בית פורומים הנה ימים באים

שנת התשס"ט שנת גאולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2009 22:56 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2009 22:57 לינק ישיר 

חידוש של הגאון מאוסטרובצא זצ"ל

התקשינו כיצד כותב הגאון מאוסטרובצא זצ"ל שבשנת יציאת מצרים היתה ברכת חמה  הרי יציאת מצרים בשנת ב אלפים תמח לבריאה והרי ברכת חמה לפי החישוב של כל כח שנים יוצא בשנת ב אלפים תלז

שאלתי את כ"ק האדמור רבי דוד חי אביחצירא שליט"א וכך הוא ענה לי

השתנו הזמנים אין קושיא על הגאון מאוסטרובצא משיח יבוא יתרץ הכל

דיברתי עם כל העולם על הקושיא הזאת אז חבר אמר לי שמו אבנר  שיש חידוש של הדברי יואל (כן הוא גם חבר של ניפ נאפ)
בפרשת בא בספר ויקרא
וכך הוא מקשה בספרו
 כתוב ויהי מקץ שלשים וארבע מאות שנה ויהיה בעצם היום הזה יצאו כל צבאות ה' ממצרים,
והתמיהה שהרי לא היו בארץ מצרים אלא רד"ו שנה
ועוד קושיא הוא מקשה
כתוב בענין הגאולה אני ה' בעתה אחישנה ואמרינן סנהדרין צ"ח ע"א זכו אחישנה לא זכו בעתה
וקשה או בעתה או אחישנה דהיינו אם יזכו יחיש הקב"ה את הקץ ואם לא תהיה הגאולה בעתה הקבוע אבל כי כתוב בעתה אחישנה משמע שאף בעתה אחישנה
והכל יתורץ על פי הספר נזר הקודש על פי מה שכתבו חכמי האמת שכל עת וזמן יש לו מזל ושר מיוחד הממונה עליו למעלה בעולם הגלגלים  וכן יש גבוה מעל גבוה בעולם העליון עולמו של הקב"ה שעל כל עת וזמן ממונה עליו מדה מיוחדת המאירה בו  וכל המדות של סדר זמנים הם משתלשלים מצירופי אותיות התורה וכו' וכיוצא בזה בגאולת מצרים דכתיב ליל שימורים הוא לה' ואמרינן שהוא משומר ובא מששת ימי בראשית כי נקבע מתחלה הקץ בעת רצון המיוחד לו ובכן יפלא לכאורה איך יתכן שהקב"ה מדלג על הקץ הרי אין הגאוןלה אלא בעת רצון המיוחד לעת קץ ויתיישב על פי צחות לשון חז"ל בתפילת ערבית ובתבונה משנה עתים ומחליף את הזמנים ומסדר את הכוכבים יוצא שבגאולת מצרים החליף הקב"ה את מדת סדר הזמנים והעתיק את עת רצון המיועד לגאולה שהיה ראוי להיות בגמר ת"ל שנה והקדים להביאו באותו זמן שעלה ברצונו לגאול את ישראל בתום מאתים ועשר שנה לגלות מצרים והחלפה זו הייתה בשבת שלפני ט"ו בניסן

כך כותב הדברי יואל ויוצא לפי דבריו שהקב"ה שינה סדרי בראשית ביציאת מצרים
נכון שלפי הסדר לפי כח שנה מאת בריאת העולם לא יוצא שביציאת מצרים או בשנת מרדכי ואסתר היתה ברכת חמה אבל הקב"ה משנה עתים ומחליף את הזמנים ולזה היתכוון רבי דוד אביחצירא שהקב"ה שינה את הזמנים והיתה בהם ברכת חמה וגם גאולה באותו זמן והקב"ה באותם שני זמנים שינה את מידת הטבע והביא גאולה רק שעכשיו בפעם השלישית ברכת חמה תהיה על פי מדת הטבע.
בהודעה הבאה אביא את דברי יואל בשלימות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2009 07:01 לינק ישיר 

המשקיף

אם יש לך גישה כזה לחכם, למה לא תשאל אותו היכן נמצא אותה הגמרא שמדובר עליו בתוך הקטע שהבאתי בדף הראשון של האשכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 00:46 לינק ישיר 

שלום
הרב פינטו שליט"א אמר אותם דברים על ברכת החמה בשם החסד לאברהם 

http://www.haravpinto.com/about/geola.php

תוקן על ידי המשקיף ב- 10/03/2009 8:50:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 08:55 לינק ישיר 

כן נכון רק שהוא לא נוגע בקושייא ולא מביא את התירוץ
אבל חזק וברוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 21:23 לינק ישיר 

המשקיף:
באתר אחרית הימים שהיה מאד פופולרי עד שנת התשס"ז אך מאז לא מתעדכן, ישנם המון מאמרים באמת מיוחדים.
בינהם מוסבר עיתוי הגאולה ע"פ כל הדיעות.
אחד מהמאמרים מסביר את עת הגאולה וממש מדבר על עת הגאולה. נותנים שם סימנים אך בשם הגאון מוילנה זצ"ל שמי שיפצח את החידה שלא יספרה לאחרים. כנראה שהיא פורסמה ונמחקה ע"פ מה שרשום.
שאלתי היא האם עכשיו כאשנו ממש לקראת הסוף מותר לגלות?
אני פיצחתי את הקוד לפני שנתיים וחודשיים ומאז אני שומר אותו.
האם תוכל לשאול רב, האם מותר לגלות? ייתכן וזה יעודד אחרים?
אני שואל את זה דווקא בעיתוי של חודש ניסן התשס"ט וברכת החמה?
אודה לתשובתך.
להלן המאמר למי שיצליח, מדגיש שזה לא כ"כ פשוט. אני לא ויתרתי עד שמצאתי.

הסימן התשיעי: עיתוי הגאולה

סוד גלוי הוא הפסוק מבראשית (פרק ב, א) "ויכֻלו השמים והארץ וכל צבאם", ידוע שאותו הפסוק הנקרא מדי שבוע בשבוע בתפילת ערבית של שבת ובקידוש, רומז לעיתוי הגאולה, עפ"י מספר השנים שיעברו מבריאת העולם עד שתגיע הגאולה. כיצד? שאלה מעניינת. להלן הרמזים לפתרון התעלומה:

א) חכם יוסף חיים זצוק"ל מביא בספרו "בן איש חי - הלכות" בהלכות הקידוש, שלמרות שהפסוק שלפני הפסוק המדובר נמצא בפרשייה אחרת, יש להדביק שתי מילים מהפסוק הקודם לפסוק זה בקידוש. וכידוע, האמירה בקידוש היא: "יום השישי: ויכֻלו השמים והארץ וכל צבאם" וכו'. ואומר שם: "ויש כמה טעמים על פי הסוד מה שמוסיפים כאן שתי תיבות 'יום השישי' ".

ב) הובא במדרשי חז"ל (ילקוט פר' לך לך רמז סד): "רבי אליעזר אומר: חמש אותיות נכפלו בתנ"ך (אותיות מנצפ"ך) וכולן לשון גאולה ך"ך שבו נגאל אבינו אברהם מאור כשדים שנאמר 'לך לך מארצך'. ם"ם בו נגאל אבינו יצחק מיד פלשתים... ן"ן בו נגאל אבינו יעקב מיד עשו... ף"ף בו נגאלו ישראל ממצרים... ץ"ץ בו עתיד הקב"ה לגאול לישראל בסוף מלכות רביעית...".

חכם יוסף חיים זיע"א מזכיר מאמר חז"ל זה, ומסביר:

"ועתה נשאר לנו לצפות לאות צדי"ק, שתהיה בו גאולתנו אנחנו בית ישראל במהרה בימינו אכי"ר" (מים חיים ע' מ"ג).

ג) ידוע מה שאמרו חז"ל (סנהדרין צז, בדיון על תזמון הגאולה) שקיום העולם הוא ששת אלפים שנה, ומוסבר שם עפ"י הפסוק בתהלים (מזמור צ): "כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול" שכל אלף שנה הוא כנגד יום אחד של הקב"ה (האלף הראשון כנגד יום ראשון וכו').

ולאחר כל הרמזים הללו, הפתרון ברור מאליו:

הודעה: נודע לנו כי הגאון מוילנא זיע"א השביע שמי שיפצח

את החידה הזו שלא יגלה את פתרונה.

לכן לאחר כחצי שנה שהפתרון נכתב כאן בגלוי באתר,

מחקנו את הפתרון, אך לא את הרמזים.

מכל מקום, עפ"י הגאון מוילנא אין להפיץ ולגלות לאחרים את הפתרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 21:49 לינק ישיר 

דעתי מותר לך לגלות מה הסברא
כל מה שהגאון אסר לגלות זה כדי לא לייאש כי זה היה רחוק מזמנם ואלו לפי מה שאתה אומר זה קרוב ויכול לחזק אותנו במציאות כזו הגאון לא אסר
זה לא איסור לדורות אלא רק לתקופה
אם זה אחרי 5800 לא רוצה לשמוע אפילו אם לפני אז קדימה בוא תחזק אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 21:56 לינק ישיר 

בהחלט שלפני, נראה לך שהייתי כ"כ שמח אם היה אחרי....
אם היה אחרי, הייתי נכנס לתוך בור ולא יוצא ממנו....
אשמח אם תשאל רב, אני כ"כ רוצה אך מפחד כי כתוב שהוא השביע...
אני נוטה להאמין לדבריך כי גם לי נראה הגיוני ובמיוחד שזה ממש עכשיו וגם מגיע ניסן התשס"ט.
אני מת לגלות, שומר את זה כבר שנתיים.

אני מוכרח לספר שכשראיתי מה זה הסתקרנתי וזה היה בשנת תשס"ז , ובחודש שבט הייתי בקורס ממקום עבודתי ותוך כדי השיעורים לא הייתי מקשיב רק התחלתי לחשב.
ופתאום הגעתי לזה הרגשתי מאושר כמו אדם שבכלא והודיעו לו מתי תאריך השחרור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 22:15 לינק ישיר 

טוב צדיק אני אשאל רב אולי תהיה לי תשובה בשבילך עוד הערב
המתן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 22:41 לינק ישיר 

בינתיים תן לאנשים קצת לחשוב, אולי מישהו יצליח לפצח את הקוד.
אגב, שלחתי לך הודעה בפרטי לגבי זה+משהו חשוב נוסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 23:45 לינק ישיר 

בואו נהיה אופטימים ולא פסימים
בעניין הי"ד בניסן הבא עלינו לטובה בעזרת השם
בואו נחשוב טוב יהיה טוב
נקרא פרקי תהילים
מה אתם אומרים????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 00:20 לינק ישיר 

באתר של גוג הם מדברים על שנת תשס"ה לערך כשנת גאולה לא?
"והמשמעות היא שרק בשנת תשס"ד יתמלא "המקווה" הרוחני, ולאחריה תגיע השנה (תשס"ה) שבה תגיע בע"ה הגאולה המיוחלת!!! זה חישוב כ"כ פשוט!‎"

בכל אופן יתכן שיש כאן חיבור מספרים בגימטריה:
יום השישי=681
ה' אלפים של ה-שישי=5000
צ=סימן הגאולה
יחד 5000+681+90=5771=התשע"א

הייתי קרוב לפחות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 02:36 לינק ישיר 

קדימה מצפה!!!

סיקרנת אותי בטירוף..תחזק אותנו ותעורר אותנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 03:59 לינק ישיר 

צר לי לאכזב אותכם הנה הפתרון: מאחר והזמן כבר עבר הרשתי לעצמי להעלות את הפתרון
ולאחר כל הרמזים הללו, הפתרון ברור מאליו:‎
 "יום השישי", אשר מתחבר אל הפסוק "ויכֻלו" מרמז בפשטות על האלף השישי, אותו אלף שאנו נמצאים בו כעת.•‎
"ויכֻלו השמים והארץ וכל צבאם": הגאולה תהיה באות "ץ" לפיכך מה שנאמר לאחר האות ץ לא רלבנטי, נשאר: "ויכֻלו השמים והארץ".כלומר: "יום השישי" וכן "ויכֻלו השמים והארץ". ‎ •
ה-ו בלשון המקרא וכן בעברית המודרנית משמשת כ-ו' החיבור, כלומר "ועוד", וכעת הפירוש הברור הוא:‎ •
"יום השישי", אלף השישי, "ו" ועוד: "יכֻלו השמים והארץ" גימטריא: תשס"ג.‎
 וכך נפתרה עוד חידה, שמורה על אותו תזמון בדיוק שמובא גם בסימנים הקודמים!‎

מצפה 2 בעכשיו תוכל לראות אם פגעת בול ומעניין מה הפתרון שאתה הגעת אליו
מצטער אם איכזבתי מישהו מכם
אבל עוד דלת לא נפתחה בזמן

תוקן על ידי עוזימזרחי ב- 12/03/2009 4:14:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 07:57 לינק ישיר 

עוזי
ישר כוח כן כנראה עוד תאריך שעבר אבל עם כל זה עדיין מצפים לגאולה
מצפה2
האם זה הפתרון שלך אם לא אז קדימה בלי שאלות ובלי כלום תתן מה שיש לך נגמר הזמן של אסור ומותר
קובי
לצערי הייתי צריך לחסום אותך
אחרי פסח נחזיר אותך לכאן אני שעד אז תתאפס
רק תדע לך שכל החברים פה אוהבים אותך
ואני לא מדבר רק בשמי גם החברים יגידו לך את זה
רק שפשוט זה לא המקום בטיפול חרדות ומאותה הסיבה נאלצתי גם בניק הקודם שלך קוביקה לחסום אותך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > שנת התשס"ט שנת גאולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext