| נשלח ב-23/11/2008 02:46 |
|
| |
מה עדיף?
בס"ד
שלום לכולם.
אני רוצה להתייעץ איתכם בעניין 'מגורים אחרי החתונה',
הן לטווח הארוך והן לטווח הקצר.
אקדים ואומר אני גרה בעיר חילונית ומכאן מגיעה שאלתי.
מה עדיף?
לגור בעיר חילונית, קרוב להורים, מרחב מחי'ה, סוג של חינוך ילדים שונה וכו',
או לגור בשכונה חרדית, מה שאני לא כ"כ מכירה ורגילה...
אשמח לשמוע את דעתכם המפורטת לכאן ולכאן,
תודה.
|
| נשלח ב-23/11/2008 07:31 |
|
| |
אין כמו מעורב (ירושלמי..)
(ובמילים אחרות - יותר טוב שה"אויב" שלך יהיה החילוני בבנין, ולא החרדי..
כשהחרדי הכי קרוב גר בבנין ליד אתה לא בודק את סוג הכיפה שלו..)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 08:21 |
|
| |
לך אישית הפריע לגור בסביבה חילונית ? אולי חוסר חברות באיזור ? אולי האווירה ? אם לא הפריע לך, אם טוב לך - אז למה לא להמשיך כך !
אבל : את לא לבד. מה עם בן הזוג (בע"ה שתמצאי בקרוב) - איך הוא היה רגיל לחיות, באיזו סביבה הוא גדל, ומה הוא חושב עכשיו. אם גם לו לטוב להיות בסביבה שלך, מה טוב, אבל אולי הוא יסתכל אחרת על הדברים. אולי יהיה חשוב לו שיהיו יותר מנינים, אפשרויות תפילה, שיעורים וכו' ואולי הוא דוקא כן יסתדר טוב באיזור שלך. בקיצור , זו החלטה של שני בני הזוג. אם מדברים על שאיפות ופשרות בחתונה, זהו אחד הדברים שצריך לדעת איך להתחשב זה בזה, איך להתפשר ולהיות שמחים עם הפשרות וההחלטות. ויש גם אילוצים אחרים כמו עבודה / אולי כולל / לימודים וכו'
לגור ליד ההורים - יכול להיות מצוין, יכול לעזור הרבה, (ובמיוח כשיש בע"ה כשיש תינוקות, ילדים קטנים) אבל יכול גם להפריע ולהזיק. צריך לדעת איך לגור בסביבת ההורים, איך לבנות ביחד עם בן הזוג את החיים החדשים, טוב לקבל ולשמוע עצות, אך צריך לדעת לחיות עם הבעל , לפתח את חיי המשפחה איתו בלי התערבות יתירה מדי של ההורים. מי שיודע לעשות כך (כן, גם מצד ההורים וגם מצד הזוג הצעיר) מה טוב. אם לא - כדאי להתרחק יותר.
לגבי חינוך הילדים - יש זמן . לא צריכים לגור כל השנים באותו מקום. תנוק בן שנה עדיין לא הולך לישיבה. אחרי כמה שנים, כשיש כבר קצת "ותק" נסיון, בנית חיים משותפים טובים, אפשר שוב לשקול ולבדוק
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 08:21 |
|
| |
אין כמו עיר מעורבת.
עדיף עם מספר דתיים משמעותי 30% עד 40%.
יש איכות חיים אחרת לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 10:47 |
|
| |
בס"ד
חנוש, האם השאלה היא...
אם אני אצטרך לעבור לגור בעיר לגמרי חרדית, איך אעשה זאת הרי אני רגילה לעיר מעורבת?
או, באמת מה כדאי, עיר חרדית או עיר מעורבת?
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 11:10 |
|
| |
בס"ד
שימי, השאלה בעיקרה היא מה כדאי, עיר חרדית או מעורבת?
כמובן שאם אחליט על כיוון של עיר חרדית, זה יהיה קשה לי, אשמח לשמוע גם על הנק' הזאת,
כפי שציינתי אני לא רגילה למנטליות הזאת.
אשמח לשמוע את דעתך.
מדבריכם אני מבינה עיר חילונית-עיר מעורבת, זה אומר:המצב הקיים.
עץ, לשאלתך, יש מעלות ויש חסרונות ומכאן בעצם ההתלבטות, אני אישית גם נהניתי וגם סבלתי(עדיין),
חסר בחברות, האוירה החילונית, לא יוצאים אחה"צ החוצה-כל היום בבית, מוסדות לימוד רחוקים וכו', מצד שני התרגלתי לרעיון וקשה לראות את עצמי חיה באזור חרדי, מידי צפוף לטעמי, כולם שומעים יודעים ורואים, קשה לי אפילו להסביר את זה כי המנטליות הזאת רחוקה מימני מאד.
סתם כך, אני מבחינה בהבדל הזה באנשים, גם בחברות בסמינר-יותר התחברתי לאלו שגרות באזורים הפתוחים, גם על בחורים-זה ראש אחר.
ברור שהעניין תלוי גם בהחלטת הבעל בע"ה, נכון הוא הדבר שיש כוללים מצוינים ממש מעטים באזורי, מנגד העב' שלי היא בעיר הזאת(לא שזה נתון להשוואה)
בס"ה בגדול, אמורה להיות לי כאן דעה מגובשת, ע"פ רוב גרים בעיר שבה הבחורה גרה.
מבחינת ההורים, אני לא מתכוונת לגור לייד ההורי-מתחת לסינר של אמא, ממש לא, התכוונתי באזור, זה תמיד עוזר.
מבחינת חינוך ילדי-הנושא לא עולה על הפרק בגיל שהבן הוא בחור ישיבה, הרבה הרבה קודם, אם זה מוסדות חינוך, צורת התנהלות-אין מה לחפש בחוץ אחה"צ, החינוך הרבה יותר ביתי וסגור.
מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 11:44 |
|
| |
אני גרה בעיר חילונית ואני מחכה כבר להתחתן ולעבור לעיר חרדית
החינוך של הילדים מאוד חשוב ! את יודעת מה הולך בעיר חילונית אני לא צריכה לספר לך ...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 11:55 |
|
| |
חנוש, הסברת את עצמך טוב מאד. נראה לי לאור המעלות והחסרונות שאת עצמך מרגישה, יהיה לך בשנים הראשונות פחות נוח באיזור חרדי, כי כמו שכתבת "כולם שומעים ורואים" וזה עלול להפריע לך יותר מאשר חסרונות אחרים שבאיזור יותר חילוני. אני מתכוון בעיקר לזמן שחינוך הילדים עדיין לא מהווה גורם כל כך קובע (כאשר כתבתי "בחור ישיבה - ודאי לא התכוונתי ממש לגיל הזה, אבל בגיל שנה למשל, עדיין אין הבדל גדול מבחינת החינוך) אחרי כמה שנות נישואין , כאשר כבר יש חיים בנויים טוב בתוך הבית, כאשר מרגישים כבר יותר ביטחון פנימי, אני חושב שבאופן טבעי מתחשבים פחות בדיבורים של כל השכנים, ואולי זה יפריע פחות.
גם לגבי עיר חרדית או איזור חרדי, לא כל מקום אותו דבר. יש איזורים שנכנסים לך ממש לתוך הנשמה, ויש מקומות יותר פתוחים.
אני מבין שאת רוצה שתהיה לך עכשיו דעה מגובשת בענין, וזה נכון ומוצדק, אבל עם כל זאת כדאי להסתכל על כך בתור עדיפות בלבד, ולא להיות סגור מראש על מקום המגורים, כי באמת זו נקודה שצריכה להתגבש עם הבעל .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 11:59 |
|
| |
מנקודת מבט של אחת שגרה במקום חילוני (ואף עם אוכלוסיה גוי'ה)
* לי אישית יותר נח לגור במקום כזה שהשכנים לא מודדים לי את אורך החצאית (אני עושה את זה לבד)
* לשכנים לא אכפת עם מי אני מסתובבת ומתי ( לי זה אכפת)
* חינוך הילדים: לדעתי קל יותר לחנך ילד בסביבה שונה מהחינוך שבו אנו רוצים להקנות לו. הסבר- כשאומרים לילד לא להתנהג כמו יוסי השכן כי הוא י'הודי קצת שונה מאיתנו לילד קל יותר לקבל את זה מאשר להגיד לילד לא להתנהג כמו יוסף השכן שנראה בדיוק כמונו. במקרה הזה הילד לא מבין את ההבדל בינו לבין יוסף לעומת ההבדל בינו לבין יוסי.
ועוד נקודה שההורים לא תמיד יכולים לדעת איך יוסף מתנהג ואיך הוא משפיע על בנם.
לי אישית במהלך הילדות היו חברות חילוניות וגם אני וגם הן ידעו את ההבדל בנינו וכיבדנו אותו.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 12:00 |
|
| |
תודה עץ!!
עזרת לי מאד וכיוונת לדעתי.
סוויט, ראיתי את חינוך הילדים טוב מאד באזור החרדי, לצערי..
|
| נשלח ב-23/11/2008 12:29 |
|
| |
בס"ד
התשובה לשאלה שלך כמו להרבה מאוד שאלות שמסתובבות ביקום שלנו היא: זוהי החלטתך.
אם כך, למה אני ממשיך לכתוב? כיון שכמו לשאר התשובות שמסתובבות ביקום גם התשובה לשאלה שאלה נעוצה בהבנה ובניתוחה של השאלה.
ובכן, ננסה להבין מהם המעלות שיש במגורים בעיר מעורבת:
- בעיר מעורבת לכאורה יותר קל לגדל את הילדים מבחינה חינוכית בגלל שאפשר להבדיל בקלות בין ה"עושה רע" ל"עושה טוב". העושה רע הוא חילוני לא כיפה והעושה טוב הוא חרדי עם כיפה.
- הרחובות נקיים יותר, מדשאות רבות דבר שמאוד מצוי בערים מעורבות.
- ישנה קירבה מיוחדת בין התושבים. קרי, כיוון שאנו החרדים היחידים כאן עלינו להתאחד נגד "הרעים"- תופעה מאוד מצויה בחו"ל.
- הרגשה של מיוחדות. כיוון שאתה גר במקום בו אתה השונה ממלא אתה מרגיש שאתה מיוחד, דבר שלא קורה בעיר שכולם חרדים ואתה "עוד אחד.."
- כיוון שרוב הבנות החרדיות בעלות מקצוע דומה, דבר זה לרועץ במקום שיש הרבה בנות חרדיות. לא כן בעיר מעורבת.
יכול להיות שיש עוד, אבל זה מה שעלה בדעתי.
המעלות שיש בעיר שכולה חרדית ג"כ הם רבות.
אכתוב רק אחת שמבחינתי היא מכרעת.
אני רוצה לגור בעיר בה אני לא נתקל "בחיות אדם"- לכל הזועקים עכשיו מרה איך אני מכנה חילונים כך אסביר: כל אדם שלא שם דגש על עידון מערכת המידות שלו בעצם דוחה את הדבר היחיד שמבדיל את בני האדם מחיות, ומכאן הכינוי "חיות אדם".
ולכל אלו שימשיכו לומר שיש גם חרדים "חיות אדם" אומר, אף פעם זה לא יהיה כמו אצל החילונים.
ההרגשה ללכת ברחוב ולהיתקל בכל מיני פריקים קולניות וגס רוח מגעילה אותי.
ולא בגלל שאני עדין כ"כ, אלא בגלל שהתרגלתי לחיים אחרים- כאחד שגדל בעיר חרדית כולה.
זה מבחינתי השיקול המכריע למרות שברור לכם שיש עוד כמה.
דבר נוסף, מבחינתי להישאר סגור בבית אחרי יום עבודה היא לא אופציה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/11/2008 12:26:09
חדש! מאורסים בעדכון יומי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 12:39 |
|
| |
אסיק ההבדל בינך לבין חנוש.. שכל אחד מכם גדל במנטליות שונה מאוד.
הי'הודים שלא שומרים תורה ומצוות הם לא חיות.. (מעצבן אותי שמקטרגים על עמ"י) הם בסך הכל טועים.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 12:42 |
|
| |
בס"ד
הסברתי למה אני קורא להם חיות, וממלא יוצא שלפי ההסבר שלי זה לא קיטרוג.
נ.ב. בבקשה בואי לא נסיט את נושא האשכול.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 13:09 |
|
| |
שימי,
לצערי הקולניות והפריקיות חדרה גם אלינו. והקושי להתמודד עם זה די זהה.
|
| נשלח ב-23/11/2008 13:42 |
|
| |
שמחה תודה.
שימי על נ.ב.שלך אומר, זה לא אופציה, אבל כשאתה גדל על זה מגיל 0 ולא חווה משו אחר, אז בשבילך זאת אופציה.
אני אוסיף נקודה, אנחנו לא גרים כאן סתם, זה סוג של שליחות(רוחנית כמובן), יש מטרה בעניין.
אז אני חושבת לעצמי אולי אני גם אמשיך את דרכם של הורי?(כמובן שאני מדברת באופן כללי והכל תלוי גם בבן הזוג)
הנקודה הזאת מתחברת בין השאר למיוחדות ששימי דיבר עליה.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 13:51 |
|
| |
כשתתארסי תבואי אלינו ונגיד לך
|
|
|
|
|