|
|
| נשלח ב-17/12/2008 22:15 |
|
| |
יהי רצון שתזכי לעשות עלייה ולחזור לארץ בקרוב עם כל משפחתך אמן .
אי"ה והמפגש יצא לפועל נעשה מאמץ להסריט את זה בוידאו
ולהעלות את זה לפה בכדי שגם נשמות טובות כמוך יזכו .
לי אישית אין מצלמת וידאו אני מקווה שאולי לאחרים יהיה וההוצאות עליי .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 22:18 |
|
| |
אכן...
אפתח אשכול. כל אחד ירשום את שם העיר...אין צורך להכביר במילים...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 22:22 |
|
| |
תודה רבה המייחל
רעיון מצויין להסריט את המפגש כך שמי שלא יגיע
יוכל לראות את זה ולזכות.
יישר כוח.
בעזרת השם מקווה לעשות עלייה בקרוב מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 01:37 |
|
| |
המייחל, חשבת שאתה עוף מוזר?? חח אני ממש לא חושב שאתה עוף מוזר קודם כל, אתה מגוון עמוק ומעניין אבל ממש לא מוזר ובטח שלא עוף. בכלל, מאיפה הביטוי הזה לעזאזל ולמה דוקא עוף ולא בהמה? מה כ"כ מוזר בעוף מסכן ככל שיהיה?... לא חשוב, לעניינינו.
קודם כל כמו שבטח שמים כאן לב, אני אמנם חי בארץ ישראל אבל חי לפי שעון מרים בארצות הברית (הולך לישון מאוחר בד"כ..) וזאת מהסיבה הפשוטה שיש לי נדודי שינה, מכל מיני סיבות שאת חלקם בטח תוכלו לנחש בעצמכם :-)
לגבי היותי "חילוני":
המייחל עלה כאן על נקודה שגרמה לי לחשוב שאולי זה המקום אולי לפתוח אשכול בו כל אחד כאן יוכל לספר ביוגרפיה קצרה על עצמו אם ירצה כמובן. לעניות דעתי כל מי שפעיל בפורום הזה הוא אדם מעניין לכל הדעות ומאוד מעניין יהיה לשמוע מי הוא ומה הוא ומה הוביל אותו לכאן. אני מוכן להתחיל בעניין גם כי מתחשק לי וגם כי אני מרגיש משום מה שאני קצת יוצא דופן כאן מהבחינה שרוב האנשים כאן הם מה שנקרא "דתיים" ואני לא ככ...
אז ממש בקצרה ואולי, אם יהיה עניין אפרט קצת יותר בהמשך...
אני חילוני בהגדרה כי אני לא שומר מצוות בגדול. לא שומר שבת ואפילו מעשן. משתדל להניח תפילין אבל גם זה לא תמיד מצליח בלי להכנס יותר מדי לסיבות. אני רק שוטח כאן עובדות כרגע שתבינו מה הפסיפס האנושי שמרכיב כאן את הפורום.
אני בן 33 וגדלתי ועודני חי באשדוד.
עובד בתחום ההייטק במרכז (פקקים כן והרבה..חח) וחי בעיקר בקרב הערב רב ומסתובב ומבלה במעוזים שלהם אם לצורכי פרנסה ואם לצורכי הנאה (מה שנקרא חיי לילה...)
אני רווק (לצערי כמובן) ובטח תוכלו להבין למה אני גם לא ככ מצליח לאתר את האחת בקרב החברה בה אני חי ובהתחשב במי שאני באמת.
כי מי שאני באמת זה אדם פשוט ומאמין שמוקף בזבל אנושי בעיקר (וסליחה על הביטוי אבל מהמיית ליבי אדבר) כי זה מה שאני כנראה צריך לעבור בגלגול הנוכחי שלי משום מה.. נסתרות הם דרכי האל ולרוב תמים אני עם אלוקי.
אז לסיכום ביניים, אני אדם חילוני כלפי חוץ ודתי או איך שלא תקראו לזה מבפנים. יודע מאין באתי ולאן (אני מקווה) אני הולך. משתדל באמת להיות אדם ועובד בעיקר על עניין המידות...
אם ללכת קצת אחורה וכדי להבהיר עוד מהמוזרות שלי אציין שכבר מגיל 8-9 התחלתי לשאול את עצמי מי אני ומה אני ומגיל 12 בערך כבר התחלתי למצוא תשובות בכל מיני ספרי קבלה ומיסטיקה בספרייה העירונית.
חשוב להדגיש כדי שלא תטעו בדמיונות שווא שאני אדם נורמטיבי לגמרי, ספורטאי חברותי ולא "עפיפון" כמו שבטח מצטייר מכל העניין, אבל עדיין, שנים כבר שאני מחכה מרגיש ויודע שזה בא... וככה גם הגעתי לפורום הזה ולכן אני גם נשאר כאן כי אני מרגיש שיש כאן אנשים שדומים לי בהרבה מובנים.
ולמייחל, מה תגיד על דרגת המוזרות הזו..:
אני ימני בידיים (כתיבה, אחיזה)
שמאלי ברגליים (בעיטה, כדורגל)
שמאלי ביד בזריקה (כדורסל כמובן)
וכן הלאה דוגמאות לרוב שמצביעות על הפכים שונים ומשונים בכל ההוויה שלי.. כנראה שלא סתם קראתי לעצמי HOTCOLD (חם-קר)
ולמרים גם רציתי לאמר משהו לפני שאשכח...
למה את מחכה? לשיר שם ברומא לחברים את שירת הים ולחזור לארץ ישראל באנייה?? חח :-)
לילה טוב...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 08:33 |
|
| |
במילה אחת...וואו !
איזה גילוי...חבל על הזמן .
אתה בהחלט אדם שמורכב מחלקים רבים ואפילו מנוגדים זה לזה , לאור הפרטים שסיפקת זה בולט לחלוטין . אני לא מסוגל להבין ..מעולם לא הייתי...כאלה שיודעים שהתורה והמצוות הם אמת אלוקית וזו הדרך ללכת בה ובכל זאת ממשיכים את חייהם כאילו כלום...שכלי הקטן פשוט לא מסוגל לעכל מציאות כזו . טוב אבל לא זה הנושא כעת . אחשוב על הרעיון של אשכול עם סיפורים אישיים , נשמע מרתק , תלוי בהיענות כמובן .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2008 21:02 |
|
| |
שבוע טוב,
נעדרתי כמה ימים ורק עכשיו ראיתי את היוזמה למפגש, אני בהחלט מצטרף בשמחה אני מצפון הארץ
אחכה בכיליון עניים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 09:56 |
|
| |
אשכול הסתלבט...כבר אמרנו .
אם יש משהו טוב באתר הע"ר האנטישמי הזה ...לפחות הקריקטורות המוצלחות האלה .
חזק ביותר .

|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 09:00 |
|
| |
ברכת חזק וברוך לניק "smניק" על הרעיון החביב הזה המעלה יותר מחיוך . . .
מה הייתם בוחרים ?

|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 11:44 |
|
| |
אישית הייתי מעדיף למדינה אחרת, לים נשמע רע ! ראו "מעשי ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה?".....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 15:10 |
|
| |
לים נשמע לא רק רע אלא רע מאוד אפילו .
"הרחצה בים התיכון מסוכנת עקב הזרמת שפכים מסרטנים"
אא"כ ישחררו להקות כרישים לפני המבצע... או אז הייתי מסכים .
"אומרים שירה"....פחחחח....טוב , נאמר קינות לתשעה באב , העיקר תזרים אותם כבר .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 22:52 |
|
| |
איפה מוחין דגדלות ??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 22:57 |
|
| |
נסה שוב :
"מה זה מוחין דגדלות ?"
אני מאמין שאם הייתה לך תשובה ע"ז היית מבין שהתנסחתי בעדינות .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 23:07 |
|
| |
יש לי תשובה ..אבל זה לא הנושא היחיד שאנחנו חושבים אחרת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 09:27 |
|
| |
בע"ה
"מעשי ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה" שמעתי הסבר שונה לחלוטין :כאשר צבאות סנחריב עלו על ירושלים, שלח הקב"ה מלאכים ששרו לפני החיילים ומתוך מתיקות שירת המלאכים פרחה נשמתם ככתוה במלכים ב יט,לה" וַיְהִי, בַּלַּיְלָה הַהוּא, וַיֵּצֵא מַלְאַךְ יְהוָה וַיַּךְ בְּמַחֲנֵה אַשּׁוּר, מֵאָה שְׁמוֹנִים וַחֲמִשָּׁה אָלֶף; וַיַּשְׁכִּימוּ בַבֹּקֶר, וְהִנֵּה כֻלָּם פְּגָרִים מֵתִים." כך ניצלה ירושלים. כאשר היו המצרים בין בני ישראל והים רצו המלאכים באותה דרך לשיר לפני המצרים ובכך תפרח נשמתם. אבל מלך מלכי המלכים הקב"ה אמר להם היכן מידה כנגד מידה. הרי המצרים הטביעו את התינוקות ביאור כציווי פרעה "כל הבן הילוד היאורה תשליכהו" ולכן אמר עדיין נשמעים קולות התינוקות מעשי ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה ? לא ולא דינם של המצרים לטבוע בים .
וחשבתי לעצמי כל יום אנו מברכים בערבית "המעריב ערבים" והרי יש כאן משמעות כפולה יהי רצון שרבונו של עולם יעריב את הערבים מכאן מערבה ויתן שלום בארץ ושלוה בעולם ונזכה לראות פני משיח צדקנו במהרה בימנו וירושלים עיר הקודש תבנה ותכונן בימנו אמן
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 09:35 |
|
| |
תודה לך ר' אריה על הדברים .
יש עוד כמה וכמה הסברים על ה - "מעשי ידיי טובעים בים ואתם אומרים שירה?"
אך לא זה הבנאדם חיפש ולכן לא עניתי לו מהכיוון הזה .
לא בגלל הגמרא הזאת השקפתו היא כזאת , אלא בגלל שהשקפתו היא כזאת הוא שלף את המשפט הממש לא רלוונטי הזה .
ברוך תהיה .
|
|
|
|
|