתוב ויהי מקץ שלשים וארבע מאות שנה ויהיה בעצם היום הזה יצאו כל צבאות ה' ממצרים,
והתמיהה שהרי לא היו בארץ מצרים אלא רד"ו שנה
ועוד קושיא הוא מקשה
כתוב בענין הגאולה אני ה' בעתה אחישנה ואמרינן סנהדרין צ"ח ע"א זכו אחישנה לא זכו בעתה
וקשה או בעתה או אחישנה דהיינו אם יזכו יחיש הקב"ה את הקץ ואם לא תהיה הגאולה בעתה הקבוע אבל כי כתוב בעתה אחישנה משמע שאף בעתה אחישנה
והכל יתורץ על פי הספר נזר הקודש על פי מה שכתבו חכמי האמת שכל עת וזמן יש לו מזל ושר מיוחד הממונה עליו למעלה בעולם הגלגלים וכן יש גבוה מעל גבוה בעולם העליון עולמו של הקב"ה שעל כל עת וזמן ממונה עליו מדה מיוחדת המאירה בו וכל המדות של סדר זמנים הם משתלשלים מצירופי אותיות התורה וכו' וכיוצא בזה בגאולת מצרים דכתיב ליל שימורים הוא לה' ואמרינן שהוא משומר ובא מששת ימי בראשית כי נקבע מתחלה הקץ בעת רצון המיוחד לו ובכן יפלא לכאורה איך יתכן שהקב"ה מדלג על הקץ הרי אין הגאוןלה אלא בעת רצון המיוחד לעת קץ ויתיישב על פי צחות לשון חז"ל בתפילת ערבית ובתבונה משנה עתים ומחליף את הזמנים ומסדר את הכוכבים יוצא שבגאולת מצרים החליף הקב"ה את מדת סדר הזמנים והעתיק את עת רצון המיועד לגאולה שהיה ראוי להיות בגמר ת"ל שנה והקדים להביאו באותו זמן שעלה ברצונו לגאול את ישראל בתום מאתים ועשר שנה לגלות מצרים והחלפה זו הייתה בשבת שלפני ט"ו בניסן
כך כותב הדברי יואל ויוצא לפי דבריו שהקב"ה שינה סדרי בראשית ביציאת מצרים
נכון שלפי הסדר לפי כח שנה מאת בריאת העולם לא יוצא שביציאת מצרים או בשנת מרדכי ואסתר היתה ברכת חמה אבל הקב"ה משנה עתים ומחליף את הזמנים ולזה היתכוון רבי דוד אביחצירא שהקב"ה שינה את הזמנים והיתה בהם ברכת חמה וגם גאולה באותו זמן והקב"ה באותם שני זמנים שינה את מידת הטבע והביא גאולה רק שעכשיו בפעם השלישית ברכת חמה תהיה על פי מדת הטבע.
בהודעה הבאה אביא את דברי יואל בשלימות
 |
|
|
|
|
|