|
|
| נשלח ב-14/11/2010 00:13 |
|
| |
אני מעתיק את התגובה הראשונה
"המחבר ללא ספק מוכיח את היותו אינטלקטואל למופת, וכמו כל אינטלקטואל, מאבד כל קשר למציאות, שהרי המציאות מורכבת ממיליוני אנשים עם רמת משכל נמוכה משלו, ועל כן הדעות שלהם וההחלטות הפוליטיות שלהם משולות לאידיוטיזם, ורק תפישת עולמו של המחבר היא היא התפישה הנכונה והראויה. זוהי דוגמא לשמאלני (פרוגרסיבי) מצוי, שתמיד ימשיך להתפלא איך זה שאף אחד לא סוגד לאורו ורעיונותיו מושלכים הצידה שוב ושוב על ידי הציבור המטומטם. המשך ככה, אדון פרנק, וכמו אובמה, בעוד שנתיים תכתוב שוב מאמר נואש על ה'טמטום' של הציבור האמריקאי."
בקיצור: בלי לדון על אובמה, מחבר הכתבה הוא אכן שמאלני יפה נפש. ואידיוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2011 13:31 |
|
| |

|
|
|
| נשלח ב-23/8/2011 13:47 |
|
| |
והיות שסדרת 24 (של ג'ק באור) קובע את סדר היום שם, אז כנראה הפעם יצביעו בשביל אישה לנשיאות,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 11:08 |
|
| |
תוקן על ידי ספרן ב- 07/12/2011 11:14:28
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 17:38 |
|
| |
ספרן, מתחת לצילום אני רואה מודעה שדורשת לדווח על תוכן פוגעני. שאעשה זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 18:16 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 08:13 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 09:46 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  |
אני חש שמול עינינו מתרחשת דראמה ברמה תנ"כית ממש. יש כאן סוג של יציאת מצרים, בלי שיש יוצאים ונותרים, ובלי שעוברים ממקום למקום. יש כאן ציבור שיצא מעבדות לחירות, שלפני ארבעים שנה (I have a dream. אפילו אני הצעיר כבר הייתי אז בתוקף!) עוד היה אסור חוקית (!) להיכנס לכל מיני מקומות, לשבת באוטובוס, לנכוח במועדון, ללכת על המדרכה. ציבור שמעט לפני כן אדונו היה מעביד אותו בלי לשלם לו, ממש כמו בהמה. אדונו היה מלקה אותו בצורה אכזרית כמו שהמצרים היכו את אבותינו. לא נתנו לו לברוח, ולצאת מהשעבוד...
כל התהליך הזה התרחש בלי ירייה אחת (מאז המלחמה ההיא). נושא הלפיד היה אותו כומר מדהים, מרטין לותר קינג, שכמו גנדי בהודו (ואולי קצת נלסון מנדלה) ניהל מאבק כנגד דיכוי ושעבוד מקוממים, ועשה זאת באמצעים שנמצאים ברמה המוסרית ראויה להערצה... |
|
הספר: מרטין לותר קינג: אוטוביוגרפיה (ידיעות ספרים, 2008), היה אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי השנה (ובכלל...).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:27 |
|
| |
פוגמישו, אני מצרף את ההסכומע שלי לאוטוביוגרפיה המדוברת - אכן איכותית ומרחיבת דעת. לגבי נלסון מנדלה - ככל הידוע לי, הוא לא דגל באי אלימות כעיקרון, ואף עמד זמן ממושך בראש המאבק האלים, בהיותו מייסד הקונגרס הלאומי האפריקאי. אמנם, הוא נחשב מנהיג פרגמטי ופוליטי, ולא נחשב בעיני העולם ל"טרוריסט" (מונח מוטה פוליטית, כמובן), אבל בהחלט עמד בראש אירגון לוחם.
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:39 |
|
| |
בעיני, גדולתו של נלסון מנדלה אינה בעצם קיום המאבק באפרטהייד - הרבה אנשים נלחמו בשלטון מדכא, גם לא בנכונותו לשלם מחיר כבד בעבור כך (עשרות שנים בכלא) - גם את זה עשו לא מעטים, אלא בצורה שבה ניווט וניהל את המעבר של דרא"פ מחברת אפרטהייד למה שהיא היום, מנהיגים רבים בעולם השלישי עשו זאת תוך כדי מעשי נקם והתנערות גורפת מהשח=ליט הקודם ומוסדותיו ואילו הוא ניווט את ארצו לדמוקרטיה ולפיוס בלי אלימות ובלי מעשי נקם בלבנים, בשביל זה צריך גדלות נפש וחוכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 22:14 |
|
| |
ספרן, מאיפה זה לקוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 00:21 |
|
| |
[נראה כמו אחד הקונטרסים של ההוא שמסביר את כל הרמזים לביאת המשיח מחבר ספר "סוד החשמל", שכחתי שמו, אולי פיש]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 00:35 |
|
| |
תודה על הקפצת האשכול. מעניין מאד מה שהלך כאן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 00:47 |
|
| |
ותכלית, הנה הוא היה נשיא ארבע שנים, ונבחר עכשיו שוב, אם כי בהרבה פחות התלהבות, אבל האם כל הנבואות השחורות שניבאו כאן מתנגדיו התגשמו? לא מיניה ולא מקצתיה. אני כבר מעדיף בהרבה מישהו שאומר בעיקר מה שהוא יודע שיצלצל טוב אצל השומעים, ומהסס מאד מלעשות כל צעד החלטי שיכול להיות קנטרוברסלי, ממי שמוכן להוביל עם למלחמה אדירה בגלל פרשנות שלו למלחמת גוג ומגוג.
|
|
|
|
|