|
|
| נשלח ב-19/11/2008 15:54 |
|
| |
אמשלום,
הבדל רב יש בין הכינוי כושי לכינוי יהודון.
"כושי" היא מילה תקנית, שמשמעותה בן ארץ כוש, שכידוע, שחורים הם. השימוש בה לא היה מעולם שימוש לרעה, אלא שמשהשתפר מעמדם של הכושים, חיפשו חכמי הלשון לכנות את הכושים בכינוי אחר, כדי להבדיל בין תקופה לתקופה. זה שבארה"ב היו וישנם כינויים אחרים, מבישים או לא, אינם קשורים למלה העברית התקנית "כושי". הסטורית, אגב, כוש מקומה פחות או יותר באתיופיה של היום, וכינויו של יהודי "כושי" או "אתיופי" זהה במשמעות, ולולא PC מוטעה, בשל תרגום קלוקל מאנגלית-אמריקנית, לא היתה המילה "כושי" נחשבת למילת גנאי.
"יהודון" היא מילה המשמשת לתרגום הכינוי "יהודי" בשפות אירופה, כאשר המילה המקורית מעוותת באופן שנועד מלכתחילה לשמש כמילת גנאי, כמו שתרגומה בעברית הוא בתוספת ההקטנה: יהודי --> יהודון.
ולא שאין לך מקום להשוואה:
"כושון" היא מילת גנאי המפופיעה בספרות העברית כתרגום נאה [או לא נאה...] ל"ניגר"
האמריקאי...
[ואם כבר, "ניגר" פירושו שחור בלטינית, ולאו דווקא לגנאי, מעבר לעובדה שהשימוש בצבעו של אדם כדי לתארו, אם אינו בחיבה <הג'ינג'י של קישון...>, הריהו לגנאי. אבל לא משמעות המילה עצמה היא המגונה!].
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 16:01 |
|
| |
לרב מיכי
"לא אמרתי שהוא יהיה נשיא טוב!!! לא אמרתי שהוא יצליח!!! לא אמרתי שהבחירה שלו היתה הנכונה והמתאימה ביותר לתפקיד!!! מה שאמרתי הוא אך ורק שאני מאד מעריך את העם שמוכן לבחור איש שחור (בגלל שהוא שחור, או למרות שהוא שחור) לתפקיד הזה, זאת לאחר שלפני כל כך מעט שנים לא היה לכך שום סיכוי."
כך כתבת.
וזאת אכן השאלה :האם העם האמריקאי בחר בו בגלל צבעו או למרות צבעו.
בשני המקרים אין ולא היה מקום לחגיגות. ואסביר:
ממה נפשך אם נבחר למרות צבעו - זה מוכיח שהמועמד השני היה גרוע כל כך שהבוחרים היו צריכים לסתום את האף ולעצום את העיניים ולבחור בו למרות צבעו.נו,אז על מה החגיגות?
אם היה נבחר בגלל צבעו אז איזה בגרות מוכיח עם שבוחר נשיא בגלל קריטריון לא ענייני כמו צבע?כאשר שאלות הרות גורל מנסרות בחלל העולם ונשיא ארה"ב הוא בעצם נשיא העולם זה חוסר אחריות משווע מצד עם לבחור את מנהיגו בגלל שהוא שחור.אז גם באפשרות זו אין מקום לחגיגות.
אמשלום
,מישהו (אפילו רק באשכול הזה) שאמר משהו שהוא לא חושב? האם בברכתך אינך חוטא בדיוק באותו ה"חטא" בו מאשים כאן איד"ג את כולם ?"
כך כתבת.
אודה לך אם תבהירי :מיהם כולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 16:01 |
|
| |
א.ג.
כל מה שאתה כותב נכון, אבל זה מתגמד לעומת התוצאה, של נשיא אמריקני שחור.
זה דומה - לבחירתה של אםשלום- לנשיאת מועצת גדולי התורה- וגם של מועצת החכמים..
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 16:02 |
|
| |
[השכן,
אתה צודק לגבי משמעותה ה"נייטרלית" של המילה, אבל כידוע - משמעותן של מילים קשורה בהקשרן (ההיסטורי והתרבותי) לא פחות מאשר בפירושן המילולי.
נדמה לי שאיד"ג השתמש במילה זו בהקשר המסויים דוקא בשל היותה בעלת מטען היסטורי ותרבותי וכהתרסה מכוונת (ועיין בדבריו). על כך הגבתי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:25 |
|
| |
את הקשרה ההיסטורי-תרבותי השלילי נתנו לה אבירי הפוליטיקלי קורקט; אני יכול להעיד שכאשר הייתי ילד לא נודעה לה כל משמעות מפחיתת-ערך. אחר כך באו כל המכבסות, ועימן הכינויים החדשים, והפכו אותה ל"מלוכלכת".
דרך אגב: לפני שנים רבות ראיתי את תעודת הזהות (או תעודה אחרת, לא זוכר) של סבתא שלי (או של סבא שלי, לא זוכר), שהונפקה בצ'כוסלובקיה לפני מלה"ע השניה. צ'כוסלובקיה הייתה מדינה נאורה וליברלית, ולכן בסעיף הדת נרשם IZR. שהוא קיצור של IZRAELITA, או, בתרגום חופשי, "בן/בת ישראל". זכורני שראיתי פעם איזושהי תעודה מגרמניה (או מאוסטריה) שבה נרם, כמדומני MOS., שהוא קיצור של MOSAIT, דהיינו, 'בן דת משה'. ברור לגמרי שכל זה נבע מכך שהמילה 'יהודי' (ZSIDO בהונגרית או JUDE בגרמנית) קיבלה קונוטציה שלילית, בשל האנטישמים, ועל כן הליברלים והנאורים דאז רצו למנוע את העלבון מן היהודים והשתמשו בתחליפים הנ"ל. ובכן, הריני להכריז כי אילו חייתי בימים ההם, סביר להניח שלא הייתה לי כל בעייה שבסעיף הדת יירשם לי 'יהודי', ולא הייתי נפגע מכך; אדרבא, אילו הייתה הבחירה בידי, הייתי מעדיף זאת על כל התחליפים הנ"ל והייתי מרגיש מושפל דווקא מן הצורך להשתמש בעבורי בשפה מכובסת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:34 |
|
| |
[איד"ג,
אמירות כאלה מוכיחות שהצהרותיך על נרדפוּת מטעמי PC הן עורבא פרח, כיוון שנדמה לי שאת כל זה אתה יכול לומר רק כשאינך מיעוט, לא נרדף ולא מופלה לרעה בשום דרך.
(רק לשם הבהרה - ברור לי שיש רבים שחולקים איתך את תחושת הביטחון ולמרות זאת הם חולקים על דעתך בעניינים אלה ומסוגלים לחוש רגישות לאלה שהם כן מיעוט, כן נרדפים וכן מופלים לרעה).]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:39 |
|
| |
{{{ [[[ ((( מעניין שאת ההתחשבות במיעוטים הנדרפים הללו מפנים רק כלפי "הנרדפים הנכונים". עוןד לא ראיתי התחשבות דומה ברגשות וברגישויות של חרדים, למשל, שלא לדבר על מתנחלים ))) ]]] }}}
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:44 |
|
| |
[איד"ג,
אתה מדבר אלי, או אל איזו דמות דמיונית (ודמונית) שיצרת במחשבתך?!
אתה מוזמן לקרוא כל מה שכתבתי כאן (ובמקומות אחרים) ולשפוט בעצמך האם יש חוסר עקביות בהקפדתי על כבוד למיעוטים תרבותיים/דתיים/גזעיים/מגדריים/פוליטיים וכו'.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 19/11/2008 22:40:53
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:49 |
|
| |
[[[ אני מדבר אלייך, אבל לאו דווקא עלייך. אם את קצת יותר טובה משאר אבירי הפוליטיקלי קורקט - הרי שיתבצר לך מקום בגן עדן ליד הצדיקים והצדקניות. עובדה היא שכבר עשרות שנים שהמתנחלים לא רוצים שיקראו להם 'מתנחלים' אלא כל מיני מילים מכובסות אחרות, ולאיזור מגוריהם יקראו 'יו"ש' ולא 'השטחים' - ומי שם עליהם?? וודאי לא אירי ה-PC, ((אבל גם אני לא, כי אני שונא כיבוסי לשון)). וזו רק דוגמה ]]].
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:50 |
|
| |
יפה מאד מרשים ביותר ומרנין את הלב ואת הגאוה הלאומית
מאידך גיסא- שאת זה אתה כותב במדינה יהודית, שבה נולדת וגדלת כיהודי חופשי עם צבא משטרה בתי משפט וכו' יהודיים
, מעולם לא חוית גלות, מעולם לא היכו אותך ברחוב, רק בגלל שאתה יהודי, ואם אמרו לך יהודי מסריח- אז זה רק בגלל שלא התרחצת
לא החרימו אותך בגלל היותך יהודי, ולא סרבו לקבל אותך לעבודה בגלל שאתה יהודי, לא ירקו עליך ולא קיללו אותך כל יום.
לא התיחסו אליך כאל untermens- ,, תת אדם, שכבודך זכויותך ודמך, מותר לכל גוי שיכור ופיכח
הסבא והסבתא שלך, היו יהודים למרות הכל, חבל שלא זכו לקרא את רגשי הגאווה שלך, כיהודי
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 22:58 |
|
| |
סבתא שלי חיה ובועטת, ב"ה, וגם עם סבא שלי (מצד אמי) זכיתי להיות עד גיל 22.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 23:26 |
|
| |
ועכשיו לגוף העניין:
משום מה מגיני ה-PC לוקחים כאן הכל למישור האישי. אם אתם לא מאמינים שאדם יכול להביע עמדה החורגת מגבולות מצבו האישי - אנה נגיע? הרי גם אני יכול להגיד הכל על כך שעמדותיכם נובעות מהיותכם תוצר של תרבות כזו וכזו וכזו ומתוך נסיון להיות כאלה וכאלה וכאלה, ואילו נולדתם בטרינידד וטובגו היו עמדותיכם שונות; נו, אז מכל טיעוני האד-הומינם האלה נחכים במשהו?
אם אני אומר שהייתי מתייחס לכינוי 'יהודי' כפי שהייתי מתייחס, פירושו של דבר שכך הייתי מתייחס (אני רוצה לקוות) גם במצב שבו היו היהודים דאז. ודרך אגב, בצ'כוסלובקיה שבין המלחמות היה שוויון זכויות מלא ליהודים, לרבות חקיקה נגד פגיעות מילוליות עלות אופי אנטישמי, כך שלא ברור מאיפה ירוחמ לוקח את תיאוריו. (ואם נזכור שנקודת המוצא שלנו הייתה מצב הכושים באמריקה כיום - נבין עד כמה התרחק הנ"ל מכל דמיון או השוואה סבירה).
בינתיים הצלחתם יפה להסיט את נושא האשכול מטמטומו של הבוחר האמריקאי המצביע עבור מסכות ומן ההתרגשות הילדותית של המריעים מן היציע על ה"היסטוריה" שבבחירת האליל החדש.
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 19/11/2008 23:23:39
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 23:28 |
|
| |
אידך,
אני ממש לא מבין את הטענה שלך.
אני מתפעל מבחירתו של שחור לנשיאות על ידי עם ששעבד ודיכא את האנשים הללו עד לפני כמה שנים. אז מדוע בחירה בגלל צבע העור אינה ראויה להערכה? היא אולי אינה נכונה ולא חכמה, אבל היא בהחלט מבטאת חזרה בתשובה מרשימה ביותר. מזה עשו היסטוריה/היסטריה, ובצדק רב. אני ממש לא מצליח להבין איך אתה קושר בין הטענה שלי לבין ההתנגדויות שלך. אין כל קשר.
צענע,
כעת ראיתי את הערתך. ראי את הודעתי כאן, זה עונה גם לך. אין כל קשר בין הערכה על התשובה שהאמריקאים עושים לבין הערכה על חכמה או מדיניות נבונה שלהם. אלו שני דברים שונים, ואין כל קשר ביניהם. יכול אדם, או עם, להיות צדיק ובעל תשובה, ובו-בזמן לא אינטליגנט גדול. האם לדעתכם אנשי נינוה היו בהכרח גאונים? ואם הם היו טיפשים אז לא מגיעה להם הערכה על התשובה שהם עשו?
אני ממש לא רואה מה כל כך קשה להבין כאן?!
תוקן על ידי mdabraham ב- 19/11/2008 23:30:19
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 23:39 |
|
| |
הרב מיכי,
אני לא מבין איך אתה לא מבין.
לבחור אדם שדעותיו (ואיכויותיו האנושיות) עלומות לתפקיד מנהיג העולם החופשי בגלל צבע עורו (ואצל רבים - רק בגלל צבע עורו) - זה לא תשובה ולא חרטה ולא היסטוריה. זה טמטום.
אין כל סיבה להתרגש מזה - מלבד ההתרגשות שבפחד מפני הבאות, לא רק מן הצפוי לנו מהאדם שנבחר ככה, אלא גם מן הצפוי לנו ממשטרים שבהם נבחרים ככה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 02:41 |
|
| |
אידגי
טמטום? ב'מת! תראה טיפש הוא לא, יועצים יש לו למכביר מה כבר יכול לקרוא?
מיכי
אתה מגזים עם החזרה בתשובה. כולו שלחו הפעם שחור לבית הלבן בלי מטאטא!
|
|
|
|
|