בית פורומים ספרים וסופרים

ספר "דת הציונות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2010 13:32 לינק ישיר 

ראשית, קראתי את הספר.
שנית, אני חוזר בי מהצעתי. עם אחד שקיבל את כל 'דת הציונות' כתורה מסיני, אין לי שיג ושיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 13:40 לינק ישיר 

כן כן... זו הטענה שאנו שומעים שוב ושוב. אבל למה אין לאף אחד טענה לסתור ולו משהו מהספר????

למה הטענה היחידה היא שבספר כתובים שטויות? אדרבה- שמישהו יוכיח ואפי' על  חלקו הקטן שאינו אמת. בנתיים למיטב ידיעתי ולמה שקצת התעמקתי בנושא לא מצאתי טענות ישירות נגד.
אז אם אין לך רצון להתחקות אחר האמת אז באמת אין לך שיג ושיח. אבל למיטב ידיעתי "אתם מדברים שטויות" ללא נימוק ענייני אחד זה לא משכנע!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 13:42 לינק ישיר 

השווה את קורותיו של הרב קוק על פי אותו פשקוויל, עם כל מקור מידע אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 13:54 לינק ישיר 

קודם כל על איזה פאשקוויל מדובר? יש כמה.
שנית- אם איזה מקרו מידע צריך להשוות? (זה צריך להיות מינימום של בר-סמכא). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 13:54 לינק ישיר 

לאושון
לכתוב פרק על היחס של גדולי ישראל לרב קוק,ולא לכתוב כל כך הרבה עדיות אחרות,על גדולי ישראל שכיבדו את הרב קוק,זה במידה מסוימת שקר.
בפרט שחלק מהעדיות שיש שם על יחס של גדולי ישראל אליו,בודאי שנבעו מזה שאותם גדולים לא הכירו אותו,אני מתכוין לאלה שכתבו עליו דברים מבהילים,שבודאי אינם ראוים להכתב עליו,רק אותם גדולים ישבו בארצות מרוחקות,לא הכירו אותו,מה שהם ידעו עליו זה רק אותם קטעים שהראו להם מספרו,אז הם כתבו מה שהם כתבו.
הראיה,שאותם גדולים שחיו בארץ ישראל,והכירו אותו יותר,לא התבטאו עליו כאלה ביטויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 14:02 לינק ישיר 

הגרי"ח זוננפלד לא הכיר את הרב קוק...
הגרצ"פ פראנק לא הכיר את הרב קוק...
החזו"א לא הכיר את הרב קוק...

מי גר קרוב אליו וכן הכיר אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 14:17 לינק ישיר 

אושון:

נא הסבר:

1. איפה כתוב בהלכה שצריך לשמוע ל"גדולי הדור" (אל תביא מקורות על סנהדרין בבקשה, זה לא קשור כמובן).

2. מהי בדיוק הפרוצדורה בה מתמנים להיות גדול הדור. לצורך הויכוח כאן אני ממנה את רב היישוב שאני מתגורר בו לגדול הדור, ומודיע שכל מי שחולק עליו בטל ומבוטל ומאבד את תואר התלמיד חכם שלו כמו שאתה סובר. הסבר לי על איזה בסיס אתה יכול לטעון שאני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 14:25 לינק ישיר 

כן כן אושון, מה הגרצ"פ אמר על מרן הראי"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 14:49 לינק ישיר 

אושון בדומה לאלישיב חשוב לי לדעת גם מה ידוע לך אודות התבטאויות חריפות של הגרי"ח זוננפלד כלפיו.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 10/08/2010 14:50:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 15:08 לינק ישיר 

אושון

יש סיבה פשוטה לכך שלא כתבו ספר המכחיש את אברהם חזן, כדרישתך.

הסיבה היא שרק נערים בגיל ההתבגרות שחזרו בתשובה אתמול לוקחים אותו ברצינות.

יש גם סיבה שאנשים נרתעים מלענות לך עניינית באשכול הזה. תשובה עניינית תדרוש הצגת רשימה של רבנים שהעריצו את הראיה"ק כגדול הדור. רבנים כמו הרצ"פ פראנק, הרא"ז מלצר, הרב אריה לוין. החזו"א כינה אותו "הוד כבוד מרן שליט"א" במכתב שכתב בכתב ידו ואי אפשר להכחישו. [את מי עוד כינה כך החזו"א?!] גם הרי"ז מבריסק על אף קנאותו כינה אותו בכינויי כבוד, והמכתב מופיע ב"מכתבים לראי"ה". הראיה"ק סידר קידושין בחופותיהם של הרב אלישיב והרש"ז אוירבך. ועוד ועוד. הנה, עשיתי את זה, ואני באמת מרגיש פתטי שירדתי לרמה הזו. אבל זאת הרמה שלך.

אתה מתרשם מרשימות של רבנים. עדיף שתשית לבך להיסטוריה. אברהם חזן אימץ את שמם של שני רבנים, יואל טייטלבוים ואלחנן וסרמן. שניהם הביאו חורבן וכליה על קהילתם. אחד מהם אפילו נטש את צאן מרעיתו למותם.

תוקן על ידי מקסוול ב- 10/08/2010 15:15:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 15:25 לינק ישיר 

עוד דבר

"אתה מדבר שטויות" זו אכן תשובה עניינית במצבים מסויימים. למשל, אם אתה מדבר שטויות.

שטות לא חייבים להפריך. למשל, אם אומר לך שהירח עשוי מגבינה ירוקה, אינך מחוייב להוכיח לי אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 15:39 לינק ישיר 

(מקסוול, ומדוע נטשו את הצאן ההוא אלו שהצילו את הרבי מסטמר? בטח לא תקפח את חלקם של אלו בהמטת החורבן וכליה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 15:52 לינק ישיר 

עכשיו משהו שיותר מתאים לפורום הנכבד הזה.

הציץ אליעזר, בספר הלכות מדינה, קושר כתרי כבוד לרב קוק כל פעם שמזכיר אותו. את הציטוטים הבאים בחרתי באקראי בדפדוף בספר:
בתחילת הספר עמ' 24, "מתוך מאמר "על הציונות" ממרן הגאון הגרא"י הכהן קוק ז"ל".
ח"ג שע"ג פ"ב עמ' צח, "וכבר כתב לבאר האי כהנא רבא מרן הגאון מוהרא"י הכהן קוק ז"ל".
שם עמ' קז, "מצאנו לרבינו הגדול מאורן של ישראל הגראי"ה קוק ז"ל".

[אגב, המשפט הראשון בעמ' 8 בספר הנ"ל: "בשוב ה' את שביתנו כאפיקים בנגב וזכותו אותנו ברינת הקוצר אחרי הזריעה בדמעה, באתחלתא דגאולה, בתקומת מדינתנו על חלק מאדמת קדשנו, עם ממשל עצמי משלנו, אשר למראה הפלאות גם בגוים יצביעו עלינו ויאמרו "הגדיל ה' לעשות עם אלה".]

תעבור על הספר הנ"ל, ותגיד לי כמה עשרות ומאות פעמים מוזכר הרב קוק, ומהו התואר הפחות ביותר שהוא מקבל. נא לדווח גם כמה פעמים מוזכר החזו"א. משום מה אני חושב שאתה מסוג האנשים שאוהב תחרויות תארים, אז קדימה.

גם הרש"ז אויערבאך בספר "מעדני ארץ - שביעית" (שרובו ככולו עוסק בביצור היתר המכירה!)
בעמ' ג: "ועיין בס' משפט כהן למרן הגאון מוהרא"י הכהן קוק ז"ל"
וכן בזה הלשון במקומות רבים בספר הנ"ל. יש מפתח מסודר בסוף הספר.

ובזה נסתרת הטענה המרושעת שהראי"ה קוק לא היה ת"ח ואף גרוע מכך, כי מי אנשי הלכה תורה ויראה כהציץ אליעזר והרשז"א שהעריצו אותו. ושמא תתרץ שגם הם מרדו ב"גדולי הדור" בדבריהם אלו? אם להם מותר, גם לנו מותר.

גם הרב עובדיה יוסף, שמופיע בספר של אברהם חזן (עם תמונה, משום מה), ידוע בהערכתו לראי"ה, ומזכיר אותו תדיר בשו"ת יביע אומר, כידוע לכל מי שפתח ספר.

וזו דוגמא לשיטתו של אברהם חזן: לצטט את הג"ר א' בעניין אחד, ואת הג"ר ב' בעניין אחר, כאשר לא ידוע לקורא כמוך שכל אחד מהג"רים חולק על השני בעניין בו לא הוזכר, ואז חזן מציג אותם כקונסנזוס של דעת תיירה.

פגתוקף
אני לא בטוח שהבנתי את דבריך. אבל באמת היו מאות אלפי יהודים בהונגריה (לפי ויקיפדיה - 900,000) שיותר ראויים בעיני להינצל ברכבת ממי שבאמת ניצל [ועבר בכך על הפסק שלו (שהוא עתיד לחזור עליו בס' ויוא"מ) ששיתוף פעולה עם הציונים הוא ייהרג ובל יעבור]

תוקן על ידי מקסוול ב- 10/08/2010 16:15:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 16:28 לינק ישיר 

אני לא בטוח שלא הבנת, אגיד שוב: כאשר נזכרים ב'רשעות' של מונקטש וסטמר ובלז, אי אפשר שלא לציין את העוולות של מנהיגי הציונות בכל הקשור לנספי השואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 16:38 לינק ישיר 

אני לא בטוח שלא הבנתי שאתה בטוח שהבנתי. בכל אופן, לגבי השואה והציונות, כמו בכל סוגיא היסטורית, הסיפורים החרדים הם 99% שקר ותעמולה ו-1% אמת. ובכל אופן לא זה האשכול. ואם יורשה לי לעוות את מאמר החכם, חרדים מתעניינים באמת היסטורית כמו שדג מתעניין באופניים.

תוקן על ידי מקסוול ב- 10/08/2010 17:02:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ספר "דת הציונות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.