|
|
| נשלח ב-9/2/2009 14:45 |
|
| |
לאלו מאיתנו, שנטו להתרגש עד לכדי דמעות, מתעמולת צורכי הסמים הקלים בהוליווד ואשר נמנו על אוכלוסיית הפתאים התורניים שצהלו ורקדו לסיסמאות "כן אנו יכולים" של אובמה, (או "פוליטיקה אחרת" של לבני, אותו הדבר), ולא הסכימו לשעות לאזהרות. הפעם לצערנו, ההתפקחות מגיעה מהר משחשבנו.
חשיפה: אובאמה הורה לקלוט פליטים מעזה בארה"ב
נשיא ארה"ב, ברק אובאמה, חתם על צו נשיאותי המורה להקציב 20.3 מיליון דולר כדי לקלוט פליטים מרצועת עזה בארה"ב
מאת :יוסף גולן יום שני,9 בפברואר ,2009
נשיא ארה"ב, ברק אובאמה חתם ביום 27.1.09 על צו נשיאותי המורה להקצות 20.3 מיליון דולר כדי לקלוט בארה"ב כמהגרים פליטים מרצועת עזה במספר לא מוגדר.
כותרת הצו מדברת על "צרכים דחופים ובלתי צפויים של הגירה מעזה".
בתזכיר המופנה למשרד החוץ, כותב אובאמה שבתוקף תפקידו וכמי שמורשה לעשות זאת ע"פ החוקה, הוא מורה להקציב את סכום הכסף האמור, מפני שמדובר במעשה "חיוני לאינטרס הלאומי של ארה"ב".
זאת כדי לענות על "צרכים דחופים ובלתי צפויים של הגירה מעזה", וכדי "לענות על הצרכים ההומניטאריים של פליטים פלסטינים קרבנות הסכסוך בעזה".
כלי התקשורת בארה"ב לא הזכירו את דבר קיום המסמך הזה.
להלן לשון המסמך:
http://www.tsofar.com/zofar/see_article.asp?id=10294
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 01:57 |
|
| |
Don't Blame Capitalism
ציטוט: Just as prices in a free market are set by supply and demand, financial and real estate markets are governed by the opposing tension between greed and fear. Everyone wants to make money, but everyone is also afraid of losing what he has. Although few would ascribe their desire for prosperity to greed, it is simply a rose by another name. Greed is the elemental motivation for the economic risk-taking and hard work that are essential to a vibrant economy.
But over the past generation, government has removed the necessary counterbalance of fear from the equation. Policies enacted by the Federal Reserve, the Federal Housing Administration, Fannie Mae and Freddie Mac (which were always government entities in disguise), and others created advantages for home-buying and selling and removed disincentives for lending and borrowing. The result was a credit and real estate bubble that could only grow -- until it could grow no more.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 09:06 |
|
| |
מר פרוטגורס,
ציינת היטב את קיומה של "פוליטיקה אחרת" בארה"ב כלפי איזורכם, אבל אני מתפלא על הערכתך אותה כשלילית. האם הפוליטיקה הקודמת שלכם ושלנו הניבה את פרי השלום ביניכם לבין שכיניכם והיגנה כראוי על חייכם? היכול אתה להוכיח שצעדים פיוסיים והומניטריים הנתמכים גם על ידי מפלגות ציוניות שבמחנכם, אינם שווים בדיקה למען השלום המיוחל באיזורכם?
מר אפיקבנגב,
דברי ימי הכלכלה האמריקאית תוכיח שהצלחתה לטובת עצמה נבעה לא רק מקפיטליזם נוקשה כמו שלא רק מהתערבויות ממשלתיות כי בהכרח שכל קו כללי אינו יכול להיות מדויק. עם זאת ישנם מצבים בהם ניתן להצביע על כך שראוי להם יותר גמישות ויש שלהפך. העם אמר את דברו לגבי המצב הנוכחי וגם המפלגה היריבה הביעה רצון למתן צ'אנס לדרכנו.
תוקן על ידי ברק_אובמה ב- 10/02/2009 9:13:50
YES WE CAN
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 11:26 |
|
| |
אובמה, 1. הטיעון שלי הוא ששיטה כלכלית צריכה הצדקה מוסרית.
2. "בהכרח שכל קו כללי אינו יכול להיות מדויק." אני סקרן האם תוכל להוכיח את הטענה הכל כך בהירה וחדה הזו. מה בכלל הופך קו כלכלי ל"מדוייק"? לפי איזה אמת מידה הוא "מדוייק"?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 14:33 |
|
| |
אידך,
מה אתה מתעסק לנו באובמה, כשהיידה ביבי בפתח?
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 15:25 |
|
| |
אפיקבנגב
אני מדבר על הדיוק המדובר בהצדקה המוסרית שאתה טוען אליה.
אידךגיסא
אני דווקא חושב שהפולחן האישי הוא החלק הבלתי נאור של הפולח (מילה חדשה?). מצד שני כדי שיתקיים פולחן אישי צריך שהפולחים יזהו שנשוא הפולחן מפיח תקווה וזה פן חיובי ביחסי אזרח-נשיא כל עוד אינו מוגזם.
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 15:38 |
|
| |
השכן,
אני רוצה להתמקד בפולחן האישיות ש"בצד הנכון", לא מובן?
בראכ,
גם בפולחן האישיות שב"צד הלא נכון" הפולחן (בהנחה שהוא לא נובע מלחץ או הפחדה) נובע מכל שהנפלח "מפיח תקוה".
אגב,
למה אתה כותב את שמך בעברית בצורת "ברק"? - הלא אתה עצמך ציינת בגאון שזהו שם שמי מן השורש ב.ר.כ. (http://www.youtube.com/watch?gl=IL&hl=en&v=vDblsnZjbMo), ולפיכך יש לכתבו לפי הכתיב השמי בצורת "בראכ".
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 15:46 |
|
| |
אידך,
חכה שנה שנתיים. אולי עוד יסתבר לנו שזה בכלל באידיש, משורש אַ בּראָך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 15:51 |
|
| |
אולי יותר מובן פשוט וברור -חוסיין!!
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 22:11 |
|
| |
אני התייחסתי לשמו של משתתף הפורום דנן, שנקט "ברק" דייקא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:22 |
|
| |
קיבלתי כעת תמונה של משפחת אובמה עוברת לוושינגטון:
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 14:09 |
|
| |
מיכי
מרשמי שיחות עם הרבה אמריקאים בביקור בארה"ב, נראה בהחלט שהגישה שלהם היא: "פירגנו לשחור את הנשיאות".
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 13:59 |
|
| |
בוגיעלון
אם כי ישנם כאלה באופן כללי זה משפיע על החלשת משמעות הצבע.
אידך
בינתיים אני אוכל את המרור, פיזית עם חבריי היהודים ווירטואלית מהממשלה החדשה שלכם!
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1077623.html
תוקן על ידי ברק_אובמה ב- 24/04/2009 13:57:02
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 14:51 |
|
| |
לברק אובמה
אתה יושב בראש , מרוחק משאר היושבים ליד השולחן האם הסיבה היא שרצו להשאיר לך מקום להסבה נוחה לצד שמאל ?
|
|
|
|
|