| נשלח ב-10/11/2008 10:01 |
|
| |
האם דתיות = שחיתות
ישנו מכון עולמי לחקר שחיתות.
מחקריהם מתבססים על כמה וכמה אמות מידה כגון חופש עיתונות, נפוטיזם שלטוני, שקיפות ועוד.
הפלא ופלא, המדינות הנקיות ביותר הן גם המדינות החילוניות ביותר.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/791/200.html
גם היום בבחירות לעירייה בירושלים, כשהדתלים הם לשון מאזניים.
כשמישהו אומר "אני תומך בברקת" , אני רואה בעינים שלו מבט של "הוא ידאג לירושלים".
וכשמישהו אומר "אני עם פורוש" ,אפשר לראות בעינים מבט שאומר "הוא יקמבן אותנו".
יש יוצאים מן הכלל, חילונים מושחתים וחרדים נקיי כפיים ובכל זאת שימו לב למפה בכתבה.
אילו איזורים צבועים בצהוב ואילו באדום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 10:42 |
|
| |
דתיות- אינה שחיתות, אנשים שבסעיף מקצוע, או התעסקות, כתוב דתי= זו שחיתות.
הגמרא-בשבת- אומרת,כשמכניסים אדם לדין- שואלים אותו מספר שאלות,- השאלה הראשונה היא
נשאת ונתת באמונה?= האם עשית עסקים עם האמונה שלך?
אז זה לה הדתיות- זה חלק מהדתיים
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 10:56 |
|
| |
דתיות <> שחיתות, אבל הדתי בטוח שהוא מעבר לחוק של כולם. לדוגמא, דינא דמלכותא בא"י אינו דינא. הציונים האלו לוקחים מאתנו כסף שלא כחוק ואנחנו רק מצילים מידם.
שלא לדבר על מסורת ארוכת שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:08 |
|
| |
למישאחזו
גם מבלי להתייחס לעובדה שהסקר כידוע הוא השקר השלישי,הרי מה שברור לעין שאין כל קשר בין חילוניותן של המדינות לבין מידת השחיתות שלהן.
עובדה שישראל,שאיננה מדינה דתית ,נמצאת במקום גרוע מאד.
יש כאן חלוקה בין מדינות עולם שלישי(ביניהן מדינות חילוניות) לבין מדינות מפותחות.
ובאשר לברקת ופרוש.
שניהם יקמבנו כי הכח משחית .
אבל כשרואים אדם חרדי עם זקן האנטישמיות שלנו מרימה את ראשה המכוער.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:12 |
|
| |
נכון שהדתיים אינם המושחתים היחידים, אבל הם עושים את זה בהידור ולשם שמים,
כפי שכתוב בפ' לך לך, ואנשי סדום רעים וחטאים- לה' לשם שמים.
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:20 |
|
| |
אני מציע שנדון גם בשאלה ההפוכה: מדוע כל טענת חוסר יושר כלפי אדם דתי, נחשבת אצל הדתיים לאנטישמיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:27 |
|
| |
כי ברור שאדם דתי הוא ישר וממילא כל טיעון נגדו הוא אנטישמיות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:52 |
|
| |
אינני מכיר את המכון לחקר השחיתות. יתכן והמכון יושב על רובריקה דומה לתנועה לאיכות השלטון בראשות עו"ד אליעד שרגא, הנגועה בשחיתות של יחסי משפט-הון-שלטון, ומתיימרת לשאת את דגל המלחמה בשחיתות.
ההבדל בין מדינות חילונית לדתיות, נובע מהגדרת המושג שחיתות בידי סוציולוגים חילוניים. יתכן שההבדל הוא בין ניהול טכנוקרטי וובריאני, לבין ניהול שבטי מסורתי המבוסס על קשרים. יתירה מזו, מערכת של קשרים אישיים שנוצרה על רקע השכלה משפטית משותפת, חברות בקליקה מקצועית, ובין קולגות בשירות המדינה, תיחשב לגיטימית, ואילו קשרים בין תלמידי ישיבה, וחברי מפלגה יחשבו לשחיתות, ויובילו להרשעה פלילית.
יש צורך במדדים אובייקטיביים למדידת שחיתות, כמו מוביליות חברתית, והליך שיפוטי הוגן (due process).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 12:01 |
|
| |
מישאחזו,
אתה שטוף בדעות אנטישמיות מובהקות. אנא קרא את המאמר שהבאת לכאן לפני שהנך יוצא בהצהרות כי הדתיים מושחטים.
נאמר שם במפורש כך: "המשאל מתמקד בשחיתות בסקטור הציבורי ובקרב פוליטיקאים, כאשר שחיתות מוגדרת כ"ניצול לרעה של התפקיד הציבורי לצורך רווח אישי".
זה המדד. מה הקשר לדתיות?
אדרבא, אם מסתכלים ככה מלמעלה על המפה, אז הכתם האדום הענקי ביותר שייך לברה"מ לשעבר הקומוניסטית, שחרטה את הכפירה על דגלה.
קנדה וארה"ב הן מדינות המסומנות בצהוב וכתום, אך לא ניתן להגיד על תושביהן כי אינם דתיים ברובם.
*--global_section**--<<>>***--header*
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:02 |
|
| |
מדוע כל טענת חוסר יושר כלפי אדם דתי, נחשבת אצל הדתיים לאנטישמיות?
התשובה היא פשוטה:
מחוסר יושר
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:03 |
|
| |
.
בתשובה לשאלה שבכותרת:
לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:10 |
|
| |
.
ולאחר שראיתי את המפה, יש לציין כי הנתונים אינם תומכים במה שכתב פותח הדיון.
לפי המפה, סין מושחתת יותר מאשר ארה"ב. ארה"ב, מדינה "דתיה" בהרבה מסין. ניתן לבדוק מדיניות וחוקים, כגון לגבי הפלות וכו' כדי לראות שסין "חילונית" בהרבה.
ועוד:
ארגנטינה מושחתת יותר מברזיל, איטליה יותר מספרד פורטוגל וצרפת, והשיא: ערב הסעודית מושחתת פחות מעירק או מארגנטינה.
אני לא מכיר משטר פחות דתי מהמשטר הווהבי בערב הסעודית, אבל הוא לא המושחת ביותר. תימן, למשל, מושחתת יותר. קנדה, ארה"ב ומכסיקו, שלש המדינות השותפות להסכם נפטא, מוצגות בשלוש מדרגות שונות של שחיתות. אני לא יודע לדרג אותן על סמך "דתיות". כל אחת מהן היא פדרציה, ואי אפשר להשוות את מדינות חגורת התנ"ך של ארה"ב למדינה כמו אילינוי, למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:30 |
|
| |
מישאחזו
דבר אחד לא הצלחתי להבין: על סמך מה אתה קובע ששלושת היבשות האדומות הם דתיות יותר משלושת הצהובות?
ובכלל, בכתבה עצמה נאמר כי לא מדובר בעמדות מוכחות, אלא ב"עמדותיהם של הנשאלים", כלומר דעות אישיות של - אני לא יודע כמה - אנשים.
בעל
"אבל הדתי בטוח שהוא מעבר לחוק של כולם.
לדוגמא, דינא דמלכותא בא"י אינו דינא.
הציונים האלו לוקחים מאתנו כסף שלא כחוק ואנחנו רק מצילים מידם.
שלא לדבר על מסורת ארוכת שנים."
בעל
הרי אתה יודע היטב שלא כל דתי הוא כזה. ישנם דתיים ישרים רבים. וישנם אפילו דתיים שאצלם חוק המדינה הוא "קדוש" ו"חוק יסוד כסא ה' בעולם".
מקאן
"
אני מציע שנדון גם בשאלה ההפוכה: מדוע כל טענת חוסר יושר כלפי אדם דתי, נחשבת אצל הדתיים לאנטישמיות.
"
עיין בדברי למישאחזו. אין פה שום הוכחה לקשר בין דתיות לחוסר יושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:33 |
|
| |
מואדיב, לא ראיתי את דבריך כשכתבתי, ואלו בכלל אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:49 |
|
| |
מה לכם להקשות? גמרא מפורשת היא.
ביצה דף טו. --- מהו דתימא:רוב לסטים ישראל נינהו, ולא מזלזלי בהו,
ואין אדם נקרא ישראל, אלא המקיים תורה ומצוות.
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 14:07 |
|
| |
רבותי,
שימו לב למדינות האירופאיות סוציאליסטיות ה"נאורות". הן יותר מושחתות מארה"ב הקפיטליסטית השמרנית ה"חשוכה" (הכינוים בגרשיים לקוחים מאוצר המילים של מצביעי... כידוע).
אם כך, הקורלציה הקיימת היא בין מדינות ריכוזיות לבין שאינן כאלו. בכל מקום שלאיש ציבור יש יותר כח כלכלי שם תמצאו יותר שחיתות.
|
|