|
|
| נשלח ב-10/8/2010 19:56 |
|
| |
אושון, לאור הודעתך האחרונה, נדמה לי שהויכוח כאן הוא על קריאת המציאות. מה שאתה קורא לו "האמת", נשמע לי כמו חוסר הבנה בסיסי כל כך של מה שנמצא מסביבנו, שאולי אין בכלל טעם להמשיך את הדיון.
ולאור זאת, גם לו היית צודק שעל השקפתו של הראי"ה חלקו כולם (דבר שאינו נכון עובדתית, למיטב ידיעתי), עדיין זה לא משנה - כי אם להשתמש באנלוגיה שלך בנוגע למחלקות הרמב"ם והחינוך, את הסוגיה כאן אני בהחלט יכול ללמוד לבד. והמסקנה שלי ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:13 |
|
| |
הסטמרר כותב שהניצחון במלחמת ששת הימים לא היה נס כי צה"ל הוא צבא חזק ונתמך ע"י אמריקה בעוד הערבים היו להם צבאות חלשים ופרימיטיביים. (על הגאולה ועל התמורה, מהזיכרון) הכל רק לא רבוש"ע, עפ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:19 |
|
| |
| אושון כתב: |  | אם אומרים "ראשית צמיחת גאולתנו" על זה שיש הרבה יהודים בארץ ישראל החשתי. אבל למיטב ידיעתי אומרים זאת על מדינת ישראל שקמה ע"י כופרים, מנוהלת ע"י כופרים וכל עניינה כפירה ונסיון להעביר את היהודים המאמינים מדתם (כן כן- זו האמת).
כמו שכתבתי, אינני מכניס ראשי בין ההרים לדון על רב גדול בתורה ובקי גדול שמצינו שגם גדולי ישראל המקובלים על כולם כיבדו והוקירו אותו כת"ח. אך על השקפתו חלקו כולם! וחשבתי שאולי מי שמעיז כן להכנס למחלוקת זו על עצמו של הראי"ה לא בהכרח יקרא מבזה ת"ח משום שגם חלק מגדולי ישראל ביזוהו ביותר |
|
המדינה אינה כי אם אמצעי, המטרה היא ישוב ארץ ישראל אשר בחשיבותו אין כל חולק (בניכוי דעת הרבי מסטמר). בנין ארץ ישראל משותף לאלה ולאלה בשוה. ניתן לראות בתקופה שלנו את התגשמות נבואת עמוס: "ושבתי את שבות עמי ישראל ובנו ערים נשמות וישבו ונטעו כרמים ושתו את יינם ועשו גנות ואכלו את פריהם. ונטעתים על אדמתם ולא ינתשו עוד מעל אדמתם אשר נתתי להם אמר ה' אלקיך".
מה שאתה טוען שכולם חלקו על השקפתו, אם "כולם" הכוונה להגרי"ז מבריסק והחזו"א וסייעתם אזי איני מוצא טעם להתווכח עמך.
תוקן על ידי פגתוקף ב- 10/08/2010 20:20:38
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:48 |
|
| |
אשר, ההתבטאות שלך היא בעייתית, לא היית רוצה שיתבטאו כך בפניך כלפי הרב קוק למשל, מה גם שנדמה לי שלא נהוג כאן להתבטא כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:50 |
|
| |
| אושון כתב: |  | אם אומרים "ראשית צמיחת גאולתנו" על זה שיש הרבה יהודים בארץ ישראל החשתי. אבל למיטב ידיעתי אומרים זאת על מדינת ישראל שקמה ע"י כופרים, מנוהלת ע"י כופרים וכל עניינה כפירה ונסיון להעביר את היהודים המאמינים מדתם (כן כן- זו האמת).
|
|
כל ענינה של המדינה להעביר את היהודים המאמינים? אתה חי בשנות החמשים? משלמים לך על לימודים בכולל, משלמים לך על חינוך ילדים בביה"ס ומשכורת למורות. וכל הבלגן הוא לקבל את הספרדיות.
למדינה יש גם ענין לשלם על תרבות תורנית מליוני שקלים כל שנה, ויש גם ענין לשמור על בטחונך, וסתם לשלם על תשתיות שאתה נהנה מהם כל הזמן. מתי ניסו להעביר אותך על דתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:57 |
|
| |
כדי להבין בדיוק מה כוונתו בזה אני צריך להיות או האדמו"ר מסטמר עצמו או אחד מתלמידיו הקרובים. אין אני משועבד כלל וכלל למה שכתב. ומה שהבאתי ממנו הוא הדברים אשר רבותי (ואכ"מ לפרטם) הנחילו לי כהשקפה נכונה. והיחס למדינה כאל הגלות הקשה מכולם שזהו היחס שסטמר מתייחסים למדינה והוא היחס שגם כל גדולי ישראל כולם (ואם מישהו יכול לתקן אותי על בורותי- אשמח) מלבד הרב קוק התייחבו למדינה! על כל שאר הפרטים, צריך לפנות אל מי שכתב אותם או תלמידיו. (סתם ככה- אני ליטאי).
בתור אפשרות להבין את כוונתו אפשר לומר שהרי אין דבר בעולם שלא מתקיים בנס. הזריחה, השקיעה, נשימה ונשיבת הרוח וכו'. אך הניסים מחולקים לשניים- ניסים גלויים וניסים נסתרים. וכוונתו של האדמו"ר לא הייתה חלילה שנצחון מלחמת ששת הימים היה ע"פ דרך הטבע ללא שום נס אלא זהו שייך למחלקת הנסים הנסתרים ולא נחשב כנס גלוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 21:07 |
|
| |
ואמאי:
כל רע יונק את מציאותו מהטוב. ואין רע שיכול להתקיים בזכות עצמו ללא שינק מהטוב. אדרבה כח הבחירה ניתן שהרע יונק מהטוב ומציג עצמו כטוב, ואם לא היה כך לא היה בחירה משום שאף אחד לא היה מתפתה ללכת אחרי הרע. (נפש החיים- בלשוני.) המדינה משום כך חייבת לתת כסף לישיבות, כוללים ות"ת משום שאם ל"כ אין לה שום קיום.
כשרוצים לבדוק אם זה טוב או רע צריך לבדוק מה הוא עושה! המדינה רוצה שיהיו ישיבות או על כל שקל צריך לריב? המדינה מעוניינת להחזיק תלמודי תורה ולתחזק אותם באותה מידה שהיא מתחזקת את האצטדיונים?
אפשר להאריך עוד הרבה הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 21:10 |
|
| |
לגבי העברת הדת של המדינה, כל מערכת החינוך הוא חינוך כפרני (דוגמא בעלמא- נושא ביקורת המקרא (שאגב נכנס גם בחינוך הד"ל)). גיוס חובה לצה"ל ששם יש נסיונות עד אין קץ. כל חוקי המדינה הפוך מחוקי התורה (ציינת את פרשת עמנואל- זוהי דוגמא קטנטנה מרבבות) יש ענין להוסיף? יש הרבה מה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 21:20 |
|
| |
תיתי ליה לאושון שהבין שצריך לפחות לנסות לקרוא את המציאות ולא לדקלם סיסמאות וציטוטים ושמות של גדוילים מלפני מאה שנה.
מכאן קצרה דרכך להארה. קרא ספרים הרבה ויתנו לך שכר הרבה. הזמן יעשה את שלו. חשיבה ישרה היא העיקר, ואידך זיל גמור. אשריך שעלית מדרגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 21:23 |
|
| |
ז"ל בעל הגאולה ועה"ת בעמ' לו: "וברור שלא הי' בנצחון מלחמתם שום נס אלא הצלחה מלובש בטבע, כאשר העידו הרבה יודעי דבר ושרי מלוכות במכתבי העתים של אומה"ע שהגידו מראש שלא ינצחו הערביים במלחמה דלאו בני מלחמה נינהו. ודכירנא כד הוינא בא"י עוד לפני הקמת המדינה התפארו אז מנהיגי הציונים שאינם יראים ממלחמה עם הערביים אף שהם רבים נגדם, כי טבע הערביים לברוח ולנוס מחרב המלחמה. אולם עכשיו אומרים ההיפך כדי לסמות העינים להגדיל נצחונם וניסיהם הכוזבות והמדומות, ושחודי שחדי לבעלי מכתבי העתים לכתוב כרצונם כדי להגדיל נצחונם וגבורתם וכו'".
1. בתחלה מאי קסבר ולבסוף מאי קסבר? האם הטענה שלו היא על כי לא כדבריהם ואין ה' בקרבם, או שתלונתו היא על דברתם "כוחי ועוצם ידי"? 2. מלבד הציונים הפושעים היו עוד אלפים רבים של יהודים תמימים שטוענים שחזו בניסים למעלה מן הטבע וליבם נתקרב לאביהם שבשמים. מדבריו נראה שהוא לועג על אמונתם, וזאת בעון פשעם כי היו צריכים לחזות בניסים בעת אחרת ולא לעת כזאת...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 23:13 |
|
| |
להתנצל?
אם רק הייתי מעתיק את מה שהנ"ל כתב על הרב קוק זצ"ל דפי הפורום היו מתכרכמים מבושה.
ולא, אינני חסיד של הרב קוק, כמו שאינני חסיד של אף אחד. אלא שאת השקר הזה שנקרא השקפת ה"אנטי ציונות" חייבים לחשוף. בעיקר בגלל אחים טועים כמו האושון מחבר ספר הפרופוגנדה "דת הציונות".
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 23:30 |
|
| |
אושון במחילת כבודך אתה מבלבל את המח. אין שום העברה על דת במדינה, מלמדים בקורת המקרא משום שהמורים חילוניים וההורים חילוניים, זה רצון העם. היו עושים זאת ועשו זאת גם תחת שלטון עותמני. לא מגייסים חרדים, לא מלמדים אותם ביקורת המקרא, צריך לריב על כסף, כי זה טבעו של עולם, עוד הרבה גופים ומשרדים רבים על כסף, גם ברווחה אין כסף, ואולי גם כי לא שמחים להעביר לחרדים, מה זה משנה, בשורה תחתונה במציאות מועברים סכומי עתק של מליארדים לחינוך ותרבות תורנית. ולא נעשית שום פעולה של העברה על דת.
זה שבלי זה לא היה למדינה זכות קיום, לא משנה את המציאות, שהמדינה עושה זאת, והנה אתה עצמך כותב שלכן יש לה זכות קיום. נכון, לאצטדיונים נותנים יותר, מה לעשות הרוב הוא חילוני, רצית שיהיה הפוך? שיתנו למיעוט יותר?
אתה נהנה מכל תקציבי המדינה, נוסע באוטובוסים המסובסדים, נכנס לגנים ולפארקים, וכו' וכו'. ומה שאתה רואה זה רק העברה על דת? אין לך הכרת הטוב לה' על המצב הזה? שאתה יושב בארצך כשליט ויש רווחה ותקציבים וכו', בשבילך זה כמו בגלות????
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 23:30 |
|
| |
מקסוול: אולי תועיל להאיר את עיני באיזה נקודה חזרתי בי?
אשר: הכרותי עם הספר דת הציונות החלה לפני בערך כשלשה חודשים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 23:49 |
|
| |
ואמאי: בשנים בהם לתקשורת היה כח שהיא יכלה לנפות את מה שרצתה ולפרסם את מה שרצתה (אני לא חזק במספרים אבל אני מניח שזה עד לפני 30-35 שנה +-. לא לתפוס אותי. גם אין בזה משהו מדוייק) יכלה לנפות את כל "מסעי הדגל" (הקבלה למסעי הצלב. שם הנוצרים ופה הציונים. המטרה אחת- להעביר את ישראל מאביהם שבשמים) שחוללו אנשי הציונות.
אטפל למעט דוגמאות: ילדי טהרן, ילדי תימן, פרשיית סחורה תחת דם, אוניית הגירוש פאטריה. וכו' וכו'. רבים הם ולא אוכל לפרטם אפי' למקצתם.
בדורינו המצב לא כך, אם יהיה מאורע כזה כמו גזיזת פיאות וחטיפת ילדים לקיבוצים תצא התקשורת בקול רעש ע"ז (ולאו דווקא כנגד המהלך אלא עצם פרסומו). דבר זה לא מאפשר מלחמה כ"כ גלויה בדת וצריך לעבור למלחמה סמויה.
מקימי המדינה וראשיה כופרים ואת אף אחד מהם לא מעניין הקב"ה ולא הדת היהודית. אז גם אם נותנים כספים לישיבות כל הזמן מנסים לחבל בזה כי אף אחד לא באמת צריך שיהיה ישיבות (ואגב אם כל אחד צריך לריב על כסף למה באמת קבוצות הספורט והאיצטדיונים לא צריכים לנהל מאבק כ"כ עיקש בכנסת?) רק שאין להם ברירה. לשלטון כפרני מורד ואתאיסטי לא נראה לי לכנותו "ראשית צמיחת גאולתנו"
 |
|
|
|
|
|