בית פורומים שידוכי חרדים

4 ימים לפני החתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2008 02:23 לינק ישיר 
4 ימים לפני החתונה

כמה עירוני ועצוב הוא סיפורי למרות שאני מאמין שיש יותר גרוע ויותר עצוב אך כל אחד והשקים שלו .

לפני שנה בערך קיבלתי הצעת שידוך מהראש ישיבה שלי .בחורה לענין בחורה מתאימה וכו וכו כמו שאומרים תמיד .

התחתי לברר כרגיל שמעתי את כל מגילת אסתר . שהבחורה מושלמת וטובה ויש לה מידות טובות .

כל מה שצריך לשמוע שמעתי . נפגשנו פגישה ראשונה לא הייתי בטוח אך בהתיעצות והחלטה שלי המשכתי הלאה הכל
 היה טוב ונחמד .בסימן טוב ומזל טוב סגרנו ווארט הכל הלך יפה . הכל היה משובח כמו שאומרים.

הגיע זמן האירוסין . הכל עבר בשירים ותשבחות שסוף סוף מצאתי את שאהבה נפשי .

עבר החודש של האירוסים והכנות מתחילות לנוע בקצב הידוע . האולם הכי יקר בעיר התזמורת הכי טובה זמר אורח
בית מלון לשבת חתן . הכל נסגר בגדים נקנו . קורוס אצל המדריך הכי טוב לקחתי .
 וכאן התחילה הבעיה .
.אני בתור בחור עקבי . השתדלתי תמיד ללכת ולילמוד את החומר הנלמד אך לצערי לא עקבתי אחרי המיעודת שהיא תלך . המדריך שלי התקשר לברר מה קצב הלימוד . וקיבל תשובה שהיא מתמידה ולומדת וכו .

בערך חודש לפני החתונה התחלתי להרגיש היא שיכות לכל הסיפור אך ננתי אמוני בהשם שהכל ישתנה והכל ישתפר .

אמרתי הלחץ של החתונה גורם לשיבושים בדעה אולי צריך לשתוק סיפרתי לאימי את שאני מרגיש ואת שאני רואה בבחורה.בטח שואלים אתם את עצמכם מה ראיתי. אז הנה מה שקרה . הבחורה פחות היתה לבבית וחמה כלפי כל הזמן היתה שקועה בחברת חברותיה ניסתי לקבוע איתה כמה פעמים אך נדחיתי לאין ספור .
הרגשתי לא בנוח וממורמר אך לא רציתי להלחיץ ידעתי שאסור להלחיץ ולא טוב לתראות הרבה . יצא לי לשוחח שיחה ארוכה עם אמא של הבחורה
ואז גילתי כמה דברים שלא ידעתי . שיש לה חברות לא בדיוק מהמגזר שאני נמצא בו . וזה התחיל להלחיץ אותי איזה קשר יש לה איתם ומה היא עושה איתם .
את השאלות לא שאלתי אפחד וזה הטעות שלי שאלתי רק את עצמי . אוקי אמרתי אני לא יכול לקבוע לה אם מי לסתובב ואיזה חברות היו לה אני יכול רק לסתכל מהצד ולשתוק הרי היא לא אישתי ואין לי זכות לקבוע לה כלום כל עוד אין לה טבעת .
האמא של הבחורה קלטה שאני מתחיל לראות דברים . שלא היתי צריך לראות אצלה ואצל כל משפחתה ולפתע האמא מתקשרת כל יום מתענינת בשלומי שואלת כביכול שומרת שאני לא אברח לילדה שלה חלילה .
 טוב הזמן התקרב עוד שבועים חתונה היה תקופת בן הזמנים באתי שבת אחורנה לבית הכלה בגלל שהאמא הזמינה אותי בצאת השבת תכננתי לינסוע לקאמפ של הישיבה .
השבת חלפה לה בצורה לא צורה
. בקושי שוחחתי איתה בקושי הרגשתי אותה כל השבת רק משפחתה היו סביבי כל הזמן הרגשתי שהם מסתירים משהו אך לא ידעתי מה .אוקי מוצאש הבחורה ליוותה אותי לכיוון הישיבה .
ואז שאלתי אותה מה קרה והיא אמרה לי שכלום שהכל בסדר .
ושהיא מחכה לחתונה ומתרגשת וכו וכו . אבל הרגשתי בתוך תוכי שהיא משקרת . נפרדתי ממנה בצורה רגילה של שלום ונדבר בפון .
 הגעתי לישיבה רצתי לראש ישיבה סיפרתי לו את שליבי מרגיש . וכרגיל כמו כל חכמי חלם הראש ישיבה ועוד איש חכם אמרו לי שזה יעבור שאין לי מה לדאוג זה לחץ מלפני החתונה קיבלתי את את דברי הראש ישיבה .בלי ספק ועוררין כמו שכתוב ועשית ככל אשר יוראך .
נסענו לקאמפ התקשרתי לבחורה למחרת והיא לא עונה לי ניסתי כמה פעמים במשך היום אך לשווא ואז הנה הגיע הטלפון המיוחל אבל ממי בטח ניחשתם זאת היתה אמא של הבחורה היא התקשרה להודיע שהיום  ביתה לא יוכלה לדבר היא שקועה בלימודים אוקי.
 למחרת ניסתי שנית .וגם אין קול ואין מענה . לפתע אחר הצהרים אני מקבל טלפון מאביה של הבחורה בדרישה לדבר אם הראש ישיבה .
 שאלתי אותו מה קרה והוא לא רצה לעדכן אותי לא רצה לספר לי . אוקי העברתי את הפון לראש ישיבה והנה הראש ישיבה לקח את הפון והלך לדבר רחוק ממני .
 ואני אמרתי בתוך תוכי מבולבל ומפוחד מה הוא רוצה ממנו מה קרה מה השיחה הלא קשורה הזאת עכשיו .
הראש ישיבה סיים את השיחה שאלתי אותו הרב מה קרה . והוא אמר לי שהיה בעיה קטנה והכל בסדר עכשיו . דרשתי לדעת מה קרה .לא הלך לי עד שבאתי לראש ישיבה ואמרתי לו אני מעונין לדעת ולא אני נוסע כרגע לביתי ומתחיל לברר כל מה שקורה כאן .
אז הראש ישיבה ראה שאין הרבה ברירה והוא סיפר לי שהבחורה לא רוצה לתחתן . שאלתי למה הוא אמר שאבי הבחורה לא סיפר לו למה הוא רק אמר שזה מה שיש לו להגיד . באותו הרגע ארזתי את חפצי ונסעתי במונית לעירה של הבחורה ובדרך התקשרתי למדריך שלי ולאחי הגדול ממני שיבוא לבית הבחורה אני רוצה שיעזרו לי לברר מה קרה כאן הגעתי בשלום לבית הבחורה . אה ואני הזכיר לכם שעוד שבוע ויומים אמורה להיות החתונה . אוקי נכנסתנו לבית הכלה ביקשתי לשוחח איתה אוקי נתנו לי ישבתי לדבר איתה דרשתי שתגיד לי את שיושב בליבה אך נתקלתי בקיר ביטון כמו גדר ההפרדה גבוה ועבה .אוקי ההחלטה הסופית על ביטול החתונה לא התקבלה . יצאנו מהבית בידיעה שאנו לא מספרים כלום להורי חלף לו יום וקיבלתי פון מהבחורה שהכל בסדר היא עברה טראומה וזה חלף לה אוקי יום שישי הגיעה ליבי היה רגוע מצד אחד אך מצד שני ראשי היה טרוד ומפוחד מאוד .
אוקי מוצאי שבת הגיע ושוב הסיפור חוזר על עצמו הבחורה לא מתקשרת זה אמור להיות השיחה האחורנה שלו והנה אין שיחה למחרת בבוקר התקשרתי שוב וגם לא הלך לי לתפוס אותה ואז אחהצ קיבלתי פון מהבחורה שחתונה מבוטלת לא שאלתי שאלות . אמרתי לה במילה אחת כרצונך . רק לכי תטפלי בנזקים שגרמת ואת הידיעה הזאת אני לא מבשר לאמא ואבא שלי אלא את תעשי זאת .
 וכך היא עשתה חלפה שנה ועד היום אני לא יודע מה עבר על אותה בחורה ומה באמת קרה שם . באופן אישי זה קצת אוכל אותי מבפנים .
לפני חודש ראיתי את הבחורה מסתובבת בלבוש לא צנוע ממש כמו בחורה לא דתיה לגמרי . ואז החלטתי לברר הכל והנה גילתי תשובות לשאלותי .חברות של הבחורה הצליחו לשכנע אותה לא לתחתן בגלל שאני דתי מדי עבורה ויותר מזה אמרו לה שהיא צעירה וכו וכו .
הבנתי שהבחורה לא החלטית ומי שהצליח לקבוע לה את זה כנראה היה לו קשה לראות שהיא הולך לסתדר בחייה ולתדקם  בבירור יותר מעמיק גילו לי סוד שהבחורה היתה מטופלת בטיפול תראפי אצל פסיכולוג ששמעתי את זה אמרתי הודו להשם כי טוב
 כי לעולם חסדו . סיפרתי את הסיפור שלי רק בכדאי להתריע ולאמר שלעולם לא לעביר כך תבדקו לא ללאמר זה יעבור ההפך תבררו תעמידו במקום שצריך כולי תקווה שנזכה כולנו לבנות בית נאמן וכשר כל אחד ומי שמיועד לו ותזכרו כל מקרה וכל פגישה מקדם אותנו למה שמגיע לנו
 . אשמח  לקרוא תגובות ואפילו מעודדות כי זה מעודד אותי אישית .

תוקן על ידי מתיס ב- 16/11/2008 2:46:13

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 02:51 לינק ישיר 

א. יפה שבחרת לשתף אותנו בסיפור שלך.
ב. לדעתי (ולא הייתי במצב דומה בחיי כך שהדעה שלי בנושא הספציפי הזה לא לוקחת כנראה בחשבון את כל השיקולים וכו') --- היית צריך לחתוך ברגע שהבנת שהיא מסננת אותך.
ג. הסקת המסקנות שלך היא חדה מאוד אבל - אני רק רוצה להעיר שזה ש"ניצלת" ממישהי שמטופלת בפסיכותרפיה זה לא דבר שצריך להגיד עליו הודו לה' כי טוב - כיוון שאנשים נורמטיביים רבים משתמשים בכלי היעיל (כנראה) הזה.

אולי במקרה הספציפי שלה היו בעיות נוספות אך פסיכותרפיה לכשעצמה לא מורידה מערך האדם (במקרים מסויימים אפילו מעלה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 02:55 לינק ישיר 

עוצר וחושב היי שבוע טוב לך . אתה צודק שטיפול כזה הוא דבר שהרבה מקבלים אך יש כאלו שיש להם סיבות . ואני בכוונה רבה לא הדגשתי את סיבת הטיפול כי אני אישית מצומרר . במילה קטנה זה קשור למשהו בילדות שלה . היא היתה צריכה לטפל בזה בזמן ולא על חשבון אחרים .תודה בכל אופן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 03:00 לינק ישיר 

למה משמש המדריך הזה שמלווה אותך בכל צעד?
(אני יודע על מדריך לענייני טהרת המשפחה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2008 03:08 לינק ישיר 

המדריך במקצועו הוא גם יועץ ידוע . ואני סמכתי מאוד על דבריו למרות שהוא בהחלט עודד אותי לבדוק תמיד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 08:50 לינק ישיר 

שלום מתיס

קראתי את סיפור שעברתה

מצד אחד עצוב  : היה תקוה לחיי זוגיות יפים , הפסד כספי,אהבה נכזבת,שמחה בלב שנהפכה
לעצבות, וכן מה להגיד לחברים/משפחה  וכו

מצד שני משמח שלא התחתנתה עם בחורה בעייתי ועם כל המשתמע מכך לעתיד שלך,

אני חושב למרות הכל והכאב שכעת קשה מאוד ,  טוב שלא התחתנתה איתה,
 היא אפשר לבנות עתיד עם מישהי שלא יודעת  מה היא רוצה מעצמה מנסיון אישי,
תסתכל על עתיד ומקווה שב"ה היה יותר חיובי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2008 09:01 לינק ישיר 

מתיס, סיפור לא קל בכלל.
כמו שאתה אומר לכל אחד השק שלו. אך בהחלט
זהו נסיון לא קל.
לאחר מעשה אתה יכול להתנחם במציאות שהתגלתה לך, שאם זה היה
קורה לאחר הנישואין המציאות הייתה הרבה יותר כואבת. אך לפני שנה
אני משערת שהכאב והסבל היה גדול.
ואכן כדאי להיות ערניים ולא להסכים לנמק כל בעיה שמתעוררות בתשובות
כמו לחץ מהחתונה, התרגשות וכדו..
מאחלת לך שתזכה בקרוב לשמוח בבת זוגתך הראויה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 09:38 לינק ישיר 

מצד אחד הצטערתי לשמוע ומצד אחד שמחתי ,יש לך מזל שהשם הציל אותך בזמן ממנה ולא שאחרי חתונה היית מגלה ואז היה מאוחר מידי ...
אני רק יכולה לעודד אותך בזה שאני בטוחה שתקבל בקרוב את הכי טוב בעולם , גם לאחותי בטלו את השידוך שבועיים לפני חתונה ( גם לבחור היתה אזושהי בעיה ) ואתה לא יודע באיזה בעל צדיק השם זיכה אותה אח"כ ! היום יש לה שישה ילדים ב"ה והיא לא מצטערת על מה שהיה ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 10:49 לינק ישיר 

בס"ד

ה' ישמור.
ה' יעזור.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 11:06 לינק ישיר 

דבר1 עצוב מאוד
דבר 2 שמחה בשבילך שלא התחתנת איתה תחשוב שההית מתחתן ההית נופל בפח..
בנות בנים אם לא רוצים להתחתן אלך תעשו זאת כי אומרים לכם תחשבו על הצד השני...
פשוט זה קורה המון היום שאד הצדדים מחליט להוריד וזהב עצוב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 11:39 לינק ישיר 

‫מתיס,
אני חייבת לציין שמבין השורות שכתבת מבחינים בתעצומות נפש מיוחדות שיש בך!!
יש לך כוח אמונה, זה בולט במילים שלך, ואופטימיות שלא עוזבת אותך גם ברגעים הקשים!!!
אני בטוחה שהקושי שעברת (והוא לא פשוט בכלל) נתן לך כלים מיוחדים להבין יותר אחרים, וחידדה את הרגישות שלך להרגיש את הזולת.
אישתך האמיתית, כל המשפחה שלך , ובמיוחד אתה - רק תרויחו מהרובד הזה שנוסף לך.

איחולי שתזכה בקרוב למצוא את המיועדת לך, מישהי מיוחדת כמוך שתדע להעריך את המעלות שלך, ותזכו יחד לכל האושר והטוב!!!‬

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2008 13:51 לינק ישיר 

היי שלום לכל המגיבים . שמחתי לקרוא את שכתבתם זה מעודד ומשמח לשמוע אנשים חיובים .
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 14:10 לינק ישיר 

תגיד, לא שמת לב בכל הפגישות שלכם שיש בה משהו מסובב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 14:45 לינק ישיר 

היי תמי לא שמתי לב לזה בכלל  כי זה היה מוסתר כנראה שהיא ההגיעה לרגע לחץ אז זה התגלה
 אני בהחלט אחרי האירוסין זהיתי כמה דברים . אבל כמו שאני אומר קשה לשפוט אדם בשעה שהוא כולו בלחץ ומרוגש וחושב שהכל בסדר ושמסבירים לך . שזה יעבור זה רק הלחץ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 14:46 לינק ישיר 

אני חושבת ששום לחץ לא יכול לגרום לארוסה לא לענות לחתן בטלפון, זה מופרך.
כל הנורות האדומות היו צריכות להדלק בדיוק אז, כמו שעוצר אמר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2008 15:02 לינק ישיר 

תמי אמרתי שזו דעתי אך יכול להיות שיש שיקולים שונים שמונעים מבן אדם במצב כזה ליישם את פעולות ההגנה מול הנורות האדומות האלו.
מתיס ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > 4 ימים לפני החתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext