|
|
| נשלח ב-5/11/2008 18:29 |
|
| |
לו יהי כדבריך - למה אנו כאן צריכים להיתקל בחומר הזה ?
אני משוכנע שרוב בניין חברי הפורום הזה לא סופרים את התשקורת הערב-רבית הישראלית ממטר . ממילא אם קושיא אין תירוץ מניין ?
רק משום שידעתי שבתום לבבך ומחוסר ידיעה עשית זאת לא מחקתי את הכתבה .
אני יודע שאתב בחור טוב , אל תשאל מניין .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 19:23 |
|
| |
תודה רבה...
לעצם שאלתך - בין שלל הקטעים ה-'מבהילים' (ענייני קבלה וזוהר) שבאשכול הזה,
צריך קצת לגוון בענייני דיומא.
לדעתי מתרחש פה תהליך, בדרך הטבע (למתבונן הלא מאמין)
של של תקומת 'גוג', ממש כעת
בהקשר לנצחון של אובמה, הגדיל אחד הפרשנים לכנות אותו
כטיפוס 'משיחי' (מזכיר עוד 'טיפוס' משיחי, ממזרח לנו)
גם התשקורת, ממלאת את תפקידה כ-'מרדים הלאומי' (שהרי, המשיח צריך להגיע ב-היסח הדעת, לא ?)
דרך אגב,
אני קורא את רוב ההודעות בפורום הזה, מעניין מאוד - עלו והצליחו !
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 21:39 |
|
| |
כעת נביא במלואו את הקטע ממדרש רשבי"י בו הוא מתאר את ארבעת המלכים שיעמדו זה אחר זה , שם אמנם לא כתוב 'רומי' אך ברור מעל לכל ספק שהכוונה היא לרומי באשר היא המעצמה השלטת והמולך בה משפיע על העולם כולו . ( צא ולמד מההתעניינות הכלל עולמית בבחירות שם כאילו היו הבחירות אצלם...)
ועוד יעמדו ד' מלכים אחרים שנים מהם נגלים ושנים אחרים יעמדו עליהם ובימיהם יצמח בן דוד
וארבעה מלכים יעמדו עליהם שנים נשיאים ושנים סגנים . 1. הראשון הוא קונדק וממליך מלך בחייו מזרע המלוכה והמלך שימלוך עליהם הולך בשפלות ועיניו יפות ושערו נאה וימות בשלום ואין נפרעין ממנו בזה העולם .
2. ואחריו יעמוד מלך במחלוקת ויעמוד חיילים על נהר פרת ויפלו כלם ביום אחד ויברח ויאסר וכל הימים שהוא נאסר יהיה שלום בארץ ואחיו מושלים בכל הארצות .
3. והמלך הרביעי שיעמוד עליהם אוהב כסף וזהב והוא איש שחור וגבה קומה זקן וגרגר והורג אותן שהוציאוהו והמליכוהו ויעשה ספינות מנחושת וימלא אותם כסף וזהב וטומן אותם תחת מימי פרת להצניעם לבניו, והם עתידין לישראל שנאמר ונתתי לך אוצרות חשך ומטמוני מסתרים. ובימיו תפשע קרן מערבית וישלח שם גייסות רבים והורג בני מזרח וחוזר ומשלח גייסות רבות ובאים והורגים את בני מערב ויושבים בארצם .
עד כאן לשון המדרש .
אסביר מה שאוכל .
הראשון הוא קונדק
- אין לי מושג מה זה , אולי מילה משובשת , בכל אופן עפ"י סדר המלכים הכוונה היא לבוש האב . וממליך מלך בחייו מזרע המלוכה
- גם לא מסתדר עם מה שידוע לנו .
והמלך שימלוך עליהם הולך בשפלות ועיניו יפות ושערו נאה וימות בשלום ואין נפרעין ממנו בזה העולם - למי שזוכר תואם בול את קלינטון שהיה אחרי בוש .
ואחריו יעמוד מלך במחלוקת ויעמיד חיילים על נהר פרת ויפלו כולם ביום אחד ויברח המלך ויאסר וכל הימים שהוא נאסר יהיה שלום בארץ ואחיו מושלים בכל הארצות - גם כן תואם בול את בוש מיודענו שכידוע זכה בבחירות לאחר בלאגן גדול שהיה סביב זכייתו מול קארי . שלא לדבר על השנאה חוצה הגבולות שלה זכה בוש מבית ומחוץ . כל מילה נוספת מיותרת . גם מלחמת עיראק מתוארת כאן ונפילת סדאם ותפיסתו ומינוי המושלים המקומיים מטעם הממשל האמריקאי באיזורים מסויימים בעולם .
וכאן אנו מגיעים למלך הרביעי והאחרון שיעלה לשילטון בדרך הרגילה והמקובלת כי אחריו יתפוס את השילטון ארמילוס המעוות .
והמלך הרביעי שיעמוד עליהם אוהב כסף וזהב והוא איש שחור וגבה קומה זקן וגרגר והורג אותן שהוציאוהו והמליכוהו , ויעשה ספינות מנחושת וימלא אותם כסף וזהב וטומן אותם תחת מימי פרת להצניעם לבניו, והם עתידין לישראל . ובימיו תפשע קרן מערבית וישלח שם גייסות רבים והורג בני מזרח וחוזר ומשלח גייסות רבות ובאים והורגים את בני מערב ויושבים בארצם
.
אוהב כסף וזהב - כאן מתואר 'מלך כלכלי' אדם שתחום התעניינותו ועיסוקו הוא כלכלה . והמשפט השני מתאר אולי מצב בו הוא נוטש את האנשים שתמכו בו ופעלו רבות למענו ובעצם הביאוהו למעמדו , ועוד מתואר כאן מצב בו הוא אוגר סכומי כסף גדולים לא ברור בדיוק איפה שבסופו של דבר ההשגחה העליונה תסובב שיהיו עבור מלך המשיח . וכמובן המלחמה במזרח הרחוק שגם אם לא כתובה כאן באופן חד-משמעי אך בשני מדרשים אחרים מופיעה בדיוק בהקשר הזה בצורה די ברורה .
כעת לשאלת המיליון דולר , כמה זמן הוא יזכה ימלוך ?
קשה לי להצביע על משפט מסויים שממנו תשובה לשאלה , אך לצערי הכיוון הכללי אותו אני רואה לא מדבר על תקופה קצרה משנה ואולי אף יותר . הדבר משליך גם על מועד התגלות מב"י אצלנו .
מאמין שבעתיד נדע יותר .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 13:09 |
|
| |
עד כמה נסתרות דרכי האל?
הרגע סיימתי לצפות בפרק ששודר אתמול בסדרה South Park. ונחשו במה עסק הפעם הפרק?
הפרק עסק בכך שמקיין ואובמה תיכננו את זה ככה שאובמה יבחר להיות נשיא, והכל כדי להוציא לפועל את התוכנית שלהם לגנוב יהלום ששווה 210 מיליון דולר ולברוח מארה"ב.
מעניין איך הכותבים של הסדרה הצליחו לחשוב על רעיון כ"כ יצירתי ו"הזוי".
תוקן על ידי Bigman3 ב- 06/11/2008 13:47:39
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 16:27 |
|
| |
תודה דני , חמוד .
אך אך...רומי הרישעה , ארץ הקונספירציות הבלתי מוגבלות .
בסוף הם עוד יגיעו למסקנה שהחרבת ביהמ"ק על-ידם והגלות בת אלפיים השנה של העם היהודי והמשיח שמגיע בסוף והחזרת ביהמ"ק ושיבת השכינה למקומה וכו' וכו'...
הכל היה קונספירציה של........הקב"ה .
ואז סוף סוף הם יהיו צודקים .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 16:35 |
|
| |
לא ה'פסל'....ולא ה'בייבי ארמילוס' שלה הולכים לתהום הנשייה .
שניהם עוד יחזרו בעתיד , ובגדול .
'ריד מיי ליפס'.....
כעת משנגמרה החתונה ( הבחירות ) והאורחים מתפזרים להם ואט אט חוזר הזוג לחיים האמיתיים עם כל הקשיים המצפים להם , נראה את אובמה וציוותו מתמודדים מול מסיבות ההפתעה שהקב"ה מכין להם בקרוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 18:03 |
|
| |
לא התאים לתחזויות שלך מה שאמר הרב אמנון יצחק אז מחקת אותו.
היתי מציעה לפתוח נושא של כל התחזויות שנחזו כאן ולא התמששו.נראה לי שזה כולם.
אתה לא מבין שבתחזיות שלך אתה מפתח תקווה וצפיה בלב אנשים שמתאכזבים כל פעם מחדש
ואולי מתיאשים בסוף
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 18:18 |
|
| |
הנה , מחקתי את ההודעה שכתבתי תוך כדי שהכנסת את הודעתך ע"מ שיהיה רצף בוויכוח הבא .
בואי ונבדוק את טענך גברתי הנכבדה .
קודם כל למה לדון לכף חובה ? וכי יש לך איזשהי הוכחה חד-משמעית והסבר מופתי שאכן זו הסיבה ? הרי עוד שנייה את תקבלי את ההסבר האמיתי למעשיי ואז תראי שהאשמת שווא בפיך .
וכי חסר כאן בפורום שיטות ותחזיות של כאלה שאינם חושבים כמוני ? זה רק מראה שלא עברת על כל האשכולות וכל ההודעות .
מחקתי את ההודעה משתי סיבות - ההעתקה שלה לפה יצאה מעוותת ולא ברורה , ואין לי שום בעיה אם תעתיקי אותה מחדש בצורה נאותה יותר . יותר משהיה בה תוכן אמיתי היה בה מעין...איך לומר , פרסומת . כנראה שהתרגשת יותר מדי מהכותרת הרעשנית שלה : ידיעה מרעישה ! איזה ידיעה ואיזה מרעישה , עלוב למדי .
וכשביקשתי ממך בפרטי האם ביקשתיך לא להביא ידיעה זו שוב ? נכון שלא ? זאת אומרת שאין לי בעיה עם תוכן הידיעה . חבל למהר לדון לכף חובה .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 19:53 |
|
| |
נו גברתי הנכבדה , מה את אומרת כעת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 20:34 |
|
| |
| המיייחל כתב: |  | הנה , מחקתי את ההודעה שכתבתי תוך כדי שהכנסת את הודעתך
ע"מ שיהיה רצף בוויכוח הבא .
בואי ונבדוק את טענך גברתי הנכבדה .
וכי חסר כאן בפורום שיטות ותחזיות של כאלה שאינם חושבים כמוני ?
זה רק מראה שלא עברת על כל האשכולות וכל ההודעות .
|
|
נו נו... הזקנים שבנינו זוכרים כמה חברים מכובדים שנמחקו כי סברו אחרת... מיתיב זוכרים.. ויש עוד כמה..
להגדי שהפורום פלורלסטי בא לא נגזים.. מעטים שחושבים אחרת זוכים לשרוד כאן לאורך זמן...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 20:58 |
|
| |
מה הקטע שלך בנאדם ?? אתה עושה את זה בכוונה או מה ?
האם לא שאלת כבר אז את שאלתך על חסימתו של 'מתיב' וענית לך ? הכל נשכח ממך או שאתה סתם חובב דמגוגיות ?
אני חוזר ואומר בפעם הלא זוכר כמה , אין לי שום בעיה עם דעות אחרות משלי כל עוד הן נאמרות בצורה מכובדת ובוגרת ולא מתריסה ומזלזלת . מי שלא מסוגל להיות בוגר בהבעת בהבעת דעותיו יעשה זאת במקום אחר .
אינני מחשיב את הפלוראליזם כמשהו חיובי , ובכלל , אין לי ולערכי העולם המדורני ולא כלום . לא דמוקרטיה ולא ליברליות ושאר עבודות זרות כלות ונפסדות עטופות במילים מפוצצות .
מי שיש לו מה להגיב על השיחה הזו מתבקש לעשות זאת .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 21:47 |
|
| |
| DINAB7 כתב: |  | |
לא התאים לתחזויות שלך מה שאמר הרב אמנון יצחק אז מחקת אותו.
היתי מציעה לפתוח נושא של כל התחזויות שנחזו כאן ולא התמששו.נראה לי שזה כולם.
אתה לא מבין שבתחזיות שלך אתה מפתח תקווה וצפיה בלב אנשים שמתאכזבים כל פעם מחדש
ואולי מתיאשים בסוף
|
|
בואי תנסי להבין מה אמרת..
מצד אחד את פה, כי מן הסתם את רוצה לדעת עוד על הנושא המדובר, לא כך? אבל הרי זה ברור שאין שום דבר בטוח, כולנו בני אדם לא מושלמים (תאשימי את האדם הראשון אם את רוצה). אי אפשר לקחת כמובן מאליו את דבריו של המייחל, לו יש סברה, הוא מספר לנו איך הוא חושב שהדברים יתפתחו ואחנו צריכים להמשיך להאמין שהגאולה תגיע בעיתה, יהיה מה שיהיה.
הרי מטרת הפורום היא להביא את המידע.
מצד שני את אומרת שהתחזיות של "המייחל" גורמות לאנשים להתאכזב ואף לאבד את אמונתם.
ומצד שלישי את מביאה את דבריו של הרה"ג אמנון יצחק (שוב, מטרת הפורום). לא שאני מפקפק ברב אמנון יצחק, חס ושלום, קטונתי.. אבל יש לך מושג כמה אנשים טעו בתחזיתם כמו המייחל? כמה מהם רבנים??
מה את מצפה? שהמייחל יסגור את הפורום בגלל שאמונתם של X אנשים בתורה הקדושה, מתבססת על איך שאדם מסויים משער את התרחישים הבאים?
תוקן על ידי Bigman3 ב- 06/11/2008 21:56:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 22:26 |
|
| |
תודה דניאל על הדברים .
ברשותך אוסיף כמה מילים .
בחיים האמיתיים איני מרבה לדבר על הנושאים האלה עם אנשים בטח לא עם נשים .
והסיבה לכך היא פשוטה מאוד - מניסיוני המר למדתי שאין לאנשים את הכלים הנפשיים והשכליים
לעכל חומר מן הסוג הזה . אנשים פשוטים מדי רדודים מדי , בשפה שלי אני קורה לזה "חלשים מדי" .
המציאות מוכיחה שלרוב בני האדם מספיקה האמונה הכללית בביאת המשיח עם איזה פסוק או
מדרש חז"ל כזה או אחר וזהו...הבנאדם התמלא ושבע . אין לו מקום לעוד .
אני לא אדם רגיל , לא בתחום הזה ולא בתחומים אחרים . אצלי הסטנדרטים והיכולות אחרים לגמרי .
אין הנחתום מעיד אך אתם לא משאירים לי ברירה . אשמתכם .
אך אנשים לא קולטים , במקום לשמוח שהסגנון שלי הוא כ"כ בריא ביחס לנוף החולה
שבדורנו בגלל האנשים ההזויים שניכסו לעצמם את העיסוק בתחום הזה והדביקו לו את הסטיגמה
של המחוזות המסטיים הלקוחים מעולמות אחרים עם כ"כ הרבה עיוות ובכך בעצם הוציאו
עליו שם רע והבאישו את ריחו בעיני אחרים .
אבל אני לא , אני צועד אך ורק בדרך התורה והלימוד והעיון במקורותינו הקדושים בכפוף כמובן להבנתי
ומה שאני עושה בעצם זה להוציא את הלימוד מביהמ"ד החוצה אל אלה שאינם מסתופפים בצילו .
והטענות והמענות שנשמעות מדי פעם רק מוכיחות לי שוב ושוב שאולי אני טועה בדרך הזו וכדאי לי
לחדול מכך כי כמו שאמרתי אנשים לא בנויים להכיל מידע כזה . מאיזה סיבה שלא תהיה .
סיבה נוספת שאני רואה לסגור / להקפיא את הפורום היא ההתפלגות של ציבור הקוראים .
חלק לא משכילים להבין את דבריי כמו שהייתי רוצה , הכלה תורנית שכלית בריאה .
וחלק אחר מעדיף לשמור על זכות השתיקה ולא להתערב בוויכוחים ולא להביע דעה ,מעין ראש קטן כזה .
אז בשביל מי בעצם להשקיע את הזמן היקר בכתיבה המתישה הזו ?
בשביל איזה קורא או קורא וחצי שאולי יתחזק מהדברים אך רבים אחרים ייחלשו מהם ?
הרי אין הצר שווה בנזק המלך ולמה לי כאב הראש הזה ?
שוב להזכירכם , גם בחיים אני משתדל להימנע ככל האפשר מדיבורים עם אחרים
בנושאים האלה , למרות ששם הרבה יותר קל להסביר דברים שבכתיבה הם כמעט בלתי אפשריים .
תגובתכם בבקשה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 22:56 |
|
| |
החלטתך..
אני לא יותר מ'קורא ומתחזק'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 23:13 |
|
| |
המיחל
אני אישית לא יושב כל היום ליד המחשב, אתה יודע יש חיים מעבר לזה לימוד תורה, עבודה משפחה...
אני מאד מעריך את השקעתך ואומץ ליבך להביא פירושים והשלכות לימנו. המנעות מכך אינה הדרך ! בטח לא בדורנו.
חבל שמאמר /כתבה שאינך מסכים לה לפעמים נעלמת.. אבל זו זכותך אתה מנהל הפורום !
לקבל הערות/ ביקורת זה לא קל ונעים ולא כל אחד יודע להתמודד עם זה אבל זה חלק מניהול פורום הפתרון בלהשתיק (לחסום) משתתפים לא בוגר תמיד.
נהנה לקרא אותך
ערב טוב.
|
|
|
|
|