בית פורומים עצור כאן חושבים

זכרון להולכים & האם מן הראוי לעשות אאוטינג לנפטרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/11/2008 10:54 לינק ישיר 

זכרונו נעימות וחן, והכרת נסיבותיו מעלה עוד יותר את ערך בחירתו לעסוק בהבנה והבהרת הדעת והמעש.

זכרו ברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2008 11:43 לינק ישיר 

.

ונתתי להם בביתי ובחומתי יד ושׁם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2008 20:18 לינק ישיר 

ספרן כתב:

אוי לאותם כותבים המסתתרים וכותבים דברים שאינם מוכנים לעמוד מאחוריהם בגלוי בגלל עצם תוכנם שאינם באמת שלמים עמו, ולא רק מפאת נוחות חברתית.  עליהם נאמר שמי שאין בו דעת אמת, אסור לרחם עליו.

איפה כתוב המשפט שסיימת בו את דבריך? אני מכיר רק "מי שאין בו דעת, אסור לרחם עליו" (ברכות לג).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 05:32 לינק ישיר 

"אין משיבין על הדרש" (מכיר ?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 09:15 לינק ישיר 

ספרן, צ"ל "על דרש האמת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 09:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 14:13 לינק ישיר 

חבל על דאבדין ולא משתכחין (וזה כולל בזעיר אנפין את העובדה שהפסיק לכתוב בזמנו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 00:37 לינק ישיר 

לכל המעונין
היום יום א' בערב (אור לכ"ו חשון) בין השעות 7-11 תתקים אזכרה לזכרו של המנוח ר' יונתן הכהן איברהם
בבית ציפורה 

* http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8""> * name="ProgId" content="Word.Document"> * name="Generator" content="Microsoft Word 10"> * name="Originator" content="Microsoft Word 10"> *--[if gte mso 9]> Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 *[endif]**--[if gte mso 10]> *[endif]*

1449 39 Street Broolkyn, NY

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2008 01:41 לינק ישיר 

יהי זכרו- כפי שהוא היה רוצה שישאר- ברוך.

[האמת צריכה להאמר שהנ"ל חזר בו מכמה וכמה דעות שהחזיק בהן, ושנחשבות לאפיקורסיות בציבור החרדי, בסוף ימיו.וזו אחת הסיבות שחדל מלכתוב בעצכ"ח (השניה היא, שפשוט לא היה לו יותר מחשב...).הוא היה בעל כשרון עצום ומופת לבהירות המחשבה ועם כל זאת ענוותן מופלג.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 05:06 לינק ישיר 

"האמת צריכה להאמר שהנ"ל חזר בו מכמה וכמה דעות שהחזיק בהן, ושנחשבות לאפיקורסיות בציבור החרדי, בסוף ימיו.וזו אחת הסיבות שחדל מלכתוב בעצכ"ח"

לכאורה, היה צריך דווקא לחזור לכתוב ולהכחישן, למען לא יכשלו בהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 07:25 לינק ישיר 

קעלעמר

א. ממה חזר וממה לא חזר? האם תוכל לפרט?

ב. מפני מה חזר? האם משום שגילה שטעה? אם כן, ראוי לנו להתבונן בחזרתו ולנסות ללמוד ממנה. אם צדק, האם לא ראוי לכולנו לחזור בנו?

ג. ושמא החזרה היתה מסיבות אחרות? למשל, אדם עשוי לחשוב שדעה מסויימת היא אמיתית, אך לסבור שאין זה מן הראוי לפרסמנה ברבים. כלומר, הוא חוזר בו מן הפירסום, לא מן הדעה.

ד. מעשה שמספרים על החזון איש, שהביאו לפניו עלי הגהה מספרו החדש. קרא בהם, חשב עליהם, ונטל עט לתקן. לא מפני שהיתה שם טעות בהדפסה, אלא מפני שסבר שטעה בדבר כלשהו בכתיבתו. נטל, הרהר והחזיר את העט למקומו. אמר: אז הייתי מונח בסוגיה, ועכשו פחות. יש לי לסמוך על מה שחשבתי אז יותר ממה שאני חושב עכשו.

לפי דרכנו למדנו שגם מי שחוזר בו, יש מקום לשאול אם לפני החזרה עיקר או לאחר החזרה עיקר, ובזה אין אנו מסתמכים על דעת האדם עצמו אלא על בחינת נימוקיו לכאן ולכאן.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 07:45 לינק ישיר 

מיימוני,

כמדומני שאת העיקר שכחת לשאול: האם חזר בו מפני "שנחשבות לאפיקורסיות בציבור החרדי" ? ובנפרד יש לברר, האם הקונסנזוס אכן קובע בסוגיות אלה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 15:43 לינק ישיר 

קעל"מ,

הסתפקתי למעלה אם להביא מהתכתבותו עם יהוסף באישי בנקודה שהעלית ונשארתי בשוא"ת, אך כעת אביא כדי לאזן את דבריך. יע"כ בזמנו כשהפסיק לכתוב הבנתי ועכשיו גם אושר לי ע"י הנוגע בדבר, שזה שהפסיק לכתוב הוא מחמת עניין אישי שהיה לו עם א' מכותבינו שלטובת העניין החליט להפסיק לכתוב. מאז ועד עתה לא נשמע כטיעונך. איני יודע מהיכן הנך ניזון. אם ממשכתבי היסטוריה יהי גם זכרם ברוך כרצונם!

ובאשר להתכתבות; יהוסף כתב לו על כך שישנן דעות כאן ה"נחשבות לעיתים בעיני אחדים כדעת כפירה, ועליך לידע זאת" וע"ז ענה המנוח: "it's OK... - obber men tor nisht zayn keyn am hooretz" ובהמשך גם ציטט את "רבינו סיינפלד האומר אללעס איז סוציולוגיע" והדגיש שקשרו לעולם החרדי הוא סוציולוגי-פסיכולוגי ולא מחמת תמימות דעים עמו. [לא הבאתי כלשונו כי דבריו שזורים עם פרטים אישיים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 21:56 לינק ישיר 

הקשתם לשאול. אנסה להעמיד דברים על מקומם. הכרותי עם האיש היתה קצרה ולא מספיק מעמיקה,ועוד בשלב שלפני "החזרה".אך יש לי ידיד מראשוני כותבי עצכ"ח שאמר לי שהוא פגש אותו  ויהונתן אמר לו משהו בסגנון הזה.(הוא התבטא בחריפות אך אין כאן המקום לציטוט המדויק)

הטענה שלו העיקרית  כלפי "עצכ"ח" (למרות שעצכ"ח מאגד בתוכו אמונות ודעות קוטביות)  קשורה לתפיסה השפינוזאית שיש שמזהים בדברי כמה מכותבי עצכ"ח.ניתן להסיק מכך שהוא בתחילה לא ראה בעיה רצינית בתפיסה זו.

עדיין, גם אחר זה,נותר עם דעות לא קונוונציונאליות בציבור החרדי. אני מדגיש בציבור החרדי כי בתפיסה שלי ביהדות עצמה יש יותר מקום למנעד רחב של דעות ותפיסות וכדי להחשב ממש אפיקורס ביהדות צריך לעמול הרבה,משא"כ בציבור החרדי כל הרהור קל כבר מוציא את המהרהר ממסגרת זו.

ווטו,

לפי הציטוט נראה שמדובר בתקופה קדומה למה שאני מדבר עליה.וגם אני כתבתי שזו רק אחת הסיבות.וכבוד אלהים הסתר דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2008 22:40 לינק ישיר 

בעניין דעותיו האפיקורסיות של ר' יונתן , עד כמה שאני יודע הרי שעד לתקופה האחרונה  היה אפיקורס גמור  ולא שמר תורה ומצוות , אני זוכר שפגשתי אותו בשטיבל בבורו פארק ושאלתי אותו מה לו להסתובב בין החרדים , אז הוא אמר לי שהסתובב בכל העולם ואף אחד לא התרגש מזה שהוא אפיקורס, רק אצל החרדים נותנים לו את הכבוד הראוי לו בשל אפיקורסיותו...אמנם למרות אפיקורסיותו שמר על רגשות מאד חיוביות ביחס לדת , הוא אמר לי שלמרות שעתה אינו מאמין בכלום הרי אינו חושב שכל הרגשות שהרגיש בשעה עוד היה מאמין  היו חסרי משמעות והרי הוא נוצרם בלבו. הוא היה גם מאד ביקורתי כלפי העולם החילוני שלתחושתו מנוכרת כל כך ומתנערת מערכים . מסיבות אלה מקומו היה כנראה בין חרדים למרות שלא האמין בכלום. בשנים האחרונות חזר בתשובה , אבל אינני יודע אם היה זה באמת או למראית העין , כדי למצוא עוגן יציב בחיים , למרות מכריו הרבים הוא היה אדם בודד ושבור מאד. כך או כך יהי זכרו ברוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זכרון להולכים & האם מן הראוי לעשות אאוטינג לנפטרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.