לאחרונה התפרסמו בירושלים מודעות המזמינות לשמוע את שיחתו של הגאון הצדיק הרב שלמה יהודה בן דליה שליט"א, המכונה "הינוקא'' אשר ישא דברי חיזוק והתעוררות ואחרי הדרשה אף יאציל מברכותיו לקהל ויקבל את הפונים לעצה ולברכה.(בשבוע שעבר מסר הנ"ל שיעור בשכונת נוה יעקב). לפי האמור במודעה הנ"ל, גדולי הרבנים הביעו את התפעלותם מקדושתו ויראתו של הכוכב העולה הצעיר הזה. ישנו גם עלון שבועי המתפרסם עם חידושי תורה ממנו, בסגנון ברסלב. האם מישהו יכול לתת פרטים נוספים בנוגע לרב זה?, מיהו, מהיכן צמח? מי הם רבותיו?
נשלח ב-22/11/2008 19:47
גם אני מביע את התפעלותי מקדושתו ויראתו, ועוד יותר מכך מהמקצוע המדהים שהוא בחר לעצמו.
גם מנהל הבנק שלו מביע את התפעלותו מכישוריו לעשות כסף זול ומהר
נשלח ב-22/11/2008 19:50
אני חושב שכתבו עליו כבר בפורום
נשלח ב-22/11/2008 20:25
ההבדל בין ינוקא לקשישא, הוא הגיל בו התחילו לרמות את הציבור.
כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי התנהגותו ומאמציו לכבוש אהדה
הרמזים על משיחיותו, לא חלילה שהוא אומר, אך הדברים נאמרים ומופצים על ידי אנשיו גם בפניו
וכעת נסיעתו לפאריז
כמדומני שלא יהיה מופרז לומר שהוא יעלה על המשיח המקורי מאיזמיר
נשלח ב-21/9/2025 01:44
לפי היסטוריית האשכול דנן, עוד לפני גיל 20 התחילו להריץ אותו כינוקא. קשה להאמין שבגיל כה צעיר הוא כבר חשב על זה לבד והיה לו את הכסף להשקיע בפרסום בפרט כשנטען שהוא היה ספון בהיכלי התורה. אולי טועה, אבל אם זה נכון, מי זה איש או אנשי הסתרים שלכאורה מריצים אותו וגוזרים עליו קופון? סיכוי טוב שזה סתם מחשבות שעוברות לי בראש באמצע הלילה, אבל רואה כמה קווי דימיון לסיפור הרב נ.ב.א. מהעבר כולל המשיחיות שהתגלתה לאחרונה. ג.נ. איני מכירו אישית וניזון רק מהפוסטים בפורום עליו ומהם עולות לי התהיות והספקות. יתכן בהחלט שמדובר בצדיק וקדוש מרחם וחלילה מלהרהר עליו, אך הדברים שמובאים בפורום מעלים תמיהות.
נשלח ב-21/9/2025 06:49
אבאבאווער כתב:
כאן התחילה היחצנו"ת באשכול זה
כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי התנהגותו ומאמציו לכבוש אהדה
הרמזים על משיחיותו, לא חלילה שהוא אומר, אך הדברים נאמרים ומופצים על ידי אנשיו גם בפניו
וכעת נסיעתו לפאריז
כמדומני שלא יהיה מופרז לומר שהוא יעלה על המשיח המקורי מאיזמיר
כזכור הפריצה הגדולה והמחודשת של 'הינוקא' הנוכל ש"צ (שי צובארי) היתה לפני שש שנים בסדרת השיעורים שנתן אז בירושלים ברוב עם (ובהשתתפות כמה רבנים תמימים שכבר התנערו ממנו) , ולפני כן הוא דאג להעלים מהרשת בצורה מקצועית את האתר שלו שנקרא אז "תפילה לשלמה" שזה בעצם "ארכיון הגרעין" (שאם היה נחשף ברבים קלונו היה נודע לעין כל) של כל העלונים והשיעורים המוקלטים שנתן בשנים תש"ע- תשע"ב (בזמנו מישהו פרסם כאן כמה כמה עלונים שהצליח להוריד מהאתר בטרם נמחק) ושם כמעט בכל שיעור ניתן היה לראות שהוא רומז באופן ברור על משחיותו כולל "תפילות מיוחדות" וסיפורי חלומות הזויים איך הבעש"ט ור' אלימלך באו אליו בחלום ועוד הזיות ...
נשלח ב-21/9/2025 10:34
במה הוא שונה משאר מיני בבות ו'מקובלים' שמבטיחים ישועות תמורת 'פדיון נפש'. ההם בחלקם בורים ועמי ארצות. והינוקא לכאורה נראה ונשמע כתלמיד חכם. אני מתרשם שהיחצני"ם של הינוקא משתמשים בסרטונים שהם תוצרים של AI. כלומר, בסיטואציות שלא היו. זו ממש רמיה וגניבת דעת של הציבור. השאלה שמטרידה אותי היא: האם הוא מודע לכל זה ? או שהוא רק מנוצל ע"י חבורת נוכלים תאבי ממון?
תוקן על ידי momeir ב- 21/09/2025 10:34:57
נשלח ב-21/9/2025 10:41
אתה יכול למצוא ברשת סרטונים, מאות אנשים עומדים לפניו, ועולים אנשים לספר על סיפורי מופתים ותחיית המתים
והוא יושב או עומד ומהנהן בראשו ואומר זה לא אני, אני איש פשוט, זה רק הכוח שאני דבק בקדוש ברוך הוא כל הזמן
נשלח ב-21/9/2025 12:00
כל בר דעת קוטל את ההצגה ב2 דקות... מי שנופל בפח אלו חילונים שאפשר למכור להם כל תות
נשלח ב-21/9/2025 12:20
זכותם של אנשים להאמין שהאיש פועל ישועות, כפי שזכותם להאמין בכל בבא אחר או בכל אדמו"ר שהוא פועל ישועות. או בהבטחות של קופת העיר וכדו'.
אני למשל, הייתי אצל רבי דוד אבוחצירא בנהריה לפחות 10 פעמים, ולא ראיתי אצלו ישועות או מופתים, בעוד שיש אחרים שמוכנים להישבע בנקיטת חפץ שכן ראו אצלו מופתים ונושעו מברכותיו.
כשם שעל טעם וריח אין להתווכח, גם בנושא הזה אין להתווכח. איש באמונתו יחיה.
מען דערציילט אויף א ייד וואס איז געלאפן צום רבי'ן בעטן רחמים אויף זיין פרוי וועלכע איז געלעגן אין שפיטאל אין א לעבנס-געפאר, אן קיין באוווסטזיין. אלע דוקטוירים האבן זיך שוין מייאש געווען.
דער רבי אנגעווינטשן און צו געזאגט: זי וועט קומען צו זיך און ארויסגיין פון שפיטאל. און אזוי איז טאקע געווען. די פרוי וואס האט שוין געהאלטן ביים אויסגיין ל"ע האט געעפנט די אויגן, געקומען צו זיך. ארויסגעגאנגען פון שפיטאל. א היים געקומען, און אפילו נאך געלעבט צוויי וואכן.