בית פורומים ספרים וסופרים

ספר "דת הציונות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2010 11:45 לינק ישיר 

שואל_מדעת כתב:

5)       כה אמר חמץ_גמור "עוד כהיום, כשהגאון הרב דוב לנדא שיחי' שומע מישהו מדבר מהגאון רבי שלמה זלמן ז''ל, הוא מתרגז: 'למה מדברים ממנו, הוא הי' "קוק'ניק"???!!!'"
אפעס נראה לי קצת מוזר שרד"ל מסתייע בנימוקים מסוג זה כדי לפסול את הגרש"ז. בחוגו נהוג  לפסול ת"ח
מסיבות אחרות (התאמה לדרך החזו"א) ולא מסיבות השקפתיות כאלו. זה פשוט לא הסגנון.

תוקן על ידי שואל_מדעת ב- 11/08/2010 08:58:49

שלום וברכה 'שואל מדעת', אני מבין מדוע אתה מתפלא על הצהרה זו, בשבילי זה היה יותר מופלא, כי גם בחוג שלו ניתן למצוא 'קנאי' כה חדה נגד רב קוק. אבל הוא בטוח נכון, כי לא רק פעם אחד כאשר ניסיתי לומר משהו משם הגרש"ז לפני תלמידו הנאמן של הרב דוב לנדא, הגאון ר' אמ"ב שליט"א, והוא צעק עלי שאני צריך להפסיק, והוא הוסיף בשם רבו ההצהרה הנזכר! זהו זה...

תוקן על ידי חמץ_גמור ב- 15/08/2010 11:51:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 15:04 לינק ישיר 

אשרינו ומה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו, שלא שם חלקנו עם הגאונים הנכבדים הללו, הנמנים על כת הזויה חדשה ("הכי קרובה ליהדות"?), שבמו ידיה מוציאה עצמה מכלל ישראל ורבניו (גם הגרי"ש הוא "קוקניק" כידוע), ומכנים כת-דת חדשה זו בשם "חזונאישניקיות", אנו רצים לחיי העוה"ב והם רצים כידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 16:17 לינק ישיר 

רב לנדוי הרי תקף את הגרש"ז בעקיפין כבר בחוברת "בירור דברים" נגד שש"כ
ובהפגנתיות נמנע מללכת להלויתו של הגרש"ז
אמנם אין הכת הזו חדשה, והיתה קיימת עוד לפני שהגריש"א נהיה למרן
כל אחד בטוח שהוא הוא הוא שירוץ לעולם הבא וחבריו ירוצו כידוע
נו טוף, גם השאהידים בטוחים שרצים לעוה"ב
וכמו ששמעתי מציניקן אחד
שיש מורי הוראה שהגן עדן שלהם יהיה כורסאות מרופדות ב72 בדי בדיקה בצבע נוטה לאדום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 16:45 לינק ישיר 

והגן עדן של חז"ל (מלבד ר' מאיר) מרופד בי"ח טריפות!

ודאי שהכת הנ"ל לא אתמול נולדה, הלא היא קיימת כבר מאז "התחרות" הסמויה-גלויה על כתר "פוסק הדור" בין האדמו"ר (בחינת עזרא) שלהם לבין "הקוקניק" הכי גדול, רבם של "הקוקניקים" דנן הגרש"ז והגריש"א ושאר "הקוקניקים" רבני ירושלים, הלוא הוא הגרצ"פ פרנק. ומה שלא רוצים לשמוע מהגרשז"א, זה גם לא חדש אצלם, מאז שניסו לנדותו אלמלי הגאון מטשעבין כידוע (וללמד על עצמם יצאו), אבל שמנמקים זאת מפני "שהי' קוקניק", ועוד סבורים שצועדים בכך בדרך החזו"א (וכדרכי הג' נדל), זה לא היה קיים באופן הזה בבני ברק בימי הסטייפלער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 01:31 לינק ישיר 

כתבה שהיתה היום בבח"ח והוסרה. כמה מילים נותרו באתר אחר.

המתקפה כנגד הראי"ה קוק, כמשל • טור מיוחד - בחדרי חרדים

בימים ובשבועות האחרונים מופץ בבתי הכנסת שבריכוזים החרדיים ספר בן שני כרכים בשם 'דת הציונות'. המניפסט שחובר על ידי אדם בשם 'יואל אלחנן' [שם בדוי כמובן] טעון בהתגוללות תמימה, אמירות פרובוקטיביות, היגדים קשים, והשמצות, כנגד הציונות הדתית ורבניה ובעיקר נגד מחוללה הגאון רבי אברהם יצחק הכהן קוק – הראי"ה זצ"ל. הרב קוק שהיה רבה הראשי של ארץ ישראל לפני למעלה משמונים שנה ואחד מגדולי הדור של התקופה זוכה שם לשלל כינויים מעליבים כאילו היה אחד מרבני צוהר הפשרנים שאוזכר ב'יתד נאמן'. המחבר, צריך לומר, עשה עבודת מחקר ...

http://www.srugim.co.il/flash/135650/%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%9B%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A7-%D7%9B%D7%9E%D7%A9%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%91%D7%97%D7%93%D7%A8%D7%99-%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 11:57 לינק ישיר 

להיכן נעלמה הכתבה?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2011 04:45 לינק ישיר 
הנה הכתבה:

המתקפה כנגד הראי"ה קוק, כמשל • טור מיוחד
ספר בשם 'דת הציונות' שהוציא 'יואל יוחנן' (שם בדוי), כנגד הגראי"ה קוק, מוציא את אלי שרף מכליו • השאלה הקשה מכל- היא כלפינו: איך מטורפים משתלטים על השיח?
אלי שרף, בחדרי חרדים 13:03 27/01/2011

הדפס שלח לחבר סלולר
60

בימים ובשבועות האחרונים מופץ בבתי הכנסת שבריכוזים החרדיים ספר בן שני כרכים בשם 'דת הציונות'.

המניפסט שחובר על ידי אדם בשם 'יואל אלחנן' [שם בדוי כמובן] טעון בהתגוללות תמימה, אמירות פרובוקטיביות, היגדים קשים, והשמצות, כנגד הציונות הדתית ורבניה ובעיקר נגד הגאון רבי אברהם יצחק הכהן קוק – הראי"ה זצ"ל.

הרב קוק שהיה רבה הראשי של ארץ ישראל לפני למעלה משמונים שנה ואחד מגדולי הדור של התקופה זוכה שם לשלל כינויים מעליבים כאילו היה אחד מרבני צוהר הפשרנים שאוזכר ב'יתד נאמן'.

המחבר, צריך לומר, עשה עבודת מחקר מקיפה וצבר את כל המכתבים והאגרות של אותם ימים אשר כללו התייחסות כל שהיא לרב קוק ולאידאת הציונות הדתית. מתוך רפרטואר הטקסט העצום מצליח 'אלחנן' לנפק כמה 'כותרות' וביטויים קשים כמו 'שבתי צבי', 'נותן יד לפושעים', 'רשע גמור', 'אסור לקחת הוראה ממנו' ועוד, כשאליהם הוא מצרף את האינטרפרטציה האישית שלו כי 'תמיכתו של הרב קוק בציונות הדתית לא היתה מבוססת על ראיות הלכתיות כלשהן אלא על הגיגי רוחו', או 'חזונו של הרב קוק היה מנותק מן המציאות' וכן הלאה.

מכאן מייצר העורך אקסטראפולציה מייגעת משהו לרעיון הציונות הדתית כולה, לרבנות הראשית, למועצות הדתיות ולישיבות ההסדר, ולבסוף הוא אף מבהיר מדוע אותם רבנים תמימים מפורסמים שנהו אחריו אינם 'אשמים' כלל, מאחר שהם אינם אלא שוטים 'מסולקי דעת' במקרה הפחות טוב או 'תינוקות שנשבו' במקרה הטוב.

הגראי"ה קוק, כמו גם הרצי"ה, הרב חרל"פ זצ"ל ושאר גדולי הרבנות הציונות הדתית לא זקוקים להגנה ממני. גם מחבר הספר הרדיקלי ושטוף השנאה אינו הכתובת להגנה על כבודם של הרבנים וכמו שאמר פעם איש חכם כי "משום כבוד השבת אני נמנע מלבקש את מחלליה שיגנו עליה". התביעה או כתב הטענה היחידי מופנה אלינו החרדים השפויים והקונוונציונאליים המאפשרים לזילות הזו להיכנס אלינו אינטנסיבית פנימה, לתוך בתי הכנסת שלנו, לתוך השיג ושיח שלנו.

שכן גם מחבר הספר יודע ומבין אל נכון כי מחלוקות בין גדולי הדור היו, קיימים, ותמיד יהיו. די אם נציין את המחלוקת סביב הגט מקליווא שהסעיר ופילג את העולם הרבני באירופה של סוף המאה ה18, את המחלוקת המונומנטלית של הרב יהונתן אייבשיץ והרב יעקב בן צבי – היעב"ץ, את קביעתו של הרבי מסאטמר [אותו הוא מרבה לצטט] כי אנו, המשתתפים בבחירות לממשלה ולכנסת, נחשבים לעובדי עבודה זרה ב'שיתוף', ואפילו, על רקע הפולמוס האחרון סביב הגיורים בצה"ל, את הקרע החמור בין הגרי"ש אלישיב והגר"ע יוסף.

האם מתפקידינו, עיתונאים, הוגי דעות, ואפילו אברכים יונקי חלב רבני, להביע דעה, לייצר השקפה, לחלק ציונים, ולנסח מוסכמות? כיצד היתה מתקבלת הקונוונציה הזו בעולם האקדמי אילו בוגר שנה א בפיזיקה, שלא סיים עדיין את המכינה הקדם אקדמית, היה קובע כי המשוואה העומדת מאחורי תורת היחסות הפרטית של הפיזיקה התיאורטית של איינשטיין לא משובחת בעיניו ואת השקפתו זו הוא היה מתרגם אופרטיבית לפרסום חוברות וספרים בשערי הקמפוסים שבאוניברסיטאות.

מדוע רק בעולם החרדי יכול כל עלם צעיר שידיעותיו ורמת כשרו התורנית מוטלים בספק לנפק כותרות וקביעות ככל העולה על רוחו?

אסיים בגילוי נאות. אינני דתי לאומי, מעולם לא הייתי, ובטורי ב ynet תקפתי אותם לא אחת. ועם זאת אני סבור כי מהרעה הזו אסור להתעלם. הזלזול ברבנים גדולים, שרפי עליון, ומכונני יהדות, כמו הגראי"ה קוק, עשוי להתגלגל למחוזות שאיש מאתנו לא היה חפץ להגיע.

עיון חטוף באתר האינטרנט שמפעיל 'יואל אלחנן' זה, מאשש את ההנחה הזו. כשהוא נשאל שם כיצד הוא מוצא הלימה בין יחסם החם והכבוד הרב שרחשו גדולי הדור – החזון איש והרב מבריסק זצ"ל לראי"ה קוק לבין הקומוניקט רווי השנאה שלו, הוא משיב בלא היסוס כי שני הרבנים הנ"ל היו זקוקים - כאחרון העסקנים - לטובות מאת הראי"ה, ועל כן הרשו לעצמם 'להתחנף' אליו למרות שבליבם סברו לגמרי אחרת...

לשאלותי שלי אגב, הוא סרב להגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2011 23:38 לינק ישיר 
שלא יהיה משעמם, אמנם לא קשור ישירות, אבל יכול להוסיף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2011 23:40 לינק ישיר 
המשך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2011 23:43 לינק ישיר 
ולסיום

אולי מישהו מוכן למצוא את הראיון שבו הרב בוקסבוים מספר מעשה שהיה עמו והרב אלישיב בנוגע לרב קוק זצ"ל
וכן מישהו מוכן לסרוק מתוך כתבי הח"ח מכתב שנמענו הוא הרב קוק ולעיין היטב איך הח"ח פונה לרק קוק
זה רק בשביל שלא ניתן לעובדות לבלבל אף אחד...  (העתק המכתב המקורי נדפס גם בספרו של הרב דסלר מאמריקה, שנפטר זה עתה, אינני זוכר את שם הספר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 08:54 לינק ישיר 

אני חושב שאת הספר הוציא נכד הרב אליהו דסלר יבל"א, בנו של הנפטר ז"ל משבוע שעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 03:41 לינק ישיר 

לק"י

כשבאים לבחון את הספר דת הציונות, יואל אלחנן – שם בדוי, אברהם חזן – שם מקורי,[1] כבר בהקדמה אפשר לגלות בצורה בולטת את המגמתיות המסולפת של המחבר.
בהקדמה, המחבר פורס לפנינו בגילוי-לב את קורות חייו (יאמר לזכותו, למרות שיש לו מטרה נסתרת בכך) ובצורה מדורגת. הקריאה נמשכת בצורה זורמת עד שמגיעים כמעט לסוף ההקדמה, ושם מחכה לנו קפיצה משמעותית. המחבר מגיע למסקנה קיצונית שאיננה קשורה לכל מהלך חייו.

בואו נפרט.
אברהם חזן כותב בהקדמה שהוא למד בבי"ס תיכון דתי (שם, עמ' כא), ויתכן שלמד בכיתה מעורבת בנים ובנות. הוא השתייך "לפלג המאד פשרני מבחינה דתית" (שם, ח"ב עמ' טז) בתוך הצבור הדתי לאומי, ולמד בבי"ס הלכה מהמשנה ברורה פעם בשבוע (שם, ח"א עמ' כא) והצטיין כמוסיקאי בלהקה של בי"ס התיכון (שם, עמ' טז).   

משפחתו התגוררה בסביבה שרובה חילונית (שם, עמ' יד). יתכן מאוד שמשפחתו היתה מסורתית ואינה הקפידה על ההלכה במלואה, כך שללא בית-הספר ממ"ד בסביבה, אברהם חזן היה נשלח לבי"ס חילוני.

למרות שבית הספר קיבל תגבור תורני ע"י סמינריונים ומדרשות לחיזוק האמונה כבר בכיתה י' (שם, עמ' טו) אך "גיל ההתבגרות על כל השפעותיו החל לשדר את אותותיו, והרצון לתת דרור לשאיפות ורצונות שונים החל לגבור על הנאמנות לערכי היהדות אותה נסו להקנות לנו בבית ובמערכת החינוך (נאמנות שהייתה ממילא די חלשה)" (שם, עמ' יד-טו).

בקיצור, הנער התפקר ונהיה חילוני גמור.

אברהם חזן הלך לצבא והכיר בחורה רצינית בסוף השירות, כאשר "מהרתי להבהיר לה שאם יוביל הקשר בינינו לנישואין יהיה זה בצורה אזרחית בלבד" (שם, עמ' טז).

מה התחיל להחזירו בתשובה ? הרהורים על זכותנו הטבעית לא"י בזמן השתתפותו הפעילה בתנועת 'מולדת' (יאמר לזכות התנועה שמחזירה בתשובה בדרך עקיפה). משם הוא הלך לסמינר ערכים והגיע לבדו למסקנה מרחיקת לכת, שמי שאחראי להתפקרותו מהיהדות הוא... לא אברהם חזן המוסיקאי שחשב על בנות ובילויים במוצ"ש בתקופת התיכון ושהחיים החילוניים קסמו לו (שם, עמ' טז).

אלא מי ? ראו מה הוא כותב:

[1] כ"כ הרב אורי שרקי בעקבות קשר עם המחבר, ראה http://ravsharki.org/content/view/689/741/

תוקן על ידי תמיר_רצון ב- 14/02/2011 03:54:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 14:02 לינק ישיר 

ראיתי פה שהזכירו כטענה את "חטיפת ילדי תימן" וכי האדמו"ר מסאטמר וחבריו אמורים להתרעם על כך?
האם לא ראוי לרבני תימן להתרעם על כך ולצאת נגד הציונות? ועדיין יחסם של גדולי תימן לציונות היה אוהד במידת מה.
ידועות דעותיהם של מהר"י יצחק הלוי ובנו הרשי"ה (שאף אומרים שהרשי"ה הראשון לפסוק לומר הלל ביום העצמאות). ידועות דעותיו של מהר"י אלשיך. מהר"ח כסאר פסק שראוי לבני הישיבות לצאת יותר למלחמה מפני זכותם וכן שזוהי מלחמת מצווה (מה שצונזר מספרו שו"ת "החיים והשלום" ומופיע ב"אתחלתא היא" של הרב דדון).

ולגבי הרב קוק זצ"ל ידועה ההערצה אליו. הרשי"ה בתשובתו הידועה שמובאת בחלק מסידורי תימן בהקדמה מתאר את הרב קוק בתארי גדולה ומסתמא לא צריך להרחיב על יחסם של השאר אליו לאור הסכמתם (העקרונית) עם דעותיו.
הרב רצאבי שנחשב לכביכול פחות אוהד לציונות (לא ידוע לי על כך מחיבוריו) והיה מתלמידיו של הגרש"ז מצטט מ'מאמרי הראי"ה' בספרו 'שו"ע המקוצר - עיני יצחק'.

וכי לרבני אשכנז לקנא את קנאת יהודי תימן? אתמהה.

מה גם שידוע שהחטיפות היום הם מנת חלקם של אנשי סאטמר. אני מכיר אישית שו"ב שעלה מתימן בשנים האחרונות ו6 מילדיו "הועלו" על-ידי אנשי סאטמר וכשעלה לארץ וביקש שיטיסו אותם אליו אמרו לו "על מה אתה מדבר? לא מכירים אותך ואת ילדיך", מאז כמה שנים עברו ואין זכר ל6 ילדיו.

אני לא מתכוון לקחת חלק באף דבר מהויכוח הזה. מטרתי היא להבהיר שראוי לא לדחוף את יהדות תימן למחלוקות שלכם אחי בני עדות אירופה.
עברנו מה שעברנו, ודעותינו הם דעותינו ואנא אל תערבו אותנו במחלוקות האלה שכן אין לנו אףרצון להגיע חס ושלום לביזוי תלמידי חכמים העולה תמיד מהכעס הנלווה לויכוחים הללו (והדברים ידועים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2015 21:37 לינק ישיר 

מחבר דת הציונות הוא הטיפש אברהם חזן שקשקש על הקירות שטיינמן=קוק 
[זה כשלעצמו מחמאה לרב שטיינמן] 
הוא נתפרסם כשנעצר וניתן לו אזיק אלקטרוני 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2024 07:09 לינק ישיר 

אני מסתכל על האשכול הארוך הזה, שכלל התייחסויות מאנשים רמי מעלה כמו פרופ' שנרב, ואני משתומם. ידוע ומצוטט בהמוני מקורות, כולל כמה שהובאו לעיל, שאדון חזן הוא שקרן והעובדות שהוא מביא חלקן פרי דמיונו (בזמנו היו כל מיני בדיחות, שהוא היה מספר שהבנות של הרצי"ה היו נוהגות בפריצות וכדו', אבל לא ראיתי שום תיעוד/טקסט שלו אומר את זה). בקיצור הטענה הייתה שאם תתפוס את אדון חזן ביער בשקט, הוא יודה לך שאין ראיות חזקות לדבריו וחלק מהתכנים שלו מבוססים על שקרים. מגיע כאן ניק (שכפי שחשדו כולם, זה כנראה חזן בעצמו), ושואל: תנו לי דוגמה לשקרים מובהקים. אבל אף אחד לא נותן תשובה, רק מסבירים לו שהטענות הן שטותיות. אז אני שב ושואל (ואני מסייג שבדעותיי בנושא הזה אני מסכים עם שנרב וחריף ממנו, אני חושב שויואל משה וקובץ מאמרים הם ספרים ברמה מאוד מאוד נמוכה, וכך גם הספר של ר' ע.בלוי. וגם המעט מאמרים וסרטונים של חזן בעצמו, מלמדים על חוסר הבנה בסיסי בהמון דברים), אבל אם אתם אומרים שהוא משקר במצח נחושה - תוכיחו! אשמח מאוד אם תוכחו להאיר את עיניי! זו טענה נפוצה ואף אחד כאן לא מביא אפילו הוכחה קטנה לקיומה....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ספר "דת הציונות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.