הניק החשוב 'הוטוויר' בפורום ההוא חשף וגילה שהספר הזה הינו זיוף בקנה מדה הסיטורית.
המכתבים ודברי הקבלה הם קטעי מכתבי אדמור מליובאויטש, כמו כן כל הסיפורים הם פשוט סיפורי שיחות אדמור הריי"ץ שהולבשו על הדמות פרנקל.
פשוט זיוף מחריד ומדהים.
ועדיין לא מובן מי הזייפן ולמה?
נשלח ב-27/11/2008 23:09
אני הק' כבר כתבתי באישי לניק שפרסם כאן את האגרות שיש לעז גדול של זיוף על כל האגרות האלו, (וכידוע אין שום כת"י אלא לפי הסיפור הכל העתיק הסבא שלו מכתבי אחיו ר' שמואל פרנקל), יש באגרות פרטים היסטורים רבים שלא יכולים להיות. והוא הודה לי שגם הוא חושד על כמה מהם.
אני יודע שכמה אנשים עובדים בו זמנית לפרסם מאמרים המכחישים את כל תוכן האגרות.
אין לי גישה לפורום הנ"ל והמחזיק באישור הנ"ל בל ימנע טובה ויעתיק את הדברים לכאן.
תוקן לבקשת הכותב
תוקן על ידי ספרות ב- 28/11/2008 8:23:12
נשלח ב-28/11/2008 01:07
אני הק' כבר כתבתי באישי לניק שפרסם כאן את האגרות
אני פרסמתי אותם פה, ולא כתבת לי מאומה.
נשלח ב-28/11/2008 01:14
הריני להודיע צערי לרבים שנכשלתי כאן בהוצאת שם רע על אברך יקר מאד שליט"א, ה"ה המביא לבית הדפוס של מכתבים אלו.
שאף שנתברר שיש דברי זיוף במכתבים הנזכרים, מ"מ ח"ו לטפול על כשר כמותו חשד מגונה זה. אלא אותו המלבה"ד בתום לבבו ובצדקת דרכיו פרסם מכתבים אלו ולא ידע שמי שנתן בידו כתבים אלו הכשילו גם בדברי זיוף, אכן המביא לבית הדפוס לטובה נתכוין. וכאמור.
ועוד יש לשים אל לב שחלק מן המכתבים בקובץ הנ"ל לא יצא עליהם ערער ואולי ממקום קדוש יהלכון.
ומכאן בקשתי שטוחה לפני מנהל הפורום להסיר הדברים שכתבתי עליון למעלה.
וה' יצילנו משגיאות ויראנו בתורתו נפלאות
הכ"ד השפל באמת הק' מציץ ומליץ.
[ל gimpele, את הדברים כתבתי באישי לניק hotwire שחיוה דעתו באשכול זה, ועמך הסליחה רבה]
תוקן על ידי מציץומליץ ב- 28/11/2008 1:16:46
נשלח ב-9/12/2008 17:46
לדידי אין הספר גרוע מנאמנותו מספר מושיעון של ישראל (סטמר) וכיוצ"ב, אין לך ספר שלא נכשל בטעותים מזידים-כי כך מנהגיהם של תולדות החסידות ממאה שנים האחרונותץ
נשלח ב-13/12/2008 22:01
smartest, יש לך דוגמאות או שאתה סתם נהנה להשמיץ בעלמא? סדרה כזו גדולה של ספרים לא מן הנמנע שיתקימו כמה טעותים..
נשלח ב-15/12/2008 17:39
האם ידועים שהרבי מבעלז גירש את אשתו ש"ב של הגבאי ווינד?
האם ידועים שרבי אלחנן וסרמן לא קם להרב מבעלז בוארשא
האם ידועים על היתר מאה רבנים של האדמו"ר מבאבוב בעל קדושת ציון?
האם ידועים?
האם ידועים?
לא מצאתי ספר תולדות של צדיק שלא יהיו בהם זיוף בשוגג או המזיד הכל למען טשטוש
עכ"פ כולם פוקד ישעות, מראים מופתים, כל רז לא אניס לי', וכו' וכו', שטותים והבל
כל ספרים כאלו רק מחליפים השמות והתאריכים,
מכולם יש תמונה של סוד שיח, וגם גבוע כסף, ורוקדים מצוה טאנץ.
צחוק עשו לי בכל הנך ספרי של הבל - תעיין בתוספות או עכ"פ בתהלים
במקום לבלבל זמן ערך לומר כך היה או כך היה, בעיר זו או בעיר אחרת למאי נפק"מ כל זה.
איך אמר הרוגטשובי עיין בעירובין כ"ג ע"ב... וימצא נחת
נשלח ב-15/12/2008 17:57
למציץוממליץ
הצדק אתך ראיתי בעיתון "נייעס באריכט" דף 74 פ' וישלח מכתב מהמו"ל שחוזר מספרו, איך שוב ראיתי שגם חסידי כת מאחנופקאה פרסום מכתב, לדידי נראה שהם פושעו בזה, והמו"ל נפל לידם, כי אם לא כן למה מיהרו במכתב פרסום.
הריני מפרסם דעתי שאל יאמין בשום ספרי תולדות לא איפכת לן ממישהוא, ובזה בודאי נצא נקי
נשלח ב-15/12/2008 18:58
סמרט, כנראה ששמא קא גרים, לא משפיע עליך
וכעת להענין
זיוף והשמטה אינו אותו דבר, עם חסידי באבוב ידפיסו תולדות רבם הקדושת ציון וישמיטו את פרק הזמן של הגירושין וההיתר מאה רבנים וכו' שזה לא יהיה זיוף אלא השמטה
כשחסידי בעלזא לא מדברים מזויווגו השניה של אדמו"ר מהר"א זה לא זיוף זה השמטה
מה שנעשה בקונטרס שארית לשמואל זה זיוף ולא השמטה
קאפיש, אני מקווה שכן, כי אם לא, אתה צריך להתחיל שוב מכתה א
נשלח ב-17/12/2008 17:44
כשם שיש דרוש בדרך פלפול
כך יש זיוף בדרך השמטה
השמטה וזיוף הינם היינו הך הכל למטרה אחת להסתיר האמת
כדי לפתוח אשכול על הענין (כי לא רק בשארית לשמואל מצאתי כי אם בכל הספרים שיצאו לאור)